Jump to content

kiko

Νέα Μέλη
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kiko

  1. Τα ζώδια όπως ακούστηκαν στην 6η εκπομπή της κατάληψης Ασοεε

     

     

     

    ΤΟΞΟΤΗΣ

     

    Φίλε Τοξότη, αυτός είναι ο μήνας σου, και όλοι έχουμε καταλάβει ότι είσαι μεγάλος/η κωλόφαρδος/η που κάνεις γενέθλια μέσα στην καρδιά των εξελίξεων. Εκτός, βέβαια, αν είσαι μπάτσος, οπότε είσαι κάθαρμα όπως πάντα και δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί σου (τουλάχιστον όχι εδώ). Αν σε κυριεύει ο φόβος, ήρθε η ώρα να στραφείς προς τους άλλους. Αυτοί θα σου δείξουν το δρόμο. Με το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, η Πέμπτη μπορεί να είναι από δύσκολη έως πανηγυρική. Από την ομάδα Μεταφυσικής Ερμηνείας της Εξέγερσης, μία συμβουλή: επειδή είναι γνωστό ότι είσαι παρορμητικός/η, φύλαγε τα νώτα σου και κοίτα μπροστά (και πίσω και δίπλα).

     

     

     

    ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

     

    Θέλεις να πάρεις τα ηνία και να ελέγξεις τους πάντες; Λάθος εποχή ψηλέ/η! Το δεκαήμερο δεν είναι ευνοϊκό για όσους/ες επιδίδονται σε ασκήσεις εξουσίας. Σταμάτα να είσαι καρμίρης/ω και μικρόψυχος/η και φέρε κάτι να μοιραστείς με τους υπόλοιπους/ες στις καταλήψεις. Αν δεν έχεις, απαλλοτρίωσε. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου σού δίνει την αφορμή να ζήσεις όλα όσα θέλησες και δεν μπόρεσες. Εκτός, βέβαια, αν προτιμάς τη ζεστασιά του καναπέ σου ή την ασφάλεια του λευκού κράνους. Σ? αυτή την περίπτωση, μη χάνεις το χρόνο σου αναζητώντας έγκυρες προβλέψεις. Το μέλλον σου διαγράφεται μαύρο και άραχνο, σαν το δέντρο του Κακλαμάνη.

     

     

     

    ΥΔΡΟΧΟΟΣ

     

    Είσαι τρελαμένος/η, το ξέρουμε και δεν ανησυχούμε. Εκπροσωπείς ένα ζώδιο που φημίζεται για την επαναστατικότητά του, αν και είσαι τόσο τραμπαρίφας/ω που δεν τελειώνεις ποτέ τίποτα. Ήρθε η ώρα να αλλάξεις σύντροφε/ισσα!!! Κάψε πια ολοκληρωτικά αυτό που άρχισες να καις, σήκωσε ολόκληρο το σούπερ-μάρκετ, γράψε αυτό το κείμενο πια, μην τρομπάρεις! Η εποχή για μισοδουλειές παρήλθε ανεπιστρεπτί. Αν πάλι βρίσκεσαι στην πλευρά της καταστολής, ήρθε η ώρα να μιμηθείς τους πραίτωρες της Κομοτηνής: ρίξε κάτω της ασπίδα και τρέξε λεύτερος στους καμένους δρόμους. Είναι η ευκαιρία σου!

     

     

     

    ΙΧΘΥΕΣ

     

    Καλή μου κουτσομούρα, μη μασάς με αυτά που σου λένε ότι είσαι εσωστρεφής και ονειροπόλα. Άσε την ασφάλεια του ενυδρείου και πέσε με ορμή στον ωκεανό. Επειδή τείνεις να κάνεις τη βρομοδουλειά και να αφήνεις τους άλλους να καρπώνονται τη δόξα, φτύσε την καθοδήγηση στα μούτρα, πάρε μία πέτρα και σπάσε μία τράπεζα. Μπροστά στο δέος του καρχαρία, να θυμάσαι ότι τα πιράνχας κάνουν τη διαφορά.

     

     

     

    ΚΡΙΟΣ

     

    Μας έχεις φάει τα συκώτια με την ανυπομονησία σου ρε φίλε/η! Αφού τώρα γίνονται όλα, τι άλλο θέλεις; Πάψε να γκρινιάζεις για τα πράγματα που δεν γίνονται όπως πρέπει και ανάπνευσε τη στάχτη που αιωρείται (παίζει να ?ναι η στάχτη του γνωστού δέντρου, τι χαρά!), ακόμη κι αν σου φέρνει φτάρνισμα. Αν είσαι μπάτσος, ΕΚΑΜίτης, Ειδικός Φρουρός ή κάτι συναφές, μάθε πως φέτος μεταφέραμε το παραδοσιακό σούβλισμα κατά Χριστούγεννα μεριά, οπότε πάρε τα μέτρα σου (παραιτήσου, αυτομόλησε, πάρε αναρρωτική στην τελική? εμείς δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε τίποτα. Αστρολόγοι είμεθα, όχι θεοί).

     

     

     

     

     

    ΤΑΥΡΟΣ

     

    Θυμάσαι τη γνωστή ρήση «Ωσάν ταύρος εν υαλοπωλείο»; Ήρθε η ώρα να την κάνεις πραγματικότητα. Άσε την εικόνα του καλού παιδιού, του καλού μαθητή, του καλού φοιτητή. Δεν είσαι ο Brandon Walsh και, εξάλλου, οι τηλεοράσεις σπάσανε, τα δέντρα (του Κακλαμάνη) καήκανε. Επίσης, πρέπει να σου θυμίσουμε ότι η αυτοοργάνωση δεν είναι μαγική, οπότε πλύνε κανένα ταψί, οργάνωσε καμιά συντροφική κουζίνα, κάνε καμιά αφισοκόλληση. Ξεκούνα αγαπητέ/η σύντροφε/ισσα: ο Κρόνος από τον Αιγόκερω σου κουνάει το δάχτυλο. Πιάστο του και δάγκωσέ το.

     

     

     

    ΔΙΔΥΜΟΣ

     

     

     

    Πότε γλυκιά μου καρδιά θα καταλάβεις ότι πρέπει οι απόψεις σου, οι τοποθετήσεις σου , ειδικά στις συνελεύσεις, πρέπει να είναι συνοπτικές, περιεκτικές και να περικλείουν ένα ρημάδι πρόταγμα, μια θέση ξεκάθαρη, για μια δράση, για κάτι ρε αδερφέ! Έχει μπει ο πλούτωνας στον αιγόκερω κι εσύ αγρόν αγοράζεις. Μπερδεύεις τον κόσμο, μια έτσι μια γιουβέτσι, πρέπει οι θέσεις σου αγαπητέ να είναι συγκροτημένες και διεξοδικές. Αν πάλι είσαι από τους ?άλλους? τους κακούς, συνέχισε έτσι, ρίξε τους στάχτη στα μάτια!

