Jump to content

Αγρογλυφικά: Μήπως είναι δημιουργίες του ανέμου;


Recommended Posts

Nefelie

Δημοσιεύθηκε: 01 Οκτ 2004 03:23 pm 

 

Αγρογλυφικοί σχηματισμοί μέσα σε αγρούς εμφανίζονται συχνά ? πυκνά στα βρετανικά νησιά. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια αγρογλυφικά που σχηματίστηκαν δίχως να έχουν σπάσει οι βλαστοί των φυτών !

Το φαινόμενο εμφανίστηκε πρόσφατα στην πόλη Conondale, της Αγγλίας. Άγγλοι ειδικοί στα αγρογλυφικά - όπως ο Chris White και η δασκάλα Kate Dash - υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο δεν μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση και χαρακτηρίζουν τους σχηματισμούς εξαιρετικής ομορφιάς.

Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της έκτασης ? ο οποίος δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά του - συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο έργο, δίνει όμως την δική του πιο ? φυσική εξήγηση: οι σχηματισμοί αυτοί είναι έργο του ανέμου, ο οποίος φυσάει με δυνατές κυκλικές ριπές στην περιοχή, δίνοντας τέτοιους σχηματισμούς στο χορτάρι.

Άσχετα απ'A το ποιος έχει δίκιο, το φαινόμενο και οι αντιπαραθέσεις που συνεπάγεται, καλά κρατούν στην Βρεταννία

 

Πηγή: http://www.thesundaymail.news.com.au/commo...55E2765,00.html

 

Μετάφραση:

www.esoterica.gr

 

PhantomWitchSabrina

Δημοσιεύθηκε: 27 Οκτ 2004 03:21 am   

 

Καλή μου Νεφέλη τα Αγρογλυφικά είναι όντως ένα ακόμη από τα άλυτα μυστήρια μεχρι στιγμής. Υπάρχουν κανά δυό θεωρίες που επικρατούν ως προς την δημιουργία τους, και μία από αυτή αφορά τους φίλους μας τους εξωγήινους.

Tα crop circles, στα ελληνικά «Αγρογλυφικά» είναι ανεξήγητα σχέδια που δημιουργούνται σε χωράφια σιτηρών ή ακόμα και δέντρων ή χιονιού, κυριολεκτικά "πιέζοντας" τα φυτά, ώστε να λυγίσουν κατά 90 μοίρες, δηλ. παράλληλα στο έδαφος. Το σύνολο αυτό των ομοιόμορφα λυγισμένων φυτών σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο, σε αντίθεση με τα γύρω φυτά που παραμένουν άθικτα! Εμφανίζονται μέσα σε μία νύχτα κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πάνω από 70 χώρες καταμετρούν αγρογλυφικά στα εδάφη τους. Ενδιαφέρον φαίνεται το γεγονός ότι πολύ συχνά αγρογλυφικά εμφανίζονται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και δείχνουν να έχουν κάποια σχέση με αυτούς. Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού, στο οποίο "αμέσως" μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο, πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα! Μέχρι σήμερα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 10.000 κατά μήκος όλου του πλανήτη, με το 90% περίπου στη Νότιο Αγγλία. Αυτοί που επιδίδονται σε σοβαρές μελέτες για τα αγρογλυφικά, ονομάζονται δημητριακολόγοι (cerealogists-από την Ρωμαϊκή θεά Ceres, την Ελληνική Δήμητρα) ή απλά croppies (από το αγγλικό crop που σημαίνει σοδειά).

Στο ερώτημα αν ο σχηματισμός των αγρογλυφικών είναι φάρσα η απάντηση είναι πως αποκλείστηκε παντελώς το ενδεχόμενο φάρσας . Αν και δυο άτομα παρουσιάστηκαν στην Αγγλία ισχυριζόμενα πως ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα σχέδια , ως ένα είδος φάρσας , όταν κλήθηκαν να κάνουν μια επίδειξη του πώς τα κατάφεραν, απέτυχαν να δημιουργήσουν αυτά τα τόσο πολύπλοκα σχέδια , και μάλιστα σε μια νύχτα. Τα αγρογλυφικά σχηματίζονται γενικώς τη νύχτα, ανάμεσα στις 2 και 4 το πρωί, παραδοσιακά κατά τη διάρκεια των συντομότερων βρετανικών βραδιών της χρονιάς, όταν το σκοτάδι δεν κρατάει πάνω από τέσσερις ώρες. Παρά τις έντονες παρακολουθήσεις απέραντων εκτάσεων με υπερεξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οι σχηματισμοί δημιουργούνται κάτω από τη μύτη εκείνων που τους ψάχνουν.

