Jump to content

Θανατική Ποινή & Ανθρωποφαγία


Recommended Posts

Μήπως καταντάω γραφικός;
Οχι, δε νομίζω... Δε διαφωνώ με αυτά που λες (ή μάλλον αυτά που γράφεις...)!

Ομως, πιστεύω ότι θεωρητικά όλα είναι πιο εύκολα,όπως και αυτό

Σκοπός της τιμωρίας είναι να κάνει καλύτερους εκείνους που τιμωρούν
!

Επειδή είμαστε άνθρωποι, δεν είναι εφικτό να πετύχουμε το τέλειο...από όλες τις απόψεις. Ομως, όπως και να'χει, αυτό δε μας εμποδίζει απ'το να προσπαθήσουμε! :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

earendil, ίσως γίνεσαι λίγο γραφικός αλλά... τόσο το καλύτερο! :D Καλά τα λες.

Θέλω όμως να σταθώ λίγο στη saginie...

...αλλά όχι και να δεχτώ στον περίγυρό μου βιαστές!

Αρνείσαι ότι εσύ τους έκανες βιαστές??? (όχι προσωπικά εσύ, γενικά αναφέρομαι).

Δηλαδή, θες να πεις ότι ξύπνησαν μια μέρα και είπαν "ωραία μέρα να γίνω βιαστής!"?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ αυτό! Λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους έχει φερθεί άσχημα η κοινωνία και δεν έχουν καταλήξει βιαστές. Εξ άλλου πιστεύω ότι αν υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένας δρόμος. Αρα, δε μπορώ να δικαιολογήσω το ότι είναι βιαστές. Το ποιός τους δημιούργησε το ψυχολογικό πρόβλημα είναι άλλο θέμα από το ότι έγιναν βιαστές. Αυτό διαχωρίζω..

Εχεις διαβάσει τη νεκρή ζώνη του Stephen King? Σε περίπτωση που δεν το έχεις διαβάσει, έχει ένα περιστατικό βιαστή μέσα..Προκατειλημένη, άρρωστη -νευρολογικά- και μάλλον :censored: μητέρα μόλις είδε τον 12χρονο γιό της να αυτοικανοποιείται σεξουαλικά έκανε σαν υστερική! Είχε τέτοιο πρόβλημα που για τιμωρία στο παιδάκι έβαλε μανταλάκι στο γεννητικό του όργανο για μια ολόκληρη μέρα..Τραγικό δεν είναι? Το παιδάκι πέθαινε στον πόνο για όλη την ημέρα. Ε, από κει και πέρα, λογικό δεν είναι να του έχει δημιουργηθεί ψυχολογικό πρόβλημα? Αυτό το κακόμοιρο παιδάκι έγινε ένας αξιόπιστος αστυνομικός με μέλλον στο χώρο του. Εγινε όμως και βιαστής! Βίαζε θυληκά ανεξαρτήτου ηλικίας (από 9-78) και καθώς τελείωνε η πράξη τις έπνιγε!

Σε τι έφταιξε η κοινωνία για να καταντήσει έτσι αυτός ο άνθρωπος? Σε τι έφταιξαν οι συγγενείς των θυμάτων?Σε τι έφταιξε το 9χρονο κοριτσάκι και η 78χρονη γιαγιά και όλα τα θύματά του ανεξαιρέτως?

Αυτό λέω! Αυτός ο άνθρωπος στο τέλος (λίγο πριν τον πιάσουν) αυτοκτώνησε κόβωντας το κεφάλι του και κρεμώντας μια ταμπέλα που έλεγε "ομολογώ"..Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι (οι περισσότεροι) καταλαβαίνουν την κατάσταση τους,αλλά παραμένουν άρρωστοι.

Link to comment
Share on other sites

...συγχωρήστε με γιά τήν παρέμβαση, αλλά εξελλίσετε ένα thread μέ τήν χρήση όλο καί στιγερότερων λέξεων...

 

Συμβαίνουν δράματα γύρω μας καί μάς ανατριχιάζει η σκέψη τους, γιατί κακοποιούνται συνάνθρωποι, ζώα, η φύση...

