Jump to content

Lithos

Mέλη
  • Posts

    593
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Lithos last won the day on March 29 2020

Lithos had the most liked content!

1 Follower

About Lithos

  • Birthday 11/11/1968

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Athens

Contact Methods

  • Yahoo
    Argo1111@hotmail.co.uk

Lithos's Achievements

Σούπερ Ντούπερ Μύστης

Σούπερ Ντούπερ Μύστης (5/7)

1

Reputation

  1. Χρόνια πολλά . :)

  2. Όπως το είπες : είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά!!!
  3. Ούτις ... καμία ταραχή! Τι νόμιζες ; Γράφω, για να μαθαίνω και να ανταλλάσσω απόψεις. Όχι για να ταράζομαι. Διαπιστώνω (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) πως επιλέγεις ορισμένα από τα γραφόμενά μου (2-3 λέξεις από τις 6-7) και όχι το σύνολο της έκφρασης που γράφω, και η οποία δίνει μία συνολική εικόνα της άποψής μου, στρεψοδικείς δηλαδή, για να αποδείξεις ... τι; Λόγω ηλικίας, πλέον, (εμ δεν θα ΄χουμε μόνο τα κακά του μεσήλικα!) μπορώ να μην μασάω τα λόγια μου και να σου πω πως απ΄ όσο φαίνεται, νιώθεις την ανάγκη να υπερασπιστείς τον χριστιανισμό σε ένα θέμα όπου απλά δεν κρίνεται! Βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ μαγείας και η μαγεία με τις θρησκείες δεν έχουν κάποια σύνδεση για να τα ανακατεύεις. Βέβαια θα ήταν καλύτερα, από το να προσπαθώ να μαντεύω, να μου πεις που είναι το πρόβλημα αν και εφ΄ όσον υπάρχει τέτοιο. Το καρναβάλι δεν σκεπάστηκε, διότι απλά το εξόρκισαν ως κακό αντί να του βάλουν άλλα ρουχαλάκια. Διαχωρίζω τις θρησκείες μεταξύ τους σε πριν και μετά από 1800 χρόνια, διότι απλούστατα οι αρχαίες θρησκείες δεν είχαν καμιά μα καμιά υποχρέωση να διαμορφώνουν ηθικές ... απλά ήταν εκεί για να καλύψουν την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία με το θείο, όποιο και αν ήταν αυτό! Η Ηθική ήταν προσωπικό θέμα του κάθε ανθρώπου και βεβαίως αναλάμβανε κάθε ευθύνη για τις πράξεις του. Τι ήταν η Ερινύες; Ποιόν λόγο ύπαρξης είχαν; (η ερώτηση είναι ρητορική ... δεν χρήζει απαντήσεως)
  4. Αν δεν με απατά το από μέσα του κεφαλιού μου, άλλο προγονολατρεία και άλλο παλιά θρησκεία ... ! Όμως ξεφύγαμε πολύ! Πάρα πολύ!!! Κινδυνεύουμε να βγούμε Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπορούσαμε να κάνουμε μία καταγραφή όλων των αρχαίων θεσμών και γιορτών και πως έχουν σκεπαστεί από τον χριστιανισμό! Ας μην φοβόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Όλη η Ευρώπη έχει διαπιστώσει κρυμένους καλά, τους αρχαίους τους θεσμούς και τις πρακτικές κάτω από γιορτές των χριστιανών. Εμείς γιατί να μην το κάνουμε; Και όχι Ούτις, κάνεις λάθος! Δεν το επέλεξαν οι πιστοί που έγιναν πιστοί με το ζόρι, αλλά η ίδια η εκκλησία μετέφερε τις γιορτές της για να ξεχαστούν οι παλιές, να σκεπαστούν, διότι οι άνθρωποι απλά-απλούστατα είχαν συνηθήσει και γιόρταζαν τις γιορτές τους για αιώνες! Παράδειγμα : το Καρναβάλι είναι μία γιορτή που η εκκλησία δεν αποδέχεται και μάλιστα την θεωρεί παγανιστική!!!
