Jump to content

panas o trismegistos

Αποκλεισμένοι
  • Posts

    788
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About panas o trismegistos

  • Birthday 11/11/1991

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

7,314 profile views

panas o trismegistos's Achievements

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε!

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε! (6/7)

0

Reputation

  1. Αυτό ακριβώς είναι ! Σήμερα το τελείωσα ήταν αρκετά ενημερωτικό αλλά ….. Το σχόλιο μου για την Παραψυχολογία είναι ότι ενώ πιστεύω σε αυτήν σαν επιστήμη και ότι δεν είναι ψευδό-επιστήμη . Προσπαθεί τόσο απεγνωσμένα να κερδίσει την αναγνώριση της mainstream επιστημονικής κοινότητας που καταλήγει να χάνει το νόημα της ! Σε σημείο να κρύβει κάτω από το χαλί της ανακαλύψεις της για να μην ενοχλήσει την της mainstream επιστημονική κοινότητα . Και κάτι σημαντικό για το βιβλίο αναφέρει στην δεύτεροι σελίδα του : Μέρος κάποιων κεφαλαίων που ακολουθούν πρωτοδημοσιεύθηκαν στο περιοδικό mystery και τη μηνιαία στήλη του συγγραφέα Άγνωστες Δυνάμεις , ενώ τα 9 από τα κεφάλαια του βιβλίου δημοσιευτήκαν αρχικά στο συλλογικό έργο Ανεξήγητα Φαινόμενα των εκδόσεων Αρχέτυπο 2009 .
  2. Το Magic to Win είναι μια ταινία του 2011 κινεζική - Hong Kong . Είναι μια χαλαρή ταινία του την βλέπεις ευχάριστα τώρα το καλοκαίρι και είναι μια καλή αλλαγή από της αμερικανιες . http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_to_Win http://www.veoh.com/watch/v27165726eaTM3fcr?h1=Magic+to+Win+2011+Eng+Sub+
  3. Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκυμαντέρ του Charles Ferguson
 με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας τοκογλύφων ! Είναι πολύ καλό ντοκυμαντέρ , πως λέμε zeitgeist αλλά σε πολύ πιο σοβαρό επίπεδο !
  4. Δες αυτό > http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/5802-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1/
  5. «Αν θες να γίνεις πλούσιος και ισχυρός , ασχολήσου με τα χρηματοοικονομικά και τον αποκρυφισμό . Τα χρηματοοικονομικά και ο αποκρυφισμό είναι οι τεχνολογίες που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν ». Μπορεί να ακούγεται ελιτίστικο μα φαίνεται να είναι αλήθεια ! :smiley_abzw:
  6. ΣΙΝΤΟΊΣΜΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΟΣΜΟΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ http://www.metafysiko.gr/?p=4751 Στο άρθρο αυτό γίνεται μια πολύ καλεί ανάλυση για το Σιντο .
