Jump to content

Προς Σείριο και όποιον άλλο με διάθεση για διάλογο.


Anor
 Share

Recommended Posts

"" Σαφώς καί τό ενεργειακό δυναμικό μίας «τακτοποιημένης» ομάδας 100 ατόμων είναι χαμηλότερο από τό δυναμικό 100 ανεξάρτητων καί συνειδητοποιημένων ατόμων. Καί τά ενεργειακά δυναμικά, είναι αυτά πού χαράζουν τό ολόγραμμα τού συλλογικού αρχετύπου. Είναι αυτά πού προδιαγράφουν τό μέλλον τής ανθρωπότητας, ασχέτως προβλέψεων πού βασίζονται στά δεδομένα, τής όποιας πεπερασμένης λογικής!""""

 

source: http://www.artofwise.gr/html/categories_co...i_sokolata.html

 

Nομίζω οτι βλέπω το εξής παράδοξο σε αυτό , αφού διάβασα όλο το κείμενο όσο πιο προσεκτικά γινόταν.

 

Απο την μια υπάρχει αφορισμός προς κάθε είδους "ποιμένες", αλλά απο την άλλη υπάρχει δήλωση ώς "τακτοποιημένη ομάδα". Πως αυτό είναι , ρεαλιστικά , δυνατόν; Σε ενα ουτοπικό σενάριο που κάθε ένας μπορεί και διατηρεί γραμμές και εξισορροπεί μεταξύ παραβατικότητας και νομιμότητας, πάνω στην λεπτή χρυσή γραμμή, δεν θα δήλωνα ερώτημα.

 

Αλλά αντιλαμβανόμενοι πως απο την στιγμή που οι άνθρωποι ήταν στα τέσσερα και σε αγέλες/ομάδες, χωρίς κανείς να τους υποχρεώσει , αλλά αντιλαμβανόμενοι την αίσθηση της ασφάλειας και της επιβίωσης, διά της ομαδικότητας. Εκεί κάποια άτομα απο την αγέλη , εντρύφησαν στο πρωτόγονο ένστικτο του ισχυρότερου. Εκείνο που διατηρείται σε θηλαστικά ανά τον πλανήτη Γή σε κάθε μορφή τους.

 

Αφού περνάει λοιπόν στην σφαίρα του τι θέλει ο ένας... πως μπορείς να έχεις μια αρμονικά τακτοποιημένη ομάδα; Και πριν σπεύσει κάποιος να πεί δια της λογικής, θα αντιπαρέρθω με το οτι "την λογική την χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν το κάτι παραπάνω και οχι για να το μοιράσουν ισότιμα μεταξύ τους". Είναι το αποτέλεσμα του πρωτόγονου ενστίκτου μας.

 

Είναι συλλογισμοί σίγουρα;... μήπως είναι όνειρα μόνο;... και δη , ουτοπικά;

 

Ρεαλιστικά σκεπτόμενοι πάντα, μπορεί κάποιος να δεί τον κόσμο σε 10 χρόνια απο τώρα, να αυτο-περιορίζει και να αυτο-διαμορφώνει τα Θέλω του, σεβόμενος τον διπλανό αλλά και τον εαυτό του, έτσι ώστε να έχει και το κατάλληλο ενεργειακό σύνολο;

 

Μήπως εγώ είμαι απαισιόδοξος και βλέπω πως είτε σε άτομα , είτε σε ομάδες, το μόνο που μένει είναι η ψευδαίσθηση του "κυρίαρχος επί του εαυτού μου , στο σύνολο του" , μόνο και μόνο επειδή κάποιοι (μάλλον ισχυρότεροι) θα το αφήνουν για την ομαλότητα της δομής μια κοινωνίας; Δεν είναι και το καταλληλότερο "valium" αυτό , για "αντιδραστικές συνειδήσεις";

 

Υ.Γ. Σείριος... ωραία γραφή και καλή εκκίνηση για διάλογο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...