Jump to content

Γιατί την Μαγεία...;


 Share

Recommended Posts

Κατά καιρούς έχει ξεκινήσει επανηλλημένα thread με θέμα "τι είναι Μαγεία;" και αναμφίβολα διαβάσαμε πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες απόψεις απ' όλους.

 

Τώρα θά ήθελα να ρωτήσω την πιο δύσκολη ερώτηση, που θα έπρεπε να προηγείται της "τι είναι Μαγεία;" :

 

Γιατί θέλετε -ή θέλατε όταν ξεκινήσατε- να μάθετε την Τέχνη; Τι πιστεύετε/πιστεύατε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω και... για τους πιο "πάλιουρες": πιστεύετε ότι λάβατε αυτό που περιμένατε;

 

Για να δούμε τι θα πούμε... :angel:

Link to comment
Share on other sites

Θα μιλήσω με ειλικρίνεια.

 

Ο πρώτος λόγος που ασχολήθηκα, σε οποιονδήποτε βαθμό, είναι η τάση που έχω για φυγή από την πεζή φαινομενική πραγματικότητα. Ημουν σίγουρος από μικρό παιδί ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από την ανιαρή καθημερινότητα και ήθελα να το ανακαλύψω.

 

Ο δεύτερος λόγος, που είναι και η συνέχεια του προηγούμενου, είναι η αναζήτηση της αλήθειας πίσω από "όλα". Είναι ο μοναδικός τρόπος να βρεις απαντήσεις.

 

Και ο τρίτος λόγος, τον οποίο κατάλαβα μεγαλώνοντας, είναι ότι μέσα από τις διαδικασίες αυτές και την όλη προσπάθεια γίνομαι καλύτερος άνθρωπος (ή λέξη καλύτερος έχει πλατειά έννοια, δύσκολο να προσδιοριστεί, παρόλα αυτά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τί εννοώ). Ισως τελικά είναι ο σημαντικότερος λόγος που επιμένω να προσπαθώ, έχοντας τροχοπέδη την καθημερινότητα να με πνίγει.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θέλετε -ή θέλατε όταν ξεκινήσατε- να μάθετε την Τέχνη; Τι πιστεύετε/πιστεύατε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω και... για τους πιο "πάλιουρες": πιστεύετε ότι λάβατε αυτό που περιμένατε; 

Δε πιστεύω ότι είναι ισχύει αυτή η ερώτηση! :blblbl:

 

Ο άνθρωπος έχει στο DNA του ένα έμφυτο γονίδιο περιέργειας, αναζήτησης και αναζήτησης του ίδιου του θείου!

 

Δηλαδή είναι στο DNA σου να ψάξεις για το θείο δεν είναι στη τύχη! Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το κάνει ακόμα και εκείνη που δε πιστεύουν στο θεό και είναι άθεοι, κάποια περίοδο στη ζωή τους το "αναζητούν"!

 

Δηλαδή ακόμα και άμα γίνει η καταστροφή του κόσμου και ζήσουν ελάχιστοι και δεν έχουν ακούσει για το θείο ποτέ, θα ψάξουν να το προσεγγίσουν και κατά τη γνώμη μου, αυτοί θα είναι εκείνοι που θα κάνουν και την καλύτερη προσέγγιση διότι δεν θα έχουν ακούσει δόγματα και προπαγάνδες αλλά θα ψάξουν βαθιά μέσα τους.

 

Έτσι που λες, και το να ασχοληθείς με την τέχνη είναι ένα από τα χειρότερα μονοπάτια αναζήτησης, γεμάτο παγίδες, του ποιος είσαι εσύ και τι υπάρχει γύρω σου! Όλα είναι έμφυτα μέσα μας, άλλοι τα ξεκλειδώνουν και ασχολούνται με αυτά και άλλοι κοιμούνται για πάντα μαζί τους και τα ονειρεύονται?

Link to comment
Share on other sites

...για βελτίωση εώς και ολοκλήρωση μου.

Τι όμως συνιστά "βελτίωση"; (Η "ολοκλήρωση" αν και πιο ασαφής είναι λίγο πολύ κατανοητή οπότε θα έλεγα να δούμε την βελτίωση πρώτα).

Link to comment
Share on other sites

Το να αυτοσυγκεντρώνεσαι, σου δίνει υπομονή για όλες τις καταστάσεις στη ζωή. Είσαι πιο ήρεμος και αυτομάτως, βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής.

Κατανοείς και χειρίζεσαι πολύ ευκολότερα καταστάσεις= ποιότητα ζωής.

Αποκτάς σεβασμό για τα πάντα...

Όλα αυτά έιναι βελτίωση και για το πνευματικό επίπεδο μας αλλά και για την υγεία του σώματος μας.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλώς σε κάποια φάση ήθελα να μάθω τρικ με τραπουλόχαρτα και πήρα ένα βιβλίο απο λάθος ράφι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξεκίνησα (μη φανταστείτε οτι είμαι κανένας παλιός, ούτε astral projection δεν έχω καταφέρει ακόμα αλλά που θα μου πάει :( ) ως ένα ακόμα power freak που έψαχνε μαγικά ραβδάκια από τότε που ήταν νήπιο για να αλλάξει τον κόσμο (αρχικά για να γλειφιτζούρι-Conjuring) .Τα περί αυτοβελτίωσης μου προέκυψαν στο δρόμο (όπως και στους περισσότερους νομίζω), αλλιώς θα είχαμε αγοράσει ένα βιβλίο υγιεινής μαγειρικής ή Feng-Shui .Κατα βάθος, ποιός από εμάς δεν είχε κάποτε το abra-kadabra dream? :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξεκίνησα (μη φανταστείτε οτι είμαι κανένας παλιός, ούτε astral projection δεν έχω καταφέρει ακόμα αλλά που θα μου πάει :(  )