  5. Για να μην απαντώ σε έναν-έναν ... βρε παιδιά το ΄χω ξαναπεί : η κάθε θρησκεία τα τελευταία 1800 χρόνια έχει αναλάβει την ηθική ανάπλαση των ανθρώπων. Αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε τ ε λ ε ί ω ς α ν ί κ α ν ο ι να το κάνουμε μόνοι μας στους ευατούς μας και τα παιδιά μας, και μιλώ για την συντριπτική πλειοψηφία. Αν πρόκειται να γίνω μία φοβισμένη γυναικούλα που κοιτά τι κάνει η διπλανή της για να την κακολογήσω αφού δεν ταιριάζει με εμένα και την υπόλοιπη πλειοψηφία, και με έχουν μάθει πως η διαφορετικότητα είναι αμαρτία και όχι διακίωμα, άσε Ούτις, προτιμώ να πιστέψω σε άλλες δυνάμεις που στο κάτω κάτω της γραφής έχω νιώσει την παρουσία τους. Και ναι, γιατί δεν είναι ευχάριστο να ανακαλύπτει κάποιος ποιός είναι ο πρόγονός του; Τουλάχιστον από άποψη διαβατηρίου ... Μια χαρά το βρήσκω!!! Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις Sucore πως τα ΄πράγματα θα ξεφύγουν και ΠΟΛΥ γρήγορα΄ ;;;; Θα ξεφύγουν και θα πάνε κατά που; Για πιο πράγμα ακριβώς ανησυχείς;
  6. Σ΄ευχαριστώ Ινγκμαρ για το βιβλίο. Θα το αγοράσω για να ενημερωθώ. Πράγματι νόμιζα πως το μόνο που είχαν κάνει ήταν να καμουφλάρουν γιορτές. Από εκεί και πέρα να προτείνουν τέτοια εξώφθαλμη γητειά ... ! Ναι, βρε Τραγάκι μου! Καλό είναι αυτό, αλλά άϊντε να στρίψεις αυτό το 40% που λες το οποίο ο χριστιανισμός κρατά με τον φόβο. Πως λες να γίνει; Ακόμη και οι δικοί μας, 40, 50, 60 χρονών άνθρωποι και πηγαίνουν ακόμη στην ανάσταση "για τα μάτια του κόσμου". Και μην μου πεις πως είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν από την οικογένειά τους, στον θρησκευτικό τομέα ... τα δικά μου τα ξέρεις! Με τα χρόνια το χωνεύουν. Βέβαια έχω και ένα ευχάριστο. Είχα μιλήσει με έναν κύριο 55άρη (τότε...) προ 3ετίας, και του είπα 2 πράγματα από αυτά που γνώριζα. Αυτός έτυχε να είναι άνθρωπος καλλιεργημένος, και μου τηλεφώνησε την περασμένη εβδομάδα όλος χαρά που συνειδητοποίησε πως ο Πρόγονός του είναι ο Δευκαλίωνας και όχι ο Αβραάμ, καθώς επίσης πως υπάρχουν και άλλου συνειδητοποιημένοι. Εχει δε, την τύχη να ζει μόνιμα σε ένα χωριό κοντά στο Όλυμπο!
  7. Ίσως γιατί δεν φαντάστηκες πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξανακούσει κάτι τέτοιο.
