Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Αυτή η μυστηριώδης οικογένεια κατέχει όλη την Ευρώπη.. Αυτή η μυστηριώδης οικογένεια κατέχει όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μια οικογένεια στην ήπειρό μας που είναι πλουσιότερη απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε Και μπορείτε να πείτε ότι η επιρροή της εξαπλώνετε σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Και το ασυνήθιστο είναι ότι δεν τους έχετε ακούσει ποτέ. Πρόκειται για μια οικογένεια που ονομάζεται Wallenberg, η οποία κατάγεται από τη Σουηδία. Η οικογένεια Wallenberg έχει καταφέρει κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία. Ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την οικονομία μιας χώρας. Το απίστευτο 40% του συνόλου της σουηδικής βιομηχανίας ελέγχεται από τους Wallenberg μέσω θέσεων στο εποπτικό συμβούλιο και συμμετοχών σε εταιρείες. Για να καταλάβετε καλύτερα τι σημαίνει αυτό... Στη Σουηδία, η οποία έχει πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μια και μόνο οικογένεια είναι υπεύθυνη σχεδόν για κάθε θέση εργασίας! Η οικογένεια Wallenberg είναι μια εξέχουσα σουηδική οικογένεια, γνωστή ως τραπεζίτες , βιομήχανοι, πολιτικοί, γραφειοκράτες και διπλωμάτες, παρούσα στους περισσότερους μεγάλους σουηδικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως οι Ericsson, Electrolux, ABB, SAS Group, SKF, AIK, Atlas Copco και άλλοι. Στη δεκαετία του 1970, οι οικογενειακές επιχειρήσεις Wallenberg απασχολούσαν το 40% του βιομηχανικού εργατικού δυναμικού της Σουηδίας και αντιπροσώπευαν το 40% της συνολικής αξίας του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης. Ο πιο διάσημος της οικογένειας Wallenberg, ο Raoul Wallenberg, διπλωμάτης, εργάστηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να σώσει τους Εβραίους από το Ολοκαύτωμα. Μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 1944, εξέδωσε προστατευτικά διαβατήρια και στέγασε Εβραίους, σώζοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές Εβραίων. Η ναυαρχίδα τους, η Investor AB, έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικογένεια εμπλέκεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη φιλανθρωπία μέσω των ιδρυμάτων Wallenberg, ειδικά του Ιδρύματος Knut και Alice Wallenberg. (ΥΓ.Μαζί με κάποιες άλλες οικογένειες καθορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας... Μεγάλη δύναμη έχουν αυτές οι οικογένειες) Πηγή:https://kataggeilte.blogspot.com Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 3. Συνέχεια του θέματος... Γιατί ενισχύονται οι ήχοι. Σύμφωνα με την Rainio, οι ακουστικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πίσω μέρος του σπηλαίου, που μοιάζει με διάδρομο και έχει λείους τοίχους, δείχνουν ένα έντονο φαινόμενο συντονισμού. Το φαινόμενο προκαλείται από ένα στάσιμο κύμα μεταξύ των λείων παράλληλων τοιχωμάτων, το οποίο παράγει έναν ήχο στη φυσική συχνότητα του σπηλαίου, 231 Hz, που παραμένει ακουστός για περίπου ένα δευτερόλεπτο μετά από απότομα ερεθίσματα, όπως παλαμάκια, τύμπανα ή δυνατά χτυπήματα. Οι τόνοι που παράγονται στο σπήλαιο κοντά στη συχνότητα των 231 Hz ενισχύονται και παρατείνονται. “Καταγράψαμε τον ασκούμενο σαμάνο και διαπιστώσαμε ότι επανειλημμένα φώναζε τόνους στα 231 Hz, οι οποίοι στη συνέχεια ενισχύονταν από το σπήλαιο στη φυσική του συχνότητα”. Ένα σπάνιο φαινόμενο στο φυσικό περιβάλλον. Ο συντονισμός είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στο δομημένο περιβάλλον, ιδίως σε μικρά δωμάτια, αλλά είναι σπάνιο στο φυσικό περιβάλλον, όπου σπάνια επίσης, απαντώνται λείες και συμπαγείς, παράλληλες επιφάνειες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί επομένως να υποτεθεί ότι ο συντονισμός που εμφανίζεται στο εσωτερικό της εκκλησίας του Διαβόλου ήταν ένα εξαιρετικό ηχητικό φαινόμενο για τους ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή πριν από αιώνες. Παρόμοιοι διακριτοί συντονισμοί στο φυσικό περιβάλλον έχουν μετρηθεί, για παράδειγμα, στα παλαιολιθικά σπήλαια της Γαλλίας και της Ισπανία. Και μάλιστα σημειώνονται οι συντονισμοί ιδιαίτερα κοντά σε ζωγραφιές στους τοίχους των σπηλαίων. Οι Rainio και Hytönen-Ng υποψιάζονται ότι ένας επίμονος τόνος, ενισχυμένος με αντήχηση πιθανόν να ακούγεται στο παρασκήνιο των τελετών που εκτελούνται στην Εκκλησία του Διαβόλου. Σύμφωνα με τις ερευνήτριες, η επίδραση αυτού του συντονισμού μπορεί να ήταν ανεπαίσθητη ή και να μην ήταν καν συνειδητοποιήσιμη, ωστόσο μπορεί να διαμόρφωσε σημαντικά τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες που σχετίζονται με το σπήλαιο. “Εκεί που ένας ερευνητής της ακουστικής ακούει μια αντήχηση, οι άνθρωποι του παρελθόντος μπορεί να έχουν αισθανθεί την παρουσία ενός πνεύματος και ένας σαμανιστής μπορεί να αισθανθεί την παρουσία μιας εξαιρετικής ενέργειας, ο καθένας ανάλογα με το υπόβαθρό του”, εκτιμούν οι δύο ερευνήτριες. Η μελέτη παρέχει έτσι ένα παράδειγμα για το πώς ο συντονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει συγκεκριμένη επικοινωνία και διάλογος με έναν φυσικό χώρο, μια τοποθεσία ή ένα φυσικό περιβάλλον. (Σ.Γ. Σε αυτο το σημείο φαίνεται καθαρά πως οι ήχοι έχουν μεγάλη σημασία για τον συντονισμό χώρου-Σαμάνου/Μάγου για την τέλεση ΈΡΓΟΥ) Πηγή: https://kataggeilte.blogspot.com/ Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 4. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα.... Το μυστήριο της «Εκκλησίας του Διαβόλου» Ανατριχιαστική σπηλιά με αντήχηση κάνει τους επισκέπτες «να αισθάνονται την παρουσία ενός πνεύματος», λένε οι επιστήμονες. Το εθνικό πάρκο Koli στην ανατολική Φινλανδία φιλοξενεί ένα διάσημο σπήλαιο με ρωγμές μήκους 34 μέτρων, γνωστό ως Pirunkirkko ή «Εκκλησία του Διαβόλου» και διάσημο για τους μυστήριους ήχους που συνδέουν τους επισκέπτες της σπηλιάς με πνεύματα. Στην λαϊκή παράδοση, αυτή η σχισμή στους βράχους, η σπηλιά, ήταν γνωστή ως ένα μέρος όπου οι ντόπιοι σοφοί συναντιούνταν για να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων. Ακόμα και σήμερα, το μέρος επισκέπτονται επαγγελματίες του σαμανισμού, οι οποίοι διοργανώνουν συνεδρίες με τύμπανα στη σπηλιά. Ένα νέο άρθρο της Riitta Rainio, ερευνήτριας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, και της Elina Hytönen-Ng, ερευνήτριας πολιτισμικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας, δημοσιεύτηκε για το σπήλαιο στο Open Archaeology. Ερευνά την ακουστική της Εκκλησίας του Διαβόλου και διερευνά αν οι ακουστικές ιδιότητες του σπηλαίου θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις δοξασίες που συνδέονται με αυτό. Η αν θα μπορούσαν ακόμα να εξηγήσουν και γιατί επιλέχθηκε το σπήλαιο ως τόπος για δραστηριότητες και τελετουργίες που περιλαμβάνουν ήχο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Εκκλησία του Διαβόλου παρουσιάζει ένα ξεχωριστό φαινόμενο συντονισμού που ενισχύει και επιμηκύνει τον ήχο, σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να επηρέασε σημαντικά τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες που σχετίζονται με το σπήλαιο. Ο συντονισμός και οι τελετές. Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιστορικά αρχεία που δείχνουν ότι στην περιοχή Koli δραστηριοποιούνταν αρκετοί γνωστοί σοφοί και θεραπευτές. Ο πιο διάσημος από τους σοφούς ήταν ένας άνδρας γνωστός ως Kinolainen, που μερικές φορές αναφέρεται και ως Tossavainen, ο οποίος χρησιμοποιούσε την Εκκλησία του Διαβόλου για μαγικές τελετές. “Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, ο Kinolainen πήγαινε τους ασθενείς του στην “εκκλησία” για να μιλήσει με τον Διάβολο, αναφορικά με τις αιτίες και τις θεραπείες των ασθενειών τους. Αυτό το είδος θεραπευτικής τελετουργίας περιλάμβανε συχνά δυνατές φωνές, ποδοβολητά, πυροβολισμούς και χτυπήματα”, λέει η Rainio, συνοψίζοντας τα παραδοσιακά αρχεία. Η Hytönen-Ng πήρε παρακολούθησε και πήρε συνέντευξη από έναν σύγχρονο ασκούμενο του σαμανισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί την Εκκλησία του Διαβόλου για τελετουργίες. Σύμφωνα με τον ασκούμενο, υπάρχει μια ιδιαίτερη ενέργεια στη σπηλιά, η οποία δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση με την γύρω φύση και με τις ρίζες του ατόμου. Μάλιστα ο ασκούμενος είπε στη συνέντευξη ότι οι συνεδρίες με τύμπανα, ειδικά στο πίσω μέρος της σπηλιάς, έχουν ανοίξει “νέους ορίζοντες”. Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 5. Earlier
 6. Φίλοι μου καλημέρα σας. Σήμερα μου ήλθε μια ενημέρωση... Η Grace Eleanor Keeling, γνωστή ως GK Barry, δημοσίευσε ένα κλιπ στον λογαριασμό της στο TikTok έξω μιλώντας για τις φαγούρες και τις γρατσουνιές της γάτας της. Καθώς μιλούσε για πιθανούς ψύλλους στο κατοικίδιό του, μια φωτεινή λάμψη εμφανίστηκε στον ουρανό πίσω του, κινούμενη γρήγορα πριν εξαφανιστεί ξανά. Στα σχόλια, φαινόταν ότι οι θαυμαστές της 24χρονης δεν ανησυχούσαν πολύ για τη φαγούρα της γάτας του GK, καθώς ανησυχούσαν περισσότερο για το ότι ο «E.T. ερχόταν να τον πάρει». Με πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές, χιλιάδες σχολιαστές είπαν τη γνώμη τους για την απροσδόκητο συμβάν.. Αργότερα, αφού είδε όλα τα σχόλια, ο GK αναζήτησε το 'UFO'. Τράβηξε ένα στιγμιότυπο από το προηγούμενο βίντεό του ρωτώντας, "Τι διάολο είναι αυτό; Είναι UFO;" Το Βίντεο δείχνει την στιγμή της εμφάνισης αλλά και σε αργή κίνηση.. https://www.dailymotion.com/video/x8pyet4 Υπάρχουν σαν και αυτό πολλά βίντεο που παρουσιάζονται ξαφνικά διάφορα αντικείμενα που άλλοι τα χλευάζουν και άλλοι τα βλέπουν με σκεπτικισμό... Μια λεπτομέρεια η και διευκρίνηση είναι πως για κάποιους που ίσως πουν πως είναι του Ο Έλον Μασκ οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι να αναφέρω πως οι τροχιά του είναι πολύ ποιο πάνω απο τα σύννεφα και για να κινούνται σε αυτό το ύψος σημαίνει πως χρειάζεται ενέργεια και πλοηγό έστω και σε απομεμακρυσμένο χώρο.... Το Αντικείμενο αυτό κινείτε γρήγορα πιθανός αθόρυβα και έχει σχήμα μπάλας.. Συνεχίζεται... Ευχαριστώ.
 7. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Πολλές φορές κάποια ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία και μάλιστα μερικές φορές φέρνουν τα πάνω κάτω... Μυστήριο με αρχαίο κρανίο που είχε 2 τρύπες Άφωνοι οι επιστήμονες με αυτό που ανακάλυψαν. Πριν από χιλιάδες χρόνια, μια γυναίκα υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι και επέζησε, όπως αποκαλύφθηκε σε έρευνα. Οι επιστήμονες στην Ισπανία κατέληξαν στο συμπέρασμα για τις επεμβάσεις αφού ανέλυσαν τα σκελετικά υπολείμματα της γυναίκας, τα οποία ανακαλύφθηκαν σε μια τοποθεσία ταφής της Εποχής του Χαλκού, γνωστή ως Camino del Molino, που βρίσκεται στην Caravaca de la Cruz στη νοτιοανατολική Ισπανία. Η γυναίκα, η οποία ήταν μεταξύ 35 και 45 ετών όταν πέθανε, ήταν ένα από τα 1.348 άτομα που βρέθηκαν στον χώρο της ταφής, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από το 2566 έως το 2239 π.Χ. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους άλλους σκελετούς, το κρανίο της έδειξε στοιχεία μιας σειράς τρυπημάτων, οι οποίες είναι χειρουργικές επεμβάσεις που περιελάμβαναν διάνοιξη ή απόξεση οπών στο κρανίο για να εκτεθεί η σκληρή μήνιγγα, το πιο εξωτερικό στρώμα ιστού που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Προφανώς ήταν μία μορφή ιατρικής θεραπείας. Περαιτέρω εξέταση αποκάλυψε δύο επικαλυπτόμενες τρύπες ανάμεσα στον κρόταφο και την κορυφή του αυτιού της. Το ένα άνοιγμα είχε πλάτος 53 επί 31 χιλιοστά, ενώ το δεύτερο ήταν μικρότερο, 32 επί 12 χιλιοστά. Με βάση κάποιους παράγοντες οι ερευνητές δεν πιστεύουν ότι τα ανοίγματα προκλήθηκαν από τραυματισμό. Για παράδειγμα, δεν υπήρχαν κατάγματα και κάθε τρύπα περιείχε καλά καθορισμένες άκρες. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τρύπες ήταν τα απομεινάρια δύο ξεχωριστών χειρουργείων. «Εντοπίσαμε δύο ευδιάκριτες τρύπες, που προέκυψαν από δύο διαφορετικές παρεμβάσεις», ανέφερε η Sonia Díaz-Navarro, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Προϊστορίας στο Πανεπιστήμιο Valladolid στην Ισπανία. Με βάση τις τρύπες, μαζί με τον «λοξό προσανατολισμό των τοιχωμάτων των οπών», οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι οι τρυπήματα έγιναν χρησιμοποιώντας μια «τεχνική απόξεσης». «Αυτό περιλαμβάνει το τρίψιμο ενός λιθικού [πέτρινου] οργάνου με τραχιά επιφάνεια πάνω στο κρανιακό θησαυροφυλάκιο, διαβρώνοντάς το σταδιακά κατά μήκος όλων των άκρων του για να δημιουργηθεί η τρύπα», είπε η Díaz-Navarro. Και συνέχισε.... «Για να πραγματοποιηθεί αυτή η χειρουργική επέμβαση, το άτομο πιθανότατα έπρεπε να ακινητοποιηθεί έντονα από άλλα μέλη της κοινότητας ή να υποβληθεί προηγουμένως σε θεραπεία με μια ψυχοδραστική ουσία που θα ανακούφιζε τον πόνο ή θα το έκανε αναίσθητο». Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι η γυναίκα φαίνεται να επέζησε και από τις δύο επεμβάσεις, όπως αποδεικνύεται από το επουλωμένο οστό στο κρανίο της. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έζησε αρκετούς μήνες μετά το δεύτερο χειρουργείο. Η τεκμηρίωση των προϊστορικών χειρουργικών επεμβάσεων είναι ένα «σπάνιο περιστατικό», ειδικά σε αυτήν την περιοχή του κεφαλιού, γνωστή ως κροταφική περιοχή, είπε η Díaz-Navarro. Στην Ιβηρική Χερσόνησο, ήταν πιο συνηθισμένο να εκτελούνται τρυπήματα στις μετωπιαίες και βρεγματικές (επάνω) περιοχές του κρανίου. Οι κίνδυνοι να χειρουργήσει κάποιος σε αυτή την περιοχή περιελάμβαναν «εγγενείς προκλήσεις που σχετίζονται με την πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή μέσω του τριχωτού της κεφαλής», τόνισε η ερευνήτρια. Αυτή η περιοχή συγκεκριμένα περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και μύες που είναι ευάλωτοι και θα μπορούσαν εύκολα να αιμορραγούν κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ωστόσο, οι προϊστορικές επεξεργασίες με την τεχνική της απόξεσης ήταν πολύ πιο επιτυχημένες – και ασφαλέστερες – από το τρύπημα. Οι αρχαίοι χειρουργοί γενικά δεν προκάλεσαν βλάβη στις μήνιγγες ή τον εγκέφαλο και γι’ αυτό η γυναίκα είχε μειωμένο κίνδυνο για πιθανές μετεγχειρητικές λοιμώξεις. Η Díaz-Navarro εξήγησε ότι η χρήση αποστειρωμένων εργαλείων και φυτών με φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό ενδεχόμενης λοίμωξης. Δυστυχώς, οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι γιατί η γυναίκα έκανε την επέμβαση. Παρόλο που ο σκελετός της έδειξε επουλωμένα κατάγματα πλευρών και κάποια οδοντική τερηδόνα, αυτά τα προβλήματα υγείας ήταν πιθανότατα άσχετα. «Η υψηλή συχνότητα των τραυματισμών που καταγράφηκε στους σκελετούς από το Camino del Molino μας οδηγεί να μην αποκλείουμε την πιθανότητα η επέμβαση να έχει γίνει μετά από τραυματισμό», σημείωσε η Díaz-Navarro. Η χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να έχει εξαλείψει τυχόν ενδείξεις μώλωπες ή τομές και μπορεί να είχαν αφαιρεθεί κατεστραμμένα οστικά θραύσματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το σημείο ταφής Camino del Molino. Πηγή: Sonia Díaz-Navarro et al Πηγή...https://kataggeilte.blogspot.com/2023/11/2_01091363089.html#more Συνεχίζεται.. Ευχαριστώ.