Αυτό που κατατάσσει τα αγρογλυφικά στα ανεξήγητα μυστήρια είναι καταρχήν το σχήμα τους. Η πολυπλοκότητά τους φτάνει κάποιες φορές να μιμείται πολύπλοκα φράκταλς που μόνο ένας Η/Υ θα μπορούσε να δημιουργήσει και που κάποιες άλλες φορές παραπέμπουν σε τετραδιάστατα σχήματα της κβαντικής φυσικής. Τα γνήσια αγρογλυφικά αναπτύσσονται σπειροειδώς ακολουθώντας τις μαθηματικές αναλογίες που εκφράζονται με τη Χρυσή Αναλογία, τη σπείρα δηλαδή που χρησιμοποιεί η Φύση για να κατασκευάσει οργανισμούς όπως το κοχύλι, το ηλιοτρόπιο, τους γαλαξίες, τη σχέση των αποστάσεων στα κόκαλα του ανθρώπινου χεριού, το σκελετό κάποιου είδους ψαριού που βρέθηκε στις θάλασσες της Σουηδίας, κλπ. Με μαθηματικούς όρους, οι γνήσιοι αγρογλυφικοί σχηματισμοί εμπεριέχουν κώδικες και θεωρήματα που βασίζονται στην ευκλείδεια γεωμετρία, όπως επίσης και αμετάβλητους κανόνες της απόκρυφης γεωμετρίας. Έπειτα, το ότι τόσο ασυνήθιστα και πολύπλοκα σχήματα "σκαλίζονται" σε χωράφια κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα. Έχει αναφερθεί μαρτυρία αξιόπιστων ανθρώπων που βεβαιώνουν να έχουν δει να σχηματίζονται τέτοιοι πολύπλοκοι κύκλοι σε λιγότερο από δώδεκα δευτερόλεπτα! Τα αγρογλυφικά είναι φτιαγμένα με τρόπους ασύμβατους με τη μοντέρνα επιστήμη. Στα γνήσια αγρογλυφικά δεν έχουμε σπασμένα κλαράκια αλλά λυγισμένα, μια περίπου ίντσα από το έδαφος. Τα φυτά δέχονται μια πολύ σύντομη αλλά ισχυρότατη θερμική πίεση (θερμικό κύμα) το οποίο μαλακώνει τα κλαράκια ώστε αυτά να λυγίσουν προς το έδαφος υπό γωνία 90 μοιρών και να παραμείνουν σ' αυτήν τη νέα και μόνιμη θέση τους. Βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως επίσης και οι αγρότες οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως συμπεριφέρεται και πως λειτουργεί η γη τους. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάλογα αποτελέσματα είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων. Η ακτινοβολία στην περιοχή ανεβαίνει 300% πάνω από το κανονικό όριο, ενώ το σύνολο των ζώων που βρίσκονται εκεί κοντά αποφεύγουν να πλησιάσουν την περιοχή. Κάμερες, κινητά, και μπαταρίες δυσλειτουργούν, όπως επίσης και τα όργανα αεροπλάνων που πετούν από πάνω.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα αγρογλυφικά γνήσια. Δίνοντας τον χαρακτηρισμό «γνήσιο» σε ένα αγρογλυφικό, εννοούμε ότι δεν έχει αποδειχθεί η δημιουργία του από ανθρώπινο παράγοντα. Τα γνήσια αγρογλυφικά παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητισμό. Όπως σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους έτσι και γύρω από τα αγρογλυφικά ανιχνεύεται ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, κάτι που έκανε τους επιστήμονες να σκεφτούν πως οι σχηματισμοί αυτοί προφανώς αποτελούν (γεωγραφικώς) κάποια παρεμβαλλόμενα σημεία του γενικού αόρατου ενεργειακού γήινου πλέγματος. Η συχνότητα της ενέργειας αυτής σχετίζεται άμεσα με αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζει το βιοφυσικό ρυθμό του ανθρώπινου σώματος. Έτσι αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο να βλέπεις ανθρώπους να πειραματίζονται μέσα σε χωράφια με αγρογλυφικά πάνω σε ανώτερες καταστάσεις εγρήγορσης ή ακόμα και κάποιες μορφές θεραπειών. Κάποιοι άλλωστε ερευνητές πειραματίζονται εκεί πάνω στα αποτελέσματα ναυτίας, ζάλης και ιλίγγου που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε συχνότητες μικροκυμάτων ή υπερήχων.

