Jump to content

pyramid

Mέλη
 • Posts

  562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by pyramid

 1. Δεν έχει σημασία εάν θυμάσαι ή όχι αυτό που συνειδητοποίησες γιατί η αλλαγή έχει γίνει. Το να θυμάσαι έχει σχέση με την προσωπικότητα, ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις στα μάτια σου.

 2. Πάντως η μαγεία θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιορκητικός κριός ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα ρίξει το τείχος αλλιώς για τι μαγεία μιλάμε? Και θα μπεις σε τέτοια διαδικασία και κίνδυνο απλώς για την σοφία πίσω από το τείχος?

  Θα χρησιμοποιήσεις την μαγεία για κάτι που δεν μπορείς να καταφέρεις μόνο με την θέλησή σου δεν την χρειάζεσαι για κάτι άλλο.

  Δηλ. έτσι το σκέφτομαι δεν είναι απαραίτητα και το ορθό.

 3. Δανάη δεν ενοχλούμαι τόσο εύκολα και δεν με ενδιαφέρει τι λέτε και τι κάνετε ως φορουμ, με ρώτησε ο outis και απάντησα. Όσο για την αντίθεσή μου με τον κανόνα, ούτε αναφέρθηκε κάτι τέτοιο ούτε προκύπτει από κάπου ως συμπέρασμα. Βεβαίως δεν θα γινόταν και κάτι εάν είχα αντίθεση αλλά να είσαι σίγουρη ότι εάν ίσχυε δεν θα έμπαινα καν στο φορουμ.

 4. Γι'αυτό ρώτησα από ειλικρινή απορία, πες μου εσύ με παράδειγμα, πως θα 'εφάρμοζες' την ουδετερότητα;

   

  Εάν ρωτούσες δεν θα έβγαζες συμπέρασμα περί δικαίου ή αδίκου, αλλά αυτές είναι οι δυσκολίες της γραπτής επικοινωνίας. :018bleh:

   

  Δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο παράδειγμα, οι συντονιστές/διαχειριστές δεν πρέπει να λαμβάνουν θέση σε συζήτηση υπέρ της ομάδας ή κατά της.

 5. Σ'αυτό δεν έχεις δίκιο. Μπορείς να πεις στρέψου προς την Καμπάλα πχ - αλλά όχι και να δώσεις όνομα και διεύθυνση ομάδας. Όπως και μπορείς να πεις μακρυά από κει 'snake's poison'. Με την συγκεκριμένη παρότρυνση ανοίγει πόρτα στρατολόγησης και καλό είναι ένα τέτοιο φόρουμ να κρατηθεί μακριά (να αναφέρω φόρουμς που δεν κρατήθηκαν ή δεν κρατούνται ή δημιουργήθικαν για στρατολόγηση; θα να καταλάβεις από το πόσο άδεια είναι από συζητήσεις)

  Τα όρια μπαίνουν προς εκεί απ'όπου προέρχεται το πιθανό πρόβλημα - που ξεκινά από πιθανά νομικά προβλήματα, περνά από την ευκαιρία που ψάχνουν (ομάδες) να καπελώσουν φόρουμ και να τα κάνουν μαγαζιά τους και φτάνει την ίδια την ανεξαρτησία της "αγοράς" (φορουμ) από τους "αγοραστές" (φορουμίτες?!)

  Δεν θα είχα δίκιο εάν ήμουν εσύ αλλά δεν είμαι.

   

  Δεν είπα να γραφτεί κάτι προς την αντίθετη κατεύθυνση, είπα να τηρείται η ουδετερότητα. Εάν δεν τηρείται αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια προσπάθεια στροφής ανθρώπων προς μια κατεύθυνση. Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι ήταν απλώς μια λανθασμένη έκφραση του συντονιστή.

 6. Σε γενικές γραμμές τα μπαλκόνια δεν πέφτουν με τη συχνότητα που τα οργανωμένα σχήματα στο χώρο του εσωτερισμού/αναζήτησης/μαγείας/αποκρυφισμού αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών... έχουμε το νου μας προς το πιθανότερο να βγει προβληματικό.

   

  Οι προσδοκίες του ατόμου δεν έχουν πάντα σχέση με την ομάδα που εισχωρεί και σε αυτό δεν φέρει ευθύνη η ομάδα αλλά το άτομο. Εάν

  πάω σε κλαμπ γνωριμιών/δημοσιών σχέσεων δεν θα έπρεπε να περιμένω να προχωρήσω στην εσωτερική αναζήτηση ούτε εάν θέλω να βγάλω χρήματα από την μαγεία δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβω ότι πάω για το μονοπάτι της μαύρης, δεν μπορεί μετά να λέω άρες μάρες για τους κακούς που με παρέσυραν και εγώ το κακόμοιρο δεν ήξερα.

