Jump to content

αδελφότητα της θλίψης


 Share

Recommended Posts

Μου αρέσει που το θέμα με τον ιούδα είναι και σε άλλο τόπικ... :):offtopic:

 

Ετσι να το μπαχαλέψουμε λιγάκι! :063laugh:

 

Εχεις δίκιο ... Υιός του Ανθρώπου είχε πει!!! :clapping::clapping::clapping:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

. Ε δέν βρίσκουμε άκρη κοριτσάκι μου !! (άτσα πάλι σε μικρυνα!)

 

Μερσί! :018bleh:

 

Δεν απαντάω στα υπόλοιπα γιατί θέλω να μάθω για την αδελφότητα της θλίψης και ήδη της το έχω κάνει ... "κακά", το θέμα!

 

Βάση δε των μαγικών δυνάμεων που έχω, διαισθάνομαι πως η Αιθρία έχει τρυφερό μεν, χέρι, αλλά βαρύ! Πάμε να διαφωνήσουμε κάπου αλλού;

Link to comment
Share on other sites

Αιθρία συγνώμη που σου χαλάω το θέμα, εγώ πρώτη φορά ακούω για αυτό που λες.

Θέλω απλώς να σχολιάσω τα λεγόμενα των προηγούμενων και να πω ότι ''θαυμάζω'' την άνεση και την σιγουριά τους για γεγονότα που συνέβησαν πριν 2000 χρόνια περίπου, που γράφτηκαν, ξαναγράφτηκαν, έγιναν και ταινίες...

Πραγματικά πιστεύεται ότι οι λεπτομέρειες που λέτε είναι αλήθεια??? Είστε 100% σίγουροι για αυτά? Πως μπορείτε να είστε τόσο απόλυτοι στις απαντήσεις σας?

 

Μία παρένθεση έκανα....συγνώμη Αιθρία

Link to comment
Share on other sites

χμμμ το θέμα πήρε μάλλον διαφορετικές διαστάσεις απο ό,τι ήθελα... :( όσον αφορά την απορία σου Αρχάγγελε είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρη για την ύπαρξη αυτής της αδελφότητας και κατά έναν μυστήριο τρόπο ενώ ασχολούμαι με αυτά τα θέματα, ''έτυχε'' να συμπίψει χρονικά η στιγμή που μεταφράστηκε επιτέλους το ευαγγέλιο του Ιούδα, το βατικανό ήδη έχει αρχίσει να συζητάει το θέμα του ''αιώνιου προδότη'' και όπως φαίνεται απο τα γεγονότα θα αποκατασταθούν πολλά πράγματα. Μπορείς να πάρεις αν θέλεις το national geographic του μήνα Μάη το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτό θα σε ενημερώσει πολύ καλύτερα απο ό,τι εγώ. Μάλιστα σε ένα σημείο γίνεται και αναφορά στην αδελφότητα, όχι ονομαστικά αλλά κάποιος που γνωρίζει καταλαβαίνει οτι παραπέμπει σε αυτήν. Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν πολλές αναταραχές στους κύκλους της εκκλησίας, το άσχημο είναι πως πάλι κάποιοι θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τα γεγονότα όπως γίνεται πάντοτε. μα η αλήθεια έχει έρθει ήδη στην επιφάνεια...

Link to comment
Share on other sites

lithos kai δαίμονα μην παρεξηγήστε τόσο εύκολα... σαν να μου φαίνεται οτι οι περισσότεροι είναι πολύ εύθικτοι εδω πέρα.... :blink::wacko:

Link to comment
Share on other sites

:cheerful: Καλή μου Αιθρία δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά στους υπόλοιπους (Lithos και Demons σε εσάς μιλάω).

Όσο για αυτά που λες δεν σε αμφισβητώ. Δεν έχω ούτε στοιχεία, ούτε λόγο για να το κάνω.

 

Μην ανησυχείς για την τροπή του thread.... θα έρθει στα ίσια του με τον καιρό. Και εγώ έτσι ανήσυχος και ανυπόμονος ήμουν στην αρχή, τώρα συνήθισα :)

 

Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα στρώνουν!!!