     

     

     

    ΚΑΡΚΙΝΟΣ

     

     

     

    Άχου το μωρέ! Ας σού πει κάποιος, με τρόπο να μη σε πληγώσει, πως δε μπορούν όλοι να είναι αγαπημένοι, αδελφωμένοι, μια οικουμενική οικογένεια, ειδικά σ? αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε! Ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, πως περιμένεις πώς και πώς να αλλάξει αυτή η κοινωνία, να είμαστε όλοι μες τις αγκαλίτσες και τα χαδάκια, αλλά περίμενε κι εσύ λίγο ρε παρορμητικούλη ανυπόμονο, η ουτοπία βρίσκεται λίγο μακριά ακόμα! Σημείωση: μπάτσος-ματατζής και καρκίνος αναιρούνται αυτόματα, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται...αν και έχω εντοπίσει κανάδυο, εσύ ο διμοιρίτης που δεν έδωσες διαταγή να ρίξουν τα χημικά που σκοτώνουν, κι εσύ που γύρισες τη γλώσσα του διαδηλωτή. Νίκησε το συναίσθημα σα μαρμαρυγή? συγγνώμη αλλά δε μας πείθεις με τις καλύτερες των προθέσεών σου, ουστ καρκινόμπατσε!!

     

     

     

    ΛΕΩΝ

     

     

     

    Χμμ! Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ για σένα γεννημένε ηγέτη!! Κατανοούμε πόσο έχεις ρίξει τον εγωισμό σου κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συλλογικών δράσεων, αλλά δε μπορείς να κρύψεις την ονείρωξή σου, όταν φαντασιώνεσαι πως είσαι πρωτοστάτης της εξέγερσης στα οδοφράγματα, πως ξεστομίζεις ?εμπρός σύντροφοι!!!? και ορδές αναρχικών ακολουθούν το πρόταγμά σου?! Χαλάρωσε. Και πάνω απ? όλα μην πανικοβάλλεσαι. Κυβέρνησε κατ? αρχάς τα αδύνατα σημεία σου, και άφησε κάναν άλλον να μιλήσει στις συνελεύσεις..

     

    Οι μπατσολέωντες βιώνουν την αυτοπραγμάτωσή τους, μέρες που ?ναι.

     

     

     

    ΠΑΡΘΕΝΟΣ

     

     

     

    Τι να κάνουμε, στην εξέγερση, άλλοι με κοντάρια, άλλοι με προκηρύξεις, άλλοι με πέτρες και μπουκάλια, όλοι βιώνουν την κατάσταση με τον τρόπο τους και συνεισφέρουν αναλόγως. Εσύ όμως ξέρεις πως η διαχείριση της εξέγερσης στηρίζει τη βιωσιμότητά της, στα αναγκαία καθημερινά μικρά πραγματάκια που ξεκινούν από εμάς και για εμάς! Γι? αυτό, εσύ προτιμάς να έχεις ως πυρομαχικό, τη σκούπα σου και το φαράσι σου, το βετέξ με τη χλωρίνη, για να απολυμαίνονται οι τουαλέτες να μην πάμε οι μισοί από ηπατίτιδα, και να είναι το κυλικείο σε τάξη και ασφαλές από τους αόρατους εχθρούς τα μικρόβια. Ξέρεις εσύ, άσε τους άλλους να σε θεωρούν ρεφόρμα, η αυτοοργάνωση γίνεται πράξη?και είσαι πολύ περήφανος να το αποδεικνύεις καθημερινά.

     

     

     

    ΖΥΓΟΣ

     

     

     

    Όλη αυτήν την εβδομάδα αναρωτιέσαι: να πάρω το μακρύ κοντάρι ή το κοντό με τη σημαία τη μαυροκόκκινη; να βάλω τη μάσκα τη fullface και από πάνω την αντισφυξιογόνα ή να καθίσω περιφρούρηση; Να τοποθετηθώ υπέρ ή κατά στο να καλέσουμε διμοιρίες έξω από την ασοεε; Είναι λογικό να είσαι μέσα στο δίλημμα αυτές τις μέρες αλλά μη μας σκοτίζεις και το κεφάλι με την αναποφασιστικότητα σου, έλεος ρε παιδιά!

     

     

     

    ΣΚΟΡΠΙΟΣ

     

     

     

    Ήρθε η ώρα να αποδείξεις σε όλους το δυναμισμό σου μέσα από βίαιες εκλάμψεις, να αποδείξεις ότι δεν είσαι φλώρος, παρόλο που η ποιητική που σε διέπει έχει βάλει άλλου είδους ταμπέλες για το ποιόν σου. Αυτή τη φορά η εκδικητικότητα που σε χαρακτηρίζει σα ζώδιο, έρχεται να πάρει τις πιο δίκαιες μορφές της! Δε συγχωρούμε, δε συνθηκολογούμε, μόνο εκδίκηση! Έμπαινε γιούτσο, κι εμείς μαζί σου!

  2. και οταν κουραστεις απλα αραζεισ και ξεκουραζεσε

    η σε ξεκουραζει καποιοσ αν εχεισ την τυχη να τον βρεις

    και επισης η μοναξια μερικεσ φορες κανει καλο

    ολα μπορουν να γινουν χειροτερα η καλυτερα και αυτο εξαρταται κατα βαση απο εμασ ποσο καλυτερα η χειροτερα θα τα κανουμε

     

    τουλαχιστον καταληξαμε στο οτι η αισιοδοξια και η απαισιοδοξια ειναι θεμα ψυχολογιας και πως θα εκλαβεις το οτιδηποτε?

