Jump to content

Διανοητική


Recommended Posts

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ

Μια πολλά υποσχώμενη και απλή μέθοδος για να να βρεί κανείς την αιτία για:

Αγχος,ανυσηχία, κατάθλιψη, αρνητικές σκέψεις, παράλογη συμπεριφορά, ανεπιθύμητες ενοχλήσεις και πόνους και να τα εξαλείψει όλα!!!

Η πηγή-αιτία των ανωτέρω είναι η αντιδραστική διάνοια, το μέρος της διάνοιας που αποθηκεύει όλες τις οδυνηρές εμπειρίες και μετά τις χρησιμοποιεί για να σε ελέγξει ? χωρίς να το γνωρίζεις

Η αντιδραστική διάνοια είναι η αιτία για ότι πάει στραβά στη ζωή...

Αν δεχτούμε ότι στόχος των ανθρώπων είναι η επιβίωση (γιατί αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει το μυαλό), τότε σκοπός της διάνοιας είναι να λύνει προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση.

Πηγή της διάνοιας είναι οι εμπειρίες σου στη ζωή... Καθε τι συμβαίνει στη ζωή σου, καταγράφεται στη διάνοια (εικόνα, ήχος, γεύση, μυρωδιά, πόνο, αίσθηση, τα πάντα μένουν στη διάνοια με τη μορφή εικόνων εφ?όρου ζωής και μπορούν να ανακληθούν (όταν θυμάσαι κάτι, έχεις μια εικόνα του). Υπάρχουν 2 είδη διάνοιας μέσα μας:

Συνειδητό μέρος διάνοιας: σκέφτεται, θυμάται, υπολογίζει (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ)

Υποσυνείδητο μέρος διάνοιας: δε μπορεί να πάρει αποφάσεις (ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ)

 

Η 2η λειτουργεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε, π.χ. όταν πίνουμε πολύ ενώ ξέρουμε οτι κάνει κακό στην υγεία μας, ή όταν κάποια στιγμή νιώθουμε πολύ άγχος για κάποια προβλήματα τα οποία είχαμε και πριν λίγο, με τη διαφορά ότι πριν λίγο ήμασταν μια χαρά!

Αιτία: υπάρχουν κάποιες στιγμές της ζωής μας που ξαφνικά πάυει να λειτουργεί η αναλυτική διάνοια και αρχίζει να καταγράφει η αντιδραστική. Αφορμές: πόνος και κάποιος βαθμός αναισθησίας.

Πόνος: σωματικός (π.χ. τραυματισμός) ή ψυχικός (π.χ. ένας θάνατος ενός φίλου)

Αναισθησία: ολική (λιποθυμία από ατύχημα, ή από νάρκωση) ή στιγμές μειωμένης επίγνωσης (αρρώστια, μεθύσι, ναρκωτικά ή ακόμη και μεγάλη εξάντληση)

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εικόνες που καταγράφονται, έχουν τη δύναμη εντολής πάνω σου για να συμπεριφέρεσαι ή να σκέφτεσαι αρνητικά ή παράλογα χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Λέξεις η φράσεις που καταγράφονται στην αντιδραστική διάνοια («είσαι αποτυχημένος», «δε θα πάρεις ποτέ το πτυχίο σου, «αν πας στα βαθιά θα πνιγείς» κ.τ.λ.)μπορούν να δρούν σαν κρυφές εντολές ελέγχοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που λειτουργείς, το πώς αισθάνεσαι (αντιδραστική διάνοια εν δράσει).

Στιγμή πόνου και αναισθησίας, με όλες τις αντιδραστικές εικόνες, ήχους και αισθήσεις, (καταγράφονται και ας μη το θυμάσαι!!!): έγγραμο! Το έγγραμο τώρα είναι βαθιά θαμμένο στην αντιδραστική του διάνοια (βγαίνοντας προς τα έξω όταν ξαναζείς μια παρόμοια κατάσταση)

Οι υπολογισμοί της αντιδραστικής διάνοιας στερούνται λογικής και έτσι ζημειώνουν την ικανότητά σου να επιβιώνεις (πόσες φορές είπες, έκανες ή σκέφτηκες κάτι που δεν σε εξέφραζε? Είναι η αντιδραστική διάνοια!)

Αποτέλεσμα (αιτία για ) Α.Δ.: φόβοι, άγχος, κατάθλιψη, ανασφάλειες παραλογισμοί

Παράδειγμα λειτουργίας της Αντιδραστικής διάνοιας: Μια νύχτα, όπως οδηγείς με το αυτοκίνητο, ξαφνικά χτυπάς σε ένα δέντρο. Είσαι αναίσθητος και πονάς! Η αντιδραστική σου διάνοια αρχίζει και καταγράφει τα πάντα! Τί μουσική παίζει το ραδιόφωνο, τον κεραυνό από τη βροχή, την αίσθηση του καθίσματος, τον πόνο από τα τραύματά σου, νιώθεις τη βροχή να πέφτει στο πρόσωπό σου καθώς σε μεταφέρουν με το φορείο στο ασθενοφόρο, ακόμα και τις ομιλίες των παρισταμένων! Καταγράφονται τα πάντα στην αντιδραστική σου διάνοια σα να ήσουν εντελώς ξύπνιος! Και αυτό περιλαμβάνει όλες τις αισθήσεις σου και κάθε ομιλία!

