Jump to content

Γιατί την Μαγεία...;


 Share

Recommended Posts

παντα μου αρεσε δεν ξερω για πιο λογο.ισως επειδη μεγαλωσα σε πολυ κλειστο περιβαλλον πηγα σε σχολειο του σωτηρα αυστηροκαι πολυ σκληροπυρηνικο με θεματα θρησκειας τιμωριας.αρχισα να διαβαζω και να ψαχνω.καταλαβα οτι η μαγεια ειναι μια ευλογια μια γνωση που ειναι για το καλο και την ευημερια των ανθρωπων και οχι "σατανικη"ειμαστε ενα με τη φυση οχι κατι εξω απο αυτην.τωρα ειμαι πιο ηρεμη αν και ξερω οτι εχω πολυ δρομο ακομα.αισθανομαι οτι εχω κανει μια σωστη "καταθεση"στο λογαριασμο της ζωης μου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

O oneEyedOldMan γράφει "...εμένα με παρακίνησε ο φόβος μου..."

Τι φωτογραφία, που επισυνάπτει όμως, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

 

 

Εγώ πάλι είχα την πρώτη μεταφυσική εμπειρία μου στα 17! Αν ήταν μεταφυσική (ακόμα δεν έχω βρει απάντηση!). Εκείνο που πράγματι συνέβη όμως, ήταν ότι γνώριζα, ένα γεγονός λίγο πριν συμβεί, αλλά και την εξέλιξή του! Και η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαίωσε όσα γνώριζα από την αρχή! Δεν έδωσα σημασία (παιχνίδια του μυαλού ή σύμπτωση σκέφτηκα).

 

Συνέχισα μέχρι τα 21 βλέποντας προφητικά όνειρα. Τόσο προφητικά που τρόμαζα, ή τρόμαζα τους άλλους! Πάντως τους προειδοποιούσα! Δεν έδωσα σημασία (παιχνίδια του μυαλού ή σύμπτωση σκέφτηκα).

 

Στο μεταξύ γνώρισα μία συμφοιτήτρια η οποία ήταν βαθιά χωμένη στα μονοπάτια αυτά, που μου είπε ότι έχω τεράστιες δυνατότητες και ικανότητες, αλλά τις αρνούμαι! Εγώ φυσικά ΔΕΝ έδωσα σημασία (Α, ρε Θ....η και να ήσουν από μία μεριά!)

 

Στα 23 είχα μία απίστευτη εμπειρία, που κάποιοι θα την πουν ίσως αστρική προβολή. Δεν ξέρω ακόμη τι ήταν! Είναι αλήθεια αστρική προβολή, ξαφνικά να νιώθεις ότι το σώμα σου μεταφέρεται σε άλλο χώρο και βλέπεις αγαπημένο σου πρόσωπο να κινδυνεύει κι εσύ που παρακολουθείς φωνάζεις αλλά δε σε ακούει και κατά συνέπεια αναγκάζεσαι να δράσεις;

Και λίγη ώρα μετά (αφού αποτρέψεις το δυστύχημα), συνέρχεσαι από το όραμα; αλλά δεν ξέρεις τι ήταν αυτό που έζησες (γιατί το έζησα είμαι σίγουρη η άπιστη), μέχρι που μια δυο ώρες μετά, σου λέει ότι την ώρα που νόμιζες ότι έβλεπες όνειρο ή όραμα (όπως θέλετε πείτε το) ένιωσε κι αυτός κι ο συνεπειβάτης (με απόλυτα φυσικό τρόπο και στον ίδιο χρόνο :unsure5: ) τα χέρια σου να στρίβουν το τιμόνι; ΕΚΕΙ ΜΟΥΡΛΑΘΗΚΑ!

Το μόνο που σκεφτόμουν για πολλά χρόνια είναι αν θα το καταλάβαινα πάλι πριν συμβεί ή την ώρα που συνέβαινε κι αν θα μπορούσα πάλι να το αποτρέψω! Τρόμος. Και πάλι όμως δεν ασχολήθηκα με τη μαγεία! αν και συνέχιζα να έχω προφητικά όνειρα και προμηνύματα :unsure5:

 

Στη συνέχεια κατάλαβα ότι μπορώ να χρησιμοποιώ τα τραπουλόχαρτα ως μέσο[/b] για να κάνω προβλέψεις! Την απλή τράπουλα εννοώ.Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία (παιχνίδια του μυαλού των άλλων ή αυθυποβολή ή σύμπτωση σκέφτηκα). Μετά το εξήγησα ότι απλά ανοίγει ένα μικρό παραθυράκι στο χρόνο! Σιγά τα ωά!

