Jump to content

Περί προσευχής...


Recommended Posts

Συμφωνώ απόλυτα... Αν και μέχρι τώρα μόνο έναν έχω δει να σηκώνει κεφάλι και αυτόν τώρα που δουλεύω σε σχολείο και όχι στα μαθητικά μου χρόνια.

 

 

Μιχαηλ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είναι χάλια στο σχολείο στην προσευχή! Εκτός του ότι σε υποχρεώνουν να κατέβεις και να είσαι παρών, σε περίπτωση που δεν κάνεις το σταυρο σου.....αφήστε! Πλακώνουν οι ερωτήσεις από μαθητές και κυρίως καθηγητές.... Υπηρεσία Επιβολής Χριστιανισμού έχει γίνει το σχολείο.... Αφήστε που τα περισσότερα άτομα δεν καταλαβαίνουν τη σημασία μιας προσευχής...

Link to comment
Share on other sites

και γω λοιπόν η.. θεολόγος που θα κλειθώ να επιλέξω στο σχολείο που θα εργαστώ αν θα υπάρχει προσευχή ή όχι τι θα κάνω??? εεε????

 

γιατί να μην λέμε προσευχή αλλά να σκιζόμαστε να πάρουμε (σαν μαθητες) τη σημαία η οποία σαν συμβολό της τον Σταυρό έχει.... και για να το παρατραβίξω .... κάπου διάβασα ότι η αλφάβητος όπως την διαβάζουμε είναι μια προσευχη σε κάποιον Αλ που ήταν Φως στη γη κλπ κλπ (http://www.alito.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=853).. γιατί να αναγκάζω εγώ το παιδί μου απο 4 ετων πλέον να προσεύχετε σε αυτόν????

 

είναι ματαιο να αντιδράς στη συνήθεια.. μάταιο γιατί απλά κανείς δε του δίνει σημασία..

 

ο πολύ χριστιανός θα κάνει την προσευχή του στον Θεό του.. το ψάγμένο παιδάκι που είναι 2α λυκείου (εκέι συνήθως έρχετε το "ξύπνημα") θα ακούσει το πάτερ ημών, θα το προσπεράσει και αν ειλικρινά πιστεύει σε Οτι πιστεύει θα κάνει μέσα του την προσευχή του δίχως να τον ενοχλέι τίποτα. και φυσικά.. υπάρχει κ η τρίτη κατηγορία των..... ΗΛΙΘΙΩΝ που ΄΄ολα τα βλέπουν χαβαλέ κ δεν υπολογίζουν τπτ.. απλά σου χαλάνε τον διαλογισμό... (όπως κ να λέγεται..)

 

όσο για τις απουσιες την ημέρα του εκκλησιασμου, της παρέλασης κλπ κλπ.. είναι για γνώση και συμόρφωση.. (πολλοι θέλουμε να κοιμηθήμαι απο το να πάμε εκκλησια εε????) (ο φόβος φυλάει τα έρμα......)

Link to comment
Share on other sites

Ποια γνώση και ποια συμμόρφωση? Των μαθητών? χΑΧΑΑΧΑΑΧΑ...

Εγώ πριν τρια χρόνια που τελείωσα το λύκειο (τώρα σπουδάζω έχω βρει δουλειά ως συντηρητής σε ένα σχολείο κοντά στο πανεπιστήμιο) ακόμα και τώρα κανείς μαθητής δεν έβαλε μυαλό... Πηγαίναμε/πάνε για τις απουσίες και στρίβαμε τότε από κανένα στενό ή από την πίσω πόρτα του ιερού επειδή γνωρίζαμε τον παπά ή καθόμασταν στα στασίδια και κάναμε χαβαλέ... Ακόμα και τώρα τα ίδια κάνουν... Κι αυτό με τους εκκλησιασμούς, τι μ!@324241κια σας αφού ούτε εσείς οι ίδιοι δεν θέλετε να πάτε...

Όσο για τη σημαία είναι άλλο το ζήτημα...