  3. ρε συ Marilena

     

    οταν εισαι σε μια χαλια κατασταση και εχεισ ακομα να χασεισ λογω ψυχολογιασ ειναι λογικο να τα βλεπεισ απαισιοδοξα τα πραγματα και οτι και νακανεισ να σου φαινεται οτι δεν εχει νοημα λογο του φοβου οτι θα χασεισ και αλλα και λοιπα

    οταν ομως δεν εχεισ να χασεις κατι πλεον οτι και να κανεις μονο να κερδισεις εχεις πια δεν μπορει να γινει κατι χειροτερα

     

    επισης τελειως προσωπικα απο οταν με θυμαμε απο μικρο ημουν απαισιοδοξος μετα απο διαφορα γεγονοτα σκηνικα και καταστασεις και ας ειναι πολλα χαλια, απλα ολα θα γινουν καλυτερα ειμαι, αισιοδοξος

     

    γι αυτο λεο ολα ειναι θεμα ψυχολογιασ και απο οπτικη γωνια θα δεις οτιδηποτε

  4. λοιπον το προγραμμα το χρισιμοποιο εδο και ενα εκσαμινο

    εχουμε και λεμε

    αρχικα το κατεβασα το προγραμμα αλλα και αρχεια mp3 απο αυτο για να μειωθουν τα εξοδα και με μια δοση οτι ειναι απλα αυτουποβολη

    μετα απο μερικα πειραματα

    λειτουργουσε

    αλλα επειδη ακομα ειχα διαφορα ερωτηματα

    χρησιμοποιησα και "πειραματαζωα" να δω αν δουλευει

    ετσι εβαλα κατι φιλαρακια να ακουσουν μαριχουανα χωρις να εχουν ιδεα τι ειναι

    τιποτα

    ατακα μολισ το ακουσαν ολοκληρο

    "μαλακα" νιωθω σαν να εσκασα τσιγαρο

    οποτε ωσ προγραμμα κανει την δουλεια που λεει οτι κανει

    ισως οχι τοσο εντονα οσο η καθε ουσια σαν ουσια

     

    το πως το κανει εξηγηθηκε στα προηγουμε posts

  5. αχχχχχχχ

    ρε παιδια ρε παιδια

    μην τα ισοπεδωνουμε ολα

    ολα ειναι χαλια και ολα ειναι καλα

    αναλογα πωσ θα τα δεις η απο πια μερια θελεις να τα δεις

    ολα ειναι θεμα ψυχολογιασ και αντιληψης των πραγματων

    ασ το δουμε με ενα παραδειγμα

    πχ.

    τα εχεισ με μια κοπελια και σε πληγωνει με τον χειροτερο τροπο σε σημειο να απογοητευεσε πληρως απο αυτην απο σενα απο ολα

    να καταρεει ολως ο κοσμος σου

    απο την μια νιωθεις οτι ολα ειναι χαλια δεν παει τπτ καλα καταστραφηκαν ολα οτι ολεσ ειναι ετσι

    απο την αλλη να βλεπεισ οτι δεν αξιζεσ κατι τετοιο οτι εισαι για καλυτερα και οτι κατι εκει εξω αξιζει να ειναι διπλα σου

     

    απλο ειναι το θεμα

    αυτοσ που εχει καποια πραγματα και αρχικα τα χανει ι φοβατε αν τα χασει τα βλεπει γενικα καπως απαισιοδοξα

    αυτοσ που νιωθει οτι δεν εχει οσα θελει η ακομα δεν εχει τπτ απλα δεν μπορει να τα βλεπει απαισιοδοξα διοτι ακομα και κατι να κανει κατι θα βρει...

     

    απλα ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας και αντιληψης καταστασεων και συναισθηματων

    και κανεισ δεν γεννιετε κατι, ολοι γινομαστε το οτιδιποτε αλλοσ περισσοτερο αλλοσ λιγοτερο αναλογα με τισ ροπεσ και τα ταλεντα του καθενος

  6. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ

     

    Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα.

    Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω. Μάρθα

     

    Αγαπητέ Θεέ, γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις τι θέλω;

    Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι. Σιού

     

    Αγαπητέ Θεέ, αν ζούμε μετά το θάνατό μας, τότε γιατί να πεθάνουμε; Ρόν

     

    Αγαπητέ Θεέ, το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα

    καλά

    όλη την ώρα. Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι. Νάν

     

    Αγαπητέ Θεέ, πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία;

    Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά. Τζόννυ

     

    Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο,

    τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;

    Με αγάπη Τζέρεσσο

     

    Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό, δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό μου. Τζόυ

     

     

    Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες; Ευγένιος

     

    Αγαπητέ Θεέ, ο Ντόναλντ έσπασε τη γυάλα, όχι εγώ. Τώρα πια το έχεις και

    γραφτό. Τζαίην

     

    Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι, ή μήπως

    έκανες λάθος; Νόρμα

     

    Αγαπητέ Θεέ, θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες;

    Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε..

    Με ευγνωμοσύνη

    Έμιλυ

     

    Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα

    ότι το είχες ανακαλύψει εσύ. Ντόνα

     

    Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος; Στήβεν

     

    Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός; Τσάρλυ

     

    Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει; Μάρνιε

     

    Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε

    μεγαλώνουν. Δεν μπορείς να καταλήξεις σε μια απόφαση; Μίντυ

     

    Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους,

    γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα; Τζέην

     

    Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια; Ξέρω πως είσαι

    αγόρι, αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος. Σύλβια

     

    Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια,

    γιατί τα πατάω όλη την ώρα. Ντένις

     

     

     

     

    Ο ΠΑΠΑΣ

     

    Ένας παπάς αποφασίζει, πως μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε τέσσερα σκουλήκια σε τέσσερα μπουκάλια.

     

    -Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα

    -Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό

    -Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα και

    το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.

     

    Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής:

     

    - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε

    - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε

    - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε

    - αυτό μόνο που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε.

     

    Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε: «Ποιό είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή?»

     

    Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:

     

    «ΌΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!»

  7. Και ως επίλογο ας βάλουμε ένα απόσπασμα από τις ακοίμητες συνειδήσεις του Θεοτοκά, αφιερωμένο σε όσους επιμένουν να αγωνίζονται. Σ? αυτους που τους σέρνει το πλεόνασμα των δυνάμεων τους πιο μακριά απ? τους ορίζοντες και πιο ψηλά από το επίπεδο του πλήθους. Χρειαζόμαστε μερικές ταραγμένες ψυχές.

     

    Σ? ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.

     

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

     

     

    «Τη φωτιά της δημιουργίας δεν την συντηρούν οι φυλακισμένοι φύλακες της κληρονομιάς των νεκρών.Ούτε λογικοί και πρακτικοί που περπατούν πάντα στα σίγουρα και αποφεύγουν να κάνουν βήμα εκεί που το έδαφος κουνιέται κάτω από τα πόδια τους,ούτε οι ήρεμοι επιστήμονες οι φορτωμένοι σοφία ,μα χωρίς μακρινά οράματα και καμία ανησυχία στην ψυχή,ούτε οι μικροί φιλόδοξοι που έταξαν ως σκοπούς της ζωής τους,τους έπαινους των πρεσβύτερων,την κοινωνική υπόληψη και ένα τιμητικό αξίωμα.Τη φωτιά τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι,οι ανικανοποίητοι,οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος.Οι άνθρωποι που τους σέρνει το πλεόνασμα των δυνάμεων τους πιο μακριά απ?τους ορίζοντες και πιο ψηλά απ΄το επίπεδο του πλήθους.Χρειαζόμαστε μερικές ταραγμένες ψυχές..»

