Jump to content

Nikolas0

Νέα Μέλη
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nikolas0

  1. Καλησπέρα απο Θεσσαλονίκη, Είπα μια και που αποφάσισα να γραφτώ στο φόρουμ σας, να πώ και ένα "γειά" απο ευγένεια Βρήκα το site σας ενώ έψαχνα στο ιντερνετ για κεριά - όσο κουφό κι αν ακούγεται αυτό - οστώσο μια και που η θεματολογία που ασχολείστε με απασχολεί απο πολύ μικρό, είπα να γραφτώ και να δώ αν μπορώ να βοηθήσω και να βοηθηθώ.
  2. Καλως σας βρήκα Νεφέλη ;) Πράγματι - και κακώς δεν το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ - το μοναδικό πάθος του Θεού είναι η δημιουργία => και το οτι θέλει να δοξάζεται απο την δημιουργία του, όπως και ο πατέρας και η μητέρα θέλουν να έχουν την αγάπη των παιδιών τους. Αυτό δέν νομίζω να θεωρείται εγωισμός. Εγωισμός θα ήταν να δημιουργήσει το σύμπαν για τον εαυτό του, ενω ουσιαστικά το δημιούργησε για να βάλει εμάς μέσα.... Ο Θεός είναι και δημιούργημα και δημιουργός. Και έτσι εξηγούνται οι δύο απο τις τρείς φύσεις του. Υπήρχε δηλαδή το Άγιο Πνεύμα (ενέργεια, Λόγος) η οποία δημιούργησε τον Πατέρα (ως Όν) και αυτός εν συνεχεία δημιούργησε τα πάντα. Βέβαια δέν θα πώ παραπάνω για αυτό για να μην ξεφύγει η συζήτηση
  3. Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Σύμφωνα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο - ο οποίος δέν είναι χριστιανός αλλα οστώσο είναι ο ιδρυτής του μονοθεϊσμού - τα πάθη του ανθρώπου ξεκινάνε απο το οτι ο άνθρωπος έχει ελείψεις και ανάγκες, και συνεπώς προσπαθεί να τις καλύψει. Ο εγωισμός είναι ένα απο αυτά. Ο Θεός στην άλλη πλευρά δέν έχει ανάγκες αφού ότι υπάρχει το έχει δημιουργήσει, ή αν προτιμάς ο ίδιος είναι η δημιουργία. Συνεπώς δέν θα μπορούσε να έχει κάποιο πάθος αφού οτι θελήσει μπορεί να το έχει. Αν θέλεις την γνώμη μου, ο εγωισμός είναι το πιό άθλιο απο τα πάθη μας και μας τυφλώνει. Αν ο Θεός το είχε δέν νομίζω να υπήρχε δημιουργία ή αν υπήρχε οι άνθρωποι σίγουρα δεν θα είχαν το αυτεξούσιο. Ο εγωισμός είναι χαρακτηριστικό του Σατανά, Ιαπετού (ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο άρχων του σκότους) οπου θέλει το φώς για την πάρτη του και όχι για το σύμπαν.
  4. Ο μόνος που θα μπορούσε να ακολουθήσει το αριστερό μονοπάτι είναι ο ίδιος ο Θεός, γιατί το εγώ του είναι όλη η πλάση ;) Σχετικά με τον εγωισμό, πιστεύω είναι το μόνο πράγμα που πρέπει κάποιος άνθρωπος να ξεριζώσει απο μέσα του ωστε να "φωτιστεί". Ο Χριστός ουσιαστικά δίδαξε "αγαπάτε αλλήλους", και η υπέρμετρη αγάπη του ήταν αυτή που του επέτρεπε να κάνει θαύματα.
  5. Πάντως άσχετα με την Αποκάλυψη, το τέλος του κόσμου και όλα αυτά το 2012 τελιώνει μια μεγάλη εποχή για την ανθρωπότητα, η οποία κράτησε περίπου 22.000 χρόνια. http://en.wikipedia.org/wiki/Mesoamerican_..._Count_calendar
  6. Μια και που κανείς δέν το είπε, η ακριβής προσευχή (όχι οτι παίζει κάποιο ρόλο) είναι "Κύριε Ιησού Χριστέ υιέ του Θεού ελλέησόν με τον αμαρτωλό" Σύμφωνα με αγιούς της χριστιανικής θρησκείας είναι η "περίληψη των ευαγγελίων" και συνεπώς αν κάποιος δέν κατανοήσει την χριστιανική διδασκαλία είναι δύσκολο να κατανοήσει και το νόημά της. Ο σκοπός της ευχής είναι να φτάσεις τον Θεό - κάτι το οποίο γίνεται μόνο αν κάνεις καρδιακή προσευχή - και ουσιαστικά ζητάς έλεος για να δείξεις με τον πιό ταπεινό τρόπο την θέση σου στο σύμπαν (=0) Κανονικά η προσευχή γίνεται νοερά με την χρήση κομποσκινιού (1 κόμπος = 1 ευχή, 1 κομποσκίνι = 1 αίτημα)
×
×
  • Create New...