10642[/snapback]

 

Άσχετο αυτό που θα πω, αλλά μην νομίζεις οτί είναι εύκολο. Μπορεί να σου πάρει χρόνια...(όπως και εγώ προσπαθώ μήνες τώρα) :(

Link to comment
Share on other sites

Θα αναφερφώ σε κάτι που είπε ο earendil... Αρχικά κι εγώ έψαχνα για την μαγεία που τόσα χρόνια μας προβάλουν τα ΜΜΕ και κάποια στιγμή, μετά από πολύ αναζήτη, ήρθα αντιμέτωπος με το τι και πως είναι η πραγματική μαγεία! Στην αρχή όταν έψαχνα, ήθελα να γίνω διαφορετικός από όλους τους άλους, αλλά τελικά κατάλαβα, μετά από πολύ αναζήτηση ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι διαφορετικό, γιατί έτσι και αλλιώς δεν είμαστε ίδιοι... Έτσι, έπαψα να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο... Μετά άρχισα να αναρωτιέμαι τι είναι αυτή η μαγεία που αναφέρεται σε πάρα πολλά site; Αφού έμαθα, άρχισα να ενδιαφέρομαι ακόμα περισσότερο, γιατί όπως ανακάλυψα, μαγεία δεν ήταν απλώς μαγικά κόλπα, αλλά ολόκληρη φιλοσοφία και μαγεία... Μετά από αρκετά που διάβασα, κατάλαβα ότι οι απόψεις και τα πιστεύω της μαγείας, μου ταίριαζαν απόλυτα... Έτσι, για να καταλήξω κάπου, θα πω, ότι αυτό που θέλω και ψαχνω από την μαγεία είναι η ανάπτυξη του πνεύματος μου... Εγώ πιστεύω ότι σιγά σιγά τα καταφέρνω, γιατί έχω αλλάξει πολύ... Δν είμαι πια το παιδι που δεν σκέφτεται, που δεν ξέρει, δεν τον νοιάζει... Άρχισα πια να αναπτύσσω μια δικιά μου φιλοσοφία, άρχισα να σκέφτομαι, να στίβω το μυαλό μου για να βρω μία λύση σε κάποιο πρόβλημα! Έπαψα πια να είμαι αμέτοχος, να μην έχω γνώμη και για να γίνω πιο σαφείς, η μαγεία με έκανε να αρχίσω να ζω πραγματικά την κάθε στιγμή της ζωής μου... Αυτά! Ελπίζω να μην κούρασα, ή να μην έγραψα βλακείες... :)

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου οπτική: Ένα βήμα πιο κοντά στη φύση, ένα βήμα πιό κοντά στον ίδιο μου τον εαυτό (με ότι συνεπάγεται), ένα βήμα πιό κοντά στο μυστικό του Σύμπαντος... Θα ήθελα να το προχωρήσω λίγο αλλά δεν προλαβαίνω προς το παρόν...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σαν πολλούς άλλους ξεκίνησα από τη μαγεία που λανσάρουν στην τηλεόραση και στα παραμύθια. Βασικά, όλο αυτό άρχισε από το Harry Potter! Έμπαινα στο internet και έψαχνα site και site για τα εν λόγω βιβλία, μέχρι που μια μέρα είπα: "Δεν ψάχνω και λέξεις όπως witchcraft,witch,wisdom..".Ε! από το πολύ διάβασμα κατάλαβα ότι η μαγεία ως τέχνη είναι αυτό που έψαχνα,αλλά δεν ήξερα πως ψάχνω.Με αυτό θέλω να πω ότι ήταν σαν να έψαχνε η ψυχή μου για κάτι και εγώ (ως μυαλό) να μην το είχα καταλάβει..Το κατάλαβα όταν το βρήκα! Το ένιωσα..ήταν σαν πλήρωση επιθυμίας..! Τώρα είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενη που το ανακάλυψα ως τέχνη και που συνεχίζω και θα συνεχίσω να το ανακαλύπτω ως έννοια, ως πρακτική, ως νέο ορίζοντα..

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θέλετε -ή θέλατε όταν ξεκινήσατε- να μάθετε την Τέχνη; Τι πιστεύετε/πιστεύατε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω

 

 

10611[/snapback]

 

Μετα το πρωτο βιβλιο κατι ηρθε και κολλησε σαν κομματι του παζλ μεσα μου,γι αυτο και συνεχισα..κι οσο περναει ο καιρος..μοιαζει με πηγη που οσο και να πινω απο το κρυσταλλινο νερο της δεν ξεδιψαω και η λαχταρα γινεται ολο και πιο μεγαλη..

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ξεκίνησα -όπως οι περισσότεροι απ'ότι βλέπω- λόγω των ΜΜΕ. Μου άρεσε αρκετά οι σειρά "Τhe charmed" και άρχισα να ψάχνομαι.

Αλλά είδα κι εγώ ότι η Μαγεία είναι κάτι το διαφορετικό, με γοήτευσε και μου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον... Με γεμίζει ψυχικά και τα βρίσκω με τον εαυτό μου.. Με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη και να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...