     

    (Γ.Θεοτοκά Οι ακοίμητες συνειδήσεις)

  8. Δεν ξεχνάμε ποτέ, δεν συμβιβαζόμαστε ποτέ, διεκδικούμε το ΑΔΥΝΑΤΟ ? Μια ζωή δίχως ? φυλακές ?

     

     

     

    ?Αυτό που γίνεται πίσω από τα κάγκελα της κάθε ελληνικής φυλακής, θα πρέπει να ντροπιάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτής της χώρας. Γιατί δείχνει πόσο ανάλγητοι, πόσο απάνθρωποι και πόσο απολίτιστοι είμαστε. Τελικά όλα στη χώρα μας είναι μια βιτρίνα: Βουλή, κυβέρνηση, κόμματα, τηλεόραση, πανεπιστήμια και καλλιτέχνες. Μια ψεύτικη βιτρίνα, για να κρύβει τη βρωμιά και την αδικία. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή των κρατουμένων, που τους καταδικάζουμε να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, ξεχνώντας ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι όπως όλοι μας, που έκαναν κάποιο λάθος στη ζωή τους, όπως μπορεί να συμβεί στον καθένα από μας. Και μόνο το κλείσιμο σε τέσσερις τοίχους είναι μια βαριά τιμωρία. Όμως, από 'κεί και πέρα θα πρέπει να εξασφαλίζονται απόλυτα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ώστε ο κρατούμενος να έχει την ευκαιρία να σκεφτεί και να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος, για να μπορέσει κάποια μέρα να επιστρέψει στην οικογένειά του και στην κοινωνία, που τόσο μας έχει όλους ανάγκη.?

     

    Μίκης Θεοδωράκης

     

    Πόσο καλύτεροι μπορούν να γίνουν μέσα σε τέτοιες συνθήκες;

     

    Πως θα μπορέσουν να σκεφτούν και να προσπαθήσουν να διορθώσουν όσο γίνεται αυτό που έκαναν και βγαίνοντας έξω να προσφέρουν στην κοινωνία;

     

    Όταν το ίδιο το σωφρονιστικό σύστημα στο οποίο εμείς τους βάλαμε για καλό δικό τους αλλά και δικό μας, το λιγότερο που τους κάνει είναι να γεμίζουν με οργή και να θεωρούν τον κοινωνικό περίγυρο εχθρό τους.

     

    Όταν αυτό το ?σωφρονιστικό? σύστημα είναι αυτό που δεν σωφρονίζει αλλά εξαγριώνει και υποθάλπει μια σαθρή κατάσταση.

     

    Όταν αυτό το ?σωφρονιστικό? σύστημα θεωρεί τους ανθρώπους που πρέπει να σωφρονίσει το λιγότερο παράσιτα μιας κοινωνίας που πρέπει να παψουν να υφίστανται.

     

    Όταν αυτό το ?σωφρονιστικό? σύστημα βαφτίζει τους τοξικομανείς , ?εμπόρους ναρκωτικών ουσιών? , όταν οι πραγματικοί έμποροι βρίσκονται έξω ελεύθεροι πλουτίζοντας από το θάνατο αυτού που έπρεπε να ήταν το άνθος της κοινωνίας , όταν αυτό το άνθος της κοινωνίας το κόβει και το πετά σε ένα Kαιάδα, αντί να τους παράσχει την σωματική και ψυχολογική υποστήριξη ώστε να ανθίσει.

     

    Όταν αυτό το ?σωφρονιστικό? σύστημα είναι μια αποθήκη χαροκαμένων ψυχών.

     

     

    ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

     

    Και αυτή είναι η εικόνα της κοινωνία σου, η εικόνα η δικια σου.

     

    Η εικόνα ενός απολίτιστου και αναίσθητου και βάρβαρου όντος που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

     

    Ενός ανθρώπου που έχει καταντήσει χειρότερος από αυτούς που έκλεισε εκεί μέσα επειδή δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην κοινωνία του.

     

    Γιατί ο πολιτισμός ενός ανθρώπου χαρακτηρίζεται πέρα από όλα τα άλλα και από μια λέξη που σε λίγα χρόνια ίσως δεν θα υπάρχει ούτε στα λεξικά σας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

     

    Και αυτοί οι παραπεταμένοι από την κοινωνία σου, την έχουν.

     

     

    Κάτσε μια στιγμή άδειασε το μυαλό σου και την ψυχή από όλα όσα σου έχουν μπολιάσει μέσα σε αυτή από μικρό παιδί, για αυτούς τους κακούς που τους βάζουν σε μια φυλακή, και άκουσε τους?

     

    Άκου την κραυγή τους , τι λένε , τι νιώθουν

     

    Και σκέψου ότι και αν έκαναν. Αξίζουν μια τέτοια απάνθρωπη αντιμετώπιση;

     

    Έτσι θα τους σωφρονίσεις ώστε να επιστρέψουν;

     

     

    ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ

     

     

    * Σπύρος: «Εσείς μπορείτε να μιλάτε για οικογένεια, για φίλους, για αγάπη, για όνειρα. Εγώ για το μόνο που μπορώ να σας μιλήσω είναι για φυλακή. Είμαι από 17 χρονώ πίσω από τα κάγκελα. Είμαι 17 χρόνια μέσα. Δεν έχω βγει ποτέ. Δεν έχω περπατήσει σε δρόμο, δεν έχω πάει μια βόλτα. Δεν ξέρω πώς είναι έξω η ζωή».

     

    * Ανήλικος κρατούμενος: «Θέλω να πάω στη μητέρα μου. Βγάλτε με από δω. Δεν αντέχω άλλο».

     

    * Γιώργος: «Έχουμε αρχίσει απεργία πείνας από την πρώτη μέρα. Η συμμετοχή είναι καθολική. Ούτε ψωμί, πετάξαμε και τις κονσέρβες από τα κελιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει κανένας μας τροφή. Θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε».

     

    **Μαριάνθη: «Η εξαγγελία δημιουργίας νέων φυλακών δεν είναι η λύση των αιτημάτων μας. Η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων οφείλεται στη μαζική φυλάκιση τοξικομανών, στο βάφτισμά τους σε εμπόρους και στην επιβολή σε αυτούς εξοντωτικών ποινών. Ζητούμε για κάθε καινούργια φυλακή να κλείνει μια παλιά».

     

     

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΔΙΚΑ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ

     

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.

     

     

    **Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, τον 15χρονο Ματιέα που κρεμάστηκε στο κελί του στο λεγόμενο ψυχιατρείο των φυλακών. Το έγκλημά του τρία γραμμάρια χασίς!