 

 

Μιχαήλ

Link to comment
Share on other sites

επιτέλους αυτή η περιβόητη δημοκρατία που πιπιλίζουμε συνέχεια ότι "δημιουργήθηκε" στην Ελλάδα....που είναι? :headb: :headb:

και η ελευθερία του λόγου? η ανεξιθρησκεία? έκαναν φτερα?

μάλλον χρησιμοποιούνται...όποτε βολέυει....γιατί δλδ αν κάποιος δεν θέλει να πάει σε εκκλησιασμό να του το επιβάλλουν? και στις παρελάσεις....μάλιστα...να δείξουμε το εθνικό μας φρόνιμα..... :headb: συζητείται ήδη αλλού και είναι :offtopic:

 

πλέον η Ελλάδα έχει εντάξει πολλές διαφορετικές θρησκείες...γιατί να παραμένουμε κολλημένοι? αποτην μία είμαστε δημοκρατική και ελεύθερη χώρα αλλά με μυαλά.....100 χρόνια όπισθεν....ακόμα να καταλάβουν τι συμβαίνει οι έχοντες την εξουσία...ακόμα να συνειδητοποιήσουν την αλλαγή....ακόμα εκρύγνηνται και μόνο στο άκουσμα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους λες και θα φέρει την συντέλεια του κόσμου.... :headb: :headb:

 

κάπου εδώ κολλάει ένα..."ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!" στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου υπάρχουν καθολικοί...αγγλικανοί...ορθόδοξοι....τα παιδιά τους πηγαίνουν στα ίδια σχολεία...γιατί λοιπόν να πρέπει να συμμετέχουν όλα στην ίδια προσευχή το πρωί και να τους επιβάλλουν τον εκκλησιασμό? και δεν μιλάω για σκεπτόμενα άτομα του λυκείου....αλλά παιδάκια δημοτικού και γυμνασίου.....ας μην αναφερθώ στην Θράκη...δεν έχω πείρα με αυτήν την περιοχή αλλά φαντάζομαι πως κ'άτι τέτοιο συμβαίνει και εκεί.... :4_2_200v[1]:

Link to comment
Share on other sites

βρε ΜΙΧΑΗΛ μου.. απλά είπαμε.. πρέπει να γίνει.. και θα γίνει.. είναι η βασική θρησκεία της χώρας μας.. καλώς ή κακώς αυτό είναι.. ξέρεις όμως πόσες φορές (όταν πήγαινα σχολέίο) ο εκκλησιασμός και κάποια εκκλησιαστικά φαινόμενα έχουν γίνει θέμα συζήτησης στο μάθημα τον θρησκευτικών???

 

όλα αρχίζουν με μία ερώτηση και ειλικρινά γίνεται πολύ ενδιαφέρον το μάθημα..

 

οι θεολόγοι (πλέον) γίνανε πολύ ανοιχτόμυαλοι και δεν φοβούντε να μιλήσουν για τα υπερ και τα κατά.... (αν δεν πενέψεις το σπίτι σου..... :4_1_210[1]: )

 

 

και για να πάμε πίσω στην προσευχή......

το αντίθετο απο αυτό που πιστεύεις και η επιβολή του πολλές φορές σου δυναμώνει την πίστη σου... γιατί βλέπεις τα αρνητικά του.

 

οπότε πάρτε την ΠΡΟΣΕΥΧΗ σαν μια δοκιμασία για το πόσο διαλακτικοί και .. ανεξηθρησκοι είμαστε..

 

και ένα :offtopic: για να μην ξεχνιώμαστε.. εσεις (εμεις) που φωνάζετε (φωνάζουμε) για να μην υπάρχει προσευχή το πρωί στα σχολεία , φωνάζουμε και για την απαλλαγή των θρησκευτηκών σε αλλόθρησκους ή αιρετικουs???? δε νομίζω...........

Link to comment
Share on other sites

και ένα  :offtopic: για να μην ξεχνιώμαστε.. εσεις (εμεις) που φωνάζετε  (φωνάζουμε) για να μην υπάρχει προσευχή το πρωί στα σχολεία , φωνάζουμε και για την απαλλαγή των θρησκευτηκών σε αλλόθρησκους ή αιρετικουs???? δε νομίζω...........

