Jump to content

Χριστούγεννα


Dream_er
 Share

Recommended Posts

Οι κύριες γιορτές που έχουμε δεν καθιερώθηκαν στην τύχη ή γιατί έτσι άρεσε σε ορισμένους θρήσκους αλλά γιατί αντιστοιχούν σε κοσμικά φαινόμενα.

 

Εχουμε αυτές τις μέρες το χειμερινό ηλιοστάσιο. Αυτή την περίοδο δημιουργούνται στη φύση μεγάλες συρροές και κυκλοφορίες ενεργειών που επηρεάζουν τη γη και όλα τα όντα που τα κατοικούν: τα φυτά, τα ζώα, τους ανθρώπους....

 

Οι Μύστες που μελέτησαν αυτά τα φαινόμενα διαπίστωσαν πως αν ο άνθρωπος είναι προσεχτικός, αν ετοιμάζεται και είναι σε αρμονία να δεχτεί αυτά τα ρευστά, μεγάλες αλλαγές μπορούν να συμβούν μέσα του.

 

Η γέννηση του Ιησού υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός μεγάλης σημασίας αλλά το σπουδαιότερο είναι οι κοσμικές και μυστικιστικές όψεις της γιορτής των Χριστουγέννων. Γιατί όχι μόνο η γέννηση του Χριστού είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο στο σύμπαν, αλλά κάθε στιγμή ο Χριστός μπορεί να γεννηθεί μέσα μας.

 

Για να γεννηθεί το Παιδί-Ιησούς χρειάζεται ένας πατέρας και μία μητέρα. Ο πατέρας είναι η νόηση και το πνεύμα του ανθρώπου. Η μητέρα είναι η καρδιά και η ψυχή. Όταν η καρδιά και η ψυχή έχουν εξαγνιστεί, τότε το παιδί γεννιέται: αλλά δεν γεννιέται από τη νόηση και το πνεύμα αλλά από την Παγκόσμια Ψυχή, από το Αγιο Πνεύμα υπό τη μορφή φωτιάς...μια αγνή φλόγα που έρχεται να γονιμοποιήσει τη ψυχή και την καρδιά του ανθρώπινου όντος..

 

Η ψυχή και η καρδιά αντιπροσωπεύουν τη θηλυκή, τη δεκτική αρχή, ενώ η νόηση και το πνεύμα αντιπροσωπεύουν την αρσενική αρχή που ετοιμάζει τις συνθήκες για το Αγιο Πνεύμα.

 

Αυτά. Πρέπει να φύγω...

 

Καλά Χριστούγεννα! :)

Edited by Dream_er
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...