Jump to content

Η Φυσική συναντά την Μεταφυσική...


Recommended Posts

Για άλλη μια φορά, η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει με απτές αποδείξεις, αυτά που οι Μύστες ήδη γνωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ο λόγος για το νερό, για το πως επηρεάζεται το νερό από την μουσική, αλλά -κυρίως και το πιο ενδιαφέρον- από τα ανθρώπινα συναισθήματα και σκέψεις!

 

Θα γράψω λίγα και περιληπτικά πράγματα για το θέμα, ώστε να μην κουράσω:

 

Ο πρώτος επιστήμονας που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα, είναι ο Ιάπωνας Dr. Masaru Emoto. Ξεκινώντας με ένα απλό πείραμα, έφτασε ν? αποδείξει αυτό που μέχρι πρόσφατα άνηκε στον χώρο της μεταφυσικής.

 

Το πρώτο πείραμα:

Ο Emoto πήρε νερό από καθαρή βουνίσια πηγή και νερό από το φράγμα Fujiwara της Ιαπωνίας, που είναι μολυσμένο. Κατέψυξε τα δείγματα και τα πέρασε από το μικροσκόπιο:

Το καθαρό κατεψυγμένο νερό δημιούργησε πανέμορφους πολύπλοκους συμμετρικούς κρυστάλλους, ενώ το κατεψυγμένο μολυσμένο νερό, δημιούργησε ασύμμετρους απλούς κρυστάλλους.

 

Στο δεύτερο πείραμα:

Έχοντας ο Emoto νερό από την ίδια καθαρή πηγή, εξέθεσε ένα μέρος του σε αρμονική κλασσική μουσική και ένα άλλο μέρος του σε έντονη μουσική τύπου heavy metal.

Κατόπιν, κατέψυξε τα δείγματα.

Το νερό που εκτέθηκε σε αρμονική μουσική, δημιούργησε κρυστάλλους συμμετρικούς, ενώ το άλλο νερό, δημιούργησε ασύμμετρους κρυστάλλους, όπως αυτοί που δημιουργούνται σε μολυσμένο νερό!

 

Το τρίτο και εντυπωσιακότερο πείραμα:

Έχοντας και πάλι νερό από καθαρή πηγή, ένα μέρος του εκτέθηκε σε άνθρωπο με λεγόμενη θετική διάθεση και σκέψεις την δεδομένη στιγμή (χαρά, αγάπη), ενώ ένα δεύτερο μέρος, εκτέθηκε σε άνθρωπο με λεγόμενη αρνητική διάθεση και σκέψεις την δεδομένη στιγμή (λύπη, οργή).

Κατόπιν, κατέψυξε τα δείγματα.

Το νερό που εκτέθηκε σε θετικά συναισθήματα δημιούργησε κρυστάλλους συμμετρικούς, ενώ το άλλο νερό, δημιούργησε ασύμμετρους κρυστάλλους, όπως αυτοί που δημιουργούνται σε μολυσμένο νερό!!

 

Επιπλέον, άλλη μια επιστημονική απόδειξη της δύναμης της θετικής σκέψης είναι πλέον γεγονός:

Ο Emoto ζήτησε από τον αρχιερέα Kato Hoki να προσευχηθεί δίπλα στο φράγμα Fujiwara της Ιαπωνίας, απ? όπου είχε πρωτύτερα πάρει δείγμα του νερού και που είχε παρουσιάσει τους ασύμμετρους κρυστάλλους.

Η προσευχή είναι φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, θετική σκέψη και συναίσθημα...

Μετά λοιπόν από 1 ώρα που προσευχότανε ο αρχιερέας δίπλα στο φράγμα, ξαναπάρθηκε δείγμα από το νερό. Καταψύχθηκε και περνώντας το από το μικροσκόπιο παρουσιάστηκαν... όμορφοι, πολύπλοκοι συμμετρικοί κρύσταλλοι, όπως αυτοί που παρουσιάζονται σε καθαρό νερό!