 8. Συνέχεια του θέματος.... ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 79.- Τόπος: Βοιωτία Που είναι: αρχαία Υηττός, ναός ΄Ηρας , ναός Ηρακλέους. Ιδιότητες υπόγεια λίμνη με ιδιότητες της μεγ. Πυραμίδας. Στην Ακρόπολη ναός χριστιανικός με αρχαίες επιγραφές. Ενέργεια: Θετική συνεχής 80.- Τόπος: Βοιωτία Που είναι: Ορχομενός ναός Αγ. Σώστη στην πλατεία του χωριού Ιδιότητες: εικόνα του αγίου που κατευθύνει σε καταβάσιο Ενέργεια: μεγάλη Αρνητική. 81.- Τόπος: Βοιωτία Που είναι: Λειβαδιά Τροφώνειο άντρο, καταβάσιο Ιδιότητες:Μυητικό κέντρο, αλλαγή ψυχολογίας, άλλα πεδία Ενέργεια: Θετική 82.- Τόπος: Βοιωτία Που είναι: Στείρο μονή Οσίου Λουκά. Ιδιότητες: Τρία υπόγεια επίπεδα αρχαίων στοών, νεραϊδότοπος. Ενέργεια : Θετική 83.- Τόπος Βοιωτία Που είναι: Αγ. Μαρίνα, περιοχή Πανοπεύς ή αγ. Βλάσσιος. Ιδιότητες: Θεάσεις ΑΤΙΑ, άσχημη ατμόσφαιρα στο σούρουπο. Ενέργεια; Αρνητική 84.- Τόπος Βοιωτία Που είναι: Μεγαπλάτανος Αταλάντης, λόφος Προφ. Ηλία. Ιδιότητες: θεάσεις ΑΤΙΑ Ενέργεια: Αρνητική 85.- Τόπος: Φωκίδα Που είναι:Αράχοβα , Κωρύκειο άντρο (σπήλαιο Πανός) Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, σύστημα σπηλαίων, άγνωστης προέλευσης τραγούδια και ήχοι , μυητικός τόπος. Ενέργεια: ισχυρά Θετική 86.- Τόπος: Φθιώτιδα Που είναι: ΄Ορος Οίτη, πλησίον του χωριού Κομποτάδες, ναός ταξιαρχών. Ιδιότητες Σύμπλεγμα σπηλαίων σαν της Καππαδοκίας, βαριά ατμόσφαιρα, περίεργες εικονογραφήσεις , περιβάλλον που αποτρέπει. Ενέργεια: Αρνητική 87.- Τόπος Φωκίδα Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, κόγχη Κρατερού Ιδιότητες:Η λαξεμένη κόγχη ισχυρό σημείο άλλης πραγματικότητας. Σημείο όπου συμβαίνουν συμβολικά όνειρα στον κοιμώμενο. Ενέργεια: ισχυρά Θετικη (ΥΓ. Υπάρχει και η Κασταλία η ιερή πηγή των Δελφών εκεί έχουν παρουσιασθεί περίεργα φαινόμενα και πρωί και βράδυ και παρουσιάσεις UFO)... 88.- Τόπος: Φθιώτιδα Που είναι: Μονή Δαδίου Ιδιότητες: άνοιγμα στον βράχο της μονής με ανεξήγητα φώτα. Ενέργεια: Αρνητική 89.- Τόπος: Φθιώτιδα Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, ονειρομαντείο, ευρύτερη περιοχή. Ιδιότητες:ισχυρότατος τόπος δύναμης. Ενέργεια: ισχυρά Θετική 90.- Τόπος: Ευρυτανία Που είναι: Βράχα ιερά μονή Ιδιότητες: Ο ναός χτισμένος πάνω από Αχερώνιο αρχαίο ναό. Σύμπλεγμα στοών. Ενέργεια: Αρνητική 91.- Τόπος: Φθιώτιδα Που είναι: μονή Αντίνισας Ιδιότητες Νανική δραστηριότητα, νεραϊδότοπος, αίσθηση γαλήνης. Ενέργεια: Θετική 92.- Τόπος: Αταλάντη Που είναι: Γουλέμι, θέση « Πυργάκια» Ιδιότητες: Δαιδαλώδες δίκτυα στοών, τόπος δύναμις, εύκολος διαλογισμός. Ενέργεια: Θετική ΗΠΕΙΡΟΣ 93.- Τόπος: Ν. Πρεβέζης, Δ. Ηπειρος Που είναι: Νεκρομαντείο του Αχέροντα, καταβάσιο Ιδιότητες: Ιερός χώρος προς άλλες διαστάσεις ηρεμία χαλάρωση. Κάτω από τον ναό του αγ. Ιωάννου του Προδρόμου υπάρχει λαβύρινθος με ιερά δωμάτια καθαρμού και προετοιμασίας (αρχαία κατάβαση στον ΄Αδη). Ενέργεια: ισχυρά Θετική και συνεχής 94.- Τόπος: ΄Ακτιο Πρέβεζας Που είναι : βάση του ΝΑΤΟ Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινιβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Ενέργεια: θετική και Αρνητική 95.- Τόπος: Ν. Ηπειρος Που είναι: Αχερουσία, Παραμυθιά, σπήλαιο των νυμφών του ΄Αδη. Ιδιότητες: χρονικό κενό, νεραϊδότοπος, γαλήνη εύκολος διαλογισμός. Ενεργεια: Θετική 96.- Τόπος Οροπέδιο Ιωαννίνων Που είναι: μαντείο Δωδώνης, αρχαίο θέατρο Ιδιότητες:Πομποδέκτης, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, χρονικό κενό. Ενέργεια: Θετική και αρνητική ΘΕΣΣΑΛΙΑ 97.- Τόπος: Καρδίτσα Που είναι:Αγ. Ακάκιος (Γόλτσα) Ιδιότητες:σπήλαιο με νανική δραστηριότητα, παράξενοι ήχοι, μαγνητικές διαταραχές. Ενέργεια: Θετική 98.- Τόπος: Καρδίτσα Που είναι: Καλλιφώνι, ευρύτερη περιοχή Ιδιότητες: ΄Εξω από το χωριό τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις , χαλάρωση Ενέργεια: Θετική 99.- Τόπος: Μαγνησία Που είναι: Γλύφα, αρχαία άντρον. Ιδιότητες:Νανικό νεκροταφείο, νεραϊδότοπος. Ενέργεια: Θετική 100.- Τόπος Πήλιο Που είναι: χωριό Δράκεια, Χειρώνιο άντρο. Ιδιότητες: χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλα πεδία,γαλήνη. Ενέργεια Θετική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 101.- Τόπος: Κοπανός Νάουσας Που είναι: Αρχαίο θέατρο Ιδιότητες: Μυστηριακές τελετουργικές, κέντρο παγανιστικών τελετών. Ενέργεια: Θετική 102.- Τόπος : Πιερία Που είναι: Αρχαίο Δίον Ιδιότητες: φωτεινές σφαίρες, αίσθηση ώθησης προς τα επάνω. Ενέργεια : Θετική 103.- Τόπος: Πιερία Που είναι: Κάστρο Πλαταμώνα Ιδιότητες: έντονα παραψυχικά φαινόμενα κατά την δύση του Ηλίου, δυσκολία προσαρμογής, τάσεις φυγής. Ενέργεια: Αρνητική. 103α- Τόπος Πιερία Που είναι: Τοποθεσία Πριόνια.. (υπάρχουν δύο ξύλινα γεφυράκια στο πρώτο επί και στο δεύτερο στην λιμνούλα. Ιδιότητες φωτεινές σφαίρες, αίσθηση παρουσιών. Ενέργεια Θετική 104.- Τόπος: Κιλκίς Που είναι:Γυναικόκαστρο (παλαιό & νέο) Ιδιότητες: καταβάσιο στο κάστρο, σύστημα στοών-δωματίων, σφραγισμένες κρύπτες, υπόγειες αίθουσες. Κάτω από το κάστρο υπάρχει αρχαιότερο κάστρο και σιδηροδρομική γραμμή. Ενέργεια: θετική 105.- Τόπος: Κιλκίς Που είναι: χωριό Χωρύγι, «τούμπα» με κάστρο στην κορυφή. Ιδιότητες: Κέλτικό μνημείο, menhirs, και dolmens, που αλλάζουν χρώμα κατά την δύση του ηλίου. Στην κορυφή αίσθηση αιώρησης, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια : Θετική 106.- Τόπος: Κιλκίς Που είναι: Χρυσόπετρα Ιδιότητες: ηλεκτρομαγνητικές και χωροχρονικές διαταραχές Ενέργεια ; Θετική 107.- Τόπος: Σέρρες Που είναι: χωριό Πρώτη στο δρόμο για το μοναστήρι της Αναλήψεως. Ιδιότητες: Αντιβαρύτητα , μαγνητικές διαταραχές Ενέργεια: Θετική και αρνητική ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 108.- Τόπος: Πόλις Που είναι : Διοικητήριο Ιδιότητες: υπογείως υπάρχει Σεράπιον ( χώρος τέλεσης Αιγυπτιακών μυστηρίων) Ενέργεια: Θετική 109.- Τόπος: Πόλις Που είναι: οδός μαύρης πέτρας (άνω πόλη) Ιδιότητες: δίκτυο υπογείων σπηλαίων. Ενέργεια: Αρνητική 110.- Τόπος: πόλη παρυφές Που είναι: λόφος Βούζαρη, έξω από Θες/νικη Ιδιότητες: ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό κέντρο. Ενέργεια : Θετική 111.- Τόπος: πόλη Που είναι: Καλαμαριά, γήπεδο Απόλλωνα πίσω υπάρχει εκκλησάκι και εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Ιδιότητες; Τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική 112.- Τόπος: πόλη Που είναι: Ξεροπόταμος(Παπάφη) Ιδιότητες:το σημείο του ξεροπόταμου κάτω από την γέφυρα αποτελεί ισχυρό τόπο δύναμης. Ενέργεια: Θετική 113.- Τόπος: Θέρμη Που είναι: ναός Αγ. Μάρκου, στον παλιό δρόμο για την Θέρμη μετά τα νέα νεκροταφεία. Ιδιότητες: δίπλα στην εκκλησία υπάρχει τσιμεντένιος κύκλος, δυσκολία προσαρμογής, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική 114.- Τόπος: Πανόραμα Που είναι: στον δρόμο προς Χορτιάτη, βγαίνοντας από το Πανόραμα, οι δυό τρείς μικροί δρόμοι δεξιά, πιο πάνω από την στροφή οδηγούν σ’ εξοχική τοποθεσία με μικρό ποτάμι με πράσινα πετρώματα. Ιδιότητες: Χαλάρωση , ηρεμία, νεραϊδότοπος. Ενέργεια: Θετική 115.- Τόπος πόλη Που είναι: κήποι του Πασά, προς αγ. Παύλο, πάνω από το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος(ανω πόλη) Ιδιότητες: τόπος δύναμης, χαλάρωση, άλλα πεδία. Ενέργεια: Θετική 116.- Τόπος: πόλη Που είναι: το κέντρο Ιδιότητες: άλλες διαστάσεις, εύκολος διαλογισμός Ενέργεια: Θετική 117.- Τόπος: πόλη Που είναι: πλατεία Ελευθερίας, Σταυρούπολη Ιδιότητες:δυσκολία προσαρμογής, ψυχολογικές διαταραχές. Ενέργεια: Αρνητική. 118.- Τόπος πόλη Που είναι: ναός αχειροποιήτου Ιδιότητες: η εκκλησία έχει χτιστεί επάνω στον αρχαίο ναό της ΄Ισιδας Ενέργεια: Θετική 119.- Τόπος: πόλη Που είναι: πλατεία Τερψιθέας, άνω πόλη Ιδιότητες: κατά τις νυκτερινές ώρες δυσκολία προσαρμογής, αφιλόξενη ατμόσφαιρα, δίπλα στο Δερβίσικο μαυσωλείο. Ενέργεια Αρνητική 120.- Τόπος: πόλη Που είναι: Βασιλίσσης ΄Ολγας 263 απέναντι από την Νομαρχία. Ιδιότητες: στοιχειωμένο σπίτι, παραφυσικά φαινόμενα, λάμψεις & φωνές άγνωστης προέλευσης κατά την νύκτα. Ενέργεια : Αρνητική 121.- Τόπος: πόλη Που είναι: Υπόγειος ναός Αγ. Ιωάννου του προδρόμου γωνία Π. Μελά και Ικτίνου πίσω από την Αγ. Σοφία. Ιδιότητες περισυλλογή, εύκολος διαλογισμός. Ενέργεια: Θετική ΘΡΑΚΗ 122.- Τόπος: Ροδόπη Που είναι: χωριό Ασκητές, έξω από το χωριό, υπάρχουν λαξευμένοι μεγαλιθικοί τάφοι στα βράχια. Ιδιότητες: Ισχυρός τόπος δύναμης και περισυλλογής, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική ΕΠΤΑΝΗΣΑ 123.- Τόπος: νήσος Ζάκυνθος Που είναι: όρος Βραχιώνας Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική 124. – Τόπος: νήσος Ζάκυνθος Που είναι : ακρωτήρι κόκκινος βράχος 2χλμ. Βόρεια της πόλεως. Ιδιότητες: Ισχυρός γεωδαιτικός τόπος, χρονικό κενό, ενεργειακός κόμβος. Ενέργεια: Θετική και αρνητική 125.- Τόπος: νήσος Ζάκυνθος Που είναι: κυανό σπήλαιο, δίπλα στο ακρωτήριο Σκινάρι. Ιδιότητες: χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, παράξενα όνειρα. Ενέργεια: Θετική 126.- Τόπος: νήσος Λευκάδα Που είναι: νησίδα Μεγανήσι, 12 ν.μ. από το λιμάνι της Λευκάδας. Ιδιότητες: Σπήλαιο του δαίμονα, αρχικά δύσκολη προσαρμογή, άλλα πεδία. Ενέργεια: Θετική και αρνητική 127.- Τόπος: νήσος Ιθάκη Που είναι: σπήλαιο των νυμφών. Ιδιότητες: νεραϊδότοπος, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση. Ενέργεια: Θετική. Πηγή: https://enallaktikiagenda.gr/ Συνεχίζεται... Ευχαριστώ.
 9. Συνέχεια του θέματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 39.- Τόπος: νήσος Ρόδος Που είναι: Πύργος των ιπποτών , παλάτι Μεγ .Μάγιστρου, καταβάσιο Ιδιότητες:υπόγειο σύστημα στοών, μυητικός και τελετουργικός τόπος Ενέργεια: Αρνητική 40.- Τόπος νήσος Ρόδος Που είναι: χωριό Μονόλιθος, Ναϊτικό κάστρο Μονολίθου Ιδιότητες:χρονικό κενό, μυστηριακός τόπος, έντονος διαλογισμός ,τάσεις φυγής. Ενέργεια: Θετική 41.- Τόπος: νήσος Ρόδος Που είναι:χωριό Λίνδος, φρούρο Λίνδου, καταβάσιο Ιδιότητες:σύστημα στοών, μυητικές ιδιότητες,βαριά ατμόσφαιρα Ενέργεια Θετική 42.- Τόπος: νήσος Σύμη Που είναι: ακρογιαλιά Αλεξάνδρα Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις, γαλήνη , χαλάρωση . Ενέργεια:Θετική 43.- Τόπος: νήσος Κώς Που είναι : Ασκληπιείο Ιδιότητες: ιδιαίτερα θεραπευτικές, ισχυρή γαιωακτινοβολία. Ενέργεια: έντονα Θετική 44.- Τόπος νήσος Πάτμος Που είναι: σπήλαιο αποκάλυψης Ιδιότητες: έντονος διαλογισμός, χρονικό κενό. Ενέργεια Θετική 45.- Τόπος: νήσος Αστυπάλαια Που είναι: περιοχή Λουκί. Ιδιότητες : νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 46.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: Ακρωτήριο Ταίναρο, καταβάσιο Ιδιότητες: Ψυχοπομπείο, είσοδος στον ΄Αδη η μεγαλύτερη στην Ελλάδα,εμφανής ψυχολογικής μετάλλαξης κατά την είσοδο. Ενέργεια: ισχυρή Θετική και Αρνητική . 47.- Τόπος Λακωνία Που είναι: σπήλαιο Διρού, μεγάλο δίκτυο στοών. Ιδιότητες: Μυητικές, αρχικά δυσκολίες προσαρμογής. Ενέργεια: Αμφίβολη. 48.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: Μυστράς, Μεσαιωνικό κάστρο. Ιδιότητες: κέντρο χριστιανικής ιερής Γεωγραφίας, φαινόμενα τηλεκίνησης Ενέργεια: Θετική 49.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: Βρυκολακονήσι, μικρό νησί στην περιοχή του Ταινάρου. Ιδιότητες: εκτοπλάσματα, φαινόμενα τηλεκίνησης, δυσκολία προσαρμογής. Ενέργεια: Αρνητική 50.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: Μονεμβασιά, μεσαιωνική πόλις, κάστρο Βοθηκών, κάστρο μεσσαίων. Ιδιότητες: καταβάσιο, μεγάλο δίκτυο στοών, αίσθηση χαλάρωσης, αιώρησης. Ενέργεια: Θετική 51.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: όρος Ταϋγετος, ευρύτερη περιοχή. Ιδιότητες: φαινόμενα τηλεκίνησης, φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό. Ενέργεια : Αμφίβολη 52.- Τόπος: Λακωνία Που είναι: Βρέσθενα Σπάρτης Ιδιότητες: Στο προσκυνητάρι της Παναγίας στα βράχια ακούγονται κρότοι και βγαίνουν φωτιές άγνωστης προέλευσης. Ενέργεια: Αρνητική 53.- Τόπος:Αχαϊα Που είναι: Μεγ. Σπήλαιο, καταβάσιο Ιδιότητες: χρονικό κενό, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική 54.- Τόπος: Κορινθία Που είναι: όρος Κυλλήνη περιοχή πηγών Στυγός. Ιδιότητες:Νεραϊδότοπος, σπήλαια και καταβάσια. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, χαλάρωση, διάυγεια πνεύματος. Ενέργεια: Θετική. 55.- Τόπος: Κορινθία Που είναι: Γεληνιάτικα, βουδιστικό κέντρο Karma Berchen Ling. Ιδιότητες:Βρίσκεται στο κέντρο ενεργειακού τριγώνου Δελφών-Ολυμπίας-Μηκυνών. Ενέργεια: ισχυρά Θετική 56.- Τόπος: Μεσσηνία Που είναι: Ναυαρίνο Πύλου Ιδιότητες: Υπόγειες στοές, και αψίδες, υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο, τόπος δύναμις. Ενέργεια: Θετική 57.- Τόπος: Μεσσηνία Που είναι: παλιό λουτρό , σπηλιά του Κουφιέρου Ιδιότητες: στοιχεία κοίλης Γης, τραγούδια άγνωστης προέλευσης, άλλα πεδία. Ενέργεια: Θετική 58.- Τόπος: Αρκαδία Που είναι: Δημητσάνα, Νεραϊδοβούνι. Ιδιότητες: γαλήνη ,άλλες διαστάσεις νεραϊδότοπος. Ενέργεια Θετική 59.- Τόπος: Αρκαδία Που είναι: ναός Επικουρείου Απόλλωνα κοντά στην Ανδρίτσαινα. Ιδιότητες; Μετατόπιση του ναού περί κατακόρυφο άξονα με κατεύθυνση πάντα τον Βορρά, ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, γαλήνη. Ενέργεια: Θετική. 60.- Τόπος : Αρκαδία Που είναι: κοντά στην αρχαία Μαντινεία, ναός Αγ. Φωτεινής. Ιδιότητες: παράξενος ναός με στοιχεία αιγυπτιακά, αρχαιοελληνικά και βυζαντινά, γαλήνη, χρονικό κενό Ενέργεια: Θετική και αρνητική ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 61.- Τόπος: Μαραθώνας Που είναι: Σπηλιά του Πανός Ιδιότητες: Ταφικό σπήλαιο, μυστηριώδη φαινόμενα, δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική 62.- Τόπος: Διόνυσος Που είναι: Οδός Διονύσου Ν. Μάκρης Ναός Διονύσου Ιδιότητες:Γαλήνη, υπερβατικό περιβάλλον, εύκολος διαλογισμός. Ενέργεια: Θετική 63.- Τόπος: Καισαριανή Που είναι: Μονή Καισαριανής, καταβάσιο Ιδιότητες: γαλήνη , μυστήριο, ανεξήγητα φώτα και θόρυβοι , φαινόμενα τηλεκίνησης ιαματικά νερά. Ενέργεια: ισχυρά Θετική και συνεχής 64.- Τόπος: Ν. Μάκρη Που είναι: Αμερικάνικη στρατ. Βάση. Ιδιότητες: ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές. Είναι το ένα άκρο του ηλεκτρομαγνητικού αγωγού που έχει το άλλο του άκρο στο Lagley, Virginia, USA. Ενέργεια: ισχυρά θετική και αρνητική 65.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: βράχος της Πνύκας, Ακρόπολη Ιδιότητες: Ισχυρό γεωμαγνητικό κέντρο, στην όρθια πέτρινη στήλη, βρίσκεται το ισχυρότερο πεδίο ενεργείας. Ενέργεια:ισχυρά θετική, αντίπολος του πέτρινου κύκλου με σύμβολα πάνω από το θέατρο της Ντόρας Στράτου στο ύψωμα απέναντι από την Πνύκα. (ΥΓ.Συνιστώ σε όλους τους φίλους που μπορούν, να πάνε σε αυτά τα μέρη αλλά και γενικότερα στον λόφο Φιλοπάππου) 66.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: ύψωμα απέναντι από την Πνύκα πάνω από το θέατρο της Ντόρας Στράτου. Ιδιότητες:Στον πέτρινο κύκλο με ζωγραφισμένα σύμβολα, βρίσκετα ισχυρότατο ενεργειακό πεδίο. Ενέργεια ισχυρά Αρνητική αντίπολος του βράχου της Πνύκας. 67.- Τόπος: Αθήνα Που είναι:Γερμανικό νεκροταφείο Ιδιότητες: Γαλήνη, αίσθηση άλλης πραγματικότητας. Ενέργεια: Θετική 68.- Τόπος: Πεντέλη Που είναι: Σπηλιά Νταβέλη, καταβάσιο Ιδιότητες: φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό,, ψυχολογικές διαταραχές, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, αντιβαρύτητα, ισχυρότατος δίαυλος ηλεκτ/κης ακτινοβολίας, εκτεταμένο δίκτυο στοών εως το ανάκτορο της Πικροδάφνης.. Ιαματικό νερό. Ενέργεια: ιδιαίτερα ισχυρή αμφίβολη. 69.- Τόπος: Πεντέλη Που είναι: παλιό ερειπωμένο κτίσμα απέναντι από την στροφή για Ν. Πεντέλη. Ιδιότητες: Θόρυβοι, τραγούδια και ομιλίες άγνωστης προέλευσης. Ενέργεια: Αρνητική 70.- Τόπος : Πάρνηθα Που είναι: σπηλιά Πανός, καταβάσιο Ιδιότητες:γαλήνη, εύκολος διαλογισμός, στρέβλωση χρόνου Ενέργεια: μεγάλη Θετική 71.- Τόπος: Πάρνηθα Που είναι: Φρούριο Φυλής Ιδιότητες: εύκολος διαλογισμός, καθαρή ατμόσφαιρα, άλλος κόσμος . Ενέργεια: Θετική 72.- Σούρμενα, Που είναι: ναός Προφ. Ηλία όπισθεν ναού καταβάσιο, οδηγεί στον ναό του Απόλλωνα Ιδιότητες: ανεξήγητη ομίχλη και φώτα, βαριά ατμόσφαιρα Ενέργεια: έντονα αρνητική 73.- Τόπος: όρος Βρανά Που είναι: Αφορισμός δίπλα στον Μαραθώνα. Ιδιότητες: ο ναός κλείνει το άνοιγμα φωτεινής στοάς, ίχνη μύρου στον πίσω τοίχο Υπόγειος ναός Δήμητρας χθονίας. Ενέργεια : αμφίβολη 74.- Τόπος:Αθήνα Που είναι: ΄Αλσος Λογγίνου, Παγκράτι κοντά στο α΄νεκροταφείο. Ιδιότητες : βαρειά ατμόσφαιρα, έντονη ανησυχία, δυσκολία προσαρμογής, σχεδόν απροσπέλαστο τις νυκτερινές ώρες, χρονικό κενό. Ενέργεια; Αρνητική (ΥΓ.Στην περιοχή εκεί έχουν συμβεί περίεργα φαινόμενα και περίεργες εμφανίσεις βράδυ) 75.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: Νεκροταφείο Αρχαίας Αθήνας. Ιδιότητες: τόπος δύναμης, εύκολος διαλογισμός, άλλες διαστάσεις το σούρουπο. Ενέργεια: Θετική 76.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: Βατραχονήσι , παλιό κολυμβητήριο, Ιλισσός. Ιδιότητες:κάτω από το εκκλησάκι της Αγ. Φωτεινής υπάρχει Νεραϊδότοπος. Ενέργεια: Θετική (ΥΓ.Αλλά και αρνητική κάποιες φορές) 77.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: Ακαδημίας 58Α Ιδιότητες: κτίριο με ισχυρή ενέργεια, μυητικό κέντρο, αρχικά χώρος μύησις Ναϊτών ιπποτών. Ενέργεια: Αρνητική. (ΥΓ.Δεν είναι βέβαιο εάν πράγματι ήταν μυητικός χώρος) 78.- Τόπος: Αθήνα Που είναι: περιοχή Καρέα ναός Αγ. Γεωργίου Ιδιότητες: τόπος εξορκισμών, αναφέρονται μετεωρισμοί, ανεξήγητες ριπές αέρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ενέργεια: Αρνητική Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 10. Συνέχεια του θέματος 127 ενεργειακοί τόποι της Ελλάδας ΚΡΗΤΗ: 1.- Τόπος: Κνωσσός Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος Ανάκτορο. Ιδιότητες: Ηρεμία, χαλάρωση, αισιοδοξία Ενέργεια :πολύ θετική 2.- Τόπος : Φαιστός Που είναι : Αρχαιολογικός χώρος Ιδιότητες : μυστηριακός τόπος. Ενέργεια : ΄Εντονα αρνητική 3.- Τόπος : Γόρτυς Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος και ευρύτερα Ιδιότητες : Μυστήριο και τάσεις φυγής. Ενέργεια : Αρνητική 4.- Τόπος : Φραγκοκάστελλο Που είναι: Μεσαιωνικό κάστρο Ιδιότητες : πρόκληση χρονικού κενού, έλλειψη χρονικής αίσθησης Ενέργεια: Θετική 5.- Τόπος : Μάλεμε Που είναι: ευρύτερη περιοχή και πολεμικό νεκροταφείο Ιδιότητες: εύκολος διαλογισμός, περισυλλογή, ενεργητικότητα Ενέργεια: Θετική μεγάλη και συνεχής. 6.- Τόπος : Σαμαριά Που είναι: φαράγγι της Σαμαριάς Ιδιότητες:Νεραϊδότοπος, τάσεις φυγής, θεραπεία άγχους, άβολο περιβάλλον την νύκτα. Ενέργεια: Θετική την ημέρα , αρνητική την νύκτα. 7.- Τόπος: Σαμαριά-Ομαλός Που είναι: Σαμαριά-ομαλός-φαράγγι Αγ. ΄Αννας Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, χρονικό κενό , τάσεις φυγής.Ενέργεια: Θετική 8.- Τόπος: Οροπέδιο Ομαλού Που είναι: Σπηλιά Τζανή Ιδιότητες: Υπόγειο δίκτυο στοών, στοιχεία κοίλης γής. Ενέργεια: Αρνητική 9.- Τόπος: Λευκά όρη Που είναι: ανώπολη Σφακίων, οροπέδιο Αράδαινας. Ιδιότητες; στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι παράξενοι κρύσταλλοι. Ενέργεια: Αρνητική 10.-Τόπος:Γαύδος Που είναι Νησίδα Γαύδος , ευρύτερη περιοχή Ιδιότητες: Ισχυρή ηλεκτρομαγνητική πύλη. Ενέργεια: Θετική 11.- Τόπος: Ιδαίον άντρο Που είναι : εσωτερικό του σπηλαίου Ιδιότητες: χρονικό κενό , προσμονή αγνώστου. Ενέργεια Θετική και αρνητική 12.- Νήσος Κρήτη Που είναι : Τσούτσουρος , ευρύτερη περιοχή Ιδιότητες: σύμπλεγμα σπηλαίων, παράξενη ατμόσφαιρα, χρονικό κενό την νύκτα. Ενέργεια: Αρνητική 13.- Χερσόνησος Χανίων Που είναι: σπήλαιο Γκουβερνέτο, καταβάσιο Ιδιότητες :υπόγειο δίκτυο στοών, βαριά ατμόσφαιρα, έντονη ησυχία. Ενέργεια: Αρνητική 14.- Ορος Δίκτη Που είναι: Δικταίο άντρο Ιδιότητες χρονικό κενό, έντονος διαλογισμός γαλήνη. Ενέργεια: Θετική 15.- Αγιος Νικόλαος Που είναι: ναός στο λιμάνι Αγ. Νικολάου Ιδιότητες : είσοδος καταβάσιου Ενέργεια Θετική 16.- Λασίθι Που είναι : χερσόνησος, Σπιναλόπγγας Ιδιότητες: βαριά ατμόσφαιρα, δυσκολία προσαρμογής, χρονικό κενό Ενέργεια: Αρνητική 17.- Πεδιάδα Ηρακλείου Που είναι: Γούρνες Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Ενέργεια Θετική και αρνητική ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΣΙΑ 18.- Τόπος : Νήσος Σαμοθράκη Που είναι: Παλαιόπολη, Ιερό Μεγάλων Θεών, ανάκτορα. Ιδιότητες: ανάλογες της Δήλου και των Δελφών, μυητική ατμόσφαιρα. Ενέργεια Θετική και συνεχής 19.- Τόπος νήσος Σαμοθράκη Που είναι: ευρύτερη περιοχή σε ακατοίκητα μέρη Ιδιότητες: dolmens, σημεία γεωβελονισμού, τόποι δύναμις και διαλογισμού Ενέργεια Θετική 20.- Τόπος: νήσος Σαμοθράκη Που είναι : ΄Ορος Φεγγάρι, πλαγιές και κορυφή του όρους, καταβάσιο Ιδιότητες: δίκτυο σπηλαίων και στοών, νεραϊδότοπος, χρονικό κενό, τόπος συνάθροισης νεοπαγανιστών, menhirs, dolmens. Ενέργεια: Θετική 21.- Νήσος Λέσβος Που είναι: Πέτρα, εκκλησάκι Παναγίας της πέτρας Ιδιότητες: στο κέντρο της εκκλησίας τρύπα-καταβάσιο. Από το εσωτερικό βγαίνει φως και ακούγονται ψαλμωδίες. Ενέργεια: Θετική 22.- Τόπος: νήσος Θάσος Που είναι: Ευρύτερη περιοχή Ιδιότητες: Διάσπαρτα ιερά του Πάνα, νεραϊδότοποι, εύκολος διαλογισμός Ενέργεια Θετική ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ 23.- Τόπος: νήσος Σαντορίνη ( Που είναι : ναός καρνείου Απόλλωνος Ιδιότητες:Βαθιά ατμόσφαιρα, εύκολος διαλογισμός , ανασφάλεια Ενέργεια: Αρνητική 24.- Τόπος: νήσος Σαντορίνη Που είναι: ναός Πυθείου Απόλλωνος Ιδιότητες:Βαθιά ατμόσφαιρα εύκολος διαλογισμός , ανασφάλεια Ενέργεια: Αρνητική 25.- Τόπος: νήσος Νάξος Που είναι : νησίδα παλάτια, Ναός Απόλλωνος Ιδιότητες: περίεργες καιρικές αλλαγές, ανησυχία, προσμονή αγνώστου Ενέργεια: Θετική 26.- Τόπος: νήσος Νάξος Που είναι: Πύργος χειμάρου Ιδιότητες: Υπόγιοι θόρυβοι, κρύα ατμόσφαιρα Ενέργεια : Αρνητική 27.- Τόπος: νήσος Πάρος Που είναι: Μνημέρια (Ν.Α) Ιδιότητες:Φώτα , φωνές, μυστηριακοί ήχοι, τραγούδια άγνωστης προέλευσης. Ενέργεια: Αρνητική 28.- Τόπος: νήσος Πάρος Που είναι: Ναός εκατονταπυλιανής, καταβάσιο Ιδιότητες: μυστήριο , προσμονή αγνώστου. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενέργεια Θετική 29.- Τόπος: νήσος Δήλος Που είναι: τάφοι υπερβορείων ιερειών του Απόλλωνα, ευρύτερη περιοχή Ιδιότητες: Χρονικό κενό, φωνές θόρυβοι, ομιλίες απότομες ριπές ανέμου φαινόμενα τηλεκίνησης, τόπος ιερής γεωμετρίας. Ενέργεια: Θετική & αρνητική, τόπος δύναμις 30.- Τόπος: νήσος Τήνος Που είναι : ναός ευαγγελιστρίας Ιδιότητες: αίσθηση αιώρησης. Θεραπευτικές ιδιότητες: άνοιγμα ενεργειακών κέντρων αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενέργεια: πολύ Θετική 31.- Τόπος νήσος Τήνος Που είναι :Καλαθάς Ιδιότητες: φυσικά dolmens . Ενέργεια: απροσδιόριστη υποκειμενική 32.- Τόπος: νήσος Κέα Που είναι: χώρα Κέας, ενετικό τοίχος δίπλα στην εκκλησία του σταυρού. Ιδιότητες:ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο. Ενέργεια: Αρνητική 33.- Τόπος: νήσος Κέα Που είναι: ευρύτερη περιοχή, κυρίως απομονωμένα μέρη. Ιδιότητες : νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική 34.- Τόπος: νήσος Κέρος Που είναι: ευρύτερη περιοχή ακατοίκητη Ιδιότητες : έντονα καιρικά φαινόμενα, χρονικό κενό. Ενέργεια: Θετική 35.- Τόπος :νήσος Σύρος Που είναι:Χάλαρα κοντά στην πηγή Σύριγγα Ιδιότητες:Δίκτυο λοξεμένων πετρωμάτων, στρέβλωση χρόνου, νεραϊδότοπος,γραμμές ley(αρχή:Δήλι-εκκλησία Αναστάσεως, τέλος εκκλησία Αγ. Στεφάνου κοντά στο Γαλησσό). Ενέργεια: ισχυρά Θετική , τόπος δύναμις 36,- Τόπος : νήσος Σύρος Που είναι: Νεραϊδοσπηλιά , περιοχή Αδιατά-βουνό Γερούσι. Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος,, άλλες διαστάσεις, δίκτυο στοών Ενέργεια : Θετική 37.- Τόπος : νήσος Σάμος Που είναι: περιοχή Ηραίου ,κολώνες καταβάσιο Ιδιότητες:έντονη μελαγχολία, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική 38.- Τόπος: νήσος Σάμος Που είναι: ευρύτερη περιοχή, απομονωμένοι τόποι . Ιδιότητες: νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 11. Συνέχεια του θέματος... ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν ( και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Για αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη. Οι γραμμές Λέυ ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσης τους παρατηρείτε αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας. Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης. Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο. Ξέρουμε ότι τα εκάστοτε ιερατεία επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις, που πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτές, των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές για πάντα; Είναι η χρήση κάποιας τεχνολογίας που εμείς μόλις τον 20ο αιώνα ανακαλύψαμε ή μήπως οι άνθρωποι τότε ήταν περισσότερο αισθαντικοί από εμάς και μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά που εμείς με δυσκολία εντοπίζουμε; Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών. Παρακάτω θα βρείτε τους κυριότερους ενεργειακούς τόπους δύναμης της Ελλάδας και τις ιδιότητες που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε έναν από αυτούς. Οι παρακάτω χώροι έχουν συλλεχθεί από πολλές πηγές στο διαδίκτυο, με κύρια πηγή το esoterica.gr. Η περιγραφή της ενέργειας που δίνεται σε κάθε τόπο είναι υποκειμενική και αφορά τον τρόπο αντίληψης κάποιων ανθρώπων που βρέθηκαν σε αυτά τα σημεία. Το τι ισχύει όμως πραγματικά, παραμένει ένα υποκειμενικό ζήτημα, μέχρι η επιστήμη μας να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Το καλύτερο όμως που έχετε να κάνετε είναι επισκεφθείτε εσείς οι ίδοι αυτούς τους ισχυρούς ενεργειακούς τόπους και να τους αισθανθείτε… (ΥΓ.Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί άλλοι τόποι που δεν αναφέρονται όπως πχ Επίδαυρος αλλά και η Κέρκυρα που υπάρχουν και στις δυό μέρη πολλά ενεργειακές περιοχές...) Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 12. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα... Δεν ήταν τυχαίο το δυστύχημα στα Τέμπη».... Ο Κώστας Λεφάκης αποκαλύπτει αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν και προειδοποιεί... Ποια τα ενεργειακά σημεία της Ελλάδας σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη.. Ερωτηθείς για τα ενεργειακά σημεία του πλανήτη, απάντησε «η Ελλάδα έχει πάρα πολλά. Τα πιο σημαντικά ενεργειακά μέρη, πέραν από το γνωστό Παρνασσός – Δελφοί, είναι γύρω από τον Όλυμπο. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται ατυχήματα στα Τέμπη. Μεταφυσικά, ενεργειακά είναι βαρύ πέρασμα. Από τότε που τρύπησαν το βουνό για το τούνελ για να περάσουν τα τρένα και τα αυτοκίνητα παρατηρούνται ατυχήματα. Το πρωτοτρύπησαν το 1972 επί Χούντας. Θεωρείται ο χώρος των μεγάλων Ιερειών του Δία. Ήταν οι μελαχρινές, οι ξανθές και οι κόκκινες που αν ενοχλήσεις τον χώρο τους γίνονται επιθετικές. Καταραμένο φαίνεται πώς είναι το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το σημερινό τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το 2003. Επίσης σημαντικά σημεία είναι η Αρκαδία, η Θήβα, η Σαμοθράκη και η Καβάλα, αλλά η Πιερία για μένα εμπειρικά επειδή την έχω ζήσει είναι από τα πιο σπουδαία σημεία ενεργειακά. Έπειτα είναι και τα νησιά μας…». Και πρόσθεσε ο Κώστας Λεφάκης «πιστεύω ότι στο μέλλον οι πόλεις θα είναι το μεγάλο πρόβλημα και θα αναπτυχθεί μεγάλη πενία και φτώχεια στις παρυφές τους. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται στη Νότια Αφρική και στη Βραζιλία. Θα δούμε πολλές και συχνές εσωτερικές μεταναστεύσεις από νομό σε νομό. Απλά τα αναφέρω τα στοιχεία αυτά γιατί θα καταθέσω και κάποιους ενεργειακούς τόπους της Ελλάδος που είναι αρκετοί... Πηγή..https://www.newsbeast.gr Συνεχίζεται. Ευχαριστώ.
 13. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Σχετικά με την Scientology που ανέφερα σε προηγούμενη απαντησή μου φαίνεται καθαρά η κοροϊδία του L. Ron Hubbard.. Πολλοί επώνυμοι (κυρίως ηθοποιοί τραγουδιστές κλπ) αλλά και απλοί ανώνυμοι είναι γραμμένοι σε αυτήν την αδελφότητα ή Εκκλησίας ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται.. Ξεσκεπάζεται σιγά σιγά και κυρίως με το βιβλίο που έβγαλε ο Miller τον οποίον τον παρακολουθούσαν άνθρωποι/ντετέκτιβ για να βρούν κάτι μεμπτό ώστε να του προσάψουν κάτι ώστε να πουν ότι είναι ανήθικος και το βιβλίο δεν γράφει αλήθειες.. Δεν έγινε αυτό και το βιβλίο έχει εκδοθεί... Επομένως (ελπίζω) σιγά σιγά αρχίζει ξεφτίζει η εκκλησία της Scientology.. (ΥΓ.Και να ευχαριστήσω και πάλι τον φίλο outis.) Πηγή..https://en.wikipedia.org/wiki/Bare-faced_Messiah Ευχαριστώ.
 14. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα... Μια από τις θεότητες αυτές ονομαζόταν «Lam». Ο Aleister Crowley είχε επικοινωνήσει μαζί της το 1917, όταν ζούσε στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας μαγικής εργασίας που ονόμαζε «the Amalantrah Working». Υποτίθεται ότι αυτή η μαγική διαδικασία δημιουργούσε ένα κανάλι κοσμικών επιρροών που επέτρεπε σε εξωδιαστατικές οντότητες να εισβάλλουν στον δικό μας κόσμο. Ο Crowley φιλοτέχνησε ένα πορτρέτο της οντότητας αυτής η οποία μοιάζει εντυπωσιακά με τις εικόνες των εξωγήινων «γκρίζων» που έχουν κατακλύσει τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης. (ΥΓ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι τότε δεν υπήρχε καμιά εικόνα Εξωγηινου) Αξίζει επίσης να σας πω ότι η λέξη “lam” χρησιμοποιείται ως μάντρα για την ενεργοποίηση του chakra που σχετίζεται με την προσωπική επιβίωση. Σήμερα, μπορούμε με αρκετή βεβαιότητα να ισχυριστούμε ότι το πορτρέτο του Lam αποτελεί την πρώτη εικόνα μιας καθαρά εξωκοσμικής οντότητας που εμφανίστηκε στο συλλογικό ασυνείδητο του δυτικού κόσμου κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο Crowley βέβαια δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιον εξωγήινο όπως αντιλαμβανόμαστε αυτή τη λέξη σήμερα. O Crowley όπως έχετε ήδη καταλάβει, έτρεφε μεγάλο σεβασμό προς την Αρχαία Αιγυπτιακή μυθολογία και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του που έκανε στο Κάιρο (μια Αραβική λέξη η οποία αποτελεί και το όνομα του πλανήτη Άρη) ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με κάποιες εξωκοσμικές διάνοιες οι οποίες του υπαγόρευσαν το κείμενο που αποτέλεσε τον πυρήνα της καινούργιας θρησκείας που έφερε στον κόσμο, του «Θελήματος»… Και τώρα ας επιστρέψουμε στον Parsons και στις περιπέτειές του στην Pasadena της California. Ο ίδιος αυτός, καθώς και η νεαρή σύντροφός του η Betty, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις από τότε που εκείνη ήταν δεκαπέντε ετών, εντυπωσιάστηκαν πολύ από τον L. Ron Hubbard, τον συγγραφέα και μετέπειτα ιδρυτή της Σαϊεντολογίας που σας ανέφερα προηγουμένως και ο οποίος είχε αποφασίσει να μετοικίσει μαζί τους. O Hubbard ήταν επίσης ένας πολύ ασυνήθιστος άνθρωπος.. Ως βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου τους αφηγούνταν τις πολύ εντυπωσιακές εμπειρίες του οι οποίες ουσιαστικά επιβεβαίωναν τους μεταφυσικούς ισχυρισμούς του Crowley. Ο Hubbard μετεξελίχθηκε στον πιο πιστό συνεργάτη του Parson ο οποίος είχε αποφασίσει να ενσαρκώσει την Θεά Babalon στη Γη. Η Babalon θα ενσαρκωνόταν στον κόσμο μας ως μια γοητευτική κοκκινομάλλα που θα έφερνε στον κόσμο ένα παιδί, τον γνωστό σε όλους μας Αντίχριστο. Έτσι λοιπόν, ο Hubbard και ο Parsons οργάνωναν τελετές κατά τη διάρκεια των οποίων αυνανίζονταν και οι δυο ξανά και ξανά και τοποθετούσαν το σπέρμα τους σε μια περγαμηνή όσο ο Hubbard έψελνε τελετουργικά και κρατούσε σημειώσεις. Ο Hubbard δεν αρκέστηκε στο να συμμετέχει με τον Parsons σε τελετές σεξουαλικής μαγείας. Κάποια στιγμή ανέπτυξε ερωτικές σχέσεις με τη σύντροφό του την Betty. Βέβαια, ο Parsons και η Betty είχαν ανέκαθεν μια ανοιχτή σχέση οπότε η εξέλιξη αυτή δεν σόκαρε κανέναν στο κοινόβιο που είχαν δημιουργήσει. Αλλά η Betty ερωτεύτηκε τελικά τον Hubbard και οι δυο τους έγιναν αχώριστοι. Στο μεταξύ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο η ενσάρκωση της Babalon, μια κοκκινομάλλα καλλιτέχνης που ονομαζόταν Μarjorie Cameron και η οποία ήρθε να δει μια φίλη της που έμενε στο σπίτι-κοινόβιο του Parsons. Ο οικοδεσπότης της και ο Hubbard πείστηκαν ότι επρόκειτο για την θεά Babalon που επικαλούνταν τόσο καιρό. Αν και η Cameron δεν ενδιαφερόταν και πολύ για τον Παγανισμό, ήταν μια γυναίκα που της άρεσε η περιπέτεια και τη γοήτευε η ιδέα του ελεύθερου έρωτα. Οπότε μετακόμισε ευχαρίστως στο κοινόβιο και άρχισε να συμμετέχει στις σεξουαλικές τελετές μαγείας του Hubbard και του Parsons.. Κατά τη διάρκεια αυτών των τελετών, ο Hubbard έψελνε και καλούσε πνεύματα ενώ ο Parsons και η Cameron έκαναν έρωτα. Τελικά η Cameron έμεινε έγκυος αλλά αντί να γεννήσει τον αντίχριστο, προτίμησε να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Καθώς η ερωτική σχέση ανάμεσα στην Cameron και τον Parsons ξεθώριαζε σταδιακά, η σχέση του Hubbard με την Betty γινόταν πιο βαθιά και δυνατή. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με το ενδιαφέρον που έτρεφε ο Hubbard για το O.T.O, το μαγικό Τάγμα που είχε ιδρύσει ο Crowley. Σύμφωνα με τις διδαχές του εν λόγω Τάγματος, για να πετύχει κανείς την φώτιση, θα πρέπει να κατακτήσει μια σειρά συγκεκριμένων επιπέδων μύησης. Με κάθε του βήμα αποκτά κάποιες μυστικές γνώσεις καθώς και το δικαίωμα να συμμετέχει σε συγκεκριμένες τελετές που είχε επινοήσει ο ίδιος Crowley. Η ανέλιξη του μαθητή επιταχυνόταν πολύ αν πρόσφερε μεγάλα χρηματικά ποσά στο Ο.Τ.Ο… Οι ακόλουθοι της Σαϊεντολογίας επίσης ανεβαίνουν πολλά σκαλοπάτια καθώς ακολουθούν το μονοπάτι που γεφυρώνει το «Κενό» και γίνονται «αγνοί» με τον Hubbard να τους υπόσχεται ότι θα γίνονταν άτρωτοι από τις ασθένειες και ότι θα αποκτήσουν τη δύναμη να επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Για να πετύχουν αυτό το στάδιο της «αγνότητας» ωστόσο, οι ακόλουθοι της Σαιεντολογίας θα πρέπει να προσφέρουν χρήματα και να συμμετάσχουν σε κάποιες συγκεκριμένες τελετές… Βέβαια, η επιρροή του Crowley και του O.T.O στην Σαιεντολογία είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολλούς μελετητές της. Γνωρίζουμε πάντως ότι ο Hubbard έγραψε το έργο του Dianetics που αποτελεί τον πυρήνα της, λίγα μόλις χρόνια μετά τις περιπέτειές του στην Pasadena και ότι ίδρυσε την Εκκλησία της Σαιεντολογίας στα μέσα της δεκαετίας του 50. Ο γιός του Nibs έχει πει ότι η «μαύρη μαγεία» του O.T.O αποτελεί τον «εσωτερικό πυρήνα» της Σαιεντολογίας και ο ίδιος ο Hubbard έχει καταγεγραμμένα αποκαλέσει τον Crowley «φίλο» του. Οι περισσότεροι σημερινοί Σαιεντολόγοι πάντως δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στα δυο αυτά πνευματικά μονοπάτια, του ΟΤΟ και της Σαιεντολογίας. H Σαϊεντολογία έχει υιοθετήσει ορισμένες πεποιθήσεις που ταιριάζουν πολύ με τις σύγχρονες νεομυθολογίες περι εξωγήινων και τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον προς τα εξελισσόμενα διαστημικά προγράμματα της NASA. Για παράδειγμα, πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό όν που κατοικεί προσωρινά σ’ ένα φυσικό σώμα. Η πνευματική οντότητα που είναι ο άνθρωπος έχει βιώσει αναρίθμητες προηγούμενες ενσαρκώσεις κάποιες από τις οποίες προηγούνται της άφιξης της στη Γη και περιλαμβάνουν ζωές σε εξωγήινους πολιτισμούς και σε άλλους πλανήτες. Οι ακόλουθοι της, αν εφαρμόσουν τις πρακτικές που διδάσκει, θα θυμηθούν αυτές τις ενσαρκώσεις. Οι Σαϊεντολόγοι πιστεύουν επίσης ότι ο κάθε άνθρωπος διαθέτει εσωτερικές αλλά καταπιεσμένες δυνάμεις και ικανότητες που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως υπερφυσικές και που μπορούν να αφυπνιστούν αν εξαγνιστεί από ανεπιθύμητα μοτίβα συμπεριφοράς και ανεδαφικές νοοτροπίες... Ύστερα από όλα αυτά τα παραπάνω, ίσως να μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτη η προτίμηση που παρουσιάζει η NASA στο να δίνει αρχαία Αιγυπτιακά ονόματα σε κάποια από τα διαστημικά εγχειρήματά της.. Ενδεικτικά, Ώρος (HORUS) ονομάζεται ένα διαστημικό τηλεσκόπιο που μελετάει συστηματικά τις αστροφυσικές διαδικασίες και τα περιβάλλοντα που προκαλούν τη γέννηση και τον κύκλο της ζωής των άστρων και των πλανητικών συστημάτων τους. Επίσης, πρώτη Αμερικανική διαστημική αποστολή περισυλλογής ενός δείγματος από την επιφάνεια ενός αστεροειδή η οποία θα επιστρέψει στη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 ονομάζεται OSIRIS-Rex, δηλαδή βασιλιάς Όσιρης και αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security-Regolith Explore. Το όνομα του αστεροειδή από τον οποίο θα αποσπαστεί το παραπάνω υλικό είναι Bennu και ανήκει σε μια αρχαία Αιγυπτιακή θεότητα που σχετιζόταν με τον ήλιο την αναγέννηση και τη δημιουργία…. (ΥΓ.Η προσέγγιση αυτού του θέματος γίνεται με ένα τρόπο που ομολογουμένως είναι απροσδόκητος και ξετρυπώνει στοιχεία και φέρνει στην επιφάνεια περίεργους συνειρμούς αλλά και συνδέσεις απροσδόκητους που σίγουρα κανένας δεν μπορούσε να το φανταστεί. Και βέβαια σε μια γωνιά υπάρχει μια θέση για την Μαγεία όπως και σε πολλά άλλα θέματα) Πηγές: Ερρίκος Σμυρναίος 1-https://www.supercluster.com/editorial/the-occult-history-behind-nasas-jet-propulsion-laboratory 2-https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Parsons 3-https://www.crackle.com/watch/9450fd30-a01e-4012-b1e8-e051eec4688c/aeon-of-horus:-the-occult-history-of-nasa Ευχαριστώ.
 15. Σε ευχαριστώ φίλε outis για την ενημέρωση σίγουρα θα τα διαβάσω....
 16. Αυτό είναι το κλασικό - η πηγή της ιστορίας https://en.wikipedia.org/wiki/Bare-faced_Messiah (το έχω διαβάσει, πολύ ενδιαφέρον) Κι αυτό κάτι πιο πρόσφατο - δεν το έχω διαβάσει https://www.amazon.co.uk/Sex-Rockets-Occult-World-Parsons/dp/0922915970
 17. Τι θέλει να πει; Ή τι λεει; Ή τι λεει τελικά χωρίς να το λεει; Ο Λόγος (και οι λόγοι) είναι κεντρικό κοσμολογικό σημείο. Με μεγάλη σημασία για τη μαγεία επισης (αν το δούμε πίσω από όρους) Ενδιαφέρον είναι ότι έγινε κεντρικό κοσμολογικό σημείο από τους Χριστιανούς. Αν και παλαιότερο, ανάμεσα στους φιλοσόφους των Ελλήνων ήταν *ένα* ανάμεσα στα πολλά σημεία. Κι όχι κυριαρχικό. Από τη στιγμή που γράφτηκε το "Εν αρχή ην ο Λόγος" απογειώθηκε. Μια μαλλον 'ξεχασμένη' ανάμεσα στους Έλληνες αρχέγονη "Γνώση..."
 18. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Ανοίγω το θέμα με τίτλο.. Η ΝΑSA η σεξουαλική Μαγεία, η Σαϊεντολογία και οι Εξωγήινοι. Σίγουρα παράξενο και καθώς θα διαπιστώσετε πράγματι τι τα συνδέει όλα αυτα... Στην Pasadena της California, τη δεκαετία του ο 1940, ένας φιλόδοξος και αυτοδίδακτος χημικός που ονομαζόταν Jack Parsons κατάφερε να συνάψει ένα επικερδές συμβόλαιο με τον Αμερικανικό στρατό. Είχε βλέπετε καταφέρει να κατασκευάσει, πρώτος αυτός, στερεά προωθητικά καύσιμα για πυραύλους. Ο επινοητικός αυτός άνθρωπος αποτέλεσε επίσης μέλος της ομάδας των ερευνητών-επιστημόνων που ίδρυσαν το φημισμένο «Jet Propulsion Laboratory», ελληνιστί «Εργαστήριο Αεριωθούμενης Προώθησης» ή αλλιώς JPL, το οποίο υφίσταται μέχρι σήμερα και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο εντυπωσιακού και ισχυρού τεχνολογικού κολοσσού της σύγχρονης Αμερικανικής διαστημικής βιομηχανίας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, θα σας πω μόνο ότι εκεί κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται τα χερσαία οχήματα που εστάλησαν και θα σταλούν στον πλανήτη Άρη για να μελετήσουν τη σύσταση του εδάφους και του γενικότερου περιβάλλοντός του. O Parsons ωστόσο, ως προσωπικότητα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας επινοητικός χημικός επιστήμονας. Ήταν ένας πολύ ανήσυχος άνθρωπος, ένας αφοσιωμένος μελετητής της μαγείας και του αποκρυφισμού και ένας πολύ γενναιόδωρος υποστηρικτής του θρυλικού μάγου Aleister Crowley. Ο Aleister Crowley ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1875 και πέθανε το Δεκέμβριο του 1947, ήταν ένας Βρετανός αποκρυφιστής, φιλόσοφος, μάγος, ποιητής, ζωγράφος και συγγραφέας, καθώς και σκληροτράχηλος ορειβάτης, του οποίου το έργο επηρέασε πολύ βαθιά την μαγική σκέψη αλλά και τη μαζική κουλτούρα του 20ου αιώνα. Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε τη μαγική θρησκεία του «Θελήματος» (Thelema) και αυτοπροσδιοριζόταν ως ο Προφήτης που είχε αναλάβει το έργο της καθοδήγησης της ανθρωπότητας στην Νέα Εποχή του Αιώνα του Ώρου, η οποία θα ξεκινήσει με την ανατολή του 20ου αιώνα. Σε γενικές γραμμές ο Crowley αντιλαμβανόταν την εξέλιξη της ανθρωπότητας ως μια διαδικασία που χωριζόταν σε τρία στάδια. Το πρώτο εξ αυτών ήταν η εποχή της Ίσιδος, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν μητριαρχικοί προστατευτικοί πολιτισμοί. Στη συνέχεια ξεκίνησε η εποχή του Όσιρη η οποία ήταν πατριαρχική και ταραγμένη και η οποία παραχωρεί πλέον τη θέση της στον Αιώνα του Ώρου, μιας εποχής μεγάλης πνευματικής ανάπτυξης της οποίας όμως θα προηγηθούν μεγάλοι πόλεμοι και καταστροφές. Ας επιστρέψουμε τώρα στον Parsons και στα ασυνήθιστα ενδιαφέροντα του. Ο ιδιοφυής αυτός χημικός λοιπόν, ισχυριζόταν ότι είχε καταφέρει να επικαλεστεί τον Σατανά στην ηλικία των δεκατριών ετών, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Αυτή η εμπειρία, την οποία ως ίδιος χαρακτήριζε ως «τρομακτική», αποτέλεσε το έναυσμα για το ισόβιο ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό ένα ενδιαφέρον που μετατράπηκε σε φλογερό πάθος όταν ανακάλυψε το έργο του Crowley. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι αν και ο ίδιος ο Parsons αλλά και ο Crowley αναφέρουν τον Σατανά στο έργο τους, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αυτοχαρακτηρίζονταν ποτέ ως λάτρεις του. Στην ουσία ήταν Παγανιστές που τους χαρακτήριζε μια βαθιά φιλελεύθερη ποιότητα. Το κύριο σύνθημα του Crowley για παράδειγμα, ήταν η φράση «Do what thou wilt shall be the whole of the Law», η οποία σήμαινε ότι οι ακόλουθοι του «Θελήματος» θα αναζητούσαν και θα ακολουθούσαν το δικό τους προσωπικό και αληθινό μονοπάτι, ελεύθεροι από κοινωνικές και κάθε άλλου είδους επιρροές. Γνωρίζουμε επίσης ότι και οι δυο τους έκαναν χρήση παραισθησιογόνων ουσιών και πίστευαν στην πλήρη απελευθέρωση της σεξουαλικότητας του ανθρώπου. Μάλιστα, λέγεται ότι το μεταγενέστερο κίνημα των hippies που σημάδεψε ανεξίτηλα την κουλτούρα του δυτικού κόσμου κατά την ταραγμένη δεκαετία του 60, έχει τις ρίζες του στο έργο του Crowley. Ο Parsons κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την εύνοια του Crowley και να αναρριχηθεί με τρομερή ταχύτητα, σαν πύραυλος αν προτιμάτε, στα μυητικά επίπεδα του Τάγματος του, του θρυλικού πλέον Ordo Templi Orientis (O.T.O). Επιπλέον, χρησιμοποίησε τα λεφτά που είχε κέρδισε από το συμβόλαιο του με τον Αμερικανικό στρατό για να μετατρέψει ένα παλιό μέγαρο σε κοινόβιο όπου φιλοξενούσε ακόλουθους του Παγανισμού, ανατρεπτικούς καλλιτέχνες, επιστήμονες και συγγραφείς. Ένας από τους ενοίκους αυτού του σπιτιού ήταν ο χαρισματικός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας L. Ron Hubbard, ο μετέπειτα ιδρυτής της θρησκείας της Σαϊεντολογίας ο οποίος έγινε ο πιο στενός συνεργάτης του Parsons, συμμετέχοντας μαζί του σε τελετές σεξουαλικής μαγείας. Έτσι λοιπόν, και για να ανακεφαλαιώσουμε, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Parsons συμμετείχε στη δημιουργία ενός από τα πιο ισχυρά επιστημονική και τεχνολογικά ιδρύματα της εποχής μας, το JPL, το οποίο έχει δημιουργήσει και συντηρήσει δεκάδες διαστημικά οχήματα για πάνω από μισό αιώνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ωστόσο, ο ίδιος και οι συντοπίτες του ταλαιπωρούσαν τους γείτονές τους, οι οποίοι μάλιστα είχαν παραπονεθεί πολλές φορές στην τοπική αστυνομία, γιατί άναβαν φωτιές στην αυλή του σπιτιού που είχε αγοράσει και χόρευαν σχεδόν ολόγυμνοι μέχρι το πρωί λατρεύοντας τις θεότητες με τις οποίες ισχυριζόταν ότι είχε έρθει σε επαφή ο Crowley. Συνεχίζεται.. Ευχαριστώ.
 19. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα.. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι στο σύμπαν της τελετουργικής μαγείας, η έρημος λειτουργεί ως ένας πολύ αποτελεσματικός χώρος επίκλησης δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τον κύκλο της συμβατικής πραγματικότητας. Οι σιωπηλές και απέραντες εκτάσεις της είναι ένας άδειος καμβάς, ένα δοχείο όπου η ανθρώπινη συνειδητότητα μπορεί να μεταλλαχτεί κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να συντονιστεί με αρχετυπικές δυνάμεις που φωλιάζουν μέσα της και παραμένουν αφανείς και κοιμισμένες κάτω από το βόμβο της καθημερινότητας. Ο τεράστιος και κενός χώρος της ερήμου μοιάζει να βρίσκεται μονίμως κάτω από το ξόρκι μιας οριακής αιωνιότητας, μιας παραμεθόριας ασάφειας όπου η συνείδηση ενός ανθρώπου έχει την ευκαιρία να πλάσει και να υλοποιήσει εναλλακτικές πραγματικότητες. Αυτή η μυστικιστική περιγραφή της ερήμου ως χώρου μέσα στον οποίο η ανελαστικότητα της πραγματικότητας αμφισβητείται, σε συνδυασμό με την επίμονη χρήση της από τον Αμερικανικό Στρατό ως τόπου πυροδότησης πυρηνικών όπλων, έχει ενθαρρύνει τη δημιουργία ορισμένων πολύ παράξενων συνειρμών.. Για παράδειγμα, στο 8ο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Twin Peaks: the Return", καθώς εκείνη η πρώτη πυρηνική βόμβα στην ιστορία προκαλεί μια πελώρια έκρηξη πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού, η υφή της πραγματικότητας φαίνεται να σχίζεται και να απελευθερώνει στον κόσμο μας μια ορδή δυσοίωνων καψαλισμένων οντοτήτων, των οποίων οι σκιώδεις μορφές μοιάζουν να κροταλίζουν με ραδιενεργή απειλή. Επίσης, παρατηρούμε τη γέννηση ενός μεταλλαγμένου παρασιτικού όντος που εισβάλλει στον κόσμο μας και καταλαμβάνει τους ξενιστές του μπαίνοντας στο στόμα τους την ώρα που κοιμούνται. Σε αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή της τεχνολογικής αποθέωσης, τα φαινομενικά ξέχωρα βασίλεια της επιστήμης και του υπερφυσικού συναντώνται και δημιουργούν έναν τρόμο που υπερβαίνει το φράγμα που υψώνεται ανάμεσα στο φυσικό και το υπερφυσικό. Και κάτι απόλυτα αφύσικο και βλάσφημο γεννιέται. Στο βιβλίο του Mark Frost που εκδόθηκε το 2016, με τίτλο "The Secret History of Twin Peaks" εξερευνάται περαιτέρω αυτή η συνάντηση του υπερφυσικού στοιχείου και της επιστήμης, η οποία μοιάζει να έχει τη δική της ιδιότυπη ιστορία. Ως παράδειγμα χρησιμοποιείται η εκκεντρική σύμμειξη του αποκρυφισμού και της πυραυλικής τεχνολογίας από τον Jack Parsons.. (ΥΓ. Και αυτό το θέμα θα το παρουσιάσω μια και παρουσιάζουν την αυτή εσωτερική υφή με το τέλος του παρόντος θέματος..) Αλήθεια, λοιπόν, τι κοινό έχουν μεταξύ τους ένας μάγος κι ένας επιστήμονας; Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Και οι δυο έχουν θέσει ως στόχο την υπέρβαση όλων των ορίων. Προβαίνουν σε επαναστατικές πράξεις ενάντια στα όρια που θέτει ο φυσικός κόσμος, για παράδειγμα, η βαρύτητα και η αδράνεια, καθώς και τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Στην περίπτωση του Parsons, η πυραυλική τεχνολογία και οι αποκρυφιστικές τελετές ενοποιούνται στην ικανότητά τους να γκρεμίζουν τα φράγματα της αντίληψης και να ξεπερνούν τα όρια της συμβατικής ανθρώπινης γνώσης. Οι πύραυλοι και η μαγεία σχετίζονται εξίσου με την προσπάθεια που καταβάλει ο άνθρωπος να ξεπεράσει τα όρια του χώρου και του χρόνου που τον εμποδίζουν από το να πραγματώσει το δυναμικό του. Ο μάγος και ο επιστήμονας, επομένως, είναι το ίδιο πράγμα.. Και οι δυο αναζητούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στο υπερβατικό και το καθημερινό! Κλείνει το θέμα αυτό.... Το παρόν θέμα είναι του φίλου μου... Έρικ Σμυρναίος. (ΥΓ.Πάντα προσπαθεί με επιτυχία να συγκεράσει Επιστήμη και Μαγεία..) Το επόμενο θέμα είναι.... Η NASA Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ,Η ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ευχαριστώ.