 

Η κακοποίηση δέν πραγματοποιείται μόνο μέ τό χέρι, τό πόδι ή ένα αμβλύ αντικείμενο. Κακοποίηση συμβαίνει καί μέ τίς ΛΕΞΕΙΣ πού ξεστομίζονται...!

 

Όσοι φίλοι καί φίλες έχετε παρασυρθεί σέ ένα χορικό θυμού..., επανέλθετε στήν θέση ισορροπίας παρακαλώ... :hm:

 

 

:rose:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν αναφέρεσαι σε εμένα....δε θυμώνω έτσι! Δεν είμαι θυμωμένη! Με ποιόν? Με τον johnny? Αυτό έλειπε να μην μπορούσαμε να συζητήσουμε με ένταση....

 

*Αν πάλι λες για το "άρρωστος", αυτή είναι η αλήθεια.Σκληρή μεν, αλλά η αλήθεια!

 

**Αν πάλι δε λες τίποτα από όλα.... :)

Link to comment
Share on other sites

Seirie έχεις δίκιο, απλά θεωρώ ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις...

Saginie.... Aχ Saginie, η μητέρα είναι μέρος της οικογένειας και η οικογένεια ο πρώτος φορέας κοινωνικοποίησης για ένα παιδί... Φυσικά δεν περίμενες να τα μάθεις από μένα αυτά... Αλλά αν κάποτε ο γιός μου γινόταν βιαστής, δεν θα τα έριχνα.... στις μίνι φούστες! (αν και εδώ που τα λέμε... :lol: )

Αν η κόρη σου αντίστοιχα γινόταν ναρκομανής, αυτό δε θα ήταν εξαιτίας των dealers που την πλησίασαν μια μέρα στα κάγκελα του σχολείου (βολικός μύθος...), αλλά εξαιτίας Α)ανατροφής και Β)κοινωνίας...

 

Όντως η αλήθεια είναι σκληρή... :console:

Link to comment
Share on other sites

Ναι! Ωραία, συμφωνούμε!! :D

Τον διαχωρισμό ήθελα να πετύχω.....τον πέτυχα? :unsure:

 

*ναι, όπως και η ζωή... :console:

Link to comment
Share on other sites

Όοοοχι τόσο εύκολα! Ο διαχωρισμός είναι σχετικά ανεύθυνος και θα επεξηγήσω με παράδειγμα...

Βλέπουμε έναν πετυχημένο επαγγελματία, οικογενειάρχη και τα ρέστα... Ωραίος, ευτυχισμένος με ανατροφή και όλα τα συναφή... "Α, ο πατέρας του γιατρός και η μητέρα του δικηγόρος, του έδωσαν τα φώτα και κοίτα τι καλό παιδί έγινε, και με καλή δουλειά κτλ" το κουτσομπολιό της κυρά κατίνας δεν έχει τελειωμό... Εκεί δικαιολογείς το πόσο καλός είναι επειδή η κοινωνία φρόντισε να τον κάνει ένα με εκείνη. Και τον παίρνεις ως ένα με την κοινωνία, αφού υποτίθεται ότι την χαρακτηρίζει... Αν είναι βιαστής όμως, εξετάζεις μόνο το γεγονός ότι έγινε βιαστής, ενώ αυτό δεν το έκανες με τον γιατρό.

Διαχωρίζουμε ανθρώπους από την κοινωνία (περιθωριοποιώντας τους ταυτόχρονα) όταν δε μας συμφέρει να τους αντιμετωπίσουμε ως τμήματα της δικής μας ανευθυνότητας...

Λες... "Το ποιός τους δημιούργησε το ψυχολογικό πρόβλημα είναι άλλο θέμα από το ότι έγιναν βιαστές." :isaygrrr:

Λέω..."το ποιός τους δημιούργησε το ψυχολογικό πρόβλημα είναι άμεσα συναρτώμενο από το ποιούς επηρεάζει η μετέπειτα συμπεριφορά του"... Δηλαδή "όλους" θα μπορούσε να συπμληρώσει κάποιος...

Συμφωνούμε?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε?