 

Ο Emoto δεν επαναπαύτηκε εκεί. Έκανε συνολικά 10.000 πειράματα με πάμπολλα δείγματα νερού από διαφορετικές πηγές και όλα κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα: το νερό επηρεάζεται έντονα και από την μουσική και τις ανθρώπινες σκέψεις και συναισθήματα!

Μετά την παρουσίαση της έρευνάς του, κι άλλοι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν και ασχολήθηκαν με το φαινόμενο, κατέληξαν στα ίδια αποτελέσματα του Emoto και τώρα αναζητούν -φυσικά- την εξήγησή του.

 

Για το τι βρήκαν μέχρι στιγμής, ανατρέξτε στο τεύχος του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ που κυκλοφορεί τώρα. Έχει αφιέρωμα στο θέμα, με πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 

Για την εργασία και τα πειράματα ειδικά του Dr. Masaru Emoto, επισκεφτείτε τις εξής πηγές:

http://www.spiritofmaat.com/archive/aug1/consciouswater.html

http://www.whatthebleep.com/crystals/

http://www.wellnessgoods.com/messages.asp

http://www.hado.net/index2.html

http://euroaqua.at/en/berichte/informationsspeicher.html

Ή βάλτε σε μηχανή αναζήτησης «Dr. Masaru Emoto, water» και θα βρείτε πάμπολλα στοιχεία.

Επίσης, εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη του Dr. Masaru Emoto.

 

 

Η γνώση των Μυστών που έλαβε πια και επιστημονική απόδειξη:

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να «αγιάσει» ή να «δαιμονοποιήσει» το νερό, αρκεί να κατευθύνει την θετική ή αρνητική του σκέψη αντίστοιχα, σε αυτό.

 

Επίσης, αυτή η ανακάλυψη της επιστήμης, αποτελεί έμμεση επιστημονική απόδειξη και για μια άλλη πανάρχαια γνώση, που σχετίζεται με το ότι

1) ο άνθρωπος αποτελείται κατά περίπου 75-80% υγρά

2) κάθε άνθρωπος μπορεί να «αγιάσει» ή να «δαιμονοποιήσει» το νερό, αρκεί να κατευθύνει την θετική ή αρνητική του σκέψη αντίστοιχα...

Συνδυάστε τα :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νεφέλη τέλειο... Δίνει πολλές πληροφορίες για σκέψη!!! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Εχει καταπληκτικές ιδιότητες το νερό. Κάποια στιγμή πίστευα ότι συνέβαινε μόνο με την θάλασσα αλλά πρόσφατα που κολυμπάω σε πισίνα βλέπω ότι χαλαρώνω εξίσου και νιώθω πολύ όμορφα όταν βρίσκομαι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ο Emoto νερό από την ίδια καθαρή πηγή, εξέθεσε ένα μέρος του σε αρμονική κλασσική μουσική και ένα άλλο μέρος του σε έντονη μουσική τύπου heavy metal......

10410[/snapback]

Γι'αυτό δεν πίνεται το νερό στο σπίτι μου και τρεφόμεθα με μπύρες... :yeah:

:063laugh:

 

Πράγματι πάντως το νερό έχει φοβερές ιδιότητες, κρίμα που τελείωνει... :whistling:

 

Επίσης, πολύ μου άρεσε και νομίζω πως είναι προφητική η τελευταία φράση από το άρθρο που δίνεις ως link από το τρίτο μάτι:

Αν ευχαριστήσουμε το νερό που θα πιούμε, βάζουμε μέσα μας ένα φάρμακο, αν ευχαριστήσουμε τη λίμνη ή το ποτάμι που περνάμε, θα μας στείλει την αντίστοιχη θετικότητα πίσω. Στο μέλλον θα βρεθεί κάποιος που θα φωτογραφήσει τους βράχους ή τον αέρα και το πώς αυτά επηρεάζονται από τον άνθρωπο? Τότε θα καταλάβουμε ότι αν νιώθουμε αδιαφορία για τη φύση ζούμε σε μια ωρολογιακή βόμβα, ενώ αν νιώσουμε ευγνωμοσύνη για αυτήν ζούμε σε ένα «θεραπευτικό θερμοκήπιο»?
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά, η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει με απτές αποδείξεις, αυτά που οι Μύστες ήδη γνωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