 

Τελικά μετά από έναν φαύλο κύκλο αρνητικών γεγονότων και απίστευτης αλλά κυρίως ανεξήγητης γκαντεμιάς αλλά και εμμονής κάποιων γνωστών, ότι στο συγγενικό μου περιβάλλον υπάρχει πρόσωπο που ασχολείται "με μάγια" :015annoyed: με στόχο να κάνει κακό σ΄ εμένα και την οικογένειά μου, σκέφτηκα "ρε λες να υπάρχουν;" Ας την ψάξω τη δουλειά! Ε κι έτσι ξεκίνησα να την ψάχνω! Ήμουν πια απελπισμένη! Σήμερα δεν έχω φτάσει βεβαίως στο "δια ταύτα". ΨΑΧΝΩ.

ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΩ ΟΣΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΑ!

 

Υ.Σ. Και για να εξηγήσω γιατί τόοοοοοοσα χρόνια δεν έδινα σημασία, πρέπει να σας πω, ότι ανήκα και εξακολουθώ (μάλλον;) να ανήκω στο κλαμπ των υλιστών και μέχρι πρότινος στο κλαμπ των άθεων (όχι των άθρησκων) και τα μόνα βιβλία που διάβαζα ήταν ιστορικού περιεχομένου. Άντε και κανένα μυθιστορηματάκι το καλοκαίρι στην παραλία!

Συγνώμη αν σας κούρασα! :whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η μαγεία έιναι μέρος της ζωής. κατά κάποιο τρόπο είναι η ίδια η ζωή. Ο λόγος που εγώ προσοπικά θέλω να την μάθω είναι γιατί θέλω να ζω με νόημα. Η μελέτη της μαγείας είναι η ίδια η μελέτη της ζωής. Όσον αφορά εμένα προσωπικά το βρήκα αναπόφεκτο να ασχοληθώ με τη μαγεία γιατί το θεωρώ αναπόσπαστο μέρος του σύμπαντος στο οποίο ζω. Εξάλλου, αν δε βρεις εσύ τη μαγεία, θα σε βρει αυτή κάποι αστιγμή. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του υλικού και άυλου κόσμου.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα εγω απο τοτε που θιμαμε τον εαυτο μου ηθελα να ασχολιθω με το θεμα της μαγειας για τους εξεις λογους.

Καταρχην για να δω αν ωντος υπαρχει.

Μετα γιατι πιστευω πως μονο μεσο της μαγειας θα καταφερω να κατανοησω καποια πραγματα που με εχουν σιμβει.

Κ τελικα γιατι εχω γενικως το κολημα να θελω να μαθω πανω κατω οτιδιποτε θα μπορουσε να μου χρησιμευσει με τον οποιονδηποτε τροπο στην εξεληξη του εαυτου μου.

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρώσω την απάντηση μου πιο πανω και να αναφέρω οτι πέρα απο το οτι η μαγεία είναι μέρος του συνόλου, ώς ενέργεια, ώς ύλη (ορατή και αόρατη)....

 

εκείνο που προσελκύει το 99% όλων μας, είναι ενα και μοναδικό πράγμα... Η αίσθηση της περιέργειας για το άγνωστο.

 

Κανείς δεν γνωρίζει τι τον τραβάει όταν διαβάζει ενα βιβλίο για εσωτερισμό ή άλλη μορφής γνώσης πέρα απο τα στερεότυπα και τα καθημερινά. Είναι το άγνωστο... το παράδοξο. Εκείνο που ξεφεύγει απο τα στεγανά της καθημερινότητας και ανοίγει ενα παράθυρο μέσα απο τον τοίχο , στον κόσμο που δεν φαίνεται απο πίσω του.

 

Όσο πιο ΄πολύ κοιτάς , τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η επιθυμία να γνωρίζεις και άλλα. Να ανοίξεις το παράθυρο ακόμα περισσότερο σε βαθμό που να χωράς να περάσεις και να μπείς σε αυτό τον χώρο που δεν γνωρίζεις.

 

Μόνο που αυτός ο χώρος ώς μια άλλη babuska, υπάρχει μέσα σε ενα άλλο χώρο και αυτός σε άλλον κοκ...

 

Κάθε φορά που θα βρείς το επόμενο "άνοιγμα" , στο επόμενο στάδιο/χώρο, το πρώτο πράγμα που θα νιώσεις είναι η επιθυμία του να γνωρίζεις το "άγνωστο". Μετά απο 2-3 "περάσματα", παραμένεις πιο υποψιασμένος και συνεχίζεις πιο έντονο το ταξίδι σου σε κάποια πράγματα, με πραγματικό πλέον "εθισμό".

 

Κάθε φορά όμως και ο χώρος γίνεται πιο "κακοτράχαλος" και πιο επικίνδυνος. Στραβοπατήματα, σκουντουφλήματα, ακόμα και χτυπήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάπου εκεί προσπαθείς να "βελτιωθείς" αλλά αυτό έρχεται σαν συμπλήρωμα στο οτι θες να γνωρίζεις ακόμα περισσότερο για αυτό το "άγνωστο".

 

Όσο πιο πολύ μπορείς να "βελτιωθείς/ολοκληρωθείς" σε ικανότητες και ενδυνάμωση προσωπικότητας , τόσο πιο έτοιμος/η νιώθεις για να περάσεις στο επόμενο στάδιο.

