Jump to content

Θανατική Ποινή & Ανθρωποφαγία


Recommended Posts

νεφελη θελω να κουσο την γνομησου πανο σε αυτο το θεμα

Link to comment
Share on other sites

Κάθε κοινωνία έχει τις μεθόδους της...???!!! Και οι πρώτοι κάτοικοι της Σικελίας που τρώγανε τα παιδιά τους (πρίν από χιλιάδες χρόνια βέβαια...) Τι μέθοδοι είναι αυτοί?!

7462[/snapback]

 

α. πού το διάβασες; διότι κυκλοφορούν και πολλές μούφες.

β. Έστω πως είναι αλήθεια: με τα μέτρα της σημερινής εποχής, απάνθρωπο. Φαντάσου όμως μια κοινότητα όμως η οποία δεν μπορεί να θρέψει πολλά άτομα και που είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους από εισβολείς. Σε μια τέτοια κοινωνία, άτομα "ελλειματικά" (σε φυσική δύναμη κυρίως) είναι μεγάλο βάρος. Ακόμα, το ανθρώπινο κρέας είναι θρεπτικότατο. Όταν υπάρχει πείνα, ο όποιος "ανθρωπισμός" πάει περίπατο: να πετάξεις τόσο κρέας θεωρείται σπατάλη. Συμπερασματικά, είναι πιο επωφελές γι' αυτήν την κοινότητα να φάει τους αδύναμους όσο είναι μικροί, παρά να τους μεγαλώσει.

 

Δε σου λέω πως είναι σωστό, απλώς μπορώ να σου το εξηγήσω. Ναι, μας φαίνεται απάνθρωπο. Και σε 1000 χρόνια από τώρα θα τους φαίνεται απάνθρωπο που δεχόμασταν να ξοδεύουμε τόσες ώρες από τη ζωή μας δουλεύοντας για την παραγωγή άχρηστων πραγμάτων (δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο, επισημαίνω πόσο διαφορετικά κριτήρια έχει η κάθε κοινωνία).

Link to comment
Share on other sites

Έλα ρε, αυτό είναι πασίγνωστο, δεν έχεις ακούσει αυτό που λένε "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της"??? :063laugh:

Με πιάνεις κάπως απροετοίμαστο όσον αφορά την πηγή, θα ψάξω και θα σου πω... Δεν αποκλείω να είναι και μούφα καθώς δεν το έχω διασταυρώσει το συγκεκριμένο. Πάντως δεν είναι κάτι το "μη πιστευτό", καθώς υπάρχουν στοιχεία ανθρωποφαγίας ακόμα και στην ελληνική μυθολογία (κάποιος είχε δώσει στο Δία να φάει τα παιδιά του και ο Δίας τον τιμώρησε, κάπως έτσι πάει ένας μύθος... όπως σου είπα, είμαι απροετοίμαστος :( )

Πάντως συμφωνώ απολύτα με αυτά που προανέφερες καθώς, αν και κοινότυπο πλέον τόσες φορές που το έχουμε πει, κάθε κοινωνία πρέπει να εξετάζεται υπό το δικό της πρίσμα αφού έχει τους δικούς τους όρους και standards...

Link to comment
Share on other sites

Λες για τον Τάνταλο, ο οποίος μαγείρεψε το γιο του Πέλοπα και τον πρόσφερε ως γεύμα στους θεούς. Δεν είναι όμως περίπτωση ανθρωποφαγίας. Σκέψο: οι συνδαιτημόνες είναι θεοί, όχι άνθρωποι και γι' αυτό αντιλαμβάνονται αμέσως την απάτη. Σε πρώτο επίπεδο ο μύθος απαγορεύει τις ανθρωποθυσίες δείχνοντας πως οι θεοί απεχθάνονται το ανθρώπινο κρέας.

 

Σε δεύτερο επίπεδο, αν σκεφτείς πως μόνο η Δήμητρα τρώει από το κρέας (επειδή εκείνη την εποχή είναι θλιμμένη για την απώλεια της Περσεφόνης, εντελώς.... κατά τύχη :smilewink: ) κι ότι μετά οι θεοί βάζουν τα κομμάτια μέσα σε μια χύτρα κι έτσι "ανασταίνουν" (αναγεννουν σωστότερα) τον Πέλοπα... ο μύθος έχει πολύ διαφορετικό νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Λες για τον Τάνταλο.

7529[/snapback]

Νομίζω οτι μιλώ για το Σίσιφο (χωρίς να παίρνω και όρκο)...

Σε πρώτο επίπεδο ο μύθος απαγορεύει τις ανθρωποθυσίες δείχνοντας πως οι θεοί απεχθάνονται το ανθρώπινο κρέας.

7529[/snapback]

Στην περίπτωση του Ατρέα τί έχεις να πεις?

 

Α! Νομίζω ότι βρήκα και αυτό στο οποίο με ρώτησες. Πρόκειται για τους Σικανούς (στη Σικελία) και η πηγή είναι από τον Πλήνειο τον Πρεσβύτερο, που όμως έγραψε γι'αυτά καμιά χιλιάρα χρόνια αργότερα και είναι η μόνη πηγή.(και ενδεχομένως να βρεις και ανακρίβειες). Συνεπώς, αν θέλει κανείς να τη θεωρήσει βάσιμη η όχι, είναι δικό του το ρίσκο...

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση του Ατρέα τί έχεις να πεις?