Όταν βρεθείς σε καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες που καταγράφτηκαν σε εκείνο το έγγραμο, το έγγραμο θα ενεργοποιηθεί, και όλα όσα περιέχει θα σε προστάξουν να αισθανθείς τώρα με τον ίδιο τρόπο όπως και τότε. Όταν σε κάποια στιγμή που είσαι, ας πούμε, κουρασμένος και ακούσεις μια σειρήνα ενός ασθενοφόρου, τότε θα αισθανθείς πιεσμένος/η. Είναι άπειροι οι συνδυασμοί λέξεων και φράσεων στην αντιδραστική διάνοια που μπορούν να αρρωστήσουν ένα υγιές άτομο και να εμποδίσουν κάποιον να αναρρώσει. Αυτή άλλωστε είναι και η αιτία των ψυχοσωματικών* ασθενειών (*όταν το μυαλό αρρωσταίνει το σώμα).

Για παράδειγμα: μια εντολή εγγράμου, όπως το «δε θα σταματήσω να πονάω», σε έναν ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι, μπορεί να προκαλέσει μια χρόνια κατάσταση όπως η αρθρίτιδα.

Πολλά κοινά σωματικά προβλήματα, όπως αλλεργίες, έλκη, ημικρανίες, ανεξήγητοι πόνοι κ.ο.κ. μπορούν να αναχθούν στις βλαβερές συνέπειες των εντολών στην αντιδραστική διάνοια.

Εχεις συσσωρεύσει πάρα πολλά έγγραμα στην αντιδραστική σου διάνοια.

Αλλά με τη διανοητική μπορείς να τα ξεφορτωθείς, όπως και τον έλεγχο που ασκούν στην υγεία σου, στα συναισθήματα και στη στάση σου απέναντι στη ζωή. Χρησιμοποιώντας τη διανοητική, μπορείς ουσιαστικά να βρείς τα περιστατικά στην αντιδραστική διάνοια, και εξετάζοντάς τα πλήρως, να σβήσεις την επιρροή που έχουν πάνω σου. Αυτό είναι εφικτό, λόγω της ανακάλυψης μιας μεθόδου σκέψης που ο άνθρωπος δεν ήξερε ότι κατείχε.

Στη διανοητική, έρχεται κανείς σε επαφή με περιστατικά που βρίσκονται στην αντιδραστική του διάνοια, όχι ενθυμούμενος, αλλά ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ σ?αυτά. Επιστρέφοντας, σημαίνει ότι, ενώ το άτομο είναι εντελώς ξύπνιο, στέλνει ένα κομμάτι της διάνοιάς του, σε ένα παλιό περιστατικό, έτσι ώστε να το ξαναζήσει με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες αισθήσεις όπως τότε. Κάθε περιστατικό αποτελείται από πολλές εικόνες και αυτές σχηματίζουν ένα αρχείο που πηγαίνει μέχρι πίσω διαμέσου όλης σου της ζωής. Στη διανοητική, αυτό λέγεται: τροχιά του χρόνου. Είναι ένα πολύ λεπτομερές αρχείο όλης σου της ζωής (κάτι σαν ένα φιλμ που περιλαμβάνει όλες σου τις εμπειρίες σε 3 διαστάσεις).

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η διάνοιά σου για να βρεί δεδομένα στην τροχιά του χρόνου, λέγεται αρχειοφύλακας.

Με τη διανοητική, γυρνάς σε περασμένες εμπειρίες, και κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις, ο αρχειοφύλακας αποκαλύπτει κρυμμένες εικόνες στην αντιδραστική σου διάνοια!

Και αυτά τα περιστατικά που ελέγχουν τη ζωή σου, μέσω της αντιδραστικής σου διάνοιας, μπορούν να σβηστούν όλα με τη διανοητική!

ΠΩΣ?

Με την άδεια των διαχειριστών θα σας τα παραθέσω (γιατί δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα...)

 

Σημείωση για ότι διαβάσατε: Αυτά ήταν μια περίληψη του πρώτου μισού ενός DVD (που κυκλοφορεί και μπορεί μάλιστα κάποιοι από σας να το έχουν) που είδα πρόσφατα και που είναι κάτι σαν «οδηγός» για πρακτική εξάσκηση της διανοητικής. Επίσης, ο μεγαλύτερος «θησαυρός» σε αυτή την επιστήμη είναι το βιβλίο του L. RON HUBBARD, που λέγεται DIANETICS (επίσης κάποιοι από σας ενδέχεται να το έχουν).

Link to comment
Share on other sites

Έχω πολλές επιφυλάξεις.