 20. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Θα πραγματευτώ ένα θέμα που δεν το γνώριζα τουλάχιστον στην έκταση που έχει... Όχι μόνο αυτό αλλά υπεισέρχεται και σε εντελώς ξένα στην αρχή θέματα. Και εννοώ την Μαγική υφή κάποιων ανακαλύψεων που παρουσιάζεται στο παρόν θέμα και όχι μόνο.... (Υ.Γ Η προσέγγιση αυτού του θέματος γίνεται με ένα τρόπο που ομολογουμένως είναι απροσδόκητος και ξετρυπώνει στοιχεία και φέρνει στην επιφάνεια περίεργους συνειρμούς που σίγουρα κανένας δεν τα έχει βρεί...) Ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ J. Robert Oppenheimer Το πρωινό της 16ης Ιουλίου του 1945, μια ομάδα επιστημόνων και στρατιωτικών αξιωματούχων μαζεύτηκαν σε μια περιοχή της ερήμου του Νέου Μεξικού που ονομαζόταν Jornada del Muerto, ή αλλιώς «Το ταξίδι του Νεκρού». Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν για χρόνια ολόκληρα με τις οικογένειές τους σε μια μυστική πόλη στο Los Alamos του Νέου Μεξικού έχοντας στρατολογηθεί από τον φυσικό J. Robert Oppenheimer για να αποπερατώσουν ένα πρόγραμμα που ονομαζόταν Manhattan Project. Στις 5.30 το πρωί εκείνης της μέρας, το πρόγραμμά τους ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σε μια έκταση γης που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Alamogordo, η συλλογική πραγματικότητα του ανθρώπινου είδους άλλαξε για πάντα. Μια νέα εποχή αναδύθηκε, επώδυνα και εκρηκτικά. Το ά-τομο, αυτό που δεν μπορεί να τεμαχιστεί, ο θεμέλιος λίθος του σύμπαντος, η βάση κάθε μορφής αντιληπτής ύπαρξης, είχε διασπαστεί από το χέρι του ανθρώπου και η πράξη αυτή, μεγαλειώδης αλλά και βέβηλη, είχε απελευθερώσει κολοσσιαία και πρωτοφανή ποσά ενέργειας που έμοιαζαν να διαρρηγνύουν την υφή του σύμπαντος. Η πρώτη τεχνητή πυρηνική έκρηξη ήταν πλέον γεγονός. Ένας δημοσιογράφος των "New York Times", ο William L. Laurence, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της συγκλονιστικής έκρηξης που γέννησε την πυρηνική εποχή, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις εικόνες που αντίκρισε, που έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Dawn Over Zero: The Story of the Atomic Bomb" το οποίο εκδόθηκε το 1946. Στις σελίδες του διαβάζουμε το πώς τη στιγμή που τα πρώτα ίχνη της χαραυγής εμφανίζονταν πάνω από τους ανατολικούς λόφους, «αναδύθηκε από τα σπλάχνα της Γης ένα φως που δεν ήταν αυτού του κόσμου, το φως πολλών ήλιων ταυτόχρονα». Καθώς η ατομική έκρηξη μετατρεπόταν σε μια πελώρια πύρινη σφαίρα, η ιριδίζουσα εκείνη πυρκαγιά άλλαζε χρώματα από το βαθύ πορφυρό στο πορτοκαλί, ενώ μεγάλωνε ολοένα και πιο πολύ και κέρδιζε ύψος. Έμοιαζε με μια στοιχειακή δύναμη που είχε απελευθερωθεί από τα δεσμά που την περιόριζαν για ένα δισεκατομμύριο χρόνια». Περιγράφοντας την πυρηνική έκρηξη ως έναν πύρινο στύλο που ανέβαινε προς τα ουράνια, ο Laurence ένιωσε ξαφνικά ότι ξαναζούσε τη στιγμή της δημιουργίας, όταν ο Θεός είχε πει «γεννηθήτω φως». Έκτοτε, οι εικόνες αυτής της έκρηξης κατέληξαν να συμβολίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της άκρατης επιδίωξης της γνώσης και της δύναμης. Η αντίδραση του Oppenheimer στην επιτυχημένη πρώτη εκείνη πυρηνική δοκιμή έμεινε το ίδιο γνωστή με τις φωτογραφίες της. Σ’ ένα ντοκιμαντέρ του καναλιού NBC του 1965 σχετικά με τον βομβαρδισμό της Hiroshima, είπε το εξής. «Ξέραμε πως ο κόσμος δεν θα ήταν πια ο ίδιος. Όταν έσκασε η βόμβα κάποιοι γέλασαν και κάποιοι έκλαψαν. Οι περισσότεροι είχαν μείνει σιωπηλοί». Ο ίδιος είχε θυμηθεί ένα στίχο του ινδικού έπους Bhagavad Gita, όπου ο θεός Βισνού υιοθετεί την οπλισμένη μορφή του και λέει....... «Και τώρα έγινα ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Λέγεται ότι ο Oppenheimer, ο οποίος είχε μάθει να διαβάζει σανσκριτικά το 1933 και είχε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση με το ινδουϊστικό αυτό κείμενο, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε αργότερα, είχε ασκήσει μια πολύ βαθιά επιρροή στην προσωπική του φιλοσοφία, ίσως να είχε διαπιστώσει εκείνη τη στιγμή ότι λειτουργούσε ως πιόνι σ’ ένα μεγαλύτερο παιχνίδι, οδηγημένος από δυνάμεις πανίσχυρες, πολύ πέρα από τον έλεγχό του. Έκτοτε, η περιγραφή της πυρηνικής έκρηξης ως μια πράξη που συγχωνεύει το θεϊκό και το πυρηνικό, εγκαινίασε μια καινούργια γλώσσα κι έναν καινούργιο τρόπο σκέψης. Η πυρηνική τεχνολογία συνένωσε, κατά τρόπο τελεσίδικο, τα ξέχωρα βασίλεια του μεταφυσικού και της τεχνολογίας, καθορίζοντας έτσι την οπτική με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν την πυρηνική δύναμη για τις επόμενες δεκαετίες. Εν ολίγοις, η διάσπαση του ατόμου απέκτησε πολλά υπερφυσικά χαρακτηριστικά.. Έγινε υπερβατική, θαυμαστή, απόκοσμη και αποκαλυπτική. Ο πυρήνας του ατόμου καθορίστηκε ως ο τόπος όπου η ανθρώπινη γνώση συναντά τις υπερφυσικές δυνάμεις. Ίσως, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο το ότι η πρώτη εκείνη πυρηνική έκρηξη ονομάστηκε Trinity Test, δηλαδή η δοκιμή της Τριάδας, μια ονομασία που παραπέμπει άμεσα στη μυστικιστική διάσταση αριθμού «τρία» στις απόκρυφες παραδόσεις κάθε λαού του κόσμου. Ίσως επίσης, το γεγονός ότι ο τόπος που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από την λυσσαλέα εκείνη δύναμη, ήταν μια έρημος, να τόνισε ακόμα περισσότερο τη μυστικιστική χροιά αυτού του γεγονότος. Συνεχίζεται.... Ευχαριστώ.
 21. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα. Οι συζητήσεις που γίνονται ακόμα και απο τα ΜΜΕ βάζουν διλήμματα ΧΑΟΣ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.... Χάος και τρομοκρατία κάποιοι προσπαθούν να τα ομογενοποιήσουν για τους δικούς τους λόγους... Δεν θέλουν ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ δεν θέλουν την κατευθυνόμενη ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ζητούν ΑΜΕΣΗ πραγμάτωση ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.... Αυτό για κάποιους είναι ΧΑΟΣ... Για ποιούς ??? Μα για τους κάθε είδους μεσάζοντες που θα χάσουν.. Για αυτούς που λυμαίνονται όλα τα αγαθά -πνευματικά και υλικά... Για τους ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ και κάθε είδους ΣΩΤΗΡΕΣ... Για αυτούς που νοιώθουν βολεμένοι χωρίς να ξέρουν πως απο την μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ξε-βολευτούν... Για αυτούς που ζουν σε μια τεχνητή πραγματικότητα που ζουν μέσα στο ΚΑΒΟΥΚΙ τους... Για αυτούς είναι πράγματι ΧΑΟΣ... Διότι ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.... Ολα αυτά που βγάζουν απο την εκμετάλλευση του απλού ΛΑΟΥ... Βέβαια για τον ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ-ΑΝΑΡΧΙΑ χρειάζεται ΓΝΩΣΗ.. Ο Αλμπερτ Πάρσον μια ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος του 1886, ήταν και ο μόνος Αμερικάνος, στο αναρχοσυνδικαλιστικό κίνημα του Σικάγου που έφτασε να δίνει τον τόνο στις κινητοποιήσεις, για σχεδόν όλη τη χώρα. Το αίτημα, δεν ήταν απλώς το οκτάωρο τα οποία σήμερα ο καπιταλισμός τα αμφισβητεί ακόμα και σήμερα αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής των εργαζόμενων στη βιομηχανία, οι οποίοι κυριολεκτικά έλιωναν στη δουλειά για τα λίγα δολάρια..... Οι υπόλοιποι, ήταν μετανάστες, κυρίως Γερμανοί. Όλοι όμως, ήταν πίσω από το κοινό αίτημα για την αξιοπρεπή διαβίωση, όταν την 1 Μαΐου 1886 πριν 122 χρόνια στην πλατεία Χέιμαρκετ συγκεντρώθηκαν πάνω από 85.000 άνθρωποι ενώ άλλοι 500.000 συνάδελφοι και συναδέλφισσές τους κατέβηκαν σε απεργία σε πολλά εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας σε όλες τις ΗΠΑ. Της πορείας ηγήθηκε ο ίδιος ο Αλμπερτ Πάρσον με τη σύζυγό του και τα επτά τους παιδιά. Ενάμισι χρόνο αργότερα, ο Αλμπερτ Πάρσον βάδιζε θαρραλέα προς την αγχόνη, τραγουδώντας τη Μασσαλιώτιδα καθώς η αμερικάνικη δικαιοσύνη δεν του συγχώρεσε την εξέγερση. Τον καταδίκασε σε θάνατο, μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του, καθώς η πορεία της πλατείας Χέιμαρκετ κατέληξε στο θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών και έξι αστυνομικών τουλάχιστον, όταν έσκασε χειροβομβίδα στο χώρο της πορείας. Όπως διαπιστώσατε φίλοι μου στην ΑΜΕΡΙΚΗ η ΑΝΑΡΧΙΑ και ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ βρήκαν αρκετά πρόσφορο έδαφος κυρίως απο μετανάστες και λιγότερο απο τους παλαιούς μετανάστες...(εξαίρεση αποτελεί βέβαια ο Αλμπερτ Πάρσον ) Μέσα τους οι μετανάστες είχαν την σπίθα της επανάστασης μια και ένας απο τους κυρίους λόγους που έφυγαν απο τις πατρίδες τους ήταν η ανεργία η εξαθλίωση και η ανάγκη για μια καλλίτερη ζωή.... Μέσα από το Εργατικό Κόμμα των Η.Π.Α. που είχε ιδρυθεί το 1876 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις απεργίες των σιδηροδρομικών το 1877, κυρίως στο Σικάγο και το Σαιν Λούις. Μετά την αποτυχία αυτών των απεργιών το Εργατικό Κόμμα αναδιοργανώθηκε και μετονομάστηκε σε Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα που είχε σαν πρωταρχική του λειτουργία την πολιτική δράση και την προετοιμασία για την κοινωνική επανάσταση ο συνδικαλισμός και η πολιτική θα χρησίμευαν σαν δραστηριότητες που έπρεπε να βρίσκονται κάτω από επιτήρηση.. Όταν έγινε αυτή η αλλαγή, η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος διέταξε να σταματήσουν οι μαζικές συγκεντρώσεις για να παρουσιάσει στα νομοθετικά σώματα προτάσεις σχετικές με την καθιέρωση του οκτάωρου.... Οι Οργανώσεις που είχαν δημιουργηθεί από Γερμανούς σοσιαλιστές του Σικάγου το 1875 προσπαθούσαν να προστατευθούν απο τους τραμπουκισμούς των παλαιότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων των Η.Π.Α. Συνεχίζεται... Ευχαριστώ.
 22. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα.... Θα πρέπει να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την φιλοσοφία της αναρχίας(άλλωστε το θέμα βρίσκεται στην κατηγορία φιλοσοφία) και να μην κάνουμε πολιτική συζήτηση και ειδικά για τα της πατρίδας μας,είναι γνωστό σε όλους ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα όλες οι έννοιες έχουν χάσει το νόημα τους. Το ότι αυτά τα παλικάρια δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την φιλοσοφία της αναρχίας είναι δεδομένο σε όλους μας πιστεύω και δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε παραπάνω με αυτούς. Εγώ αναφέρθηκα στους αναρχικούς της Αγγλίας για να σας δείξω ότι το να γίνουν πράξη αυτές οι ιδέες δεν είναι τόσο ουτοπικό. Από την άλλη βέβαια οι ταραξίες ως επί το πλείστον αυτοχαρακτηρίζονται όχι ως αναρχικοί αλλά ως χαοτικοί,όπως ανάφερα και πριν,εγώ προσωπικά αγνοώ το φιλοσοφικό υπόβαθρο αυτής της ιδεολογίας.. Πολλοί βέβαια,όπως ο Ραφαηλίδης,πιστεύουν ότι οι χαοτικοί έχουν στενή συγγένεια με την ιδεολογία του αναρχοαυτονομισμού του Γερμανού φιλόσοφου Μαξ Στίρνερ, που πιστεύει στον απομονωτισμό μεταξύ των ανθρώπων,στην ουσία δηλαδή πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο της αναρχίας. Δυστυχώς αυτές οι ιδεολογίες έχουν μεγάλο έρεισμα σήμερα γιατί βρίσκονται πιο κοντά στην αντίληψη του μέσου ανθρώπου,που δεν βρίσκεται στο πνευματικό επίπεδο να συνειδητοποιήσει την αδελφότητα μεταξύ των ανθρώπων και γενικότερα των έμψυχων όντων. Πιστεύω πως είναι εύκολα κατανοητό ότι η θεωρία του Στίρνερ βρίσκεται πολύ κοντά στην έννοια του χάους,οπότε έχουν αρκετά δίκιο αυτοί που κάνουν τον συσχετισμό... Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες και ρεύματα... Είναι ένας επιθυμητός πλουραλισμός που σαν σκοπό έχει όχι μόνο τις πνευματικές διεργασίες αλλά και την δημιουργία συνιστώσας για μια βάση δημιουργίας ενός ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ πολιτεύματος (εάν δύναται κάποιος να το ονομάσει έτσι). Οι αρχές του είναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ ώς πρός τους συνδεδεμένους σε μια άκρος ΚΡΑΤΙΣΤΙΚΗ κοινωνία που ο ΑΡΧΩΝ-ΚΡΑΤΟΣ κάνει αυτό που θέλει αγνοώντας επιδεικτικά τις αρχές τις ΙΣΟΤΗΤΑΣ.... Φυσικά και ο πλουραλισμός είναι καθ'όλα επιθυμητός και αναγκαίος όταν μιλάμε για ελεύθερους και αδογμάτιστους ανθρώπους και όχι φανατικούς,όμως πρέπει να υπάρχουν κάποιες κοινές συνιστώσες,κάποιες αρχές. Για αυτό και πιστεύω ότι η φιλοσοφία του Μαξ Στίρνερ,όπως και κάθε εγωκεντρική θεώρηση βρίσκεται πολύ μακριά από το πνεύμα της αναρχίας. Πολλοί αντιτίθενται στην ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ.. Οι λόγοι είναι πως κάποιοι να χάσουν... Όχι βέβαια ο απλός πολίτης ο απλός εργαζόμενος... Το Γαλλικό Εργατικό Κινημα στο μεγαλύτερο μέρος του 19 αιώνα έθεσε κάποιες αρχές για τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ. Ετσι, αφου εριξε το 1849 " Ο ΠΡΟΥΤΟΝ" την ιδέα μιαs "Τράπεζαs των Λαων" ιδέα που την επέκριναν συχνά, πρότεινε έπειτα, στο βιβλίο του Γενικη, ιδέα τηs επανάστασης στον 19 αιωνα ένα νέο τύπο "κοινωνικού συμβολαίου", που θα το προσυπέγραφαν με τη θέληση τουs οι μέτοχοι, και από το οποίο θα ξεπηδούσε μια κοινωνία, βασισμένη στις αρχές του Συνεργατισμού και της ομοσπονδίας.... "άνθρωποι, συνεταιρισμένοι ελεύθερα και ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ¨, θα αποτελούσαν συνεργατικές παραγωγών η "ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ", συγκεντρωμένες σε μεγάλες ομοσπονδίες απο τιs οποίες όμως το Κράτος θα απουσίαζε. (ΥΓ.Καταλαβαίνετε αυτό θα ήταν βόμβα στην καρδιά του Καπιταλιστικού Συστήματος χωρίς Τράπεζες χωρίς κέρδη και χωρίς ελέγχους τρίτων) Αυτό προϋποθέτει για να πραγματοποιηθεί μια πλήρης ανατροπή της κοινωνίας, μια πλήρης αλλαγή , που στην ουσία είναι μια επανάσταση... (ΥΓ. Αυτή και εάν είναι επανάσταση καρφί στην καρδιά του Καπιταλιστικού Συστήματος) Νομίζω πώς εδώ διαγράφεται με τον καλλίτερο τρόπο ο λόγος που κάποιοι και γιατί θεωρούν ΧΑΟΤΙΚΟ τον ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ... Διότι χάνουν τα προνόμιά τους και το υπερβολικό κέρδος κάτι που δεν το βλέπουμε και σήμερα αλλά τα χάνουν οι εργαζόμενοι.... Συνεχίζεται.. Ευχαριστώ.