Τόσο εύκολα? Δε λέει... :evilbl:

Λοιπόν, προσωπικά, δε λαμβανω υπόψη τα κουτσομπολιά...δεν μου κάνει εντύπωση κάτι σαν το γιατρός πριν μου αποδείξει ο άλλος την αξία του! (είμαστε ήδη εκτός θέματος.... :019blush: )

Επίσης, δεν αλλάζω γνώμη για την κοινωνία, οπότε, αν χαρακτήριζα κάποιον από την κοινωνία θα ήταν....κλαψ'τα Χαράλαμπε... :)

Η διαφορά μας είναι στο πως συνδέουμε την κοινωνία με τους εγκληματίες ή και με το άτομο. Εσύ τους έχεις με σύνδεση και εγώ με χρησιμοποιημένη κάρτα... :headb:

Τέλος, πιστεύω ότι η μετέπειτα συμπεριφορά καθορίζεται και -σε μεγάλο βαθμό- από την προσωπικότητα και κυρίως τη δυναμικότητα του καθενός!Το ξαναλέω "όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει κι ένας δρόμος"... :cheerful:

 

Λοιπόν?

Αύριο καλύτερα γιατί τώρα νυστάάάάζωω :sleep: !

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά μας είναι στο πως συνδέουμε την κοινωνία με τους εγκληματίες ή και με το άτομο. Εσύ τους έχεις με σύνδεση και εγώ με χρησιμοποιημένη κάρτα... :headb:

 

Τέλος, πιστεύω ότι η μετέπειτα συμπεριφορά καθορίζεται και -σε μεγάλο βαθμό- από την προσωπικότητα και κυρίως τη δυναμικότητα του καθενός!Το ξαναλέω "όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει κι ένας δρόμος"... :cheerful:

11799[/snapback]

Κάπου εδώ θα αρχίσω να επαναλαμβάνομαι... ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ να κρίνουμε έναν άνθρωπο εκτός κοινωνίας ΜΟΝΟ όταν μας συμφέρει...Ή θα τους κρίνεις όλους στα πλαίσια μιας κοινωνικης ομάδας - με τους αντίστοιχους όρους, κανόνες και συνθήκες, όχι ότι μας αρέσει και μας βολεύει - , ή θα τους κρίνεις όλους.... "με χρησιμοποιημένη κάρτα!"

Η κατ'επιλογήν εξαίρεση (και ταυτόχρονα περιθωριοποίηση ξαναλέω!) ατόμων από την κοινωνία - ως πράξη ανευθυνότητας και έλλειψη σεβασμού και μέριμνας - είναι αυτό που τους ωθεί τελικά στο να κάνουν οτιδήποτε για το οποίο θα τους κατηγορήσεις μετά "ως κοινωνία"...

Και μετά τί θα του πεις? "Ας πρόσεχες! Ας έδειχνες χαρακτήρα!"??? Μάλλον αυτός θα πρέπει να σου πει (ή να μου πει) κάτι τέτοιο...

 

Καλό μήνα... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ να κρίνουμε έναν άνθρωπο εκτός κοινωνίας ΜΟΝΟ όταν μας συμφέρει...

Δεν είναι ανεύθυνο! Είναι ρατσισμός! Και ο ρατσισμός δεν είναι ανευθυνότητα!

Οσο για το όταν με συμφέρει, δεν είναι ακριβώς έτσι...Δε θα κρίνω κάποιον μία φορά και θα κρατήσω το απόφθεγμα! Αν κάποιος είναι όπως λες γιατρός και εγώ θεωρώ ότι -λόγω φιλίας μας και όσα μου έχει δείξει- είναι καλός άνθρωπος και γιατρός, δε θα κρατήσω αυτή την άποψη αν μάθω ότι είναι βιαστής από σίγουρη πηγή ή ακόμα χειρότερα, από προσωπική εμπειρία... :shocked: (μακριά από μας!)

Θα αλλάξω γνώμη αμέσως μετά το σοκ που θα έχω πάθει λόγω της προηγούμενης γνώμης!