15598[/snapback]

 

 

κι όμως αν θέλουμε να λέμε οτί όντως στηρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας θα έπρεπε....αν δεν απαλάσσονται τότε το ίδιο "έγκημα" για το οποίο "κατηγορούμε" τους μάρτηρες του Ιεχωβά το κάνουμε εμείς...ο προσυλητισμός απαγορεύεται από το σύνταγμα....(πάντως είχα την εντύπωση οτί απαλάσσονται :rolleyes: ) :headb: :headb: :headb:

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ τελευταίο έχει ήδη γίνει... Όσοι δηλώνουν αιρετικοί ή αλλόθρησκοι δεν παρακολουθούν το μάθημα... Αυτό όμως για τους ανοιχτόμυαλους θεολόγους ήταν να μην πω τι.... βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις όπως εσύ όσους όμως έχω γνωρίσει ως τώρα ή προσπαθούν να φαντίσουν τους μαθητές ή δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις επιθέσεις που τους έχουν τεθεί....

 

Μιχαηλ

Link to comment
Share on other sites

:whistling: καλά ε.. ίδια ώρα γράφαμε.. ίδια θέματα αναλυσαμε αλλά στη αντίθετη πλευρά

 

αυτή τη στιγμή είμαι σε μία πόλη της Αγγλίας που.. δεν εχει ορθόδοξη εκκλησία .. καλώς ή κακώς πιστεύω και είμαι ορθόδοξη .. όμως δεν έχω που να απευθυνθώ (εκτός του δωματίου έτσι..) και επειδή δίπλα ακριβώς απο το σπίτι μου υπάρχει βαπτιστική εκκλησία.. όποτε έχω την ανάγκη απο την αύρα την θεική.. μπαίνω κάθομαι και προσεύχομαι...

δε θα κάτσω να φωνάξω για ανεξηθρησκεια στην αγγλια σε μιά χωρα που εχει εκκατομύρια παρακλάδια χριστιανισμού, εκκατομύρια εκκλησίες και όλοι είναι άθεοι......έλεος...

 

το παιδάκι το μικρό πρέπει να μάθει την αξία της προσεύχής.. και επειδή στη χώρα πού είμαστε αυτό μας βρίσκετε πρόχειρο. αυτό μαθαίνουμε....

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ τελευταίο έχει ήδη γίνει... Όσοι δηλώνουν αιρετικοί ή αλλόθρησκοι δεν παρακολουθούν το μάθημα... Αυτό όμως για τους ανοιχτόμυαλους θεολόγους ήταν να μην πω τι.... βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις όπως εσύ όσους όμως έχω γνωρίσει ως τώρα ή προσπαθούν να φαντίσουν τους μαθητές ή δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις επιθέσεις που τους έχουν τεθεί....

 

Μιχαηλ

15604[/snapback]

 

μίλησα για τους θεολόγους τους σημερινους δλδ ηλικίας 29 ετων και κάτω ..βέβαια οι πιο πολλοι είναι αδιόριστοί όμως.. είναι τύχη να είσαι σε μια τάξη με τέτοιο καθηγητή..... κ απορίες θα σου λυσει και θα κάνετε άλλο μάθημα απο το κανονικό κλπ κλπ

υπομονή να διοριστουμε...

Link to comment
Share on other sites

Tα νέα από το μέτωπο είναι τα εξής:

1)Στα σχολεία η προσευχή επί καθημερινής βάσεως είναι υποχρεωτική αν και εξαιρούνται όσοι είναι αλλόθρησκοι,οι οποίοι πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών.Επίσης,όταν βρέχει η προσευχή γίνεται(υποχρεωτικά)σε κάθε τάξη πριν αρχίσει το μάθημα.

2)Περίπου4φορές κατά τη διάκεια της χρονιάς πηγαίνουμε ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ μαζί εκκλησία!(Λέμε τώρα οι περισσότεροι από τα σχολεία του νομού μας ή πηγαίναμε για καφέ και τάβλι ή κοιμόμασταν γιατί όταν παμε εκκλησία χάμου,ε τις2πρώτες ώρες!!!)Πλέον μόνο στα ιδιωτικά μπαίνουν απουσίες όταν δεν πας εκκλησία!