 

- Τάζει "λαγούς με πετραχείλια" (όπως κάθε τσαρλατάνος)

- Κάνει ένα διαχωρισμό σε "καλό" συνειδητό και "κακό" υποσυνείδητο (όπως κάθε δυϊστής)

- Περιέχει ανακρίβειες (π.χ. μπερδεύει το ένστικτο με τις νευρώσεις)

 

Ελπίζω να μην έχεις δώσει τα προσωπικά σου δεδομένα. Σε μια φίλη μου που τους είχε δώσει το τηλέφωνό της, την ταράξανε στα τηλέφωνα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πολλές επιφυλάξεις.

 

- Τάζει "λαγούς με πετραχείλια" (όπως κάθε τσαρλατάνος)

- Κάνει ένα διαχωρισμό σε "καλό" συνειδητό και "κακό" υποσυνείδητο (όπως κάθε δυϊστής)

- Περιέχει ανακρίβειες (π.χ. μπερδεύει το ένστικτο με τις νευρώσεις)

 

Ελπίζω να μην έχεις δώσει τα προσωπικά σου δεδομένα. Σε μια φίλη μου που τους είχε δώσει το τηλέφωνό της, την ταράξανε στα τηλέφωνα.

7420[/snapback]

Έδωσα μια ιδέα, δε μπορώ να σου περιγράψω τα πάντα γύρω από αυτό.

-Δεν τάζει λαγούς με πετραχείλια! Έχει πρακτικά αποτελέσματα και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο!!! (Τραγοκέρατε, επειδή έχω δει πολλούς τσαρλατάνους, όπως σίγουρα κι εσύ, μπορώ να κρίνω, μην ανυσηχείς! Αν "μου μύριζε πολύ άσχημα σαν μέθοδος, ίσως να μην τα έγραφα ποτέ αυτά!!! :) )

-Το διαχωρισμό αυτό τον κάνει γιατί εξειδικεύεται σε αυτούς τους τομείς του συνειδητού και του υποσυνείδητου! Η πρακτική της διανοητικής αφορά αυτά τα δυο, γι'αυτό δεν έκατσα να κάνω ανάλυση του συνειδητού και του υποσυνείδητου!

-Εγώ ευθύνομαι για τις ανακρίβειες επειδή δε μπορώ να σου παραθέσω ολόκληρο το βιβλίο (είναι και κάπως μεγάλο!)... Σου λέω μόνο το ζουμί. :)

-Αποφέυγω σε υπερβολικό σημείο να δίνω τα προσωπικά μου δεδομένα, σε σημείο να με λένε "γεροπαράξενο"!

Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω πως ενδεχομένως να έχει αποτελέσματα η διανοητική! Και έχω ακούσει και προσωπικά εμπειρίες από κάποιους που την έχουν δοκιμάσει με τη βοήθεια των ανθρώπων που ουσιαστικά "έφεραν στην Ελλάδα" τη διανοητική.

Εμένα αλλού είναι η δυσπιστία μου αλλά θα την παραθέσω αργότερα...

 

Επιστρέφω λίαν συντόμως με την πρακτική εφαρμογή της διανοητικής μέσω της "συνεδρίας", κάτι που με εντυπωσίασε αρκετά, εξαιτίας των μεθόδων και των αποτελεσμάτων της!

Link to comment
Share on other sites

...

Έδωσα μια ιδέα, δε μπορώ να σου περιγράψω τα πάντα γύρω από αυτό.

-Δεν τάζει λαγούς με πετραχείλια! Έχει πρακτικά αποτελέσματα και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο!!! (Τραγοκέρατε, επειδή έχω δει πολλούς τσαρλατάνους, όπως σίγουρα κι εσύ, μπορώ να κρίνω, μην ανυσηχείς! Αν "μου μύριζε έστω και λίγο, ίσως να μην τα έγραφα ποτέ αυτά!!! :) )

...

:063laugh:

Πρόκειται για την Σαϊεντολογία - στην οποία έχει "εξελιχθεί" εδώ και καιρό η "επιστήμη" της Διανοητικής - χοντρή "μπίζνα"... κι αυτό είναι μόνο η επιφάνεια...

Link to comment
Share on other sites

... κι αυτό είναι μόνο η επιφάνεια...

7464[/snapback]

Ακριβώς αυτή είναι η δυσπιστία μου! Οτι μετά από τη διανοητική, υπάρχουν και άλλα υποδεέστερα στάδια προς πρακτική. Αλλά γενικώς δε θα το χαρακτήριζα "μεγάλη μπίζνα" καθώς μπορείς να το κάνεις & συ και ο καθένας, χωρίς να πληρώσεις για σεμινάρια κτλ...

Link to comment
Share on other sites

... κι αυτό είναι μόνο η επιφάνεια...

7464[/snapback]

Ακριβώς αυτή είναι η δυσπιστία μου! Οτι μετά από τη διανοητική, υπάρχουν και άλλα υποδεέστερα στάδια προς πρακτική. Αλλά γενικώς δε θα το χαρακτήριζα "μεγάλη μπίζνα" καθώς μπορείς να το κάνεις & συ και ο καθένας, χωρίς να πληρώσεις για σεμινάρια κτλ...

7465[/snapback]

Μα ακριβώς γι' αυτό είναι "μεγάλη μπίζνα". Πραγματικά μπορεί ο καθένας μόνος - αυτό είναι το αρχικό μήνυμα του βιβλίου DIANETICS. Όμως κατέληξε super-οργάνωση που χρεώνει $$$$ και βάλε. Όμως δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να κατακρίνω το πράγμα για κερδοσκοπία. Τα $$$$ ουδείς εμίσησε.

Προσωπικά η υπόθεση με έχει γοητέψει εδώ και πολλά χρόνια και την παρακολουθώ. Πως ξεκίνησε ο Hubbard και που βρίσκεται σήμερα το πράγμα.

Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιολόγησή της Διανοητικής σε σχέση με τα όσα υπόσχεται, πως τα δίνει και πως, και τι δίνει μαζί με αυτά - και τι παίρνει...

Η Σαϊεντολογία έχει κατηγορηθεί για πολλά κι όχι όλα άδικα. Από την άλλη σίγουρα υπάρχουν αποτελέσματα - μέχρι κάποιο βαθμό.

Το θέμα είναι (ένα θέμα), έχει βρει κανείς κανέναν που να ωφελήθηκε από την εφαρμογή της Διανοητικής χωρίς να "αποχωριστεί" παραδάκι;

Εγώ δεν έχω βρει...

Link to comment
Share on other sites

Είναι πλέον γνωστό οτι ο Hubbard είπε στον Crowley μετα απο κάποιο καιρό που είχαν γνωριστεί ότι :

 

"Eγω με αυτά σκοπεύω να βγάλω λεφτά"

 

Όπου σε αυτό το σημείο χώρισαν οι δρόμοι τους και ο Crowley τον σηχτήρησε.

 

Επίσης τα ΄μυστικά' έγγραφα που υποτίθετε θα σε αφήναν να τα διαβάσεις για να μάθεις την 'Αληθεία΄ μετα από όπου θα τους είχες σκάσει τα απίστευτα λεφτά και θα είχες πλύνει καλά τον εγκεφαλό σου κυκλοφορούσαν για κάποια φεγγάρια σε κάτι σκοτεινές usenet γωνίες.

 

Νομίζω το 'Υπέρτατο Μυστικό' είχε να κάνει με κάτι εξωγήινους που λεγόντουσαν Θέτιανς οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για όλες τις κακές πράξεις/σκέψεις που κάνει ο άνθρωπος.

 

(A έτσι εξηγήτε, αφου εγώ είμαι κατα βάθος καλός άνθρωπος, δεν φταίω εγώ που ι όλοι οι υπόλοιποι με θεωρούνε ανοητούλη ή σκατόψυχο, οι κακοί εξωγήινοι φταίνε!!)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχχαχα τη αλλο θα κουσουμε εδο περα

Link to comment
Share on other sites

... κι αυτό είναι μόνο η επιφάνεια...

7464[/snapback]

Ακριβώς αυτή είναι η δυσπιστία μου! Οτι μετά από τη διανοητική, υπάρχουν και άλλα υποδεέστερα στάδια προς πρακτική. Αλλά γενικώς δε θα το χαρακτήριζα "μεγάλη μπίζνα" καθώς μπορείς να το κάνεις & συ και ο καθένας, χωρίς να πληρώσεις για σεμινάρια κτλ...

7465[/snapback]

Όμως κατέληξε super-οργάνωση που χρεώνει $$$$ και βάλε.

Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιολόγησή της Διανοητικής σε σχέση με τα όσα υπόσχεται, πως τα δίνει και πως, και τι δίνει μαζί με αυτά - και τι παίρνει...

Το θέμα είναι (ένα θέμα), έχει βρει κανείς κανέναν που να ωφελήθηκε από την εφαρμογή της Διανοητικής χωρίς να "αποχωριστεί" παραδάκι;

Εγώ δεν έχω βρει...

7475[/snapback]

Λοιπόν, θα αρχίσω από το τέλος! Ναι, εγώ έχω γνωρίσει άτομα που δεν αποχωρίστηκαν ούτε ευρώ για να ωφεληθούν! Και σύντομα θα παραθέσω τα βήματα σε "περίληψη", για να μην αποχωρηστείτε & εσεις (πέρα από τη χρονοχρέωση του Internet :D )!

Επίσης, λυπάμαι που το λέω αλλά ο "τσάμπας" πέθανε! :018bleh: Ο ψυχολόγος, δε σε χρεώνει? ο συγγραφέας δε σε χρεώνει? ο ψιλικατζής δε σε χρεώνει?

Τέλος, δεν είναι $$$$, αλλά $$$. Και οι άνθρωποι στους οποίους τα "ακουμπάς", είναι άνθρωποι πεπειραμένοι που σου δίνουν μόνο το έναυσμα για να εντρυφίσεις στη διανοητική (τώρα αν θες να προχωρήσεις σε ανώτερη βαθμίδα, είναι δικό σου θέμα...)