 23. Φίλοι μου καλησπέρα σας.. Συνεχίζω το θέμα.... Η Αναρχία πήρε μέρος και συμμετείχε σε διάφορα κινήματα εξεγέρσεις απεργίες στην διάρκεια του 20 αιωνα. Ρωσσικη επανάσταση στο πλευρό των δημοκρατικών κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφύλιου στην Γιουγκοσλαβία την εποχή του μεσοπόλεμου όπως και την ίδια εποχή στις ΗΠΑ μετά το κραχ στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Τώρα θα μου πείτε γιατί αναφέρω αυτά τα γνωστά.. (Δεν είναι σε όλους γνωστά) Είναι πολύ απλό , για να εξηγήσω το ότι δημιουργήθηκαν μέσα από αυτά τα κινήματα και ανάλογα με την χώρα και την νοοτροπία των ανθρώπων εκεί όπως διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές σχολές. Ετσι βλέπουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό που λέμε ο δρόμος προς την Αναρχία. Οι τρείς δρόμοι προς την ΆΝΑΡΧΗ Κοινωνία. Τον Καπιταλισμό τον Κομμουνισμό και σαν πιο ήπια μορφή διάβασης τον Σοσιαλισμό. Έτσι λοιπόν και τώρα ότι ένας δρόμος που διάλεξαν κάποιοι είναι η Αναρχία μέσα από το Χάος. Με αλλά λόγια λοιπόν και αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι όπως τους λέτε Αναρχικοί είναι αλλά με λάθος κινήσεις (βλέπε βανδαλισμούς σε χώρους εργασίας κάποιον οι οποίοι δεν αποτελούν σταθερά σημεία των κρατιστων). Και να μην ξεχνάμε άλλο Καπιταλισμός και άλλο Κρατιστες-Εξουσία-Τάξη. Ας μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή των Αναρχικών στα πρώτα που έγραψα δεν ήταν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά ενεργά. Αφού λοιπόν για παράδειγμα ενεργά συμμετείχαν στην Ρωσική επανάσταση πιστεύετε ότι έχει κάποια διάφορα για αυτούς η σημερινή τάξη΄;;;; Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτού του είδους Αναρχικους. Διάλεξαν αυτό τον δρόμο. Λάθος τους που με ορισμένες κινήσεις αμαυρώνουν το νόημα τις Αναρχίας. Άλλο να κάψεις μια Τράπεζα και άλλο το μαγαζάκι ενός μικρομεσαίου άλλο να κανείς κατάληψη μια εγκαταλελειμμένη βίλα και άλλο το άδειο σπίτι ενός ασήμαντου για την εξουσία συνάνθρωπου μας. (ΥΓ. Αυτοί είναι οι διαχωρισμοί είναι πολύ σημαντικοί) Προσωπικά είμαι υπέρ του ειρηνικού και εντελώς αναίμακτου αγώνα,ακόμα και αν αυτό απαιτεί περισσότερες θυσίες και αυτό πιστεύω πως ενστερνίζονται και στην Αγγλία αναρχικοί,δεν μπορούν να κάνουμε κακό σε κάποιον(εκτός από περιπτώσεις που απειλείται άμεσα η ζωή τους),ακόμα και σε "κακό" άνθρωπο,γιατί πιστεύουν στην θεωρία του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα ότι κάθε άνθρωπος κάνει το κακό ακούσια και είναι εν δυνάμει καλός,απλά οι συνθήκες τον έχουν οδηγήσει σε αυτή τη συμπεριφορά,και όταν κάποιος του "ξυπνήσει" τα ευαίσθητα σημεία που υπάρχουν μέσα του μπορεί να αλλάξει. Προσωπικά πιστεύω και τάσσομαι 100% υπέρ αυτής της φιλοσοφίας. Από εκεί και πέρα όμως,δεν αφορίζω σε καμία περίπτωση τους αγώνες ακόμα και αιματηρούς που έκαναν κάποιοι για την ελευθερία τους,πρόσφατα και στο μακρινό παρελθόν. Έχουν τη δική τους φιλοσοφία αυτοί οι άνθρωποι,τις δικές τους αξίες και είναι σεβαστά. Τώρα για αυτά εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο αληθινός συνειδητοποιημένος αναρχικός ενστερνίζεται την άποψη που ανέφερα προηγουμένως και δεν θα ασκούσε ποτέ βία. Γιατί πολύ απλά όταν πιστεύεις στην δυνατότητα αρμονικής συμβίωσης όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων,τότε θεωρείς όλους τους ανθρώπους εν δυνάμει καλούς και δεν μπορείς να βλάψεις κανέναν! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα για εμάς. Και όπως είπα και πριν,ο καλύτερος δρόμος για μένα για την αναρχική κοινωνία,για την πνευματική αφύπνιση των ανθρώπων,είναι το να δίνεις εσύ το σωστό παράδειγμα έμπρακτα,μέσα από τη ζωή σου. Όπως και με την τέχνη εξ'άλλου,που σύμφωνα με τον Πυθαγόρα έχει τη δυνατότητα να εξευγενίζει ανθρώπους και ζώα! Οι δήθεν αναρχικοί που καίνε Σημαίες αλλά και διάφορους άλλες προβοκατόρικες ενέργειες απο κάποιους "αναρχικούς" αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΝΑΡΧΙΑ και ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ... Νομίζω πως θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας αυτό ώστε στις συζητήσεις για το θέμα αυτό προσπαθώ να μην τους αναφέρω... Όχι μόνο καπηλεύονται την ονομασία αλλά και την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της ΑΝΑΡΧΙΑΣ αλλά και την αμαυρώνουν για γνωστούς σκοπούς.. Μέσα σε αυτους τους σκοπούς είναι και ο περιορισμός των αντιδράσεων για διάφορα αντιλαϊκά μέτρα όπως και ο περιορισμός των ελευθεριών λόγο των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (καταστροφών κλπ) Αρνούνται την εξουσία ανθρώπου απο άνθρωπο και πιστεύουν πως η μόνη εξουσία στην οποία ο άνθρωπος πρέπει να υποτάσσεται είναι η φύση δηλαδή να ζει μαζί της αρμονικά γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει ανεξάρτητα απο αυτή διότι ο Ανθρωπος είναι κομμάτι της. Εδώ βλέπουμε και οικολογική συνείδηση.. Επιδιώκουν μια κοινωνία με απόλυτη ελευθερία γιατί την θεωρούν το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αγαθό. Θέλουμε μια κοινωνία με αυτοδιάθεση για την άμεση δημοκρατία όπου κάθε κοινότητα θα είναι αυτόνομη και οι άνθρωποι θα συναποφασίζουν όλοι και να προοδεύουν υλικά και πνευματικά. Θέλουν τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στις κοινότητες και οι άνθρωποι να τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους και όχι προς όφελος των αφεντικών. Δεν πιστεύουν σε σύνορα και πατρίδες πιστεύουν όμως στην αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων. (ΥΓ Οι τελευταίες 2 παράγραφοι είναι καλοί αλλά για να μην υπάρχουν σύνορα και Πατρίδες σε αυτό θα πρέπει όλοι να ομονοήσουν και ο Γείτονας αλλά και όλοι οι Γείτονες πράγμα δύσκολο άν όχι ακατόρθωτο. Αυτό όμως δεν πρέπει να σταματήσει την όποια επανάσταση ακόμα και μέσα σε κάποιο Κράτος έστω και εάν το διπλανός δεν δέχεται την ΑΝΑΡΧΙΑ αλλά το Κράτος να προφυλάξει τα σύνορά του που το θεωρώ αυτονόητο) Συνεχίζεται.. Ευχαριστώ.
 24. Συνέχεια του θέματος Και κάποια άλλα στοιχεία απο άλλες πηγές.... Η ΥΠΑΡΞΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κι όμως, η ύπαρξή τους είναι τεκμηριωμένη πέρα από κάθε αμφιβολία. Άλλωστε, ο γυναικείος αθλητισμός ήταν διαδεδομένος σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδας: στη «μινωική» Κρήτη, στη Σπάρτη, στους Δελφούς, στη Χίο, ακόμη και στην Αττική. Παράλληλα, οι Ολυμπιακοί αγώνες νεανίδων ήταν, όπως και οι αντίστοιχοι ανδρικοί, ένα γεγονός θρησκευτικό, αφού τελούνταν προς τιμήν της θεάς Ήρας. Όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας, κάθε τέταρτο έτος τελούνταν αγώνες δρόμου ανάμεσα σε ανύπαντρες κοπέλες προς τιμήν της Ήρας. Λέγεται ότι τους καθιέρωσε η μυθική βασίλισσα Ιπποδάμεια από ευγνωμοσύνη προς τη θεά για το γάμο της με τον Πέλοπα. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους Ολυμπιακούς αγώνες (και γενικότερα τον αθλητισμό στην αρχαιότητα) κάτι αυστηρά ανδροκρατούμενο, καθώς τα θηλυκά στοιχεία κατά κανόνα αποσιωπώνται. Mια προσεκτική ματιά, ωστόσο, αποκαλύπτει ισχυρή γυναικεία παρουσία στην Ολυμπία. Έτσι, η ιέρεια της Δήμητρας Xαμύνης, είχε τιμητική θέση στους ανδρικούς αγώνες τους οποίους παρακολουθούσε καθισμένη πλάι στον πέτρινο βωμό -το αξίωμα αυτό είχε αναλάβει και η περίφημη Ρήγιλλα, σύζυγος του Ηρώδη του Αττικού. Μάλιστα , κατά μία άποψη, οι Ολυμπιακοί ήταν στην αρχή τελετές για την ευόδωση της βλάστησης και άρα είναι πιθανόν ότι ο αγώνας δρόμου γίνονταν προς τιμήν της Δήμητρας, της οποίας η ιέρεια τον ευλογούσε και επιστατούσε στη διεξαγωγή του. Παράλληλα, ακόμη και κατά την πατριαρχική εποχή, η είσοδος δεν ήταν γενικά απαγορευμένη στις γυναίκες, όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά επιτρεπόταν στις ανύπαντρες κοπέλες, όπως ρητά αναφέρει ο Παυσανίας. Kαι βέβαια, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αρκετές Eλληνίδες στεφανώθηκαν Oλυμπιονίκισσες των ιππικών αγώνων, όπως η Kυνίσκα, η Eυρυλεωνίς, η Bελιστίχη, η Tιμαρέτα, η Θεοδότα και η Kασία -βέβαια δεν οδηγούσαν τα άλογα οι ίδιες, τότε όμως βραβεύονταν οι ιδιοκτήτες/τριες των ίππων. Αυτό όμως που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα Ηραία, οι γυναικείοι Ολυμπιακοί, οι οποίοι παραμένουν ως επί το πλείστον άγνωστοι. Όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας, κάθε τέταρτο έτος τελούνταν αγώνες δρόμου ανάμεσα σε «παρθένες» (ανύπαντρες κοπέλες) προς τιμήν της Ήρας. Λέγεται ότι τους καθιέρωσε η Ιπποδάμεια από ευγνωμοσύνη προς τη θεά για το γάμο της με τον Πέλοπα. Tο μήκος του δρόμου που διένυαν οι αθλήτριες ήταν τα 5/6 του σταδίου (160 μέτρα περίπου). Αγωνίζονταν φορώντας κοντό χιτώνα που άφηνε γυμνό το δεξί ώμο και στήθος, αμφίεση που θυμίζει τις απεικονίσεις των Αμαζόνων. Χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους. Τα Ηραία περιλάμβαναν πολλά τελετουργικά στοιχεία.. Τα βραβεία που έπαιρναν οι κοπέλες ήταν στεφάνι αγριελιάς (δέντρο συμβολικό της ευφορίας, της Σελήνης και της Γης) και μέρος από την αγελάδα που θυσιαζόταν. Το ζώο αυτό ήταν αφιερωμένο στη «βοϊδομάτα» Ήρα, ενώ συνδεόταν επίσης με τη Μεγάλη Μητέρα, τη Σελήνη και τη Γαία -αντίστοιχα, ο Δίας σχετιζόταν με τον Ταύρο, έμβλημα της γονιμότητας και του Ήλιου. Mάλιστα, οι νεαρές νικήτριες αξιώνονταν μια ιδιαίτερη τιμή.. Μπορούσαν να αφιερώσουν απεικονίσεις τους στο Ηραίο, το ναό της θεάς. H διοργάνωση των Ηραίων ήταν έργο γυναικών. Υπεύθυνες ήταν δεκαέξι γυναίκες της Ήλιδας από τις πιο επιφανείς οικογένειες. Είχαν επίσης το ιερατικό καθήκον να υφαίνουν τον καινούριο πέπλο της θεάς, σε οίκημα το οποίο είχε φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτές στην αγορά. Γι’ αυτές υπάρχει μια ιστορία ικανή να σοκάρει εμάς που ανατραφήκαμε με τις κατεστημένες αντιλήψεις για την αρχαία Ελλάδα: Λένε πως ο Δημοφώντας, όταν ήταν τύραννος στην Πίσα, είχε προξενήσει πολλά δυσάρεστα στους Ηλείους. Όταν πέθανε, επειδή οι Πισάτες δεν ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στα σφάλματα του τυράννου τους και οι Ηλείοι ήθελαν να σταματήσουν οι κατηγορίες εναντίον τους, διάλεξαν από καθεμιά από τις δεκαέξι πόλεις που κατοικούνταν ακόμη τότε στην Ηλεία μία γυναίκα, την πιο ηλικιωμένη και διακρινόμενη για το κύρος και τη γνώμη της ανάμεσα στις άλλες, με το σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους. Oι γυναίκες, λοιπόν, που προέρχονταν απ’ αυτές τις πόλεις συμφιλίωσαν τους Πισάτες και τους Ηλείους. H Θεά, λοιπόν, συνέχισε μέσα στους αιώνες να είναι παρούσα στην Ολυμπία αλλάζοντας μορφές και ονόματα: Γαία, Ήρα, Δήμητρα Xαμύνη, Mητέρα των Θεών, Άρτεμις, Ειλείθυια, Ιπποδάμεια… Όπως και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το τέλος της λατρείας της ήρθε διά της βίας. O μισέλληνας Θεοδόσιος A’, προκειμένου να πάρει συγχώρεση από τον επίσκοπο Αμβρόσιο για τις σφαγές της Θεσσαλονίκης, απαγορεύει τους αγώνες το 393. Δυο χρόνια αργότερα τα αριστουργήματα της Ολυμπίας λεηλατούνται, ενώ το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και θα καεί σε πυρκαγιά, όπως και τόσα άλλα. Tο 426 θα καεί, με διάταγμα του Θεοδοσίου B’, και ο ναός του «πατέρα των θεών». Κατά την προσφιλή τακτική των Χριστιανών, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πάρουν τη θέση της παλιότερης θρησκείας, χτίστηκε τον 5ο αιώνα εκκλησία πάνω από το εργαστήριο όπου ο Φειδίας κατασκεύασε το φημισμένο γλυπτό του Δία. Σήμερα, ωστόσο, η Ολυμπία βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή τους σύγχρονους Ολυμπιακούς -έστω κι αν αυτοί απέχουν έτη φωτός από το πνεύμα των αρχαίων-, ενώ η αφή της ιερής φλόγας γίνεται συχνά από το ναό της Ήρας. Του Τάκη Κάμπρα https://truestory.gr/ Ευχαριστώ.
 25. Συνέχεια του θέματος... Και κάποια άλλα στοιχεία.... Τα Ηραία ήταν αγώνες που τελούνταν κατά την αρχαιότητα προς τιμή της θεάς Ήρας. Πραγματοποιούνταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Ολυμπία και αν και δευτερεύουσας σημασίας, μετά τους ολυμπιακούς αγώνες, λέγεται ότι προϋπήρχαν. Διεξάγονταν κατά τον μήνα Παρθένιο. Σύμφωνα με την παράδοση, τους αγώνες ίδρυσε η Ιπποδάμεια μετά τον γάμο της με τον Πέλοπα, για να τιμήσει τη θεά Ήρα. Η Ιπποδάμεια του Οινομάου στην ελληνική μυθολογία ήταν η πανέμορφη κόρη του Οινομάου και της συζύγου του Ευαρέτης (κατ' άλλους σύζυγός του ήταν η Στερόπη, ή η Ευρυθόη, κόρη του Δαναού). Ο Οινόμαος όμως κατά βάθος δεν επιθυμούσε να παντρέψει την Ιπποδάμεια, γιατί κατά μία εκδοχή την είχε ερωμένη του και κατά άλλη εκδοχή είχε πιστέψει σε ένα χρησμό, σύμφωνα με τον οποίο ο γαμπρός του θα τον σκότωνε. Διακήρυσσε λοιπόν ότι θα έδινε ως σύζυγο την Ιπποδάμεια σε όποιον τον νικούσε σε αρματοδρομία. Επειδή όμως τα άλογα του Οινομάου είχαν θεϊκή δύναμη και αντοχή, ο Οινόμαος νικούσε πάντα τον αντίπαλό του και υποψήφιο μνηστήρα της Ιπποδάμειας. Στη συνέχεια, του έκοβε το κεφάλι. Αφού είχε καρφώσει ήδη δώδεκα κεφάλια σε πασσάλους γύρω από το ανάκτορό του, εμφανίσθηκε μπροστά του ο Πέλοπας και ζήτησε την Ιπποδάμεια για γυναίκα. Ο Πέλοπας είχε φροντίσει να εξαγοράσει προηγουμένως τον Μυρτίλο, τον ηνίοχο του Οινομάου, υποσχόμενος ότι θα του έδινε το μισό βασίλειο ή την Ιπποδάμεια για μια νύχτα. Τότε ο Μυρτίλος αντικατέστησε τα καρφιά στον άξονα του εμπρόσθιου τροχού στο άρμα του βασιλιά με κέρινα, ή δεν έβαλε καθόλου καρφιά. Μόλις λοιπόν ξεκίνησε ο αγώνας, το τέθριππο του βασιλιά αναποδογύρισε και ο Οινόμαος σκοτώθηκε. Σύμφωνα όμως με άλλη εκδοχή του μύθου, ο Πέλοπας νίκησε τον Οινόμαο χάρη στα άλογα που του είχε χαρίσει ο Ποσειδών και μετά σκότωσε ο ίδιος τον Οινόμαο. Μετά τη νίκη του ο Πέλοπας διέφυγε στην πατρίδα του με την Ιπποδάμεια και τον Μυρτίλο. Στην πορεία όμως ο Πέλοπας αθέτησε την υπόσχεσή του προς τον Μυρτίλο, οπότε ο τελευταίος προσπάθησε να απαγάγει την Ιπποδάμεια. Τότε ο Πέλοπας τον έριξε στη θάλασσα. Τελικώς, η Ιπποδάμεια έζησε αρμονικά με τον Πέλοπα, και μαζί του έγινε μητέρα και γιαγιά ονομαστών μορφών της ελληνικής μυθολογίας: μητέρα του Ατρέα και του Θυέστη, γιαγιά του Αγαμέμνονα, του Μενελάου και του Ευρυσθέα, κ.ά.. Στα Ηραία συμμετείχαν μόνο παρθένες ( ανύπαντρες γυναίκες ) της Ήλιδας σε αγώνα δρόμου μήκους 160 μέτρων. Ο Παυσανίας περιγράφει την κόρη - αθλήτρια με μαλλιά λυτά στους ώμους, κοντό χιτώνα πάνω από το γόνατο, που αφήνει το δεξιό ώμο ακάλυπτο ως το στήθος. Το έπαθλο ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς και μέρος από την αγελάδα που θυσιαζόταν στη θεά. Οι νικήτριες είχαν ακόμα το προνόμιο να αφιερώσουν στη θεά δική τους εικόνα που τοποθετούνταν στο Ηραίον. Ηραίον ήταν το όνομα των ναών προς τιμήν της θεάς Ήρας. Μεγάλος αριθμός αρχαίων ελληνικών, ελληνιστικών και ελληνορωμαϊκών ναών, διάσπαρτων γύρω από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή ήταν αφιερωμένοι στην Ήρα: Ηραίον Σάμου, στα νότια της Σάμου. Ηραίον της Ήρας Λιμενίας και Ήρας Ακραίας κοντά στην Περαχώρα Κορινθίας. Ηραίον Ολυμπίας ή Ναός της Ήρας στην Ολυμπία, στον ιερό χώρο της Άλτεως στην Ολυμπία. Ηραίον Άργους ή ναός της "Αργείας Ήρας", έξω από την πόλη του Άργους. Ηραίον της Ποσειδωνίας (550 π.Χ.), αποκαλούμενο και Basilica στην Ποσειδωνία (Paestum), στην εκβολή του ποταμού Σέλε (Heraion alla foce del Sele, Paestum), στην περιοχή Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα). Περίπτερος ναός της Ήρας στην Ποσειδωνία περίπου (450 π.Χ.), τον 18 αιώνα το αποκάλεσαν ναό του Ποσειδώνα, στην Ποσειδωνία (Paestum), ο νεώτερος ναός αφιερωμένος στην Ήρα, δίπλα στον παλαιό, στην εκβολή του ποταμού Σέλε (Sele), στην περιοχή Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα). Ηραίον της Ήρας Λακινίας (Tempio di Era Lacinia), ακρωτήριο Cappo Colona στον κόλπο του Τάραντα, κοντά στον Κρότωνα της Ιταλίας. Ηραίον Σελινούντα, στην Σικελία της Ιταλίας. Ναός της Ήρας στο Μεταπόντιο, κοντά στον σημερινό Τάραντα της Ιταλίας. Τη διοργάνωση αναλάμβαναν δεκαέξι γερόντισσες από επιφανείς οικογένειες της Ήλιδας που ήταν και οι κριτές. Βιβλιογραφία Νικόλαος Καλτσάς, Ολυμπία, Υπουργείο Πολιτισμού, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Αθήνα 2005 Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Emmy Patsi-Garin: Επίτομο λεξικό Ελληνικής Μυθολογίας, εκδ. οίκος «Χάρη Πάτση», Αθήνα 1969 Ευχαριστώ.