 

ΣΚΗΝΙΚΟ:Όταν πήγαινα σχολείο καθηγήτρια "πέταξε" έξω απο την τάξη παιδί το οποίο ρωτούσε για άλλες θρησκείες συνέχεια και έφερνε τον αντίλογο σχεδόν στα πάντα!Επίσης ο πάππας που είχαμε για το μάθημα των Θρησκευτικών έβγαινε από τα ρούχα του όταν λέγαμε ή ρωτούσαμε για κάτι μη χριστιανικό.Απορώ πως και δεν έχει πάει από καρδιά από αυτά που ακόμα ακούει.Τεσπα...

 

Από τη μία είναι καλή η επανάληψη της προσευχής αφού έτσι είναι δύσκολο να ξεχάσεις τα λόγια της και είναι καλό για όσους αργότερα αποδεχθούν πραγματικά τη χριστιανική θρησκεία και δουν ότι τους γεμίζει αφού με τη δύναμη της πίστεώς τους μπορούν ν α κάνουν"θαύματα".Απ'την άλλη είναι σκέτη κοροοιδία αφού όλοι ή καλύτερα οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους εκείνη την ώρα.

Τα δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα εδώ και πολλάααα χρόνια είναι αρκετά δύσκολο.Οπότε μετά από κάποιο βεθμό είναι ανώφελο να φωνάζουμε και να διαμαρτηρόμαστε αφού στην τελικη κανείς δεν ακούει και αν θέλει κάποιος να ακούσει οι δυνατοί διαστρεβλώνουν τα λόγια μας τελείως.

Είναι πρωτιμότερο,αν θέλουμε κάποια στιγμή να έχουμε αποτέλεσμα,πρώτα να "δούμε εμείς την αξία την προσευχής και τη σημασία της,μετά να δείξουμε το δρόμο σε κοντινούς μας ανθρώπους και εκείνοι σε άλλους μέχρι όλοι να το καταλάβουμε.Βέβαια θα αργήσει πολύ αλλά είναι πιο πιθανό να έχουμε καλά αποτελέσματα.Καλά για εμάς και όχι για την εκκλησία ή και όσους κυβερνούν ή θα κυβερνούν τον τόπο αυτό.

Επίσης θέλω να πω ότι το μάθημα των θρησκευτικών πλέον προσπαθεί να προσυλιτίσει και μετά,αφού καταφέρει αυτό να φανατίσει.Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί τα μαθήμτα που μιλούν για τις υπολοιπες θρησκείες διδάσκονται το πολύ σε 4 διδακτικές ώρες,ενώ το μάθημα πχ.για την εκκλησία και τον τρόπο συμπεριφοράς και ντυσήματοσ καθόμαστε ώρεσ;;;;

Και HELLO!!!!!!!!!Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι,δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,υπάρχει με διαφορετική σημασία.(παραδειγμα δημοκρατίας:Αν δεν έρθεις εκκλησία και αυτή τη φορά θα φας αποβολή.Διευθυντής σε μαθητη σε ιδιωτικό σχολείο!ΕΛΕΟΣ:::)

Link to comment
Share on other sites

:clapping:

καλο. καλο.

 

αυτο με τα ιδιοτικά .. δεν ισχύει..

ιδιωτικό εβγαλα κ επειδη έχει κυρίως νέους καθηγητές.. τους κοντρολάρεις ή τουλάχιστον καπνίζετε μαζί πισω απο την εκκλησία...απουσία δεν μπαίνει γιατι πέρνει η μαμα τηλέφωνο και τους βρίζει και το βουλώνουνε... χιχι!! (εδω στην γ λυκείου φευγαμε μετά τα μαθήματα κατεύθυνσης μα8ητες και καθηγητές για καφέ.. στην εκκλησία θα κολλήσουν????χιχι!! καλη φαση τελικά το ιδιωτικό.. και το έβριζα στην αρχη.. :4_1_72[1]: )

Link to comment
Share on other sites

Επίσης,όταν βρέχει η προσευχή γίνεται(υποχρεωτικά)σε κάθε τάξη πριν αρχίσει το μάθημα.