Ματς μουτς

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest cryogenesi

Υπάρχει ενα βιβλίο "Μυστικές εταιρίες" Συγγραφέας: Ελμάζης, Στέφανος, απο ότι διάβασα λίγο στα περιεχόμενα του μέσα απο την παρουσίαση του στο νετ (δεν το έχω διαβάσει αλλα το παράγγειλα), καλύπτει την θεματική ενότητα που ζητάς, παραλάλληλα με άλλες "Ροδόσταυροι, οι Τέκτονες, οι Καθαροί, οι Βογόμιλοι των Βαλκανίων, οι Ναΐτες Ιππότες, οι Ιλλουμινάτοι, το Τάγμα της Χρυσής Αυγής, ο αινιγματικός Ναός της Σιών, η αόρατη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, το ανεξιχνίαστο Ordo Templi Orientis του ’λιστερ Κρόουλυ, η παράξενη Αδελφότητα της Θλίψης, οι σκοτεινοί Ασσασσίνοι, οι Ιησουίτες, το αρχαίο Τάγμα των Πυθαγορείων" πιστεύω οτι σίγουρα αξίζει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη μας.

Link to comment
Share on other sites

 

Ο Ιησούς ήταν Δάσκαλος. Σε κάποιους! Τους έλεγε πράγματα! Τι πράγματα τους έλεγε; Χρησιμοποιούσε την λέξη "Θεός" - "Υιός του Θεού" μα ... όλοι οι εβραίοι θεωρούσαν εαυτούς "υιούς του Θεού". Αρα δεν τους έλεγε κάτι παράξενο. Κάτι ξένο στην φιλισοφία τους.

 

Ο Χριστός τις περισσότερες φορές αυτοαποκαλούνταν Υιός του Ανθρώπου...

Link to comment
Share on other sites

:offtopic:

τι ασχολειστε στη τελικη;

Προσπαθηστε ο καθενας οπως μπορει να συντονιστει με τη ζωη γυρω του και τα παντα θα αλλαξουν...

ΟΛΟΙ αυτοι που αναφερονται ως "Μυστικες Εταιριες" αυτο προσπαθουν...

 

Γιατι να βασιζεσαι σε κατι που ναι μεν υπαρχει 20000....χρονια αλλα εχει υπστει τετοια διαφθορα που οτι και να κανεις δε μπορεις να το δεις καθαρα

 

Αρχισε κατι δικο σου, και αν δεν μπορεις ζητα βοηθεια απο καποιον Αθωο και μη ψαχνεις απαντησεις σε προπαγανδες

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Απο δικιά μου έρευνα και ιδίαν πείρα αναφέρω απόψεις προσωπικές που είναι πολύ επιδερμικές για τον σχολιασμό και την χρησιμότητα μιας τέτοιας οργάνωσης που έτυχε να γίνω μέλος κάποια στιγμή της ζωής μου και έχω να πω τούτο: πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό στης στωικές οργανώσεις και στης μυστικές εταιρείες αν φυσικά μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον πολύ γενικό διαχωρισμό, η μεν πρώτες λειτουργούν κάτω από το “πέπλο” της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα και οι μεν δεύτερες μέσα από ένα πέπλο αμπελοφιλοσοφιών και μυστηρίου μπορεί να ασκούν επιρροή στα μέλη τους και να τους εκμεταλλεύονται οικονομικά, σεξουαλικά, κοινωνικά κτλ “δένοντας” τους με ένα σωρό απειλές και υπόσχεσης. Αυτό είναι ένα γενικό πλαίσιο, που έχει για μένα μικρή σημασία, γιατί από όλες αυτές της οργανώσεις/εταιρείες/αδελφότητες κτλ μερικές έως ελάχιστες έχουνε να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, "πηγές" που είναι ενταγμένοι και στης μεν και στης δε, και σε κατ ιδίαν συζήτησης βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι είναι συνειδητοποιημένοι “γιατί” είναι μέλη τους, και δεν τρέφουν αυταπάτες και στην πλειοψηφία τους καλύπτουν “προσωπικές /επαγγελματικές φιλοδοξίες”, είναι ένα “κοινό μυστικό” που δεν τολμάει να ξεστομίσει κανείς που είναι “ενεργό” μέλος τους.