  7. Από τη διάβασα στο βιβλίο ‘η Αυγή Των Μάγων’ . Ο Χίτλερ και το επιτελείο του πίστευαν σε 2 απόκρυφους μύθους! Α) Στην θεωρία του αιώνιου πάγου . Ότι δηλαδή πριν μερικές χιλιάδες χρόνια βόρεια της Γερμανίας και στην Σκανδιναβία υπήρχε μια φυλή υπεράνθρωπων οι λεγόμενοι Υπερ-βόρειοι και απόγονοι αυτόν πίστευαν ότι είναι η Ναζί ! Αυτή τους οι χαζομάρα τους κόστισε τον πόλεμο και αυτό επειδή όταν ξεκίνησαν το 1941-42 τον πόλεμο κατά της Ρωσίας μόνο που αντίθετα με όλες της άλλες φορές που φρόντιζαν το στρατεύματα τους να έχουν πλήρη εξοπλισμό . Εκεί για πρώτη φορά είχαν λίγο εξοπλισμό και όχι πολλά ζεστά ρούχα , το επιτελείο τον Ναζί πίστευε ότι καθώς οι Ναζί Γερμανοί είναι απόγονοι τον υπερβόρειων το βαρύ χιόνι της Ρωσίας δεν θα του φανεί εμπόδιο ! Αποτέλεσμα πανωλεθρία ! Β) Την θεωρία της κούφιας Γης ! Ξέρετε τα γνωστά περί αυτής της θεωρίας . Μάλιστα τον 1944 πριν την απόβαση τον σύμμαχων . Βασιζόμενη πάνω σε αυτή την θεωρία είχαν κάνει ένα πείραμα με ραντάρ της τότε καλύτερη τεχνολογίας που διέθεταν , και με ένα είδος υπέρυθρες ακτίνες με σκοπό να εξαπολύσουν μια καταστροφική επίθεση στην Βρετανία ! Το πείραμα αυτό άγγιζε τα όρια του αποκρυφισμού , αποτέλεσμα Αποτυχία !
  8. Αν ψάξεις στο google για ελληνικά e-shop θα βρεις σίγουρα . Τώρα αν είναι από φυτικά υλικά είναι σχετικό . *Συγκεκριμένα e-shop δεν αναφέρω γιατί νομίζω απαγορεύεται από τους κανόνες και θεωρείται διαφήμιση .
  9. "προσιόντων" τη σημαίνει είπαμε ; Τα υπόλοιπα τα κατάλαβα
  10. Είναι μια Ιαπωνική ταινία του 2007 . Υπόθεση : Μέσω μιας μηχανής του χρόνου το υπουργείο οικονομικών στέλνει την πρωταγωνίστρια πίσω στο χρόνο στης αρχές του 1990 λίγους μήνες πριν την χρεοκοπία της Ιαπωνίας , για να εμποδίσει να συμβεί ! http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_Fiction:_Boom_or_Bust Γιατί να δείτε την ταινία ; Αν έχετε βαρεθεί της αμερικανικές είναι ευκαιρία για κάτι εναλλακτικό . Είναι επιστημονικής φαντασίας και έχει σκεπτόμενο χιούμορ ! Μπορείτε να τη δείτε με αγγλικούς υποτίτλους . Πάντως θα ήθελα πολύ σε μερικά χρόνια να γυρίσουν μια ανάλογη ταινία εδώ στην Ελλάδα όπου π.χ. ο πρωταγωνιστής ή πρωταγωνίστρια μέσα από μια μηχανή του χρόνου θα στέλνονταν πίσω στο 2007 ή 2008 για να σταματήσει την χρεοκοπία της Ελλάδας ! Φανταστείτε το : Θα προειδοποιούσε τον κόσμο ότι θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς ,να μην παίρνουν τόσα πολλά δάνεια , τον υπουργώ οικονομικών ‘αλογοκλέφτη’ για το επερχόμενο κραχ κ.α. Ο κόσμος δεν θα τον/την πίστευε και θα απαντούσε μα λεφτά υπάρχουν
  11. Πραγματικά ! Και πάνω σε αυτό θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2013 : Στο Fb σε ένα Group ονόματι '5.000 Έλληνες Anime Fans' είχα κάνει μια δημοσίευση για συζήτηση « Το anime fairy tail που σαν κύριο θέμα του έχει την μαγεία και τους μάγους , μου κάνει εντύπωση πως ο δημιουργός του είναι χριστιανός ! και μάλιστα σε μια χωρά όπως η Ιαπωνία που λιγότερο από το 1% είναι χριστιανοί !» Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν ειρωνικά έως και υβριστικά . Τέλος μετά μερικές ώρες με μπλόκαραν από το Group ! Μα σας ρωτώ τόσο προσβλητικό ήταν αυτό που έγραψα ή απλά το επίπεδο τους είναι λίγο μεσαίωνας …..;