   

  Αναρρωτιέμαι όμως, πως βλέπεις την ίδια απόσταση από την άλλη άκρη; Τι θα ήταν ιδανικότερο;

  Εάν απαγορεύεται αυστηρά η άμεση ή έμμεση παρότρυνση για συμμετοχή στην όποια οργάνωση το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για την μη συμμετοχή. Επιπλέον πως ακριβώς σέβονται τις επιλογές των μελών εάν ο συντονιστής λέει «Σαν φόρουμ είμαστε κατά της οργάνωσης κλπ κλπ».

  Εάν από λάθος ο συντονιστής χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη έκφραση τότε θα έπρεπε εξ αρχής να είχε διευκρινιστεί μιας και το είχα επισημάνει και στο πρώτο μου μήνυμα. Εάν δεν προσέχτηκε η επισήμανσή μου σημαίνει ότι διαβάστηκε το μήνυμα μη ψύχραιμα και όταν κάποιος δεν μπορεί να είναι ψύχραιμος σε ένα τόσο απλό πράγμα πόσο καθαρή ματιά μπορεί να έχει για σοβαρότερα όπως το θέμα που συζητείται.

   

  Επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα συντονιστικά θέματα αλλά τα σχετικά με την αναζήτηση θα έλεγα ότι το ιδανικότερο θα ήταν ο κάθε ένας να μιλάει για ότι γνωρίζει.

 7. Pyramid καλημέρα,

   

  Καλά έκανες και εξέφρασες την άποψή σου, γιαυτό είμαστε άλλωστε εδώ, αλλά ουσιαστικά επανατοποθετείσαι πάλι στην ίδια θέση που είχες προηγουμένως χωρίς να παρουσιάζεις ουσιαστικά επιχειρήματα. Δεν θεμελιώνεις πουθενά αυτά που γράφεις και με ένα επιπόλαιο τρόπο "ακυρώνεις" ότι γράφω επειδή το θεωρείς αλλοπρόσαλλο. Συνεχίζεις να εκφράζεις την ίδια μονότονη θέση που στηρίζεται στα εξής: αυτό γίνεται γιατί κάτι ξέρει αυτός, έτσι του ορίστηκε, αυτά έχει η ζωή και ούτω καθεξής...

   

  Από δική μου πλευρά δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο τον διάλογο γιατί δεν έχει νόημα.

   

   

  Καλησπέρα Speedy,

  Τα προβλήματα στην επικοινωνία οφείλονται στην αντίληψη των ατόμων που συνδιαλέγονται.

   

   

  Υπάρχει ρίσκο και τζόγος, αν δεν ξέρεις τι κάνεις.

   

   

  Και άμα περάσω κάτω από μπαλκόνι υπάρχει περίπτωση να μου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρέμω τα μπαλκόνια.

   

  Γενικώς συμφωνώ.

   

   

  Το παρόν φόρουμ καλά κάνει να κρατά απόσταση από οργανώσεις, για να παραμείνει φόρουμ και να μην είναι υποκατάστημα οργάνωσης.

   

   

  Ποιος διαφώνησε? Τι ίδιες αποστάσεις θα έπρεπε να κρατά και από την άλλη άκρη.

 8. Σαν φόρουμ είμαστε κατά της οργάνωσης για τον πολύ απλό λόγο: Το να έχεις μέντορα, σημαίνει ότι θα πρέπει να τον εμπιστεύεσαι όσο τη μάνα σου (ενδεικτικά το λέω). Σε ένα τάγμα/γκρουπ/ομάδα/οργάνωση δεν μπορείς να εμπιστευτείς όλα τα μέλη και πάντοτε κάποια στιγμή εισχωρούν αμφιβόλου ηθικής άτομα. Πολλοί ασχολούνται με τη μαγεία για το προσωπικό τους όφελος χειραγωγώντας ανθρώπους και αποσπώντας μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά. Κάτι σαν τις οργανωμένες θρησκείες!

   

  Όταν είσαι συντονίστρια και λες αυτό που παραθέτω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκφράζεις αυτό που θέλει το φορουμ. Εάν δεν είναι έτσι και το είπες κατόπιν δικής σου πρωτοβουλίας πως θα μπορούσα να το ξέρω?

   

  Αυτός ο όρος, συνήθως, υφίσταται για νομικούς λόγους.

 9.  

  Η επιχειρηματολογία σου είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή το λες εσύ; Μήπως η εμπειρία σου πάνω σε αυτό είναι τελικά μόνο το σεξ και κρίνεις εξ ιδίων; Διότι έτσι δεν έχει βάση το επιχείρημά σου αφού στερεί αντικειμενικότητας. Αυτό το λέω γιατί γνωρίζω και άλλα άτομα, εκτός από εμένα, που δεν έχουν τέτοια κατάληξη. 

   

    :woot:ώστε έχουμε προσωπικό θέμα! :D

   

   

  Δεν μου απάντησες στην ερώτηση μου. Δεν ρώτησα αν συμφωνήσανε ή αν δώσανε διαταγές. Ρώτησα με ποιον έγινε αυτή η συνομιλία; Εσύ είπες ότι κάποιος του το όρισε (άρα το διέταξε;;)!  Αφού λοιπόν το αλλάξαμε τώρα, με ποιον συμφώνησε αυτός λοιπόν; 

   

  Στην όποια ερώτηση απαντώ όπως εγώ θεωρώ σωστό. Επιπλέον να διαβάζεις πιο ψύχραιμα, είπα «έχει οριστεί και το έχει αποδεχτεί» και «Δεν είναι διαταγή, συμφωνεί και ο ίδιος.».

   

   

  Μα δεν αναλύω για το λόγο που θα μπει αλλά για το αποτέλεσμα... ότι θα χειραγωγηθεί ή θα χειραγωγήσει...

  Επίσης στην απάντησή σου θεωρείς το εξής: Για παράδειγμα ότι αν ένας δάσκαλος διδάσκει μαθηματικά, και τα παιδιά δε καταλαβαίνουν τι κάνει, τι λέει και κάνουν λάθη στις ασκήσεις, τότε αυτό δε πειράζει καθόλου. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο μαθηματικός γιατί κάποια στιγμή τα παιδιά θα καταλάβουν (από το θεό μήπως;;) και δε θα κάνουν πλέον λάθος στις ασκήσεις.

   

   

  Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις στο μυαλό σου αλλά τις λες και βεβαίως αυτό δεν είναι αποτέλεσμα αλλά στάδιο της πορείας.

  Τα έχω ήδη αναλύσει, να λαμβάνεις υπόψη σου και τα προηγούμενα μηνύματα, συνοψίζω για τελευταία φορά. Δεν είπα ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δάσκαλος είπα ότι κατά την πορεία οι μαθητές θα κάνουν λάθη αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβουν και δεν θα παρεκκλίνουν πλέον.

   

   

  Αν κάποιος μπορεί να κρατήσει 2-3 καρπούζια (μιας και είναι ακόμα καλοκαίρι είπα να διαλέξω αυτό το φρούτο) μπορεί το ίδιο να κάνει και με 200; Δε νομίζω ότι αν κάποιος μπορεί να κατευθύνει 5 άτομα (δηλ μια ομάδα μπάσκετ) μπορεί την επόμενη μέρα να γίνει δήμαρχος του χωριού αυτόματα!!! 

   

   

  Ενδιαφέρουσα αντιστοιχία, ποτέ δεν είχα φανταστεί τους ανθρώπους ως καρπούζια!

  Αν και τα συμπεράσματά σου, κατά την άποψή μου, είναι αλλοπρόσαλλα και μόνο που γίνεται συζήτηση είναι καλό οπότε όλα καλά.

   

   

  Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τοποθετήσεων.

  Θα ήθελα να επαναλάβω πως οι τοποθετήσεις μου έγιναν για να μην υφίσταται μόνο η άποψη που εκφέρατε ως φορουμ, μέσω της συντονίστριας Δανάης, κατηγορηματικά εναντίον των οργανώσεων και να πω ότι λυπάμαι εάν κάποιος στενοχωρήθηκε από τις θέσεις μου. :)

 10. Δανάη, αυτούς τους χαρακτηρισμούς θα τους λάβω υπόψη μου ως άγνοια και μόνο και όχι ως προσπάθεια γελοιοποίησης.

  Στην μαγεία η σταθερή σχέση ανάμεσα σε μόνο 2 άτομα καταλήγει στο σεξ και ανάμεσα σε 3-4 σε κουτσομπολιό.


  Ούτε εγώ θα δώσω συμβουλή σε κάποιον να μπει σε κάποιο τάγμα, μόνος του θα βρει την άκρη.


  Αν κάποιος μπορεί να κατευθύνει 2-3 άτομα μπορεί να το κάνει και με 200.

  Από την εμπειρία μου λέω πως είναι θέμα εγωισμού, εσύ θεώρησέ το ότι καταλαβαίνεις.


  Εκτός του ότι δεν προσπάθησα να παρερμηνεύσω τίποτα σε προτρέπω να ξαναδιαβάσεις ότι έγραψα. Όταν πληθαίνουν οι κρίσεις τέτοιου είδους νομίζω ότι είναι καλό να σταματάει η συζήτηση διότι το συναίσθημα δεν επιτρέπει την καθαρή ματιά.


  Να έχουμε μια όμορφη ημέρα. :)

 11. Έχει οριστεί από ποίον; Από κάτι αόρατο;

  Γιατί άλλο κάποιος να θέλει πραγματικά να κάνει κάτι γιατί τον ικανοποιεί και του δίνει χαρά και άλλο να το κάνει επειδή του το ορίσανε και ούτως ή άλλως δε μπορεί να κάνει αλλιώς. 

   

  Δεν είναι διαταγή, συμφωνεί και ο ίδιος.

   

   

  Συμφωνούμε στο ότι ο καθένας θα μπει σε μια ομάδα για δικούς του λόγους, αλλά από ότι κατάλαβα με βάση αυτά που έγραψες, κάποιος θα μπει σε μια ομάδα είτε για να χειραγωγήσει (και να κερδίσει χρήματα ή οτιδήποτε άλλο) είτε για να χειραγωγηθεί (κοινώς είναι πρόβατο).

   

  Δεν έχει σημασία γιατί θα μπει, σημασία έχει το αποτέλεσμα.

  Όπως προανέφερα «Κάποια στιγμή θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και δεν θα παρεκκλίνουν πλέον.»

   

  Ούτε γνώρισα, ούτε γνωρίζω, ούτε πιστεύω ότι θα γνωρίσω ποτέ κάποιον πραγματικό "δάσκαλο", "οδηγό", "καθοδηγητή", "συμβουλάτορα", που να ήθελε ή να θέλει να είναι είτε αρχηγός, είτε ηγέτης, είτε επικεφαλής μιας οποιασδήποτε ομάδας, group, τάγμα, coven, clan, guild κλπ. 

   

  Μα δεν είναι κάτι ευχάριστο το να ηγείσαι ομάδας, γιατί να θέλεις να επενδύσεις τον χρόνο σου στην έλλειψη κατανόησης του καθενός και να είσαι υπεύθυνος γι΄αυτόν? Το κάνεις μόνο εάν πρέπει.

  Παρομοίως... :)

   

   

  Για τα υπόλοιπα, προφανώς δεν πρόσεξες ιδιαίτερα το μήνυμα που απευθυνόταν στην Δανάη, επαναλαμβάνω

  «Δεν χρειάζεται να ελέγχεις τον άλλον στην προσωπική του ζωή, δεν σε αφορά, όμως αυτό που κάνει αποτυπώνεται πάνω του οπότε εάν ξεφύγει από αυτό που πρεσβεύει η ομάδα γίνεται αόρατη γι΄αυτόν, και αυτό που πρεσβεύει η ομάδα ξεκινά από τον οδηγό. Άρα δεν μπαίνει κανείς αρχηγός σε μια ομάδα, αυτός την δημιουργεί, αυτός στέκεται και εσύ πας.»

 12. Δανάη

  Συμφωνώ ότι η εξέλιξη του καθενός αφορά τον ίδιο, συμβαίνει εσωτερικά και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική προσωπικότητα. Αυτό που λειτουργεί
  σε σένα σίγουρα λειτουργεί και στον διπλανό σου η διαχείριση κάνει την διαφορά.


  Δεν χάνεται η διαφορετικότητα στην ομάδα, ο κάθε ένας έχει την προσωπικότητά του και τους κάνει ομάδα η κοινή κατεύθυνση που επιθυμούν να έχουν. Την ομάδα την χρειάζεσαι πάντα διότι ο ένας κρατά το χέρι του άλλου και προχωρούν όλοι μαζί, οι πιο δυνατοί στηρίζουν τους πιο αδύναμους και αυτοί στηρίζονται από τον οδηγό ο οποίος τους στηρίζει όλους. Στην ομάδα δεν ενδιαφέρει εάν είσαι δυνατός ή αδύναμος ενδιαφέρει το έργο σου για το σύνολο. Ο οδηγός βρίσκεται εκεί για σένα γιατί προσφέρεις στο σύνολο, δεν είναι δικός σου δάσκαλος μόνο είναι όλων όσων τον πλησιάζουν με τον όποιο τρόπο.

   

  Η σχέση 2 ατόμων είναι σεξ Δανάη μου και 3-4 είναι πηγαδάκι για κουτσομπολιό, πρέπει να ανοίξουμε τον κύκλο μας. Θα πρέπει να σχετιστούμε για να αποδεσμευτούμε, όσο τον μικραίνουμε τόσο πιο ισχυρά δεσμά δημιουργούμε. Εάν βεβαίως μας αρέσει κανένα πρόβλημα.