 

Υ.Σ. “Και κάτι πολύ συγκεκριμένο, ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ αυτό ίσως σε κάποιο άλλο τοπικ μπορούμε να το αναλύσουμε”

 

Υ.Σ. “ Γράφοντας αυτά έχω αναλάβει ένα μεγάλο ρίσκο να ερωτηθώ για ποια οργάνωση ήμουνα μέλος η και να αναλύσω όλα αυτά που ανέφερα και ποια είναι τα στοιχεία της ερευνάς για συγκεκριμένες ομάδες και ανθρώπους, ακόμα ακόμα και ποιος είμαι εγώ που μπορεί να μιλάω για όλα αυτά, σίγουρα δεν είναι καθόλου σώφρων κάποιος να μιλάει ανοιχτά για “αυτά” και υπάρχει κίνδυνος να εκτεθεί, σκοπός αυτής της μικρής αναφοράς είναι να δώσω διάσταση απομυθοποίησης και τουλάχιστον όσοι είναι ή υπήρξαν μέλη τέτοιον ομάδων καταλαβαίνουν .“

 

Υ.Σ. “ Δικιά μου άποψη είναι ότι δεν είναι κακό κάποιος να ενταχθεί σε μία ομάδα που νιώθει ότι του ταιριάζει αρκεί να τον εκφράζει και να προσέχει όπως θα πρόσεχε σε κάθε άλλη κοινονική του συναναστροφή ή εκδήλωση αλλά όπως ανέφερα και ποιο πάνω στης οργάνωσής που ίσως αξίζει κάποιος ίσως να είναι μέλος “σου προσφέρονται δεν τους επιλέγεις” αυτά τα ολίγα”

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχουμε βγει όλοι τελείως :offtopic: ή μου φαίνεται; :(:crying: . cryogenesi το βιβλίο για το οποίο μιλάς ήταν αυτό που μου έδωσε τις πληροφορίες για την Αδελφότητα της Θλίψης, αν το διαβάσεις θα καταλάβεις πως η συγκεκριμένη Αδελφότητα δεν έχει ομοιότητες με καμία άλλη αδελφότητα (πέρα απο κάποια απαραίτητα χαρακτηριστικά, τα οποία σαφώς την κάνουν αδελφότητα) επίσης οι απώτεροι σκοποί της διαφέρουν κατά πολύ απο όλους τους υπόλοιπους σκοπούς άλλων Αδελφοτήτων.

 

Το βιβλίο για τις μυστικές εταιρείες είναι καλό αλλά τίποτα παραπάνω (κατά την άποψή μου). Τέλος τα ίδια πράγματα για την Αδελφότητα της Θλίψης λέγονται και σε ένα άλλο βιβλίο του Παντελή Γιαννουλάκη με τίτλο ''ιστορίες που δεν διηγήθηκε ποτέ κανείς''. Και για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα μου, θα ήθελα να ζητήσω και πάλι αν κάποιος γνωρίζει ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ κάτι άλλο πέρα απο αυτά που έχουν γραφτεί πιο πάνω ας απαντήσει.

 

Ευχαριστώ

:)

Link to comment
Share on other sites

Namaste!

 

Σχετικά με την αδελφότητα που αναφέρεστε καθώς και για τα όσα αναφέρθηκαν στο βιβλίο του αρχέτυπου έχω να πω μονάχα πως απλά είναι όλα όσα έγιναν γνωστά από μέλος της μυστικής ομάδας αυτής προς τους υπεύθυνους του-τότε- περιοδικού Άβατον,σε κάποιο αφιέρωμα παλαιού τεύχους//επειδή έτυχε ν'ασχοληθώ καιρό πριν με αυτό το θέμα θυμάμαι πως είχα παραθέσει κάποια στοιχεία του εν λόγω άρθρου σε κάποιο θέμα σε άλλο ιστοχωρο,πραγματευόμενη την ουσία της προδοσίας επί της εσωτερικής ατραπού//

Θα επανέλθω στο εδώ θέμα ,αλλά κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως το ουσιώδες δεν είναι το να λάβει κανείς υπόψιν,ως "στοιχείο" την ανακάλυψη του χαμένου ευαγγελίου ενός Γνωστικού Ιούδα για να διαπραγματευτεί με τα της ορθόδοξης αντίληψης περί προδοσίας στο πρόσωπο του Ιησού που έγινε "Χριστός"..αλλά το να κατανοήσει την πράξη του Ιούδα μέσα από το ήδη υπάρχον ευαγγέλιο αυτού στην καινή διαθήκη..