     

    **Δεν ξεχνάμε τον Φώτη Τσολακάκη. Καρκινοπαθής, στο τελευταίο στάδιο, μας παρακαλούσε να κάνουμε κάτι για να πεθάνει σπίτι του, δίπλα στη μάνα και στη σύντροφό του. Δεν τα καταφέραμε. Ο Φώτης, πέθανε, δυστυχώς, μέσα στη φυλακή. Αδίστακτα, του στέρησαν την τελευταία χάρη... κάτι σαν εκτελεστικό απόσπασμα.

     

    **Δεν ξεχνάμε τον 92χρονο, στο «νοσοκομείο» των φυλακών, που αναίτια, παράλογα, εκδικητικά, τον κρατούσαν έγκλειστο. Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φράση που ακούσαμε από τους υπεύθυνους "και πού να πάει;". Και ο γέροντας πήγε στον άλλο κόσμο, μόνος του, χωρίς ένα χάδι, χωρίς μια καλή κουβέντα.

     

    **Και δεν ξεχνάμε ποτέ, μα ποτέ, τους τέσσερις κρατούμενους που απανθρακώθηκαν στο κελί 80 του Κορυδαλλού και που οι υπεύθυνοι "πλήρωσαν" με τρία και μόνο ημερομίσθια. Ενα λιγότερο από τις τέσσερις ζωές.

     

    **Δεν ξεχνάμε την Αννα Πετρίδη, που ούρλιαζε στην απομόνωση των φυλακών Κορυδαλλού και που πέθανε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, γιατί η ζωή φαίνεται ότι στη φυλακή δεν έχει καμία αξία.

     

    **Και δεν ξεχνάμε ποτέ τον Δημοσθένη Βουβάκη, μόλις 25 χρονώ, τελευταίο στον τεράστιο κατάλογο των νεκρών. Ακόμη ένας νεκρός στον βωμό μιας παράλογης πολιτικής που οδηγεί τα θύματα της εμπορίας ναρκωτικών στη φυλακή αντί σε κέντρα απεξάρτησης.

     

     

    Θα θυμόμαστε...

     

    Δεν θα συμβιβαζόμαστε?

     

    Οι κρατούμενοι, γυναίκες, άντρες και παιδιά, διεκδικούν τα αυτονόητα.

     

    Και εμείς είμαστε μαζί τους.

     

    Ακόμα και αν θεωρηθούμε συναυτουργοί στην εξέγερση τους

     

    Είναι και δικια μας εξέγερση για μια κοινωνία ανθρώπινη

     

    Και διεκδικούμε το αδύνατο ?.Μια ζωή δίχως ?φυλακές?

     

    Είτε ορατές είτε αόρατες

     

    Μια ζωή ανθρώπινη και ελεύθερη

     

    ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

  9. Η γενιά της γιαγιάς μου ήταν άνθρωποι που ονειρεύονταν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν καλύτερα από όσο μεγάλωσαν αυτοί.

    Η γενιά των γονιών μου είναι άνθρωποι που κυνήγησαν το όνειρό τους για να μην χρειαστεί ποτέ να κοιτάξουν πίσω και τα παιδιά τους να έχουν καλύτερη δουλειά (δουλεία) από αυτούς.

    Η γενιά μου είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα όνειρα γιατί ποτέ δεν είδαν δικά τους.

     

    Χρόνια 25 + είναι αρκετός καιρός για να καταλάβεις ότι αυτοί που ονειρεύονταν για μας ότι θα ζήσουμε καλύτερα από αυτούς , με καλύτερες δουλειές σε καλύτερες συνθήκες , σίγουρα μας αγαπάνε και μας νοιάζονται , πως θέλουν το καλό μας .

    Αλλά 25 χρόνια είναι λίγα για να μάθεις να αντιμετωπίζεις την βλακεία τους, την ηλιθιότητα τους, την φτήνια τους, την ευκολία τους , την μικρότητα τους , την κακία τους , την τυφλότητα τους , την πουστιά τους , την προδοσία τους.

    Χρόνος λίγος για να μάθεις να αφουγκράζεσαι ότι γίνεται γύρω σου και όχι να ακούς μονάχα

    Όμως είναι αρκετός για να καταλάβει ότι όλα αυτά , οι καλύτερες δουλειές με προοπτικές ανέλιξης τα καλύτερα πτυχία, τα άριστα απολυτήρια , η κοσμιοτατη διαγωγή είναι άχρηστα, είναι ένα τίποτα.

    Γιατί;

    Γιατί τα πτυχία σου δεν πιάνουν πια τίποτα ,πέρα από άλλο ένα πράγμα να ξεσκονίζεις.

    Γιατί εδώ υπάρχουν μόνο θέσεις εργασίας με ψίχουλα που δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς , και γύρω άνεργοι, άνεργοι που δημιουργούνται για να υπάρχουν ώστε να μην ζητάς καλύτερες συνθήκες ,καλύτερα μεροκάματα.

    Γιατί αμέσως θα απολυθείς και ένας από αυτούς θα έρθει στην θέση σου και θα πας στην θέση του επειδή ζήτησες κάτι καλύτερο.

    Γιατί αυτή θα είναι η θέση σου και στο μέλλον, και αν ονειρευτείς κάτι καλύτερο ,αν θελήσεις κάτι καλύτερο και δανειστείς από ΑΥΤΟΥΣ, μετά θα δουλεύεις μόνο για ΑΥΤΟΥΣ και τα ψίχουλα σου θα τα δίνεις πίσω σε ΑΥΤΟΥΣ

    Γιατί σε λίγο δεν θα ονειρεύεσαι τίποτα, ΑΠΛΩΣ θα περιφέρεσαι μέσα στις καταθέσεις που θα φυλάς για την κηδεία σου , μέσα στην τρομουστερία τους τηλεοπτική και μη, μέσα στο φόβο και στις ανασφάλειες που σου δημιουργούν για να σε έχουν από κάτω τους, μέσα στις ανασφάλειες της ζωής σου που σε ηρεμιστικά και ψυχολόγους θα ψάχνεις την ασφάλεια που ποθείς επειδή είσαι ποια μόνος δίχως φίλους , μέσα στην ασφάλεια που σου πλασάρουν για να ζεις μόνος ,αμπαρωμένος και απόμακρος από όλους τους άλλους για να μην έχουν τον κίνδυνο να δράσεις συλλογικά.

     

    Ξέρεις κάτι?

    Βαρέθηκα , εσένα ,τον κόσμο σου , ΟΛΑ

    Είναι όλα τόσο αποπνικτικά ,τόσο βαρετά.

    Βαρέθηκα?

    Όχι να μαθαίνω, ούτε να παρατηρώ, ούτε να ζω, ούτε να ονειρεύομαι ούτε να απογοητεύομε.