 

Η πρώτη αίσθηση όμως της επαφής με το πρώτο "άγνωστο" είναι εκείνη που μένει σαν σημάδι πάνω σου.

Link to comment
Share on other sites

εγώ ήμουν στην ίδια φάση με την margarita....περιεργα πραγματα να μου συμβαινουν και να μπορω να κανω επισις....δεν ξερω πως και γιατι...με συναρπαζει και με τρομαζει εξισου γι'αυτο και το ψαχνω...εξαλλου μαγεια δεν ειναι και η ιδια η ζωή?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest giorgoss

Εγω μπηκα κατα λαθος στο site με τα βοτανα και ηθελα αδεια του συγγραφεως (Νεφελη) για αναδημοσιευση υλικου για μια εργασια. Συγνωμη που παρεμβαινω στην κουβεντα σας με κατι ασχετο, αλλα οι αναγκες του καθενα ειναι διαφορετικες. Δεν ειχα αλλο τροπο επικοινωνιας. Παρακαλω τη Νεφελη να απαντησει με συγκαταθεση για χρηση υλικου απο το site με τα βοτανα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γιατί θέλω να μάθω σχετικά με την μαγεία? :huh:

 

Λοιπόν για αρχή μιά φράση που είπε ο Αϊνστάιν και μου αρέσει πολύ: Θέλω να μάθω πώς ο Θεός έκανε τον κόσμο... Όλα τα άλλα είναι λεπτομέριες...

 

Εμένα η ενασχόληση μου με την ''μαγεία'' ξεκίνησε σάν ενασχόλησή μου με το θέμα των βιβλίων γενικότερα. Από μικρός διάβαζα ότι έπεφτε στα χέρια μου... Σε κάποια φάση πήρα σβάρνα την βιβλιοθήκη του πατέρα μου και μετά από το ράφι με τον Πάολο Κοέλο και τον Ρίτσαρντ Μπάχ βρήκα ένα βιβλίο σχετικά με την αύρα... Απο εκεί και πέρα ξεκίνησε μιά περίοδος έρευνας σχετικά κυρίως με την αύρα και τα τσάκρα, τα οποία ήθελα να τα ξέρω απλά επειδή μου άρεσαν και με τραβούσαν, αλλά δέν ήξερα κατα πόσο ισχύουν, και γι'αυτό δέν ήμουν και τόσο εύπιστος απέναντί τους.

Η ''επανάσταση'' ήρθε όταν έμαθα για τις φωτογραφίες Κιρλιάν και ότι έχουν φωτογραφήσει την Αύρα... Τότε ήταν που άρχισα να μελετάω πιό βαθιά για (μπορεί να ακουστεί λίγο παράξενο) να βρώ τους φυσικούς νόμους που ισχύουν σε όλα αυτά... Αν υπάρχει η Αϋρα πώς προκαλείτε? Γιατί? Τί άλλο ισχύει? Θέλω να μάθω το γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν... Άν είναι έμφυτο στοιχείο της φύσης θέλω να μάθω τους νόμους που κυριαρχούν σε αυτό... Γι'αυτό εκτώς από όλα τα υπόλοιπα μελετάω και πολύ φυσική (και όχι μόνο την κοινώς αποδεκτή φυσική :whistling: ), γιατί πιστεύω ότι και εδώ υπάρχουν κάποιοι νόμοι οι οποίοι θα σχετίζονται με τις υπάρχουσες αντιλήψεις της...

 

Οπότε με μιά φράση: Θέλω να μάθω για την ''μαγεία'' γιατί θέλω να μάθω...

 

Άν δέν σας κάλυψε η απάντησή μου τότε θα πώ αυτό που είπε ο Feynman όταν τον ρώτησαν σχετικά με την Φυσική:

"Physics is like sex. Sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."

 

Πιστεύω ότι και εδώ ισχύει κάτι παρόμοιο... :evilbl: :018bleh: :evilbl:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όταν πρωτοξεκίνησα πίστευα ότι πάντα υπήρχε κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπουμε και καταλαβαίνουμε, και τελικά είχα δίκιο. Πιστεύω ότι μου έχει προσφέρει περισσότερο αυτοπεποίθηση και κατανόηση στα πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε και όχι να λέμε ότι όλα είναι έργα του «θεού», χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα πιστεύω του καθενός.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα γιατί πίστευα πως μέσα από την Μαγεία, θα μπορέσω να απαλύνω τον πόνο αγαπημένων μου προσώπων (που έβλεπα να υποφέρουν) και να τους προστατεύσω από κάθε αρνητική επιρροή.

Αισθάνομαι την Μαγεία «σαν την αγκαλιά μιας μάνας», που το μόνο που επιθυμεί, είναι να προστατεύσει και να διοχετεύσει όλη την ΑΓΑΠΗ της, στο παιδί της.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...