 

15614[/snapback]

 

12 χρόνια σχολείο πήγα.. δε μου έχει τύχει αυτό....

 

και στο κάτω κάτω αν μας χαλάει η προσευχή το πρωι... τη στήνουμε απέξω κ όταν όλοι μπαίνουν μέσα μπαίνουμε κ μεις...

 

όσο είσαι έξω μπορείς..

να δεις το γκομενάκι απο το άλλο σχολείο

να αντιγράψεις τα μαθηματικά της πρώτης ώρας

να κάνεις μια επανάληψη στο μάθημα ή να ανοίξεις το βιβλίο επιτέλους..

να κάνεις το πρωινό σου τσιγαράκι

να κοιτάς τα χασμουριτά των παιδιών που κάνουν προσευχή και επίσης..

να δεις ποιος απο τους καθηγητές είναι ΠΑΛΙ γελοια ντυμένος!!!

Link to comment
Share on other sites

:clapping:

καλο. καλο.

 

αυτο με τα ιδιοτικά .. δεν ισχύει..

ιδιωτικό εβγαλα κ επειδη έχει κυρίως νέους καθηγητές.. τους κοντρολάρεις ή τουλάχιστον καπνίζετε μαζί πισω απο την εκκλησία...απουσία δεν μπαίνει γιατι πέρνει η μαμα τηλέφωνο και τους βρίζει και το βουλώνουνε... χιχι!! (εδω στην γ λυκείου φευγαμε μετά τα μαθήματα κατεύθυνσης μα8ητες και καθηγητές για καφέ.. στην εκκλησία θα κολλήσουν????χιχι!! καλη φαση τελικά το ιδιωτικό.. και το έβριζα στην αρχη..  :4_1_72[1]: )

15618[/snapback]

 

Kαι τότε γιατί αυτό γινόταν στο δικό μου το ιδιωτικό;να φανταστείς ένας από τους λόγους που πήγα σε δημόσιο ήταν ότι αυτοί που είχαν ττο σχολείο ήταν εκτός απο λαλάκες,εθνικηστές,ψιλορατσιστες και φανατισμενοι με τη θρησκεία.

Αυτοί έπαιρναν τηλ τους γονείς(π.χ. γιατί το παιδί σας,αγόρι,έχει 4δάχτυλα μαλλί στο κεφάλι του;;;;)και τους ξέχεζαν!!! :o:huh:

Βασικά πλέον,βλέπεις τον Ιούνιο τελείωσα!επιτέλους,από μια άποψη. συνηθίζουν να κλειδώνουν την πόρτα του σχολείου όταν χτυπάει το κουδούνι και γι'αυτό έπρπεπε να πηδάμε τα κάγκελα!

Link to comment
Share on other sites

ψιτ.. αυτα με τα μαλλια και τα κολλήματα υπήρχαν και σε μας.. ο αγαπητός διευθυντής μας κάθε δευτέρα πήγαινε στο διπλανο κουρείο 3 4 παιδία για κούρεμα..

ε.. εκει εμπλεκαν οι γονείς και ο σύλλογος των καθηγητών και χάναμε 3 ώρες μαθημα!!!!χαχαχα!!

οσο για το ότι κλειδώνουν την πόρτα.. ε.. τώρα.. κάποιος υπάρχει δικος μας πάντα να μας ανοίξει.. απο την κυριά στο κυλικέιο μέχρι τον λυκειάρχη.. θέλει απλά διπλωματία και τσαχπινια... !!!!

 

ε.. το πολύ πολύ χώνεσαι στις τουαλέτες..

 

αλλά γιατι να κάνουμε τη ζωή μας δίσκολη.. καλύτερα να το καταπίνουνε τα παιδάκια που δε θέλουν.. υπομονή.... και εξαλλου στο πανεπιστήμιο δεν έχουν προσευχή...

 

αληθεια γιατι????

 

και μη μου πέιτε ότι είναι θέμα σπαστών ωρών... γιατι τότε θα σας πώ ότι ούτε αγιασμο δεν κάνουν... γιατι????

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...