 

χαχαχχαχα τη αλλο θα κουσουμε εδο περα

7480[/snapback]

:blink: Σαν τί άκουσες δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

Β' Μέρος

Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν, χρησιμοποιώντας τη διανοητική, όλα τα δυσάρεστα περιστατικά μπορούν να σβηστούν από την αντιδραστική διάνοια, ώστε να μην ελέγχουν τη ζωή σου.

Όταν τα οδυνηρά αυτά περιστατικά έχουν σβηστεί, επιτυγχάνεται μια νέα κατάσταση που ποτέ πριν δεν ήταν εφικτή για τον άνθρωπο. Είναι η κατάσταση του ?clear?. Ως clear ωρίζεται το άτομο που δεν έχει πια τη δική του αντιδραστική διάνοια. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες clear σε όλον τον κόσμο.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ.

Οι τεχνικές της διανοητικής είναι πολύ εύκολες. Γίνεται σε ζευγάρια. Εσύ και ένας φίλος σου ακολουθείτε τα βήματα της διαδικασίας. Αυτό ονομάζεται AUDITING (=να ακούς) και μπορούν να το κάνουν δυο οποιαδήποτε λογικά άτομα. Το άτομο που δίνει τη συνεδρία λέγεται Auditor. Το άτομο που λαμβάνει τη συνεδρία λέγεται preclear, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει clear από την αντιδραστική του διάνοια. Το auditing της διανοητικής λαμβάνει χώρα σε 10 βήματα... Αυτά καλύπτονται και στο βιβλίο του Hubbard, βιβλίο 3, κεφάλαιο 5. Υπάρχει επίσης και μια κάρτα που λέει τι ακριβώς να κάνεις σε κάθε βήμα.

1.Πρώτα λοιπόν ο auditor διαβεβαιώνει τον preclear ότι θα γνωρίζει ότι συμβαίνει.

2.Ο auditor λέει στον preclear να κλείσει τα μάτια του.

3.Ο auditor θα πρέπει να διαβεβαιώσει τον preclear πως ότι ειπωθεί ή γίνει κατά τη συνεδρία, δε θα έχει επίδραση πάνω στον preclear μετά τη συνεδρία. Ο auditor κάνει μια συμφωνία με τον preclear να το ΑΚΥΡΩΣΕΙ ώστε να μην εμφανισθεί.

4.Ο auditor πρέπει να εντοπίσει ένα περιστατικό και να επιστρέψει τον preclear σε αυτό. Βάλε τον preclear να ανατρέξει σε ένα περιστατικό που μπορεί να αισθανθεί άνετα. Οποιοδήποτε περιστατικό μας φτάνει, αρκεί ο preclear να μπορεί να το αντιμετωπίσει άνετα. Εν συνεχεία, ο auditor επιστρέφει τον preclear στο περιστατικό.

5.Βάζουμε τον preclear να ξαναβιώσει το περιστατικό από την αρχή ως το τέλος, μιλώντας στον auditor γι?αυτό, όσο προχωράει. Αυτό γίνεται για να αποκτήσει δεδομένα ο auditor.

Κάπου εδώ ο preclear είναι ξανά μέσα στο περιστατικό όπου το ζει, δεν το θυμάται απλώς.

6Α.Κατόπιν, βάζουμε τον preclear να ξαναπάει πίσω στην αρχή του περιστατικού και να το διηγηθεί. Κάθε φορά που ο preclear επιστρέφει στο περιστατικό, η αρνητική επίδραση που έχει αυτό πάνω του, μειώνεται. Σε αυτό το σημείο, παρατήρησε πως ανακύπτουν νέα δεδομένα. Ο auditor ακούει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το περιστατικό (ουσιαστικά, επαναλαμβάνοντας το βήμα 6Α). Όσο βγαίνουν καινούρια δεδομένα, το περιστατικό μειώνεται και θα πρέπει να συνεχιστεί η διάτρησή του. Ο auditor πρέπει να κάνει ερωτήσεις όπου χρειάζεται, για να βοηθήσει τον preclear να βρεί κι άλλα δεδομένα - Ερωτήσεις του στυλ «τί βλέπεις?», «τί ακούς?», «τί μυρίζεις?». Επαναλαμβάνεις το βήμα 6Α ξανά και ξανά, λέγοντας κάθε φορά στον preclear να πάει πίσω στην αρχή του περιστατικού και να το διατρέξει ως το τέλος. Συνεχίστε να διατρέχετε το περιστατικό μέχρι ο preclear να αισθανθεί άνετος (ή και χαρούμενος) με αυτό. Όταν νιώθει χαρούμενος με το περιστατικό, έρχεται το:

6Β. Βάλε τον preclear να εντοπίσει ένα άλλο περιστατικό που μπορεί να αντιμετωπίσει άνετα. Σε αυτό το σημείο γυρνάς στο βήμα 5 και έπειτα στο βήμα 6Α. Βάλε τον preclear να διατρέξει στο περιστατικό όσες φορές χρειάζεται για να νιώθει χαρούμενος με αυτό. Αν δεις πως ο preclear δε βρίσκει άλλα στοιχεία, ούτε γίνεται πιο χαρούμενος με το περιστατικό, παρά τις πολλές αφηγήσεις, τότε μάθε από ?κείνον αν υπάρχει κάποιο παλιότερο περιστατικό, παρόμοιο με αυτό που διατρέχετε. Εννοείται πως και στο καινούριο περιστατικό που ενδεχομένως θα ανακύψει, θα κινηθείτε πάλι με τα βήματα 5 και 6Α.Δηλαδή, όσο συνεχίζουν να βγαίνουν νέα στοιχεία για το περιστατικό, ο auditor θα πρέπει να συνεχίσει να το διατρέχει με τα βήματα 5 και 6Α. (Αυτά τα σημεία, όπως καταλαβαίνετε είναι τα πιό λεπτά και τα πιό σημαντικά για τη συνεδρία) Πάντα μένεις στο ίδιο έγγραμο, μέχρι ο preclear να νιώσει χαρούμενος με αυτό.

Κάπως έτσι έρχεται το τέλος του auditing και ο preclear νιώθει χαρούμενος, «λάμπει» και το έγγραμο έχει σβήσει. Είναι μια καλή στιγμή να δοθεί τέλος στη συνεδρία, αφού τα πηγαίνει μια χαρά. Εφόσον ο preclear είχε ένα κέρδος, δε συνεχίζεις τη συνεδρία. Για να κλείσεις τη συνεδρία, πηγαίνεις στο βήμα:

7.O Auditor τώρα πρέπει να φέρει τον preclear στο παρόντα χρόνο.(δεν του λέει όμως πως η συνεδρία τελείωσε πριν ολοκληρώσει και το 10ο βήμα)

8.Ο Auditor διασφαλίζει ότι ο preclear είναι πλέον στον παρόντα χρόνο.

9.Ο Auditor πρέπει τώρα να πει τη λέξη ΑΚΥΡΟ, ώστε τίποτα στη συνεδρία να μη δράσει ως εντολή ή υποβολή για κείνον σε κάποια μετέπειτα στιγμή.

10.Ο Auditor θα πρέπει να επαναφέρει τον preclear στο περιβάλλον του παρόντα χρόνου. Βοηθάει αν το κάνεις ως εξής: Λες στον preclear «Όταν μετρήσω από το 5 μέχρι το 1 και κλείσω απότομα τα δάχτυλά μου, θα νιώσεις άγρυπνος (σε εγρήγορση)».

Αυτή ήταν μια συνεδρία auditing διανοητικής, με όλα της τα μέρη. Σε μελλοντικές συνεδρίες θα καταπιάνεσαι με άλλα έγγραμα και θα τα χειρίζεσαι ένα ? ένα.

Κατά την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, αν αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία με την επιστροφή σε οδυνηρά περιστατικά, θα πρέπει να ξεκινήσεις με τη διάτρεξη ευχάριστων περιστατικών. Έστι αυξάνεται και η ικανότητα του preclear να εντοπίζει και να ανατρέχει οδυνηρά περιστατικά. Στην περίπτωση όμως των ευχάριστων περιστατικών, δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς το βήμα 6Α, καθώς αυτά δε χρειάζεται α σβηστούν! Επίσης, η καλή λειτουργεία του auditing διασφαλίζεται από την καλή επικοινωνία του auditor με τον preclear. Είναι σημαντικό να επιτρέψεις στον preclear να γνωρίζει πως έχεις λάβει και κατανοήσει την επικοινωνία του, δίνοντας μια αναγνώριση όπως «εντάξει», «κατάλαβα», «ευχαριστώ», ή άλλη κατάλληλη αναγνώριση.

Για να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, θα πρέπει πάντα να έχεις φάει και ξεκουραστεί καλά πριν αρχίσεις μια συνεδρία διανοητικής. Και φυσικά, όχι ναρκωτικά ή αλκοόλ πριν το auditing (5 μέρες, ας πούμε, χωρίς αλκοόλ και φάρμακα). Επίσης, μπορείς να πάρεις το βιβλίο του Hubbard «DIANETICS», όπου έχει πολλές πληροφορίες για τη διανοητική. Αν δυσκολεύεσαι στο να βρείς το δίδυμό σου (έτσι λέγεται αυτός με τον οποίο κάνεις τη συνεδρία και δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλος), υπάρχει κάποιο κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης όπου ενδεχομένως να μπορεί να σου βρεί κάποιον που να μένει κοντά σου, ή ακόμη και μέσω internet νομίζω πως είναι εφικτό.