    Βαρέθηκα τα ίδια, βαρέθηκα να γίνονται όλα ίδια, να είναι όλοι ίδιοι.

    Βαρέθηκα? και πάνω από όλα, βαρέθηκα το όραμα τους που μας θέλει ίδιους. Πτυχιούχους άνεργους.

    Πτυχιούχους ανέραστους.

    Πτυχιούχους φοβισμένους.

    Πτυχιούχους ξοφλημένους.

    Πτυχιούχους χωρίς όνειρα, χωρίς φαντασία

     

    Γι αυτό άντε μαθεμεναμιλαω?

    Να πάει να γαμηθεί το οικονομικό κραχ σου και ο κόσμος που μας παρέδωσες .

     

    Για να φτιάξω τον κόσμο που θέλω να ονειρεύομαι

    Για να ονειρεύομαι πως η γενιά μου δεν θα ονειρεύεται μόνο για τα παιδιά της.

    Για να ονειρεύομαι πως η γενιά μου δεν θα ονειρεύεται μόνο για την πάρτη της.

    Για να ονειρεύομαι πως η γενιά μου θα ονειρεύεται ελεύθερα.

    Γιατί ονειρεύτηκες λάθος.

    Γιατί ονειρεύτηκες μόνος.

    Γιατί εγώ ονειρεύομαι εμάς

    Γιατί μας ονειρεύομαι μαζί.

  10. Τελείωσαν οι συνεστιάσεις , τελείωσαν οι γιορτές

     

    Κλειστήκατε στα σπίτια , χαθήκατε από το χθες

     

    Μαύρες σημαίες κυματίζουν νεκρές

     

    Κηδεύουν του τότε τις φωνές

     

    Αφήσατε τους δρόμους ξεχάσατε τις φωτιές

     

    Ευυπόληπτοι πολίτες σήμερα , αγωνιστές του χθες

     

    Μοιάζετε σαν περιφερόμενες σκιές

     

    Ξεχασμένες καρικατούρες του χθες

     

    Στη ναφθαλίνη οι θεωρίες που λες

     

    Ξεχασμένες εμπειρίες αφημένες νεκρές

     

    Σβησμένες στου σήμερα τις απολαβές

     

    Κηδέψατε σε τέσσερις τοίχους την ζωή του χθες

     

     

    Σήμερα στην πόλη άναψαν φωτιές

     

    Βγηκαμε στους δρόμους και στις γειτονιές

     

    Από τους τέσσερις τοίχους βγες

     

    Μαζί μας έλα αν το θες

     

    Σήμερα τα θέλουμε όλα

     

    Θα τα πάρουμε τώρα

     

    Θα πιάσουμε την ευκαιρία

     

    Σήμερα θα γράψουμε ιστορία

     

    Δεν θα χάσουμε την στιγμή

     

    Σήμερα είμαστε όλοι μαζί

     

    Εχουμε μάτια που αδικία βλέπουν

     

    Ψυχές που δεν την επιτρέπουν

     

     

    Τα θέλουμε τώρα

     

    Θα τα πάρουμε όλα

     

    Εμείς γράφουμε την ιστορία

     

    Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία

     

    Απόψε είμαστε ένα

     

    Από το τέλος πιο πέρα

     

    Απόψε τον κόσμο τους θα κάψουμε

     

    Από τις στάχτες του, θα τον φτιάξουμε

     

    Δεν υπάρχει ιδιοκτησία

     

    Κοινοκτημοσύνη είναι η ουσία

     

    Κοινωνική απελευθέρωση και πνοή

     

    Ολοι μαζί / ελευθεριακή ζωή

  11. Ήταν κάποτε μια φορά

     

    Σε τόπους ξένους , σε μέρη μακρινά

     

    Μια καρδιά αγέρωχη, δυνατή

     

    Γεμάτη πείσμα , καλή μα σκληρή

     

    Ανεξάρτητη , λεύτερη /με χαρίσματα πολλά

     

    Ευαισθησίες , συναισθήματα / καλή καρδιά

     

    Που πολλοί προσπάθησαν να ανοίξουν / μα έμενε απόμακρα κλειστή

     

    Μέχρι μια στιγμή

     

    Που στα μέρη αυτά

     

    Ξεπρόβαλε από το πουθενά

     

    Μια άσχημη γριά μάγισσα / την πήρε αγκαλιά

     

    Την κράτησε ζεστά , τρυφερά

     

    Της ψιθύρισε λόγια κρυφά

     

    Τόσο απλά, μα τόσο δυνατά

     

    Ένα ξόρκι αγάπης / ελευθερία

     

    Λέξεις απλές με ουσία

     

    ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

     

    ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

     

    ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟ

     

    ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΠΙΣΩ

     

    Η καρδιά σπαρτάρισε ξαφνικά

     

    Άρχισε να ζεσταίνει και να ανοίγει

     

    Φτερούγισε για πρώτη φορά

     

    Μια λάμψη βγηκε από το πουθενά

     

    Η γριά μάγισσα άρχισε να φεγγοβολά

     

    Να αλλάζει όψη , να ομορφαίνει

     

    Και μια όμορφη κοπέλα πλέον να την κρατά

     

    Πριν φύγει της ψιθυρίζει ξανά

     

    Πλέον μείνε εσύ

     

    Με μια προτροπή

     

    Χαμηλά μην πετάς

     

    Το φως του ηλίου να κοιτάς

     

    Θα σε ζεσταίνει να σε καλά

     

    Δίνοντας της ένα φιλί

     

    Της εκμυστηρεύτηκε είσαι για πολλά

     

    Και χάθηκε στον ορίζοντα εκεί

     

    Η καρδιά δεν κατάλαβε πολλά

     

    Μα τα κράτησε μέσα της καλά

     

    Άρχισε να ηρεμεί

     

    Να αλλάζει, να γαληνεύει

     

    Να καλλιεργεί τα χαρίσματα

     

    Τις ευαισθησίες , τα συναισθήματα

     

    Οι χειμώνες πέρασαν

     

    Η άνοιξη ερχόταν

     

    Η καρδιά άρχισε να ανθεί

     

    Βάσεις να οικοδομει

     

    Ρίζες να απλώνει και να ζει

     

    Αυτή αγέρωχη εκεί

     

    Άρχισε να γίνετε αγαπητή / για πρωτη φορα

     

    Και ξάφνου, από το πουθενά

     

    Ηρθε και την βρήκε μια κοπελιά

     

    Της έδωσε αγάπη , την πήρε αγκαλιά

     

    Της γνώρισε τον έρωτα

     

    Την έκανε ερωτευμένα να την κοιτά

     

    Ασυναίσθητα θυμήθηκε τα λόγια από παλιά

     