Οι θεωρίες για την προέλευση των αγρογλυφικών σχηματισμών βρίθουν. Μία από αυτές την θέλει να είναι εξωγήινοι, μηνύματα προς τους γήινους ενός νοήμονος πολιτισμού που προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτή την εποχή μια ομάδα ερευνητών στην Αγγλία προσπαθεί να αποδείξει την εξωγήινη προέλευση των αγρογλυφικών. Βασισμένοι στα δεδομένα που συνέλεξε η αμερικανίδα γεωλόγος Diane Conrad εξετάζοντας δείγματα εδάφους από ένα αγρογλυφικό που βρέθηκε στη Utah, κοντά στο σπίτι της. Σε αυτά διαπίστωσε ότι η σύσταση του εδάφους είχε αλλοιωθεί. Συγκεκριμένα, ο βαθμός κρυστάλλωσης του εδάφους είχε αυξηθεί που σημαίνει ότι οι κρύσταλλοι του εδάφους βρίσκονταν σε αυξημένη τήξη. Το περίεργο είναι πως τέτοια αυξημένη τήξη παρατηρείται μόνο σε ιζηματογενή πετρώματα που έχουν εκτεθεί για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στη θερμότητα του πυρήνα της Γης και στις πιέσεις τόνων άλλων πετρωμάτων. Τα δεδομένα αυτά έκαναν την Nancy Talbott, επικεφαλή της ομάδας των Άγγλων ερευνητών, να πιστεύουν ότι κάποια ενεργειακή πηγή σχετίζεται με την εμφάνιση των αγρογλυφικών. Κάποια πηγή ενέργειας, που όμως στον ανθρώπινο πολιτισμό δεν είναι γνωστή? άρα?

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας δεν είναι πάντοτε ευνοϊκά, το καλό όμως είναι ότι γίνεται έρευνα χάριν των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνει η ομάδα. Ο καθηγητής Reynolds, ειδικός αναλυτής πετρωμάτων εκτεθειμένων σε ακτινοβολία, απάντησε στην Talbott ότι η ενέργεια που θα προκαλούσε τέτοια κρυσταλλοποίηση του εδάφους θα έπρεπε να είναι τέτοιας ισχύος, ώστε θα αποτέφρωνε τα φυτά. Ο συνεργάτης της Nancy Talbott, Dr Levengood αναπτύσσει τη θεωρία ότι τα φυτά που μαραίνονται για την δημιουργία του αγρογλυφικού, αφυδατώνονται από μέσα προς τα έξω, με κάποια εφαρμογή ενέργειας, παρόμοια/όμοια με αυτής των μικροκυμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε αγρό με σιτάρι στην κομητεία του Σολάνο όπου στις 28 Ιουνίου 2003 εμφανίστηκαν μυστηριώδη αγρογλυφικά, παρατηρήθηκαν αλλαγές στο βλαστό του σιταριού που δημιουργήκαν από ένα είδος ενέργειας (ιονισμένου αερίου). Αν και στην αρχή 4 έφηβοι ισχυρίστηκαν πως σχημάτισαν το σύμπλεγμα των αγρογλυφικών, ο Steven Moreno και η ομάδα έρευνας του υποστηρίζει πως ένα τέτοιο σύμπλεγμά όπως αυτό που σχηματίστηκε στο κτήμα του Larry Balestra είναι αδύνατο να δημιουργήθηκεαπό μια ομάδα 4 εφήβων. Παραδόξως, μια μπάλα φωτός θεάθηκε πάνω από τον σχηματισμό των αγρογλυφικών στις 27 Ιουνίου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπάλες φωτιάς έχουν αναφερθεί, φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί πάνω από αγρογλυφικά και σε άλλες περιοχές. (Πηγή esoterica.gr)

Αν και μετά την εμφάνιση των αγρογλυφικών, τα σπαρτά συνήθως θερίζονται, όλα τα σημάδια δεν εξαφανίζονται. .Έχει παρατηρηθεί πως παραμένει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στην περιοχή όπου βρισκόταν το αγρογλυφικό και σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ανέφεραν πως όταν αυτό το χωράφι ξανασπείρεται για την επόμενη σοδειά, τα φυτά στην περιοχή που είχε εμφανιστεί ο κύκλος μεγαλώνουν με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ότι τα γύρω τους. Στους γνήσιους κύκλους που έχουν θεριστεί, έχει παρατηρηθεί αλλαγή της κρυσταλλικής δομής των φυτών. Έχει επίσης παρατηρηθεί μια διαστροφή του εμβρύου των σπόρων καθώς και εξογκώματα των κλαριών, σαν τα φυτά θα θερμάνθηκαν από μέσα προς τα έξω. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα φυτά δεν υπέστη καταστροφή, αλλά συνέχισαν να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν υπό τη γωνία που είχαν διπλωθεί.

 

Πηγές: www.esoterica.gr, www.cosmicnet.gr, www.supernatural.gr, www.sundaymail.com, Περιοδικό "Ανεξήγητο", Περιοδικό "Strange", Περιοδικό "'Αβατον". Κοινότητα ?Parabrahm?. Κοινότητα ?ThisIsWhatICallMagik?.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...