 26. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Με το παρακάτω θέμα γίνεται μια τριλογία σχετικά με την υποβάθμιση της γυναίκας κατά την διάρκεια των αιώνων.. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΊΚΑ ΟΙ 12 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΎ..... και το παρόν θέμα συμπληρώνει την τριλογία... Τα 2 τελευταία θέματα είναι κρυμμένα θέματα που παρά του ότι είναι υπέρ της γυναίκας αποσιωπούνται..(Ως συνήθως) (ΥΓ.Ελπίζω να βρώ και άλλα θέματα που είναι υπέρ των Γυναικών) ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Η ύπαρξη γυναικείων αγώνων στην αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας! Κι όμως, η ύπαρξή τους είναι τεκμηριωμένη πέρα από κάθε αμφιβολία. Άλλωστε, ο γυναικείος αθλητισμός ήταν διαδεδομένος σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδας: στη «μινωική» Κρήτη, στη Σπάρτη και τους Δελφούς, στη Χίο, ακόμη και στην Αττική. Παράλληλα, οι Ολυμπιακοί αγώνες νεανίδων ήταν, όπως και οι αντίστοιχοι ανδρικοί, ένα γεγονός θρησκευτικό, αφού τελούνταν προς τιμήν της θεάς Ήρας. Hραία: οι γυναικείοι Ολυμπιακοί Αγώνες Aυτό όμως που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα Hραία, οι γυναικείοι Oλυμπιακοί, οι οποίοι παραμένουν ως επί το πλείστον άγνωστοι. Όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας, κάθε τέταρτο έτος τελούνταν αγώνες δρόμου ανάμεσα σε «παρθένες» (ανύπαντρες κοπέλες) προς τιμήν της Ήρας. Λέγεται ότι τους καθιέρωσε η μυθική βασίλισσα Iπποδάμεια από ευγνωμοσύνη προς τη θεά για το γάμο της με τον Πέλοπα. Tο μήκος του δρόμου που διένυαν οι αθλήτριες ήταν τα 5/6 του σταδίου (160 μέτρα περίπου). Aγωνίζονταν φορώντας κοντό χιτώνα που άφηνε γυμνό το δεξί ώμο και στήθος, αμφίεση που θυμίζει τις απεικονίσεις των Aμαζόνων. Χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους. Tα Hραία περιλάμβαναν πολλά τελετουργικά στοιχεία... Τα βραβεία που έπαιρναν οι κοπέλες ήταν στεφάνι αγριελιάς (δέντρο συμβολικό της ευφορίας, της Σελήνης και της Γης) και μέρος από την αγελάδα που θυσιαζόταν. Το ζώο αυτό ήταν αφιερωμένο στη «βοϊδομάτα» Ήρα, ενώ συνδεόταν επίσης με τη Mεγάλη Mητέρα, τη Σελήνη και τη Γαία -αντίστοιχα, ο Δίας σχετιζόταν με τον Tαύρο, έμβλημα της γονιμότητας και του Ήλιου. Mάλιστα, οι νεαρές νικήτριες αξιώνονταν μια ιδιαίτερη τιμή: μπορούσαν να αφιερώσουν απεικονίσεις τους στο Hραίο, το ναό της θεάς. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Φ. M. Kόρνφορντ (F. M. Cornford) πιθανολογεί ότι οι γυναικείοι αγώνες είναι οι αρχαιότεροι με βάση την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Τα ανδρικά αθλήματα τελούνταν εναλλάξ τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο (Απολλώνιο και Παρθένιο κατά το ηλιακό ημερολόγιο), δηλαδή άλλοτε πριν κι άλλοτε μετά τα Hραία. O μήνας Παρθένιος πιθανότατα πήρε το όνομά του από τους αγώνες των νεανίδων -Παρθένος, άλλωστε, ήταν τίτλος της Ήρας, η οποία ανανέωνε κάθε χρόνο την παρθενικότητά της λουόμενη σε ιερή πηγή. Aν οι αγώνες αυτοί ήταν πράγματι προγενέστεροι των ανδρικών, θα εξηγούσε γιατί οι δεύτεροι τελούνταν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες: στην περίπτωση που οι Ολυμπιακοί προς τιμήν του Δία διεξάγονταν σταθερά πριν τα Hραία, αυτό θα πρόσβαλλε τη θεά. Aν πάλι συνέβαινε το αντίθετο, θα μειωνόταν το κύρος του θεού. H χρονική εναλλαγή αποτελούσε πιθανόν τη λύση στο πρόβλημα αυτό. Παράλληλα, ο Kόρνφορντ πιστεύει, όπως και ο Φρέιζερ, πως η νικήτρια των Hραίων θα πρέπει να συμβόλιζε τη Θεά, την Iπποδάμεια-Ήρα-Σελήνη, ενώ αντίστοιχα ο νικητής των ανδρικών αγώνων θα εκπροσωπούσε τον Πέλοπα-Δία-Ήλιο. Ίσως, λοιπόν, ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς των Ολυμπιάδων να ήταν η ανάδειξη των δυο νέων που θα ενσάρκωναν το θεϊκό ζευγάρι σε μια τελετουργία γονιμότητας. H καρποφορία της Γης και των ανθρώπων αποτελεί την εξασφάλιση της ζωής και γι” αυτό ο Iερός Γάμος ήταν στοιχείο θεμελιώδες σε πολλές αρχαίες θρησκείες. H διοργάνωση των Hραίων ήταν έργο γυναικών. Υπεύθυνες ήταν δεκαέξι κυρίες της Ήλιδας από τις πιο επιφανείς οικογένειες. Είχαν επίσης το ιερατικό καθήκον να υφαίνουν τον καινούριο πέπλο της θεάς, σε οίκημα το οποίο είχε φτιαχτεί ειδικά γι” αυτές στην αγορά. Οι γυναίκες στους ανδρικούς Ολυμπιακούς Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους Oλυμπιακούς αγώνες (και γενικότερα τον αθλητισμό στην αρχαιότητα) κάτι αυστηρά ανδροκρατούμενο, καθώς τα θηλυκά στοιχεία κατά κανόνα αποσιωπώνται. Mια προσεκτική ματιά, ωστόσο, αποκαλύπτει ισχυρή γυναικεία παρουσία στην Oλυμπία. Έτσι, η ιέρεια της Δήμητρας Xαμύνης, είχε τιμητική θέση στους ανδρικούς αγώνες, τους οποίους παρακολουθούσε καθισμένη πλάι στον πέτρινο βωμό -το αξίωμα αυτό είχε αναλάβει και η περίφημη Pήγιλλα, σύζυγος του Hρώδη του Aττικού. Mάλιστα, κατά μία άποψη, οι Oλυμπιακοί ήταν στην αρχή τελετές για την ευόδωση της βλάστησης και άρα είναι πιθανόν ότι ο αγώνας δρόμου γίνονταν προς τιμήν της Δήμητρας, της οποίας η ιέρεια τον ευλογούσε και επιστατούσε στη διεξαγωγή του. Παράλληλα, ακόμη και κατά την πατριαρχική εποχή, η είσοδος δεν ήταν γενικά απαγορευμένη στις γυναίκες, όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά επιτρεπόταν στις ανύπαντρες κοπέλες, όπως ρητά αναφέρει ο Παυσανίας. Kαι βέβαια, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αρκετές Eλληνίδες στεφανώθηκαν Oλυμπιονίκισσες των ιππικών αγώνων, όπως η Kυνίσκα, η Eυρυλεωνίς, η Bελιστίχη, η Tιμαρέτα, η Θεοδότα και η Kασία -βέβαια δεν οδηγούσαν τα άλογα οι ίδιες, τότε όμως βραβεύονταν οι ιδιοκτήτες/τριες των ίππων. Η γυναικεία παρουσία παρέμεινε ισχυρή μες στους αιώνες στην Oλυμπία. Η Μεγάλη Μητέρα Φύση δεν έπαψε ποτέ να τιμάται στην αρχαιότητα, παίρνονας πλήθος μορφές και ονόματα: Γαία, Ήρα, Δήμητρα Xαμύνη, Mητέρα των Θεών, Eιλείθυια, Iπποδάμεια… Όπως και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το τέλος της λατρείας της ήρθε διά της βίας. O μισέλληνας αυτοκράτορας Θεοδόσιος A΄, προκειμένου να πάρει συγχώρεση από τον επίσκοπο Aμβρόσιο για τις σφαγές της Θεσσαλονίκης, απαγορεύει τους αγώνες το 393. Δυο χρόνια αργότερα τα αριστουργήματα της Oλυμπίας λεηλατούνται, ενώ το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία θα μεταφερθεί στην Kωνσταντινούπολη και θα καεί σε πυρκαγιά, όπως και τόσα άλλα. Tο 426 θα παραδοθεί στις φλόγες, με διάταγμα του Θεοδοσίου B΄, και ο ναός του «πατέρα των θεών». Κατά την προσφιλή τακτική των Χριστιανών, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πάρουν τη θέση της παλιότερης θρησκείας, χτίστηκε τον 5ο αιώνα εκκλησία πάνω από το εργαστήριο όπου ο Φειδίας κατασκεύασε το φημισμένο γλυπτό του Δία. Σήμερα, ωστόσο, η Oλυμπία βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή τους σημερινούς Oλυμπιακούς -έστω κι αν αυτοί απέχουν έτη φωτός από το πνεύμα των αρχαίων. Έχει μια ιδιαίτερη, συμβολική σημασία το γεγονός ότι η αφή τής ιερής φλόγας γίνεται στο ναό της Ήρας από λευκοντυμένες γυναίκες, σύγχρονες «ιέρειες»… Χαρίτα Μήνη , ΜΥΘΑΓΩΓΙΑ http://maiandros-lykaon.gr Συνεχίζεται Ευχαριστώ.
 27. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Συνεχίζω το θέμα... Η ιστορία της μοιχείας Η μοιχεία είναι τόσο παλιά όσο και ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας. Η κοινωνική της απαξία ποικίλλει από εποχή σε εποχή, από κοινωνία σε κοινωνία και από πολιτισμό σε πολιτισμό... Δέστε μια φωτογραφία..... (Η Γυναίκα πάντα φταίει...) Η σεξουαλική σχέση ενός παντρεμένου ατόμου με άτομο διαφορετικό από τον ή την σύζυγό του είναι μοιχεία ή όπως την ορίζουν οι νομικοί η παράβαση της συζυγικής πίστης που συνίσταται στην εξώγαμη κατά φύση συνουσία μεταξύ δύο ετεροφύλων προσώπων τα οποία το ένα τουλάχιστον είναι έγγαμο. Η μοιχεία είναι τόσο παλιά όσο και ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας. Η κοινωνική της απαξία ποικίλλει από εποχή σε εποχή, από κοινωνία σε κοινωνία και από πολιτισμό σε πολιτισμό. Ο κώδικας του Χαμουραμπί (18ος αιώνας π.Χ.) στη Βαβυλώνα προέβλεπε για τη μοιχεία την ποινή του θανάτου με πνιγμό. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι τιμωρούσαν ακόμη και με την ποινή τον θανάτου τη μοιχαλίδα, ενώ η ποινή για τον μοιχό δεν ήταν αυστηρή. Οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός) είναι κατηγορηματικές στην καταδίκη της μοιχείας, υπακούοντας στην έβδομη εντολή που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή: Ου μοιχεύσεις. Κι ενώ Ιουδαϊσμός και Χριστιανισμός αρκούνται σε εκκλησιαστικά επιτίμια, στα κράτη όπου εφαρμόζεται η Σαρία (ισλαμικός θρησκευτικός νόμος), οι ποινές είναι ιδιαίτερα απάνθρωπες, κυρίως για τις γυναίκες (ραβδισμοί ή λιθοβολισμός). Πιο ανεκτικοί εμφανίζονται οι Ινδουιστές, οι Εσκιμώοι και ορισμένοι λαοί της Αφρικής και της Πολυνησίας. Στην Ευρώπη και την Αμερική η μοιχεία αποτελούσε ή και εξακολουθεί να αποτελεί λόγο διαζυγίου. Η γενικότερη τάση για ισότητα των δύο φύλων έχει οδηγήσει σχεδόν σε όλες τις χώρες αυτών των περιοχών σε αποποινικοποίηση της μοιχείας. Σκηνή από τη Βίλα των Οργίων Στη χώρα μας, η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα σχεδόν από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Σύμφωνα με το άρθρο 286 του Ποινικού Νόμου της Βαυαροκρατίας που ίσχυσε έως τις 31 Δεκεμβρίου 1950, η διάπραξη μοιχείας χαρακτηριζόταν ως πλημμέλημα. Παρέμεινε ως πλημμέλημα και με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ίσχυσε από την 1η Ιανουαρίου 1951. Στο άρθρο 357 προβλεπόταν ποινή ενός έτους για τους μοιχούς, ενώ το έγκλημα εδιώκετο μόνο με έγκληση του παθόντος συζύγου. Η μοιχεία κρινόταν ατιμώρητη όταν υπήρχε διάσταση των συζύγων ή ανοχή του παθόντος συζύγου. Οι δράστες έπρεπε να συλληφθούν επ' αυτοφώρω για να στοιχειοθετηθεί ευκολότερα η κατηγορία, γι' αυτό συνέβαιναν κωμικοτραγικές σκηνές κατά τη διαπίστωση του εγκλήματος (χαρακτηριστική είναι η κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου Η βίλα των οργίων, παραγωγής 1964, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο). Η μοιχεία αποποινικοποιήθηκε στη χώρα μας από την κυβέρνηση της Αλλαγής, στο πλαίσιο της φιλελευθεροποίησης του πλέγματος των διατάξεων που αφορούσαν το Οικογενειακό Δίκαιο. Η Εκκλησία της Ελλάδος αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι «η αποποινικοποίηση της μοιχείας θα κλονίσει τα θεμέλια της οικογένειας και του γάμου» (21 Ιανουαρίου 1982). Η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έκανε πίσω και κατάργησε το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα με το άρθρο 8 του Νόμου 1272/82, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 20 Αυγούστου 1982. Όσον αφορά στις αστικές συνέπειες, με το Νόμο 1329/1983 η μοιχεία έπαψε να αποτελεί απόλυτο λόγο διαζυγίου. Μπορεί, όμως, να επιφέρει τη λύση του γάμου μόνο αν κριθεί ότι από αυτή έχουν διαταραχθεί τόσο σοβαρά οι συζυγικές σχέσεις, ώστε βάσιμα η εξακολούθηση της έγγαμης σχέσης να είναι αφόρητη για τον ενάγοντα (άρθρο 1439 Α.Κ). (ΥΓ. Και είμαστε στον 21 αιώνα... ) Πηγή...https://www.sansimera.gr Συνεχίζεται.. Ευχαριστώ.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...