  8. Ναι! Το άκουσα και αυτό! Ένας παπάς (μιά χαρά διαβάσατε : παπάς!), είπε σε μία γνωστή μου κυρία πως αν θέλει να πραγματοποιήσει μία ευχή της ιδού τι πρέπει να κάνει : Στην πανσέληνο, ακριβώς την ώρα που η Σελήνη είναι σε πλήρες γέμισμα, αφού έχει λιβανίσει το σπίτι της για να το καθαρίσει, προσευχόμενη στον Ιησού ( :smilewink: ), θα βγει έξω (!), ακριβώς την ώρα που η Σελήνη είναι σε πλήρη γέμιση, και θα κάνει μία ευχή με ολόκληρη την δύναμη της καρδιάς της. Η ευχή θα πραγματοποιηθεί. Η ευχή, πραγματοποιήθηκε! :cheerful: :smilewink: Και εγώ έμεινα αμίλητη, ανίκανη να αποφασίσω αν έπρεπε να αναλύσω, σε μία 65-χρονη γυναίκα, αυτό που έκανε. Τελικά αποφάσισα να παραμείνω αμίλητη! Έχετε παρατηρήσει παρόμοια ΄κρούσματα΄ εμπλοκής της χριστιανικής εκκλησίας σε παραδοσιακές αρχαίες γητειές; Διότι η κυρία αυτό ακριβώς έκανε, μόνο που ο παπάς της το έντυσε με χριστιανικά ρούχα. Υ.Γ. : κ.κ. Διαχειριστές, αν συτό το θέμα ταιριάζει στην μαγεία (που ίσως να ταιριάζει κάπως καλύτερα τώρα που το ξανασκέπτομαι), μπορείτε να το μετακομίσετε και θα πληρώσω εγώ για το φορτηγό!
  9. Πως φαίνεται ο πεπαιδευμένος μουσικώς!!!! Μπαμ κάνει!!!
  10. Ναι. Αλλά δεν αποδεικνύεται σε κανένα εργαστήριο! Η μητέρα μου έχει υπάρξει στο παρελθόν, σε άλλη χώρα που έτυχε να επισκεφθούμε και ήξερε από που έπρεπε να στρίψει για να πάει σύντομα εκεί που ήθελε και όχι μόνο : ήξερε ακριβώς τι δουλιά έκανε το είχε δει στον ύπνο της και το θεώρησε άσχετο όνειρο μέχρι που την επιβεβαίωσε, τυχαία, κάποιος που γνώριζε την ιστορία του τόπου. Εγώ δεν ευτύχησα ακόμη! B) Άϊντε ... και στα δικά μου!!!
  11. Ναι Atma ... έχεις δίκιο. Πως να κρίνουμε έναν άνθρωπο που δεν έχουμε, προσωπικά, γνωρίσει; Το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι αυτό που ο ίδιος μας δείχνει και τίποτε μα τίποτε περισσότερο! Αυτό λοιπόν το περιτύλιγμα, μας απωθεί, μας ελκύει ή μας αφήνει παγερά αδιάφορους! Εξαρτάται από τα, χωρίς λόγια, ΄μηνύματα΄ που λαμβάνουμε από την παρουσία κάποιου. ... και ... Ναι! Είναι γάτα!!! :smilewink: Δεν με επηρεάζει σε κάτι ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Αδιαφορώ για την δουλιά της, εκτιμώ τις ακαδημαϊκές γνώσεις της, θαυμάζω τον τρόπο που επιβλήθηκε.
  12. Καλημέρα σας παιδιά! Κατ΄ αρχήν αφού διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις να πω τούτο : η Μεϊμαρίδη, όπως πολύ σωστά το έθεσε -νομίζω- ο Τζώννυ, είναι μία εξαιρετική επιχειρηματίας. Πρέπει να σας πω πως οι σπουδές της με έχουν εντυπωσιάσει! Δεν υπάρχουν πολλοί με αυτό το βιογραφικό. Με το βιβλίο της όμως έκανε ένα καλό ... έβγαλε το χείριστο είδος της μαγείας από τα ΄αλώνια΄ τρόπον τινά και την έβαλε στα σαλόνια. Και εξηγούμαι : η όποια ανόητη κυρία ή ο όποιος ανόητος κύριος οι οποίοι θα χρειαστούν την συνδρομή μίας ΄μάγισσας΄ για οποιονδήποτε σκοπό, παλαιότερα ένιωθαν μειονεκτικά και είχε την αίσθηση της ήττας πηγαίνοντας σε μία τέτοια. Σήμερα νιώθει πως κάτι αξίζει, πως μπορεί και εκείνη ή εκείνος να κινεί νήματα χρησιμοποιώντας την μαγεία ή έστω αυτό το είδος της. Όπως είπε όμως και ο Κερατάκος ... αν το έχει η κούτρα του άλλου να κατεβάζει ψείρες ...! Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι να αποκτήσουν σιγουριά των δυνατοτήτων τους. Όποιος διάβασε το βιβλίο της θα κατάλαβε πως η κεντρική ηρωΐδα, εκτός από ΄μαγεία΄ χρησιμοποιούσε πολύ μα πάρα πολύ, το μυαλό της! Έτσι δεν είναι;! Όσον αφορά τα ΄μάγια΄ και τα ματζούνια που προτίνει ... δεν τα έχω διαβάσει οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Κερδοσκοπικά μοιράζει τις γνώσεις της. Ε και λοιπόν;!;!;!;! Αυτήν την εργασία επέλεξε και κερδίζει από αυτήν. Αν δηλαδή δεν έπερνε χρήματα θα ήταν καλύτερη; Καλή-κακή ... αυτή είναι!
  13. Καλημέρα και καλό μήνα παιδιά μου! Η αιώνια ερώτηση του ανθρώπου ε;! Ζωή ... θάνατος ... φόβος ... Υπάρχουν βιβλία που αναφέρουν κλινικές καταγραφές ανθρώπων τους οποίους οι γιατροί τους ΄έχασαν΄ για λεπτά ή ακόμη και για ώρες και εκείνοι περιγράφουν την εμπειρία τους. Όσοι θυμούνται διότι ορισμένοι δεν θυμούνται! Οι ΄νεκροί΄ μας δεν είναι ακριβώς νεκροί κατά την γνώμη μου. Έρχονται κατά καιρούς κοντά μας, όταν κρίνουν πως τους χρειαζόμαστε, αλλά κατά κύριο λόγο το αποφεύγουν. Μέχρι τα 20-21 μου, είχα την δυνατότητα να σκέπτομαι τον παππού μου, ο οποίος μου είχε μαγάλη αδυναμία και έφυγε όταν είμουν 2-3 χρονών, να του ζητώ να έρθει στον ύπνο μου και εκείνος ερχόταν. Άρχισα να ΄παίζω΄ με αυτό η ηλίθια, και κάποιο βράδυ που τον ζήτησα ήρθε θυμωμένος, με μάλωσε λέγοντάς μου, να τον αφήσω ήσυχο και εκεί που πάει δεν μπορώ να τον ακολουθήσω. Βέβαια στο κάδρο υπάρχει η πιθανότητα να φιάχνει παιγνίδια το μυαλό μας με αυτούς που αγαπάμε! Όμως πιστεύω πως αυτή η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη. Καμία Ψυχή δεν διανύει το ίδιο δρομολόγιο με μία άλλη. Ούτε πάνε όλες στην ίδια αίθουσα αναμονής με ταμπελίτσες ΄Κόλαση΄ - ΄Παράδεισος΄. Πάνε εκεί που επιθυμούν για να βελτιωθούν. Η κόλαση η δική μου μπορεί να είναι ο παράδεισος ο δικός σου. Αν οι ζωές μας είναι απλά δοκιμασίες για την βελτίωσή μας ... Αν οι ζωές μας είναι δώρο μοναδικό και πρέπει να το ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε ... Όταν μάθω, δυστυχώς θα είναι αργά για να σας πω τι στ΄ αλήθεια συμβαίνει ή ακόμη και να σας πω εγώ ... εσείς θα με ακούσετε;
×
×
  • Create New...