 

Όσο δε στα όσα αφορούν την αδελφότητα της θλίψης ,έχω να πω πως αυτό που μου έκανε εντύπωση καθώς διάβαζα τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο συγκεκριμένο εκείνο άρθρο,ήταν οι συγκεντρώσεις διαλογιστικού χαρακτήρα της ομάδας αυτής,που αναλαμβάνωντας τον ρόλο του Ιούδα, είχαν σαν σκοπό την λύτρωση των ανθρώπων μέσα από τον ωκεανό των δακρύων τους...

 

Κι ένα κλειδί προς περαιτέρω κουβέντα ..:

ο ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα οίκους καθώς και δώδεκα οι μαθητές Του //για να ολοκληρωθεί ένας χρόνος-μια οντότητα-μια μέρα ή μια νύχτα ..χρειάζονται δώδεκα ώρες-βήματα..οίκοι..

στην δωδεκάτη λοιπόν κρίνονται όλα..

και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να φτάσει η δεκάτη-τρίτη..

η υψηλότερη δόνηση του τρία..

 

 

 

ΟΜ

Link to comment
Share on other sites

Namaste!

Κι ένα κλειδί προς περαιτέρω κουβέντα ..:

ο ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα οίκους καθώς και δώδεκα οι μαθητές Του //για να ολοκληρωθεί ένας χρόνος-μια οντότητα-μια μέρα ή μια νύχτα ..χρειάζονται δώδεκα ώρες-βήματα..οίκοι..

στην δωδεκάτη λοιπόν κρίνονται όλα..

και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να φτάσει η δεκάτη-τρίτη..

η υψηλότερη δόνηση του τρία..

ΟΜ

 

Σχετικα με αυτο ειχα αναφερει καπου πως 12 υπαρχουν ΠΟΛΛΑ

μαθητες,

αθλοι

ζωδια

 

και σε ολα "κρυβεται" το 13ο στοιχειο...

Πιθανοτατα να υπαρχει καποιος διαχωρισμος με το 4/3 πχ 3 ζωδια σε καθε στοιχειο οπως κ οι μηνες/εποχες...

 

δε το εχω ψαξει σχετικα με τον Ηρακλη(τον μονο Θεανθρωπο που παραδεχομαι*) και τη συνβολικοτητα των Αθλων του αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου καποια αποσπασματα επεξηγησεων ΠΟΛΥ ΠΕΡΑ απο καθε "λογικο" πλαισιο

 

*Ο Ιησους ειναι αλλη ιστορια,λιγο πιο μπερδεμενη καθως οσο τα χρονια περναν η προπαγανδες θεριευουν...

Link to comment
Share on other sites

Namaste!

Κι ένα κλειδί προς περαιτέρω κουβέντα ..:

ο ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα οίκους καθώς και δώδεκα οι μαθητές Του //για να ολοκληρωθεί ένας χρόνος-μια οντότητα-μια μέρα ή μια νύχτα ..χρειάζονται δώδεκα ώρες-βήματα..οίκοι..

στην δωδεκάτη λοιπόν κρίνονται όλα..

και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να φτάσει η δεκάτη-τρίτη..

η υψηλότερη δόνηση του τρία..

ΟΜ

 

Σχετικα με αυτο ειχα αναφερει καπου πως 12 υπαρχουν ΠΟΛΛΑ

μαθητες,

αθλοι

ζωδια

 

και σε ολα "κρυβεται" το 13ο στοιχειο...

Πιθανοτατα να υπαρχει καποιος διαχωρισμος με το 4/3 πχ 3 ζωδια σε καθε στοιχειο οπως κ οι μηνες/εποχες...

 

δε το εχω ψαξει σχετικα με τον Ηρακλη(τον μονο Θεανθρωπο που παραδεχομαι*) και τη συνβολικοτητα των Αθλων του αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου καποια αποσπασματα επεξηγησεων ΠΟΛΥ ΠΕΡΑ απο καθε "λογικο" πλαισιο

 

*Ο Ιησους ειναι αλλη ιστορια,λιγο πιο μπερδεμενη καθως οσο τα χρονια περναν η προπαγανδες θεριευουν...

 

 

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ :offtopic: ΙΑΣΗ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...