7541[/snapback]

 

Μιλάμε για έναν ολόκληρο κύκλο, που ξεκινά με το Θυέστειο Δείπνο και δεν τελειώνει οριστικά πριν αθωωθεί ο Ορέστης κι οι Ερινύες μετατραπούν σε Ευμενίδες. Αυτό που είδε ο Αισχύλος, τουλάχιστον, στον κύκλο αυτόν, ήταν η μετάβαση από την αυτοδικία στη δικαιοσύνη (γκροτέσκα το λέω, τεσπα, κατάλαβες). Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε πιο θέμα αναφέρεσαι;

 

Έχουμε φύγει τελείως από το θέμα;

Link to comment
Share on other sites

Α ρε τραγοκερατε... πολύ σε "πάω" :018bleh: ! Είσαι πολύ διαβασμένος!

Παρόλο που έχουμε ξεφύγει όντως από το θέμα και δεν έπρεπε (δικό μου λάθος!), αναφέρομαι στο πως ξεκίνησε αυτός ο κύκλος...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα, το ανθρώπινο κρέας είναι θρεπτικότατο. Όταν υπάρχει πείνα, ο όποιος "ανθρωπισμός" πάει περίπατο: να πετάξεις τόσο κρέας θεωρείται σπατάλη.

7489[/snapback]

Θυμηθείτε το έργο alive.

Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Εγώ προσωπικά θα το έκανα... :offtopic:

Link to comment
Share on other sites

αναφέρομαι στο πως ξεκίνησε αυτός ο κύκλος...

7550[/snapback]

 

Καλώς, θα το κοιτάξω κάποια άλλη στιγμή...

 

Α ρε τραγοκερατε... πολύ σε "πάω" :018bleh:

7550[/snapback]

 

 

ΟΥ ΡΕ! :evilbl:

Link to comment
Share on other sites

γιατη ρε ιχωπ ωρεα γευση εχουνε χχαχαχαχχχαχα

Link to comment
Share on other sites

νεφελη θελω να κουσο την γνομησου πανο σε αυτο το θεμα

 

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά τώρα σας πρόσεξα εδώ :019blush:

 

Η γνώμη μου για την θανατική ποινή:

Σίγουρα δεν είναι εύκολο (ούτε σοφό) να το παίζουμε "υπεράνω" και να λέμε "εσύ πεθαίνεις, εσύ ζεις", αλλά είναι κάποιες πολύ ακράιες περιπτώσεις, που πιστεύω ότι δικαιολογούν απόλυτα την θανατική ποινή: π.χ. βιαστές παιδιών... :001almostcry:

Ξέρετε... κάτι άρρωστοι τύποι που κακοποιούν και βιάζουν (πολλές φορές μέχρι θανάτου) παιδάκια 6 και 10 ετών... Ε, εάν δεν αξίζουν αυτοί θάνατο, τότε ποιός αξίζει;;;

 

Η γνώμη μου για την ανθρωποφαγία:

Τι να σας πω ρε παιδιά; Δεν έχω δοκιμάσει ανθρώπινο κρέας για να έχω γνώμη! ( :063laugh: )

Link to comment
Share on other sites

Απαπαπαπα!!!!!! :015annoyed: Ας σχολιάσουμε τη γεύση του σε περιόδους πείνας παιδιά, όχι τώρα... Μπλιέτ! :wacko:

Nef, μας άλλαξες thread αλλά τη γνώμη σου περί ανθρωποφαγίας ακόμη δεν την είπες... Μήπως σε θίγει? :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

...Ξέρετε... κάτι άρρωστοι τύποι που κακοποιούν και βιάζουν (πολλές φορές μέχρι θανάτου) παιδάκια 6 και 10 ετών... Ε, εάν δεν αξίζουν αυτοί θάνατο, τότε ποιός αξίζει;;; ...

 

Διαφωνώ Νεφέλη μας! Τι να κάνει η ποινή θανάτου σε τέτοιους τύπους; Θα συμφωνούσα, με τον βιασμό τους μέχρι θανάτου! Και πάλι δεν ξέρω εάν είναι αρκετό!

 

Αναφορικά με την ανθρωποφαγία, έχουμε στοιχεία που μας αποδεικνύουν πως σε περιπτώσεις πείνας π.χ. αρχές του '70 όταν ένα αεροσκάφος χάθηκε στις Ανδεις και οι επιζήσαντες έπρεπε να παραμείνουν έτσι (επιζήσαντες) για 2 μήνες! Και πάλι για αυτούς δεν ήταν εύκολο να το κάνουν, ... υπάρχει και η ηθική!

 

Η ανθρωποφαγία όμως, έτσι όπως την συναντούμε στην Γερμανία ή στις Η.Π.Α. π.χ., καθώς και σε άλλες χώρες, όπου διάφοροι τύποι με όλων των ειδών τις διαστροφές επιδίδονται σε τέτοιου τύπου "ασκήσεις", ε, τι να πεις για αυτούς! Βάλτους να σκάψουν με τα νύχια τους, 50 στρέμματα για να φυτέψεις πατάτες και μετά άσ'τους! Να δειτε ... θα 'χουν κουράγιο για να σκέφτονται τέτοια αρρωστημένα; :angel:

 

Δεν εξετάζω πώς κατάντησαν να είναι τόσο αρρωστημένοι. Εξετάζω το γεγονός, πώς δεν έχουν καμία αξία, και κανένα φίλτρο για να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. Το υγιές από το αρρωστημένο!

 

Πρόκειται για ηλίθιους ανθρώπους ... κενούς! Τίποτε περισσότερο ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...