    Θυμήθηκε τι είπε η μάγισσα η γριά

     

    ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

     

    ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

     

    ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟ

     

    ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΠΙΣΩ

     

    Τα ακολούθησε πιστά

     

    Ο καιρός πέρασε ήτανε καλά

     

    Ερωτευμένη, να ζει και να κοιτά

     

    Μέχρι μια σκοτεινή και κρύα βραδιά

     

    Προδοθηκε από φίλους / και την κοπελια

     

    Η καρδιά έσπασε σε κομμάτια

     

    Άρχισαν να τρέχουν / πόνο τα μάτια

     

    Κι όμως δεν μίσησε και συγχώρεσε πια

     

    Γιατί είχε μάθει πρώτα να αγαπά

     

    Κλείστηκε μέσα της ξανά

     

    Τον κόσμο γύρισε όλο πια

     

    Μα η γριά μάγισσα πουθενά

     

    Έψαχνε να βρει την ζεστασιά

     

    Να την πάρει ξανά αγκαλιά

     

    Να της πει λόγια όπως παλιά

     

    Να νιώσει αγάπη και όχι πόνο πια

     

    Ένα κρύος αέρας να την ζώνει

     

    Τα δάκρυα να παγώνουν

     

    Πλέον αγάπη να μην νιώθει

     

    Όλα όσα βλέπει να την πληγώνουν

     

    Βαθιά να την παγώνουν

     

    Ακόμα και όταν ξυπνά

     

    Θυμάται , και την ξανά πληγώνουν

     

    Όσο και να δίνει ζεστασιά

     

    Ο πάγος να έχει παχύνει

     

    Να μην λιώνει

     

    Σκληρός και να την παγώνει

     

    Να την πιέζει και να την ματώνει

     

    Πλέον να κείτεται εκεί

     

    να μην νιώθει στιγμή

     

    απόμακρη , σκληρή

     

    άψυχο σώμα νεκρή

     

    ακίνητη ψάχνοντας για αγκαλιά

     

    τα χείλη παγωμένα ξερά

     

    ματιά ορθάνοιχτα με δάκρυα παγωμένα πια

     

    αντηχούν τα λόγια της γριάς μάγισσας ειρωνικά

     

    ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

     

    ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

     

    ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟ

     

    ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΠΙΣΩ

  12. Κάντο 8400... είναι στα 3Ghz.

    Ο 8500 είναι ένας 8400 υπερχρονισμένος... και έχει κοντά 60Ε διαφορά...

     

     

    αν το ψαξει κανεις περισσοτερο μπορει να κατεβασει την τιμη αρκετα με πανομοιοτιπες αποδοσεις

     

    απλα αφου η κοπελια δηλωσε οτι εχει τα λεφτα

     

    της εβγαλα μια προσφορα στα γρηγορα πανω σε αυτα που ηθελε

  13. Όσα θέλετε!

    Τι να πω. Ξυριστική μηχανή σε usb βγάλανε, ένα τηλεμεταφορέα ρακόμελων δεν βγάλανε.

    Πάμε για πατέντα?

     

     

    παμε

     

    αλλα αν εχεις link για usb Ξυριστική μηχανή τοτε δωσε

    εχω usb σκουπακι

    μια Ξυριστική μηχανή μου λειπει:P

     

    χαχαχχαχαχαχχαχα

  14. johnny αφου τον θελει για τετοια δουλεια και μαλιστα απαιτιτικη τις εβαλα και τις δυο αυτες καρτες ωστε απο αυτη την αποψη να ειναι πολυ χαλαρη σε συναρτηση με 8 gb ram :P

     

    και αφου εχει τα χρηματα να τα διαθεσει ας κανει την δουλεια της χαλαρα

    περι του τροφοδοτικου εχεις δικιο

     

    τωρα περι οθονης δεν θα ελεγα οτι αξιζει EIZO (πολλα λεφτα και ιδιο chip με αλλες) , lg και sony νομιζω φορανε το ιδιο chip

     

    ναι μια χαρα συστημα αλλα μονο αν εχεις τα λεφτα γι αυτο :P

  15. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.558252) INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX 253.01 ?

     

    ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.700072) INNOVATOR MIDI TOWER LC323-20 450W BLACK SILVER 39.00 ?

     

    ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (PER.515617) POWERCOLOR RADEON HD3870 Χ2 1GB PCI-E RETAIL 389.90 ?

     

    ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (PER.510645) SAPPHIRE RADEON HD3870 Χ2 1GB GDDR3 PCI-E RETAIL 395.00 ?

     

    ΜΝΗΜΗ RAM (PER.554031) CORSAIR XMS2 DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT 110.00 ?

    (2 temaxia)

    220.00 ?

     

    ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.301751) SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3160815AS 160GB SATA2 42.99 ?

     

    ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303789) WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2 94.00 ?

     

    ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.522596) ASUS STRIKER II FORMULA 281.20 ?

     

    Αξία προϊόντων:

    1715.10 ?

     

    τωρα για οθονη πληκτολογια και λοιπα τα αναλαμβανεις εσυ

     

    εγω εκατσα και σου εφτιαξα μια προσφορα απο e-shop που πιστευω οτι το μηχανημα αυτο θα σου δουλεψει

     

    ελπιζω να βοηθησα

  16. δεν νομιζω οτι θα πιασει στην αγορα

     

    απο μια γρηγορη ματια που εριξα μιλαμε για ιδιετερο τυπο χαρτιου και για την ωρα ενα gadget της polaroid κατι σαν της κλασικες μηχανες της για να τυπωνεις photo εκεινη την στιγμη

     

    δυσκολα να περασει για οικιακη χρηση και μαλιστα ως εκτυπωτης στο γραφειο

  17. Ταμπού ...

     

    Η λέξη taboo προέρχεται από τις γλώσσες της Πολυνησίας και

    υποδηλώνει τόσο το απαγορευμένο όσο και το ιερό.

     

    Σε προέκταση, οι ανθρωπολόγοι αποκαλούν «ταμπού» τις απαγορεύσεις θρησκευτικού,

    μαγικού ή δεισιδαιμονικού χαρακτήρα, που δε βασίζονται σε καμιά ορθολογική παρακίνηση.

     

    Τα ταμπού ρύθμιζαν στους πρωτόγονους πολιτισμούς τις σπουδαιότερες πλευρές

    της ζωής του ανθρώπου και πρώτα απ' όλα εξασφάλιζαν την τήρηση των συλλογικών κανόνων.

    Υπολείμματά τους διατηρούνται σε όλες τις θρησκείες.

