Jump to content

Φως


 Share

Recommended Posts

Το φως ως γνωστόν συμπεριφέρεται ως σωματίδιο και ως κύμα, ανάλογα με τις εκάστοτε περιστάσεις.

 

Μετά από αιώνες έρευνας, αναζήτησης και πολλών τσακωμών έχουμε καταλήξει στοό ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς το φως, αλλά απλώς μπορούμε να παρακολουθούμε τις δύο αυτές εκφάνσεις του.

 

Δεν είναι αυτό από μόνο ένα τρομερό μυστήριο της φύσης; Ποια είναι η γνώμη σας; Μαθαίνουμε κάτι περισσότερο για το φως τα τελευταία χρόνια ή είναι χίμαιρα και το να ελπίζουμε μόνο;

Link to comment
Share on other sites

Είναι άκρως ενδιαφέρον το ότι το φως αρέσκεται στο να αποκαλύπτει κάθε φορά μια απ'τις δυο φύσεις του. Και η παραδοχή ότι κάτι έχει διπλή φύση, όσο περίεργη ακούγεται, άλλο τόσο άξια θαυμασμού είναι! Ηλεκτρομαγνητικά κύματα υπάρχουν πολλά, φως..μόνο ένα! :lol::D

Link to comment
Share on other sites

Έχει μάλλον να κάνει με την πηγή του φωτός... Είναι η μόνη λογική εξήγηση που μου έρχετε στο μυαλό αυτή την ώρα. Λόγω του ότι το φως παράγετε από την μετατροπή θερμικής ενέργειας ίσως αυτό το φως να κινήτε πάνω σε σωματίδια... Τί γίνετε όμως όταν έχουμε φως από αντανάκλαση η διάθλαση η η η κτλ κτλ. Η πηγή φυσικά θα εξακολουθεί να είναι θερμική αλλά αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης...Μπορεί αυτή να είναι μία εξήγηση. Δεν ξέρω, απλά ένας συλλογισμός...

Και ας μην ξεχνούμε ότι οι ευρέσεις των ανθρώπων στηρίζοντε μόνο στο τι ξέρουμε και κτίζουμε απλά πάνω στις δικές μας θεωρίες. Ο Απόλλων όμως σίγουρα θα έχει κάποιο λόγο αλλά και εξήγηση ως προς αυτό το φαινόμενο :D

Link to comment
Share on other sites

Λόγω του ότι το φως παράγετε από την μετατροπή θερμικής ενέργειας ίσως αυτό το φως να κινήτε πάνω σε σωματίδια...

To φως δεν παράγεται μόνο από τη μετατροπή θερμικής ενέργειας.

 

Σύμφωνα με τη Θεωρία της Δίδυμης Γένεσης είναι δυνατό και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να "συναντηθούν" ένα ηλεκτρόνιο και ένα ποζιτρόνιο* και από αυτή τους τη συνάντηση να προκύψει ένα φωτόνιο, που είναι το στοιχειώδες κομμάτι φωτός.

 

* Το ποζιτρόνιο ανήκει στην κατηγορία των αντι-σωματιδίων, δλδ των σωματιδίων της ανιύλης. Αυτά τα σωματίδια εμφανίζονται και πάλι κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες (ενώ κανονικά δεν έχουν παρατηρηθρί πουθενά) και έχουν ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του "κανονικού" σωματιδίου π.χ. το ποζιτρόνιο που είναι το αντι-σωματίδιο του ηλεκτρονίου έχει ακριβώς την ίδια μάζα με αυτό, αλλά αντίθετο φορτίο.

Link to comment
Share on other sites

Στο προηγούμενο post που έκανα υπήρχε ένα λάθος.

 

Δίδυμη Γένεση ορίζεται το φαινόμενο κατά το οποίο Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία μεγάλης ενέργειας (κάτι που είναι "σχεδόν φως") μπορεί να διασπαστεί σε ένα ηλεκτρόνιο (e-) κι ένα ποζιτρόνιο (e+).

 

Κι επειδή η Νεφέλη μπερδεύτηκε: κάθε στοιχειώδες σωματίδιο συνδέεται συμμετρικά μ? ένα αντισωματίδιο ίδιας μάζας, αλλά με αντίθετο ηλεκτρικό φορτίο.

 

Τα σωματίδια της αντιύλης παρουσιάζουν την ίδια ακριβώς σταθερότητα με τα αντίστοιχα σωματίδια της ύλης. Κατά συνέπεια, το ηλεκτρόνιο έχει ένα αντισωματίδιο με θετικό φορτίο, το ποζιτρόνιο. Το πρωτόνιο έχει το αντιπρωτόνιο κλπ.

 

Ωστόσο, η ύλη και η αντιύλη δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, παρά μόνο για απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου, καθώς η αλληλεπίδρασή τους έχει ως τελικό αποτέλεσμα την αμοιβαία εξαΰλωσή τους, με ταυτόχρονη απελευθέρωση τεράστιων ποσών ενέργειας.

 

(απόσπασμα παρμένο από το focusmag.gr)

 

Άρα (και για να επανορθώσω): φως μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της εξαϋλωσης, δλδ της συνάντησης ενός ηλεκτρονίου με ένα ποζιτρόνιο με ταυτόχρονη έκλυση τρομερών ποσοτήτων ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...