  Δεν χρειάζεται να ελέγχεις τον άλλον στην προσωπική του ζωή, δεν σε αφορά, όμως αυτό που κάνει αποτυπώνεται πάνω του οπότε εάν ξεφύγει από αυτό που πρεσβεύει η ομάδα γίνεται αόρατη γι΄αυτόν, και αυτό που πρεσβεύει η ομάδα ξεκινά από τον οδηγό. Άρα δεν μπαίνει κανείς αρχηγός σε μια ομάδα, αυτός την δημιουργεί, αυτός στέκεται και εσύ πας.

 13. Speedy


  Ένας πραγματικός οδηγός μεταφυσικής ομάδας δεν κερδίζει τίποτα προσωπικό, ίσως μόνο κάποιες στιγμές χαράς όταν βλέπει κάποιον να προχωρά. Φαντάζομαι πως το κάνει γιατί αυτή είναι η «δουλειά του», αυτό έχει οριστεί να κάνει και το έχει αποδεχτεί.


  Γενικώς ο κάθε ένας έχει τους δικούς του λόγους εισχώρησης στην όποια ομάδα.

  Όλα τα άτομα που δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένο επίπεδο είναι αμφιβόλου ηθικής απλώς μιλούσαμε για ομάδες και έτσι συγκεκριμενοποίησα. Όλα τα άτομα έχουν χειραγωγήσει, έχουν κερδίσει χρήματα με μη θεμιτό τρόπο και εάν ήξεραν περισσότερα θα κέρδιζαν και από την μαγεία, έχουν κάνει μικρό ή μεγάλο κακό με διάφορους τρόπους. Ζούμε σε κοινωνίες και καλώς ζούμε, δημιουργούμε διάφορες ομάδες και καλώς δημιουργούμε. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο εργαλείο εξέλιξης δηλ. στις ομάδες αλλά στην αντίληψη των ανθρώπων.

 14. Δανάη μου το μέλος ακολουθεί ότι λέει αυτός που ηγείται, εάν δεν του αρέσει μπορεί να μην είναι μέλος, ουδείς αναντικατάστατος. Οι διάφορες ομάδες στηρίζονται στα μέλη τους και θέλουν να έχουν μέλη όμως και τα μέλη στηρίζονται στις ομάδες που ανήκουν και θέλουν να ανήκουν εκεί που βρίσκονται.

   

  Ίσως ως φορουμ να είστε κατά της οργάνωσης διότι δεν έχετε γνωρίσει κανέναν αξιόλογο που να ηγείται ομάδας.

  Στην ομάδα, όλα τα άτομα που δεν έχουν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο είναι αμφιβόλου ηθικής. Όσο κινδυνεύεις εσύ από αυτά άλλο τόσο κι αυτά κινδυνεύουν από εσένα. Τα περισσότερα άτομα (όλα αλλά αφήνω και ένα παραθυράκι) έχουν χειραγωγήσει ανθρώπους, έχουν κερδίσει χρήματα από την μαγεία, έχουν κάνει κακό με διάφορους τρόπους.

   

  Νομίζεις ότι ένας έμπειρος/αξιόλογος  οδηγός ομάδας δεν τα ξέρει όλα αυτά? Φυσικά και τα γνωρίζει αλλά προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να στηρίξει τους ανθρώπους που βλέπει ότι προσπαθούν, προσπαθεί να τους δείξει το φως από το οποίο προήλθαν και να τους κάνει να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και δεν θα παρεκκλίνουν πλέον.

   

  Ο οδηγός πρέπει να σου πει τι θα κάνεις, πως θα το κάνεις και πότε θα το κάνεις, αλλιώς τι νόημα έχει να απευθυνθείς σε αυτόν, μπορείς να πάρεις βιβλία και να κάνεις ότι καταλαβαίνεις. Το γιατί πρέπει να είναι περιληπτικό εάν ο στόχος είναι να εξελιχθείς και να σταθείς στα πόδια σου
  κάποια στιγμή.

   

  Βεβαίως έχεις ή έχετε μιας και μιλάς εκ μέρους και του φορουμ, τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας, από δική μου εμπειρία τις θεωρώ μη ολοκληρωμένες άρα μη ορθή πληροφόρηση και υπό αυτή την έννοια έγραψα το οτιδήποτε. Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει η αλλαγή της άποψης κανενός και το επισημαίνω λόγω του ευαίσθητου θέματος που συζητείται.

×
×
 • Create New...