Παρατηρώντας αρκετές φορές σχόλια τέτοιου είδους κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι μύστες έχουν μιλήσει για τα πάντα και οι δυσκοίλιοι επιστήμονες έρχονται και τα παραδέχονται χρόνια ή αιώνες μετά.

Ναι οι μύστες μπορεί να έχουν μιλήσει για τα πάντα και να δέχονται ένα σωρό πράγματα δίκαια ή άδικα. Αυτό δε λέει τίποτα για μένα. Πόσες φορές λέει έκανε το πείραμα ο συγκεκριμένος επιστήμονας; 10.000 φορές.

Καλώς ή κακώς ο επιστημονικός τρόπος σκέψης είναι αυτός που δίνει κύρος στα φαινόμενα. Αν αύριο βρεθεί κάποιος πιο αποδοτικός μαζί σας κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Και ο πορκυ και η Νεφελη έχουν ΑΔΙΚΟ!!! :015annoyed:

 

Τι παει να πει οι μύστες και ο επιστημονικός τρόπος σκεψης;

 

Ενας μύστης δε μπορεί να σκέφτεται επιστημονικά; Ενας Επιστήμονας δεν μπορεί να σκέφτεται λανθασμένα και με τους κανόνες που τον βολεύει;

COC_EE031.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Speedy, με μια μικρή παραλλαγή: ο Μύστης (με κεφαλαίο όμως) οφείλει να σκέφτεται επιστημονικά...

Υπάρχουν μύστες, Μύστες και "μύστες", καθώς επίσης και επιστήμονες, Επιστήμονες, και "επιστήμονες"...

Είναι θέμα αντίληψης...

Κάπου αλλού εδώ μέσα είχα γράψει κάτι για επαγελματίες οδηγούς και ταρίφες.

Ε, απ'αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Ενας μύστης δε μπορεί να σκέφτεται επιστημονικά; Ενας Επιστήμονας δεν μπορεί να σκέφτεται λανθασμένα και με τους κανόνες που τον βολεύει;

 

 

Δεν ξέρω πως σκέπτονται οι μύστες, δεν είμαι μύστης (είμαι "Πιο Μέγας Μύστης" - λέει κάτω από το avatar :018bleh: ).

 

Ένας επιστήμονας φυσικά και κάνει λάθη, όμως ΠΟΤΕ δε δουλεύει με τους κανόνες που τον βολεύουν.

 

(Μην πάμε πάλι στο πως γίνεται η εκμετάλλευση των επιστημονικών ερευνών, είναι άλλο θέμα κι έχει αναλυθεί.)

Link to comment
Share on other sites

είμαι "Πιο Μέγας Μύστης" - λέει κάτω από το avatar  :018bleh:

Και η Eirianwen που είναι «Σούπερ Ντούπερ Μύστης» σου απάντησε ωραιότατα! :clapping:

 

Πάντως με παρεξήγησες αγαπητέ. Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ και ευχαριστώ θερμά τον Dr. Emoto, καθώς και τους επιστήμονες που ενδιαφέρθηκαν για την έρευνά του, απέδειξαν αρχαία γνώση και συνεχίζουν να ερευνούν ακάθεκτοι. Μακάρι να ?ταν όλοι οι άνθρωποι της επιστήμης σαν αυτούς.

 

Σε μια παρόμοια συζήτηση που είχαμε παλαιότερα εδώ, σου είχα πει ότι οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν ένα avantage που οι αρχαίοι δεν είχαν: την τεχνολογία να κάνουν πειράματα που μπορούν να δώσουν απτές αποδείξεις.

