xrysalenia Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Γειά σας, Δεν ξέρω αν εδώ είμαι εντός ή εκτός θέματος αλλά έχω μια απορία. Κάπου ακουσα την ονομασία Ενάλιοι Θεοί (Πιθανόν να κάνω και λάθος στην απόδοσή της). Μήπως κάποιος γνωρίζει να μου πει τι σημαίνει??? Ευχαριστώ και περιμένω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 Ενάλιοι Θεοί είναι οι θαλασσινοί Θεοί, αλλά όχι οι Ολύμπιοι. Δηλαδή, ο Ποσειδώνας για παράδειγμα που είναι εντελώς θαλασσινός Θεός, δεν εντάσσεται στους ενάλιους Θεούς, διότι είναι Ολύμπιος. Κατά την Ελληνική Μυθολογία, έχουμε τους ουράνιους, τους ενάλιους και τους χθόνιους Θεούς... κι έχουμε και τους Ολύμπιους. Παράδειγμα (εκτός του Ποσειδώνα) : θα διαβάσεις να αναφέρουν την Αφροδίτη ως ουράνια και θαλασσινή, αλλά μιας και είναι Ολύμπια, δεν ανήκει στην κατηγορία των ενάλιων Θεών, ούτε των ουράνιων... είναι Ολύμπια! Η Εκάτη από την άλλη, δεν είναι Ολύμπια Θεά, είναι όμως ενάλια (και ουράνια και χθόνια... τρίπτυχη βλέπεις). Ο Τρίτωνας, γιός του Ποσειδώνα, είναι ενάλιος Θεός. Η Αμφιτρίτη νομίζω εντάσσεται κι αυτή στους ενάλιους Θεούς (σύζυγος του Ποσειδώνα). Ελπίζω να βοήθησα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrysalenia Posted August 9, 2005 Author Report Share Posted August 9, 2005 :pinkbunny: Οπως πάντα και σε ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts