Jump to content

Speedy

Διαχειριστές
  • Posts

    2,226
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Speedy

  1. 6 hours ago, Νεφέλη said:

    Επίσης μέχρι πρόσφατα ήταν ανήκουστο να λες "δεν πιστεύω στον Χριστό"/"δεν πιστεύω ότι ο Χριστός ήταν Θεός"/"πιστεύω ότι η θρησκεία είναι κάτι σάπιο"/"οι περισσότεροι παπάδες είναι καθίκια"/κλπ κλπ. Πλέον μπορείς να τα πεις όλ' αυτά. Πές τα λοιπόν! Είσαι θυμωμένος/πικραμένος/μπαϊλντισμένος από το θρησκευτικό σύστημα που γνώρισες από παιδί... καλά κάνεις! Πες το! Μπορείς πλέον να το πεις, χωρίς να καταλήξεις στην πυρά. Συνειδητοποίησε τι πραγματικά πιστεύεις. Κατανόησε την ρίζα των πεποιθήσεών σου. Καλό είναι και καλό θα σου κάνει. Το κατάλαβες Speedάκο :wink_anim:

    Οπότε συνειδητοποίησε και εσύ ότι υπάρχουν άθεοι και κατανόησε την ρίζα των πεποιθήσεών τους. Αντίο! :thanks:

  2. 14 hours ago, Δανάη said:

    Είναι όντως αλήθεια ότι οι άθεοι υπερασχολούνται;  (τσουπ, πετάχτηκα κι εγώ μετά από 8 σελίδες..) Ή θεωρούμε ότι υπερασχολούνται γιατί στο παρελθόν δεν τολμούσαν να ασχοληθούν, ενώ τώρα υπάρχει μια σχετική ελευθερία.

     

    Σκεφτείτε επίσης ότι κάποια εποχή ήσουν άλλο είδος Χριστιανού και σε απαγχονίζανε!

    πχ στην Αγγλία τον 17ο αιωνα, αν ήσουν καθολικός παπικός χριστινανός και όχι προτεστάντης χριστιανός σε καθάριζαν! Το ίδιο συνέβαινε και στην Ισπανία με τους μη καθολικούς χριστιανούς.

    Δεν υπήρχε περιθώριο μέχρι και πολύ πρόσφατα καν να απορρίψεις την ύπαρξη του θεού!  Δηλαδή το πιο απλό να ισχυριστείς ότι όλα αυτά δε τα δέχεσαι. 

    Τώρα που υφίσταται αυτή η απόρριψη, αρχίζει και τσιγκλάει - ενοχλεί ότι υπάρχει υπέρ-ασχόληση από τους ΔΗΘΕΝ άθεους (γιατί φυσικά αυτοί δεν υπάρχουν , ε Νεφέλη); 

     

     

  3. Τα'χετε μπλέξει λιγο ...
    Ο ενας λέει θεός ειναι τα πάντα ο αλλος τα κοάλα ο αλλος η Αρχή των Αξιών, η αλλη λέει Ιδεά....

    Κάτι τέτοιο γίνεται: 

     

    χαχαχααχαα

    Να επισημάνω ότι οτιδήποτε γράφετε θα χρησιμοποιηθεί εναντίων σας σε όλα τα δικαστήρια της γης και θα ενταχθείτε για παντα στο αιώνιο ban. 

    • Haha 2
  4. 1 hour ago, Νεφέλη said:

    Επαναλαμβάνω έναν δικό μου ορισμό: Το σύνολο των φυσικών νόμων που διέπουν το σύμπαν, το λέω Θεό.

    Αρνείσαι την ύπαρξη των φυσικών νόμων και την επιρροή τους πάνω στα πάντα;

     

    1. Ο αστυνομικός είναι όργανο-_-
    2. Το μπουζούκι είναι όργανο -_-
    3. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι :thumbsup::thumbsup::thumbsup::winner_first::lol::clapping::cheerful_h4h:

    Και το σύνολο των μπουζουκιών το λέω Αστυνομικό Τμήμα! Έτσι το λέω! ΠΑΠ! 

    Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;Αρνείσαι;

    Αρνείσαι την επιρροή του μπουζουκιού πάνω στα πάντα;
    Proof:

    Panda playing with his bouzuki and having influence on it

     

    Μετά λες 

    19 minutes ago, Νεφέλη said:

    Υπάρχουν συγκεκριμένοι και κοινά αποδεκτοί ορισμοί γι' αυτά τα δύο (σε αντίθεση με τον Θεό), οπότε δεν έχει σημασία τι (και αν) ορίζω εγώ.

    ...που θέλεις να το πας...;

    Λες: "Υπάρχουν συγκεκριμένοι και κοινά αποδεκτοί ορισμοί" Το συγκεκριμένοι ορισμοί τι σημαίνει; Είναι 5-6? Είναι 50? Είναι 500? Που τους γράφει; Το κοινά τι σημαίνει; Τους αποδεχόμαστε όλοι (το 100% των ανθρώπων) και στο 100% με βάση αυτά που περιγράφουν αυτοί οι ορισμοί;  Μήπως εσύ πιστεύεις σε 50 από τους 500; και στους 50 για τους 2 δεν είσαι και 100% σίγουρη; Είμαστε σίγουροι για τους 500 ή μήπως το ψάχνουμε ακόμα; Μήπως και εσύ "βολεύτηκες" σαν μερικές @Sabrina -ες εδώ μέσα και το έριξες στο γενικά και αόριστα; 


    Τελικά δηλαδή το σύμπαν είναι έτσι γιατί στο περίπου το γνωρίζουμε ότι είναι έτσι άρα ας το αποδεχτούμε και στο περίπου ότι όντως είναι περίπου έτσι και ότι αυτό να ξέρεις είναι σίγουρα ο θεός γιατί τα πάντα παίζουν μπουζούκι και όπως είπε και ο @Αυγερινός "Tsubaka"

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 

    "οπότε δεν έχει σημασία τι (και αν) ορίζω εγώ."
    Δεν έχει σημασία αρκεί που τα πάντα είναι αστυνομικοί και παίζουν μπουζούκι! ;) 

     

     

     

    • Haha 2
  5. 22 hours ago, Νεφέλη said:

    ΠΟΣΑ post ΔΕΝ έχεις διαβάσει; :018bleh:

    Έχω διαβάσει όλα τα post και συμβαίνει το εξής τραγικό. 

    Πρώτα από όλα η έννοια του άθεου δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχει η έννοια του θεϊστή, δηλαδή κάποιου που πιστεύει σε θεό/θεούς ανεξάρτητα το αν πιστεύει και σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία παρόλο που αυτά τα δύο πάνε πακέτο μαζί συνήθως.
    Αν δεν υπήρχε κανείς να πιστεύει σε θεό/θεούς δεν θα υπήρχε καν η έννοια του άθεου αφού όλοι θα ήμασταν ούτως ή άλλως άθεοι.
    Έτσι όπως και η έννοια του ότι είμαστε υγιής υπάρχει για το γεγονός του ότι υπάρχουν ασθενείς. Αν δεν υπήρχαν οι ασθένειες θα ήμασταν εξορισμού υγιής και δε θα υπήρχε καν σαν έννοια η υγεία. Όπως και η έννοια του καραφλού δεν θα υπήρχε αν δεν έβγαζε κανείς ούτως ή άλλως μαλλιά στο κεφάλι του.

    Έτσι λοιπόν συμβαίνει το εξής τραγικό. Σπεύσανε οι περισσότεροι να δώσουν τον ορισμό του άθεου χωρίς καν να μας δώσει ο αρχικός ομιλητής τον ορισμό του θεού/θεών, ανεξάρτητα αν μπορεί να αποδείξει ή όχι τα λεγόμενα, τους ισχυρισμούς και τους ορισμούς του γιατί αυτό και αν είναι μεγάλο ανέκδοτο για τρελό γέλιο αλλά τελωσπάντων, για να του απαντήσουμε και εμείς πολύ ευγενικά ότι δεν ασπαζόμαστε τίποτα από αυτά που λέει και είναι μη υφιστάμενα μέχρι να τα αποδείξει να τελειώνουμε. 

    carl.jpg

    • Like 1
  6. .

     

    Κατά την γνώμη μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άθεοι.

     

    Ενδιαφέρεται κάποιος (που κατά προτίμηση να δηλώνει άθεος) να μου αποδείξει το αντίθετο; :)

     

    .

    Φυσικά και υπάρχουν άθεοι. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο θεό. 

     

    :good:

    • Like 1
  7. Λέω εγώ πουθενά κάτι τέτοιο; Απλώς πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι τα πάντα στον κόσμο θετικές επιστήμες.

     

    Χαίρομαι που το διασαφηνίζεις. Αρα σε τι θα μας βοηθήσουν οι αυτές οι επιστήμες που αναφέρεις; "Θα ανοίξει το μυαλό" τους προς τα ποιον τομέα;

  8. ...Και μετά τον ψηφίζω γιατί λεφτά υπάρχουν αλλά τελικά μας είπε ψέματα και εδώ και πόσα χρόνια ζούμε σε μια bootloop στην Ελλάδα και όλα αυτά γιατί δε μας αφήνουν γιατί είμαστε "Έλληνες" και επίσης μας ψεκάζουν! Σωστός; 

  9. " Από τη μιά. Κι έχει και συνέχεια. Γιατί στη φύση είναι φυσικό η "φύση να καταστρέφει τη φύση" άρα ο άνθρωπος ως φύση δεν κάνει κάτι αφύσικο από την άλλη

     

    Μπορεί να μην είναι αφύσικο για τον άνθρωπο να καταστρέφει τη φύση αλλά δεν είναι σοφό αφού ουσιαστικά καταστρέφει το περιβάλλον στο οποίο και επιβιώνει, και όπως είχες πει 3000 χρόνια δεν γίναμε καθόλου σοφότεροι αλλά ίσως τελικά να γίνουμε αναγκαστικά ;)

  10. Ε, και; Εμένα γιατί θα έπρεπε να με απασχολεί αυτό; Πρόβλημά δικό του κι ας φροντίσει να το ξεπεράσει. Εγώ απλώς επισημαίνω πως είναι ακόμα ένας μονοθεϊσμός.

     

    Πως είναι μονοθεϊσμός αφού οι άθεοι δε πιστεύουν στο θεό;  :P

     

    Επίσης νομίζω ότι και εσύ συ στο απόσπασμά σου κάπου το χάνεις γιατί λες

     

    "Κι εσείς που τον θαυμάζετε όταν λέει κάτι τέτοια, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε και λίγο ανθρωπιστικές επιστήμες, κοινωνιολογία, ψυχολογία να ανοίξει λίγο το μυαλό σας. Όλο βιολογία και κβαντική φυσική πια; Νισάφι!"

     

    Καταρχήν δε θεωρώ ότι αποκλείει τις ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά ακόμα και αν το κάνει αυτό δε σημαίνει ότι δίνεις βαρύτητα στο post σου. Δηλαδή αν διαβάσουν οι συγκεκριμένοι άθεοι ψυχολογία και κοινωνιολογία θα δουν το θεό; Θα τον νιώσουν; Θα καταλάβουν ότι όντως υπάρχει;

    Επίσης αν πας σε ένα ψυχολόγο και τους πεις μου μιλάει ο θεός και μου λέει το οτιδήποτε , τότε ο ψυχολόγος πως θα αντιδράσει;; Για να το σκεφτούμε λίγο... ¯\_(ツ)_/¯

  11. Σχετικά πρόσφατα είχαμε την ίδια συζήτηση με τον Αρχάγγελο και τον Rasputin, και ο Αρχάγγελος είπε κάτι πολύ σωστό 

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

     

     

    Πέρα από την πλάκα μήπως κάποιος από τους εκπαιδευτικούς να βάλει χεράκι; ΠΧ: Δανάη? 

  12. Αναφέρει την θρησκεία.

    Άρα, ναι, λέει ξεκάθαρα για "οργανωμένο σύστημα πίστης/λατρείας προς τον/ην/ο/ους Θεό/α/ο/οι, με συγκεκριμένα πιστεύω, δόγμα, ιερατείο, τρόπο λατρείας"  :018bleh:

     

     

    "Η θρησκεία ονομάζεται η σχέση του ανθρώπου με το Θείο. Είτε δεχθούμε τη λατινική ετυμολόγηση της λέξης, (religare/relegere=συνδέομαι ενώνομαι), είτε την ελληνική (θρώσκω =αναβαίνω), σε κάθε περίπτωση υποδηλώνεται ο σχεσιακός χαρακτήρας της θρησκείας: ανάμεσα σε θείο και ανθρώπινο, υπερφυσικό-φυσικό, υπερβατικού-ενδοσκοπικού, πνευματικού-υλικού, ψυχικού-φυσικού, ατομικού-κοινωνικού. Για την ύπαρξη της θρησκείας απαιτούνται δύο όροι: το θείο και το ανθρώπινο. Η σχέση της θρησκείας και του ανθρώπου είναι αμφίδρομη και αμφίπλευρη, χωρίς να γίνεται μονόπλευρη και μονοσήμαντη." -wikipedia

     

    Άρα άλλο θρησκεία και άλλο εκκλησία! Εσύ λες περί εκκλησίας όχι περί θρησκείας.  Το ότι καπήλευσε η εκκλησία την έννοια θρησκεία είναι άλλο πράγμα..  :018bleh: 

  13. <<...Αυτό που ψάχνει ο άνθρωπος στη θρησκεία είναι να σώσει την ίδια του την ατομικότητα,

    να τη διαιωνίσει,

    κάτι που δεν μπορεί να το αποκτήσει ούτε με την επιστήμη ούτε με την τέχνη ούτε με την ηθική...>>

    Miguel de Unamuno

     

    Συμφωνείτε;

     

     

    Αυτό που ψάχνει ο άνθρωπος στη θρησκεία είναι να σώσει την ίδια του την ατομικότητα= Συμφωνούμε

    κάτι που δεν μπορεί να το αποκτήσει ούτε με την επιστήμη ούτε με την τέχνη ούτε με την ηθική = Δε συμφωνούμε

     

    Είναι σα να λέει αυτό που λένε οι σημερινοί φαντασιόπληκτοι θρήσκοι κατά των Άθεων-Άθρησκων, ότι δηλαδή όποιος δεν πιστεύει στον θεό δεν έχει και ηθική και ότι εαν δε πιστεύαμε όλοι στο θεό θα ήμασταν ανήθικα κτήνη που θα σκοτώναμε ο ένας τον άλλον !!

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΥΤΟ !!!!

     

    -Maximum Trolling- 

    giphy.gif

×
×
  • Create New...