     

     

    Αναστολη

     

    συγκράτηση, σταμάτημα

     

     

    αυτα πανω κατω τι ειναι το καθενα

     

     

    απο κει και περα κατα την ταπεινη μου αποψη

    το taboo ειναι αναστολη αλλα οχι και παντα η αναστολη ειναι taboo

     

    επισης σχετικα με το θεμα αναστολη - taboo και περι ελευθεριας

    φυσικο ειναι κανεις ανθρωπος να μην ειναι απολυτα ελευθερος οταν εχει taboo και αναστολες

    απο κει και περα η απολυτη ελευθερια πραξεων δεν δημαινει και κατι το "καλο" ειδικα οταν δεν σεβαισε τον διπλανο σου και δεν εισαι ενταξει απεναντι του (αυτα περι απολυτης ατομικης ελευθεριας)

     

    απο κει και περα οταν μιλαμε για απολυτη συλλογικη ελευθερια μιλαμε για ενα συνολο ανθρωπων που σεβονται ο ενασ τον αλλον και υπαρχει αλληλοβοηθεια και τα λοιπα

    σε μια τετοια συλλογικη ελευθερια δεν μπορει να λειτουργισει το συνολο αν υπαρχουν taboo και αναστολες

  18. προσβαλεις εναν ανθρωπο που ηταν συμβολο αγαπης, κατανοησεις και θαρους, εναν στο οποιο πιστεψαν χιλιαδες ανθρωποι τους οποιους προσβαλεις με τα ηλιθια λογια σου.

     

    οχι ,

    δεν τον προσβαλει ουτε αυτον ουτε οσους πιστεψαν σε αυτον

    το οτι ειναι ο αρχιεπισκοπος και "καλα" ειναι ενα συμβολο αγαπης και τα λοιπα

    το προσβαλει πρωτα απο ολους ο ιδιοσ ο παρεσκευαιδης (χριστοδουλος) με τισ πραξεις του , τα λογια του και τις ενεργειες που εχει πραξει υπογειες και παρασκηνιακες

    οπως και σχεδον ολοι οι αρχιερεις της εκλησιας

     

     

    ειθε ο θεος/θεοι σου να σε λυπηθει και να σε διδαξει ενα ουσιοδες πραγμα ''να ξεχωριζεις πραγματικα το καλο με το κακο στα ματια των ανθροπων. ζητω συγνωμη αν τουτα ειναι λιγο σκληρα αλλα δεν ανεχομαι τον καθενα να βριζει και να προσβαλει τα πιστευω μου και αυτους που τα εκπρωσοπευουν

     

    απο εκει και περα θα σε παρακαλεσω να μην προσβαλεις εσυ την δικια μας νοημοσυνη γιατι απλα δεν ξεχναμε

    θυμομαστε

    σε αντιθεση με το αρχιεπισκοπο σου που απο το διαβασμα ξεχασε πραγματα

    επισης κανεις μας απο εμας τους "αναρχικους" "κουμουνιστοσυμοριτες" δεν εβρισε τα πιστευω σου και πολυ περισσοτερο δεν τα προσβαλε

    διοτι τα πιστευω σου ειναι η βαση της θρησκειας σου με τις αρετες και τις αρχες που διδαξε καποιος καπου καποτε

    και ακομα και να μην πιστευω σε καποιο θεο (οπως στους εχουν μαθει) θα υποστηριζω με την ζωη μου το δικαιωμα σου να λατρευεις οποιον θεο θελεις ελευθερα και χωρις κανενας να σε εμποδιζει

    οποτε μην δηλωνεις οτι δεν σεβομαστε την τα πιστευω σου

    τωρα το αν εσυ ανεχεσαι να αντιπροσωπευουν τα πιστευω σου ατομα που ως ανθρωποι και συμπεριφορες δεν εχουν καμια βαση με την βαση τη θρησκειας σου τοτε με συγχωρεις αλλα εσυ ο ιδιος προσβαλεις τα πιστευω σου

  19. ενα κειμενο που με βρισκει συμφωνο απολυτα περνωντασ θεση στον σχολιασμο του συμβαντος

     

    "Δεν συμμετέχουμε στο πανελλήνιο πένθος...

    ...δεν συμμετέχουμε όμως και στην θανατολαγνεία"

    .

    (Δεν ειχε ακομη "κοιμηθει" και τα κορακια της Ιερας Συνοδου και οι μητροπολιτες κοιτουσαν μετα την κηδεια για μια θεση στην ιεραρχια. Καλο ταξιδι Χριστοδουλε, αυτος ηταν και θα ειναι ο ναος της εξουσιας...)

    Δεν ησουνα ο "Χριστοδουλος μας". Το σεβομαστε για τους αλλους, αν και εμεις δεν συμμετεχουμε στο πανελληνιο πενθος για τον Χριστοδουλο

    Δεν συμμετεχουμε ομως και στην θανατολαγνεια καποιων. Με την αλαζονεια και τον φανατισμο της "ορθοδοξης απολυτης πιστης", τον θρησκευτικο σκοταδισμο και το χρηματιστηριο του "Οικου του Θεου" που ευλογησανε χουντες και δημοκρατιες βρεθηκαμε και βρισκομαστε απεναντι.

    Την ωρα που φευγει ομως ακομα και ο αντιπαλος και εχθρος για το ταξιδι που κανεις δεν θα αποφυγει, δεν εχει θεση η φιλια με τον νεκροθαφτη και τον θανατο!

    Πολυ περισσοτερο δεν εχει χωρο αναμεσα σε αναρχικους και αγωνιστες το μισος,η κακια και ο μισανθρωπισμος!

    Και οταν εκφραζεις δημοσια με αφισσα την χαρα για την αρρωστια του Χριστοδουλου εισαι ετοιμος να το κανεις για τον καθενα απο εμας αθλιο κουφαρι της "αυτονομιας"!

    Γιατι εχεις στο μυαλο σου και στο στομα σου κατι χειροτερο απο τον καρκινο που "σαπισε τον πατερ"!

    Την μποχα και την σαπιλα απο το πτωμα της "ιδεολογιας" σου και τον χουλιγκανισμο της θρησκειας σου που ξεχασε το καπακι της αποχευτεσης της ανοικτο!

    ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΗ

    ΧΩΡΙΣ "ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ",

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    "Μαυρο και Κοκκινο", νότια της Αθηνας

    "Ελευθεριακη Κινηση Κορινθιας"

    "Πολιτικο Καφενειο", διαδικτυακη ιστοσελιδα εναλλακτικης ενημερωσης και αντιπληροφορησης.

  20. ρε παιδες με εχετε ψησει να βαλω mac στο pc

     

    για βοηθειστε λιγο ομως

     

    που βρισκω να κατεβασω καμια διανομη mac που να δουλευει και γενικα αν η εγκατασταση τους ειναι παρομοια με τα windows

×
×
  • Create New...