  12. Πρώτα από όλα και οι αποκρυφιστές άνθρωποι είναι , και αυτό σημαίνει ότι παρασύρονται – κάνουν λάθη . Όσο για τους Γερμανούς – Ναζί υπάρχει γενικά μια κακία και έχθρα προς αυτούς μέχρι και σήμερα για πολλούς λόγους αλλά θα σταθώ στο ότι βασικός λόγος είναι ότι δεν τιμωρήθηκαν όσο θα έπρεπε για τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας με αποτέλεσμα αυτό να έχει καταστροφικές συνέπειες σήμερα! Αλλά ας δούμε τα πράγμα λίγο ιστορικά πως συνέβησαν : Όταν ήρθαν πρώτη φορά στη εξουσία η Ναζί ήταν κάτι νέο που ο φτωχός και εξευτελισμένος λαός έλπιζε ότι θα φέρει την αλλαγή (που την έφερε αλλά δεν ήξεραν που να την σταματήσουν και ξέφυγαν....) . Το ότι οι Ναζί κυβερνούσαν δεν σημαίνει ότι όλοι Γερμανοί συμφωνούσαν μαζί τους(!) αλλά ήταν μια επιλογή ανάγκης . Ακόμη και όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ο κόσμος σκεπτόταν όπως ο Αμερικανικός λαός σήμερα(!) « Δεν συμφωνούμε με την πολιτική της κυβέρνησης αλλά πρέπει να στηρίξουμε τα στρατεύματα μας » Κάπως έτσι και μερικοί Γερμανοί αποκρυφιστές δεν συμφωνούσαν εντελώς με την γραμμή που ακολουθούντα αλλά πίστευαν πως έπρεπε να στηρίξουν την χώρα τους ! :whistling2:
  13. ΔΙΟΡΘΩΣΗ του Θάνου Αναστόπουλου Είναι μια σκεπτόμενοι ελληνική ταινία του 2007 . Δεν είναι ταινία που θα δεις για να διασκεδάσεις , αλλά μια ταινία που σε βάζει σε σκέψεις και σου δείχνει την τότε κρυφή πλευρό της ζωής ! * Για τα γεγονότα της ταινίας δεν μπορεί να κατηγορηθεί η (επιβαλλόμενη) «οικονομική κρίση» γιατί η ταινία βγήκε το 2007 όταν λεφτά υπήρχαν (το χρήμα κινούνταν στην αγορά) . Υπόθεση: Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, η ταινία παρακολουθεί τα βήματα ενός άντρα που αποφυλακίζεται, σε μια οδύσσεια στη σύγχρονη ακρωτηριασμένη «τριτοκοσμική» Αθήνα, ανάμεσα σε περιθωριακούς, μετανάστες, άστεγους, κλειστές ομάδες και σύγχρονους πατριώτες. Στη διαδρομή του θα συναντήσει μια γυναίκα κι ένα παιδί.
  14. Στο Σίντο και την Ιαπωνία (καθώς είναι η εθνική παραδοσιακή θρησκεία της χώρας ) έγινε κάτι πρωτόγνωρο και απίστευτο στα μέσα του 20ου αιώνα . Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο παραιτείται από το Divine Status του ! Ως μέρος της συμφωνίας παράδοσης στου συμμάχους . Οι σύμμαχοι επέτρεψαν στον Χιροχίτο να κρατήσει τον θρόνο του, αλλά απαιτείται να αποκηρύξει τις ημι-θεϊκή του κατάσταση. Στην 1η Ιανουαρίου, 1946, Χιροχίτο ανακοίνωσε δημόσια ότι απέρριπτε την ιδέα "της αντίληψη ότι ο αυτοκράτορας είναι ένας ζωντανός θεός" ! Το < ένας ζωντανός θεός> δεν είναι ακριβές σωστό , καθώς για την ακρίβεια θεωρούνταν Celestial being – <ιερό ον> . Θα πει κάποιος εεεε και ; Ναι αλλά για φαντάσου στην θέση του να ήταν π.χ. ο Χριστός , ο Βούδας , ο Μωάμεθ, ….. (βαλτέ ότι νομίζετε ) Π.χ. ο Χριστός τελικά δεν δέχτηκε να αποκηρύξει την θεϊκή του κατάσταση και έγινε ότι έγινε …… δηλαδή τον σκότωσαν . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θεοποιηθεί ακόμη περισσότερο , να επικράτηση χάος μέσα στα επόμενα 200 χρόνια , προσηλυτισμός , δογματισμός , ίσως και το κάψιμο της Ρώμης από φονταμενταλιστές χριστιανούς ….. Ναι άλλα ο Χιροχίτο ήταν και αυτοκράτορας έκανε της δηλώσεις του με πρόσταγμα του κατακτητή (Αμερικής) όχι για να σώσει το τομάρι του , είχε και έναν λαό στο νου του . Που αν δεν υποχωρούσε ίσως να σκοτωνόταν να γινόταν ιδεατός θεός τύπου χριστός και να είχε επικρατήσει στην ητ-τημένη Ιαπωνία το χάος με δεκαετίες αναταραχών , φανατισμούς , κ.τ.λ . *Σημειώστε ότι όταν έκανε της δηλώσεις αυτές είχαν ήδη πέσει οι 2 ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ! Ο φόβος και η ανησυχία για την χώρα του και τους κατοίκους της ήταν πολύ έντονος ! Και τι απέγινε τελικά στην ζωή του ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ; Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ήταν ο πιο μακροχρόνιος βασιλεύοντας της Ιαπωνίας (63 χρόνια ) και με την μεγαλύτερη μακροζωία (87 ετών) αυτοκράτορας ! Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ήταν ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, όταν έγινε μια παγκόσμια στρατιωτική δύναμη , όταν εισέβαλε η Κίνα, όταν επιτέθηκαν στο Περλ Χάρμπορ , και όταν κατόρθωσαν να γίνει ( η Ιαπωνία) η δεύτερη στον κόσμο οικονομική υπερδύναμη. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου εκατομμύρια Ιάπωνες νέοι άνδρες πέθαναν στο όνομά του. Η συμμετοχή του Χιροχίτο στης αποφάσεις για τον πόλεμο δεν είναι ακόμη γνωστή ! Δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος ήταν ενεργός στη διαμόρφωση της πολιτικής ή αν ήταν ένα σύμβολο ενότητα του έθνους χωρίς αποφάσεις που ζούσε σε κατοίκων περιορισμό, αλλά τα πράγματα φαινομενικά γίνονται το όνομα του …. Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο πέρασε μια εκπληκτική μεταμόρφωση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που καθρεφτίζεται τις αλλαγές που βίωσε η χώρα του. Πριν τον πόλεμο ήταν <ιερό ον> της κρατικής θρησκείας Σίντο , που απαγορευόταν να φωτογραφηθεί ! Μετά τον πόλεμο ήταν ένας μονάρχη δημοκρατίας που εμφανίστηκε σε πλήθη φορεμάτων και θεωρήθηκε από κάποιους ως μεταρρυθμιστής. Η Showa Περίοδος (1926-1989) αναφέρεται στην περίοδο του αυτοκράτορα Χιροχίτο που ήταν στον θρόνο , η οποία εκτείνεται κατά μήκος το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα . Showa σημαίνει "Φωτισμένη Ειρήνη"; ένα ειρωνικό όνομα για έναν αυτοκράτορα που η χώρα του έλαβε συμμετοχή στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο !
  15. Ένα μίνι ντοκιμαντέρ ( επ. εκπομπής ) για την Ελληνική μετανάστευση στην Γερμανία . Συμπεράσματα πολλά , το πιο σημαντικό αν έχετε στην Ελλάδα ένα δωμάτιο να κοιμηθείτε , ένα πιάτο φαί και λίγη θέρμανση . Τότε μείνετε εκεί γιατί στην Γερμανία δύσκολα θα το έχετε αυτό ! http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=%24y_u_q_t_sn_c_u_o8%3d
×
×
  • Create New...