Τέλος, η διανοητική είναι η πρώτη αποτελεσματική μέθοδος για λύση των προβλημάτων της διάνοιας, και κατ? επέκταστη των προβλημάτων του ανθρώπου. Είναι μια «επιστήμη» που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αποκτήσουν πνευματική υγεία και ευτυχία. Μια επιστήμη που όχι μόνο σου φτιάχνει το παρελθόν, αλλά σου δίνει και μέλλον, κάνοντάς σε να ελέγχεις τη ζωή σου και να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Ο Ron Hubbard έγραψε: «Ζήσε το σαν περιπέτεια, και μακάρι να μην είσαι ποτέ ο ίδιος ξανά»

 

Πηγή: L. Ron Hubbard - Dianetics

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, λυπάμαι που το λέω αλλά ο "τσάμπας" πέθανε! :018bleh: Ο ψυχολόγος, δε σε χρεώνει? ο συγγραφέας δε σε χρεώνει? ο ψιλικατζής δε σε χρεώνει?

Τέλος, δεν είναι $$$$, αλλά $$$. Και οι άνθρωποι στους οποίους τα "ακουμπάς", είναι άνθρωποι πεπειραμένοι που σου δίνουν μόνο το έναυσμα για να εντρυφίσεις στη διανοητική (τώρα αν θες να προχωρήσεις σε ανώτερη βαθμίδα, είναι δικό σου θέμα...)

Περί $$$$ (που για πολλούς είναι $$$$$ ή και $$$$$$) ας μην μιλήσουμε ακόμα... άλλωστε το θέμα δεν είναι μόνο εκεί...

Λοιπόν, επειδή υπάρχει και κόσμος που δεν ξέρει την υπόθεση, να μερικά περί L. R. Hubbard, Διανοητικής (Dianetics) και Σαϊεντολογίας (Scientology) ? πριν θέλει κάποιος ή κάποια «να προχωρήσει» (σε οποιαδήποτε βαθμίδα) καλά είναι να τα γνωρίζει:

«Οποιοσδήποτε συγγραφέας θέλει πράγματι να κάνει λεφτά θα πρέπει να σταματήσει το γράψιμο και να αναπτύξει μια θρησκεία ή να επινοήσει μια νέα ψυχιατρική μέθοδο?» Αποδίδεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ιδρυτή της Σαϊεντολογίας*

Ο L.R. Hubbard (13 Μαρτίου, 1911 ? 24 Ιανουαρίου, 1986), αντιπροσώπευε κατά κάποιο τρόπο την «επιτομή» του Αμερικάνου που κυνηγά το «Αμερικανικό Όνειρο» την ατομική ελευθερία δηλαδή μέσα από την επαγγελματική «επιτυχία», την οικονομική ανεξαρτησία και γενικά τον πλούτο.

Ως τέτοιος έκανε πολλές δουλειές, και άλλαξε πολλά επαγγέλματα. Υπήρχαν όμως μέσα σε όλα αυτά κάποια πράγματα που κράτησαν: του άρεσε η αναζήτηση, η περιπέτεια, το γράψιμο και η Επιστημονική Φαντασία (Ε.Φ.) η οποία τότε ζούσε τη «Χρυσή» της εποχή, (Αμερική 1930-1940). Ξεκίνησε να γράφει (διηγήματα περιπέτειας) το 1934 και τελικά στράφηκε στη συγγραφή Ε.Φ. το 1938 και μάλιστα στο διασημότερο ίσως pulp περιοδικό, το Astounding (τα pulp ήταν αυτά που θα λέγαμε φτηνοπεριοδικά αλλά μέσα από αυτά έγινε διάσημος πολύς κόσμος και θεωρούνται πια ορόσημα της Αμερικανικής mainstream λογοτεχνίας, ιδιαίτερα το Astounding του Joseph Cambell). Μπήκε έτσι, μετά τον πόλεμο, στον «εσώτερο κύκλο» ανθρώπων που έγιναν παγκόσμια γνωστοί αργότερα μέσα από την λογοτεχνία του Φανταστικού.

Γράφοντας άρχισε να αναπτύσσει μέσα στα διηγήματά του κάποιες θεωρίες για μεθόδους «αυτοβελτίωσης» (ας τις πούμε έτσι για την ώρα) τις οποίες όχι μόνο ο ίδιος αλλά και η διάσημη παρέα του άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά και να σκέφτονται πως ίσως να είναι χρήσιμες και εφαρμόσιμες.

Τα λεφτά από το γράψιμο όμως δεν είναι ποτέ πολλά και τότε είναι που (φέρεται πως) είπε την γνωστότερη ?ρήση? του: «Βαρέθηκα να γράφω για μια δεκάρα τη λέξη. Θα εφεύρω μια θρησκεία που θα με κάνει πλούσιο»*.

Το είπε και το έκανε.