Αυτό δεν είναι όποτε με συμφέρει! Μπορεί η κοινωνία να έχει σοβαρό ρόλο στην παραγωγή τέτοιων προσωπικοτήτων, αλλά όχι και να δεχτώ με σύνεση ότι είναι βιαστής! :headb: Ελεος! Μήπως πρέπει να τον φιλοξενήσω σπίτι για να αναπληρώσω και όλα όσα η κοινωνία (και εγώ μαζί) του προκαλέσαμε...? :headb: :headb: Αυτό που πιστεύω είναι ότι η κοινωνία δεν πρόκειται ποτέ να είναι τέλεια και ότι τέτοιου είδους προβλήματα δε θα λυθούν. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι η προσπάθεια και η ελπίδα πρέπει να σταματήσουν, διότι διαφορετικά δε θα είχαμε τίποτα να περιμένουμε.Απλώς εγώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα και εσύ τις ρίζες του....που ναι μεν θα ήταν πολύ πιο συνετό και έξυπνο, αλλά στα κοινωνικά προβλήματα έχουν τέτοιες ρίζες που είναι αδύνατο να τις φτάσεις! κάποιους τους βολεύει να ζουν άλλοι στη διαφθορά! Και αυτοί οι κάποιοι είναι οικονομικές υπερδυνάμεις...δυστυχώς :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

αλλά στα κοινωνικά προβλήματα έχουν τέτοιες ρίζες που είναι αδύνατο να τις φτάσεις!
Αυτό είναι ανεύθυνο!!!
Δεν είναι ανεύθυνο! Είναι ρατσισμός! Και ο ρατσισμός δεν είναι ανευθυνότητα!

:shocked: Saginie, αν είναι δυνατόν! Περιμένεις να ακούσεις "α, ωραία, αφού δεν είναι ανευθυνότητα και είναι ρατσισμός, οκ..."??? Και ο ρατσισμός, ξέρεις, κοινωνικό πρόβλημα είναι!!!

Ούτε είπα να τους φιλοξενήσεις, αυτά είναι υπερβολές! Εγω απλώς είπα να μην τους κατηγορούμε ως βιαστές τόσο αβίαστα (γιατί είναι άκρως ρατσιστικό και ανεύθυνο) αλλά να τους αντιμετωπίζουμε ως προιόντα της δικής μας ...νοοτροπίας!

Πραγματικά πιστεύεις πως το να είναι κάποιος βιαστής ή ναρκομανής ή τσαντάκιας είναι καθαρά δικό του πρόβλημα? :headb:

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά πιστεύεις πως το να είναι κάποιος βιαστής ή ναρκομανής ή τσαντάκιας είναι καθαρά δικό του πρόβλημα? :headb:

Πάντως σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του ανθρώπου που δεν τον γνώρισε ποτέ και σίγουρα είναι τεράστιο πρόβλημα για τον άνθρωπο που υπήρξε θύμα του, χωρίς να φταίει σε τίποτα...

 

Παιδιά ψυχραιμία.

Το σύστημα αναμφισβήτητα "γεννά" ποικιλία προβλημάτων, αλλά με το λέμε "δικό μας παράγωγο είναι κι αυτό... ας το αφήσουμε στην ησυχία του", τα προβλήματα δεκαπλασιάζονται.

Επιπλέον, ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, πάει σ' αυτούς που τους γαλούχησαν (γονείς/κηδεμόνες δηλαδή) κι όχι στην κοινωνία σε σύνολο. Διότι, είναι φύση αδύνατον οι γονείς/κηδεμόνες που μεγαλώνουν ένα παιδί, να μην έχουν προσέξει ότι κάπου αρχίζει να γίνεται υπερβολικά βίαιο ή να μην έχουν προσέξει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά τέλος πάντων. Κι εκείνο το "παιδί μου είναι, τ' αγαπάω ότι κι αν κάνει" πρέπει να έχει κάποια όρια. Όρια, όχι βέβαια στην αγάπη, αλλά όρια στην ανεκτικότητα.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εάν το δικό μου παιδί παρουσιάσει δείγματα ότι γουστάρει να γίνεται βίαιος με τις κοπέλες (λέμε τώρα)... ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΑΪΔΙΑ :015annoyed: ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ!!