 

Οι αρχαίοι πράγματι μιλήσανε για τα πάντα! (Σε προκαλώ να μου βρεις κάτι για το οποίο δεν μιλήσανε :lol: ). Μέχρι στιγμής, πολλά απ? αυτά που είπανε, περιμένουν να βρουν την απτή απόδειξή τους. Ο Αριστοτέλης όρισε την Μεταφυσική ως «η Φυσική που περιμένει να αποδειχθεί». Μ? άλλα λόγια «η Φυσική που δεν μπορούμε ακόμα ν? αποδείξουμε». Σήμερα όμως μπορούμε ν? αποδείξουμε, εάν ασχοληθούμε. Και μέχρι στιγμής, όσοι σύγχρονοι ασχολήθηκαν δεν το μετάνιωσαν. :smilewink:

 

«Δυσκοίλιος» λοιπόν επιστήμονας, όπως πολύ όμορφα χαρακτήρισες, είναι εκείνος που δεν κάνει τον κόπο να ερευνήσει το εάν μπορούν να αποδειχτούν ολ? αυτά που ακόμα παραμένουν αναπόδεικτα, αλλά έχουν ήδη ειπωθεί από τους αρχαίους Μύστες.

Ο Emoto και όλοι οι «Emoto», κάθε άλλο παρά «δυσκοίλιοι» είναι. Αντίθετα, είναι Επιστήμονες, με το «Ε» κεφαλαίο, επειδή δεν «σνομπάρουν» ούτε διατηρούν την βλακώδη άποψη του «δε γίνονται αυτά τα πράματα», αλλά αντιθέτως είναι «ανοιχτοί» στο «παράδοξο» (δλδ αναπόδεικτο) και έτοιμοι να το ερευνήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Όχι που δε θα απαντούσες :018bleh:

 

Η δική σου απάντηση μου άρεσε ακόμα περισσότερο σε σημείο που να συμφωνούμε απόλυτα και αυτό να αρχίζει να μου τη σπάει :wow:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Το ξέρετε ότι ο εγκέφαλος -είναι επιστημονικό δεδομένο ότι- λειτουργεί κβαντικά? :whistling:

Θα ήθελα να το αναπτύξεις λιγάκι αυτό Johnny (για να μαθαίνουν οι "νέοι" και να θυμούνται οι "παλιοί" :whistling: ... Porc, ακούυυυυυς;;; )

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρετε ότι ο εγκέφαλος -είναι επιστημονικό δεδομένο ότι- λειτουργεί κβαντικά?

Αυτό δεν είναι ακριβές. Υπάρχει η υπόνοια ότι λειτουργεί και κβαντικά γιατί οι άλλες ερμηνείες (και οι λειτουργίες που έχουν αναγνωριστεί) δεν προσφέρουν ολοκληρωτική κατανόηση. Άρα πρόκειται πρόταση ερμηνείας, άντε για θεωρία, και όχι "επιστημονικό δεδομένο".

Με δεδομένο όμως ότι τα μαθηματικά του "λειτουργεί κβαντικά" - για οτιδήποτε - λίγοι τα καταλαβαίνουν (και όσοι τα καταλαβαίνουν επιμένουν ότι ισχύουν μόνο σε υποατομικό και όχι μακροσκοπικό επίπεδο) μπορούμε να δούμε το γιατί σχεδόν όλα όσα η επιστήμη δεν έχει ακόμα κατανοήσει υπάρχουν κάποιοι που τα αποδίδουν σε "κβαντικές λειτουργίες". Πως κάποτε ότι δεν καταλάβαιναν το απέδιδαν σε "πνεύματα"; Έτσι.

Και για τη μαγεία, και τα θαύματα, κτλ. κτλ. έχει ειπωθεί το ίδιο (και όχι χωρίς λόγο - πλην όμως δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί "επιστημονικό δεδομένο", ακόμα).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...