Το 1950 κυκλοφόρησε το (non-fiction) βιβλίο του, Διανοητική (Dianetics ?A new science of the mind?) σ? αυτό περιγράφει το σύστημα που επινόησε, μέσα από το οποίο ? διακήρυξε ? ότι μπορούμε να καλυτερέψουμε τη ζωή μας, να λύσουμε τα προβλήματά μας, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας κτλ. Μια «επιστήμη» του Νου με σκοπό την «απελευθέρωση» από τα διανοητικά μπλοκαρίσματα που συσσωρεύονται στη ζωή μας. Αυτό το βιβλίο και η Διανοητική που παρουσίαζε αποτέλεσαν τελικά τη βάση για την Σαϊεντολογία. Έτσι η Σαϊεντολογία ξεκίνησε από τα μυθιστορήματα Επιστημονικής Φαντασίας του Λ. Ρον Χάμπαρτ, αλλά για να μην κουράζω με μεγαλύτερα κατεβατά θα συνεχίσω αργότερα με περισσότερα για τη Διανοητική, την Σαϊεντολογία αλλά και την "Ελληνική" σύνδεση όλων αυτών και τη διεθνή πραγματικότητα σήμερα.

 

ΥΓ προς argentvive: Δεν έχω συναντήσει ποτέ την πληροφορία ότι ο Hubbard είχε κάποιου είδους επικοινωνία με τον Crowley και θα θεωρούσα απίθανο να υπήρχε (πρώτα απ? όλα ήταν πολύ Αμερικάνος και ο Crowley πολύ Βρετανός!). Μπορεί όμως να έχεις δίκιο. Θα το ψάξω όμως γιατί αν έχει έτσι θα υπάρχει και μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα.

 

* Αυτά (λένε πως) είναι τα λόγια (σε δύο παραλλαγές) αλλά, όπως είπα και πιο πάνω, πρώτη φορά ακούω ότι τα είπε στον Crowley.

Link to comment
Share on other sites

johny απλος μου φανηκε αστειο αυτο που ειπε η/ο argentvive πος φτενε οι εξογηνοι γιατης κακες σμασ σκεψεις

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ προς argentvive: Δεν έχω συναντήσει ποτέ την πληροφορία ότι ο Hubbard είχε κάποιου είδους επικοινωνία με τον Crowley και θα θεωρούσα απίθανο να υπήρχε (πρώτα απ? όλα ήταν πολύ Αμερικάνος και ο Crowley πολύ Βρετανός!). Μπορεί όμως να έχεις δίκιο. Θα το ψάξω όμως γιατί αν έχει έτσι θα υπάρχει και μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα.

 

Νομίζω πως συναντηθήκαν μέσω του Jack Parsons ο οποίος διατηρούσε τότε επικοινωνία με τον Crowley, μέχρι που τον σιχτήρησε και αυτόν λόγω της γνωστής ιστορίας με το Moonchild. Δεν το έχω ψάξει περαιτέρω. Τραγική φυσιογνωμία και αυτός ο Parsons.

 

Υ.Γ1: Η λέξη 'Διανοητική' εμένα μου φέρνει πάντως στο μυαλό την λέξη 'Διουρητική'.

Y.Γ2: Johnny, μικρό παιδί είσαι, κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, ένα post έκανα για ένα θέμα που έκρινα αρκετά ενδιαφέρον, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν (άλλωστε δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με τη διανοητική και ενδεχομένως να ξέρω και πολύ λιγότερα απο σένα), απλά παραθέτω τη γνώμη και την (ελάχιστη) εμπειρία μου. Αξιολόγησέ την όπως θες. ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ όμως μια επιστήμη που απλά κάποιοι χρησιμοποιούν για να βγάλουν το ψωμί τους και κάποιοι που τα έχουν τα λεφτά και δε ξέρουν που να τα δώσουν τους τα σκάνε χοντρά!!! ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!!

Και σου ξαναλέω πως εγώ δεν έχω ξοδέψει τίποτα. Η συγκεκριμένη πρακτική για μένα έχει αποτελέσματα (απ'όσο έχω δει τουλάχιστον) και απο κει και πέρα κρατώ τις επιφυλάξεις μου και το ψάχνω παραπέρα με κριτική σκέψη (ή μήπως είμαι τόσο νέος ώστε να μη διαθέτω από δαύτη?)... ΔΕΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε απορρίπτω κάτι εάν δεν το ψάξω διεξοδικά!

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Johnny, ας το πιάσουμε από αλλού.

 

Είδα μια φορά συμβουλές της "Διανοητικής" για όσους έχουν μπροστά τους εξετάσεις. Φοιτητής ήμουν τότε, είπα να το σκεφτώ λίγο καλύτερα.

 

Ξέρεις τι; Είμαι σίγουρος πως οι συμβουλές τους λειτουργούσαν. Αν όμως τις εφάρμοζα, θα έπρεπε να διαβάζω μια - δυο εβδομάδες το κάθε μάθημα (αντί μια μέρα που το διάβαζα, και πέρναγα!) Στην τελική, δεν προτείνανε τίποτα περισσότερο, από το πολύ μεθοδικό διάβασμα, όπως θα έπρεπε να γίνεται. Ακόμα κι ένας χαζός, αν εφάρμοζε αυτές τις συμβουλές, θα περνούσε όλα τα μαθήματα. Αυτό όμως δε θα σήμαινε πως έγινε έξυπνος (αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται κι εμπειρικά, ξέρεις πόσα βούρλα πήρανε πτυχίο από το τμήμα μου; :D )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...