(...άσε που θα φροντίσω να μην χρειαστεί ποτέ να φτάσω ως εκεί... αλλά τέλος πάντων, λέμε τώρα)

 

Καλός γονιός δεν είναι αυτός που κάνει όλα τα χατήρια στο παιδί του και του συγχωρεί τα πάντα. Καλός γονιός είναι αυτός που όταν δει ότι το παιδί του αρχίζει να "στραβοπατάει" πέραν του δέοντος, δεν το αφήνει "λάσκα τα λουριά" επειδή "το αγαπάει"... Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι καταστροφή!!

... Και το σύστημα δεν έχει καμία ευθύνη σ? αυτό...

 

 

(μακρηγόρησα... ελπίζω τουλάχιστον να καταλάβατε την άποψή μου :unsure: )

Link to comment
Share on other sites

"Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εάν το δικό μου παιδί παρουσιάσει δείγματα ότι γουστάρει να γίνεται βίαιος με τις κοπέλες (λέμε τώρα)... ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΑΪΔΙΑ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ!! "

 

Lol .Αυτό μου θυμίζει το "σταμάτα να βρίζεις ,ρε μα**κα!!!" :)

 

Πάντως συμφωνώ με τη Saginie στο οτι οι ρίζες των κοινωνικών προβλημάτων είναι πολύ βαθιά και δύσκολα μπορούμε να τις φτάσουμε.

 

Όμως οτι η κοινωνία συντελεί στη δημιουργία τέτοιων ανθρώπων είναι γεγονός.Όπως επίσης και οτι η κοινωνία συντελεί στην ανάπτυξη των ιδιοφυών ανθρώπων και στην δημιουργία επιστημόνων και τόσων άλλων αξιόλογων ανθρώπων(αν υποθέσουμε οτι υπάρχει στ'αλήθεια κανένας αξιόλογος).Είναι αναγκαίο κακό κατά τη γνώμη μου, γιατί ποτέ δε θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα.Και σίγουρα δε θα το καταφέρουμε με την εκτέλεση ή την "τυχαία εκπυρσοκρότηση"...

Link to comment
Share on other sites

...Πάντως συμφωνώ με τη Saginie στο οτι οι ρίζες των κοινωνικών προβλημάτων είναι πολύ βαθιά και δύσκολα μπορούμε να τις φτάσουμε.

 

...πολύ σωστά τοποθέτησες τήν παρατήρησή σου.

 

Η κοινωνία τών ανθρώπων γιά παράδειγμα, είναι ένα σύνολο ανθρώπων.

 

Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, μέλλος αυτού τού συνόλου, είναι αποτέλεσμα μίας μακριάς αλυσίδας ανθρωπο-εξελίξεων πού ξεκινούν από τό πρώτο κύτταρο.

 

Πέρα από τό θεμελιώδες ανθρώπινο συλλογικό αρχέτυπο πού λειτουργεί στά βάθη σάν φάρος, ο κάθε νέος άνθρωπος, μέ τήν εξέλιξη, απομακρυνόμενος από τόν κεντρικό κλάδο, διαμορφώνεται σέ μία εντελώς ιδιαίτερη ανθρωπόμορφη οντότητα. Μία οντότητα "εξοπλισμένη" μέ μνήμες από τό παρελθόν καί βιώματα συνειδητά καί ασυνείδητα από τό παρόν.

 

Ανά πάσα στιγμή, ένα συναισθηματικό σόκ, μπορεί νά φέρει στήν επιφάνεια θραύσματα αρχαίων μνημών. Τά θραύσματα αυτά σέ συνδιασμό μέ πρόσφατα -live- βιώματα, θά χτίσουν ένα extra-ordinary πάζλ , τό οποίο ίσως νά οδηγήσει τό άτομο σέ απρόβλεπτες συμπεριφορές.

 

...θά τόχετε ξανακούσει: ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Ίσως τώρα, νά μπορέσετε νά συνειδητοποιήσετε τό γιατί...

 

Τό πρόβλημα λοιπόν, βρίσκεται στίς ...ρίζες. Απλά, ένα γεγονός μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, μπορεί νά λειτουργήσει σάν πυροκροτητής ενός ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ μηχανισμού, απρόβλεπτης ισχύος!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...