Jump to content

Συμπαντικές Διαδρομές


synodoiporos
 Share

Recommended Posts

f_Exofilo8m_829536e.jpg

 

Οι Συμπαντικές Διαδρομές, με την Τέχνη του Φανταστικού είναι ένα λογοτεχνικό περιοδικό υψηλής ποιότητας αφιερωμένο στην λογοτεχνία - αλλά και γενικότερα στην τέχνη - του Φανταστικού, φτιαγμένο από ανθρώπους που κινούνται μόνο από την αγάπη τους για το Φανταστικό σε όλες του τις εκδηλώσεις.

 

Επιστημονική Φαντασία

Fantasy

Horror

Επιστήμη

Τέχνες

Κινηματογράφος

Comics

 

Μέσα στις σελίδες του περιοδικού ο απαιτητικός αναγνώστης μπορεί να συναντήσει μερικά από τα καλύτερα διηγήματα φανταστικής λογοτεχνίας που γράφονται σήμερα στην ελληνική γλώσσα από Έλληνες συγγραφείς. Μπορεί να έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις του φανταστικού, μέσα από τα πολλά ξένα διηγήματα που δημοσιεύονται σε προσεγμένες μεταφράσεις. Μπορεί να εμπνευστεί, να ταξιδέψει με την φαντασία του, να γευτεί την ατμόσφαιρα μακρινών κόσμων, να γνωρίσει πράγματα που μέχρι πριν δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί?

 

Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο αυτό που έχουν καταφέρει οι Συμπαντικές Διαδρομές μέχρι σήμερα, όντας ουσιαστικά μια ανεξάρτητη προσπάθεια συγγραφέων που αποφάσισαν να αφοσιωθούν στην αξιοπρέπεια και στο δικαίωμα που θα έπρεπε να έχει κάθε ανώνυμος συγγραφέας να δημοσιεύει τα κείμενά του.

 

 

Ο υπεύθυνος έκδοσης και αρχισυντάκτης του περιοδικού, Γιώργος Σωτήρχος, αναφέρει :

 

« Η φανταστική λογοτεχνία είναι γενικά ένα παραμελημένο λογοτεχνικό είδος στην χώρα μας. Παραμελημένο, αγνοημένο και συκοφαντημένο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι εκδοτικοί οίκοι που βγάζουν βιβλία φαντασίας, κάποιοι μας κάνουν την τιμή να εκδίδουν και από έναν Έλληνα τον χρόνο, και έχουν περάσει και μερικά περιοδικά που έκαναν κάποια προσπάθεια να προβάλλουν το είδος.

 

» Απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες που γράφουν?

 

» Όλα τα είδη του φανταστικού γίνονται δεκτά.

 

» Προσδοκούμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στην φανταστική λογοτεχνία στην Ελλάδα και να δώσουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορούμε στους Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος και χωρίς να κάνουμε το οποιονδήποτε διαχωρισμό και πιστεύουμε ότι αυτό το πράγμα το έχουμε αποδείξει στην πράξη ».

 

 

Δεν θα τα έγραφα όλα αυτά αν δεν είχα διαπιστώσει ο ίδιος το πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα και την σημασία ενός τέτοιου περιοδικού για τους Έλληνες συγγραφείς σήμερα. Οι Συμπαντικές Διαδρομές, με την τέχνη του φανταστικού είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους θιασώτες της Φανταστικής Λογοτεχνίας και, κυρίως, για κάθε νέο συγγραφέα που θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη της συγγραφικής?

 

Κατά την γνώμη μου, οι Συμπαντικές Διαδρομές είναι το καλύτερο λογοτεχνικό περιοδικό που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή στον ελληνικό χώρο (αν λάβουμε υπόψιν μας το πόσα διηγήματα ? ακόμη και φανταστική ποίηση ? δημοσιεύει σε κάθε τεύχος και πόσες πολλές πληροφορίες και εμπνεύσεις παρέχει στους αναγνώστες του). Αλλά αυτό, φυσικά, δεν έχει παρά να το διαπιστώσει ο καθένας ξεφυλλίζοντάς το?.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η ομιλία του Γιώργου Σωτήρχου που διαβάστηκε στο 1ο Διήμερο Φανταστικής Λογοτεχνίας, που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο CUBE, παρουσιάζοντας την πορεία του περιοδικού των Συμπαντικών Διαδρομών μέχρι σήμερα :

 

 

« Πριν από 2 χρόνια, κάποιο βράδυ, συναντήθηκαν σε μια μικρή πλατεία στην Λάρισα μια ομάδα ανθρώπων, που τους ένωνε ένα κοινό ενδιαφέρον. Η αγάπη για την λογοτεχνία του φανταστικού, για την τέχνη του φανταστικού και γενικά για το φανταστικό σε όλες του τις μορφές. Όλοι μας είχαμε ζήσει την σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Όλοι μας είχαμε χτυπήσει πολλές πόρτες, έχοντας σαν απλή επιθυμία να δούμε κάποια από τα κείμενά μας δημοσιευμένα και είχαμε πάρει τις κλασσικές απαντήσεις που μπορεί να εισπράξει ένας φιλόδοξος συγγραφέας στην Ελλάδα. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν αξιώθηκαν να μας απαντήσουν, ούτε καν από στοιχειώδη ευγένεια για να αρνηθούν. Αντίστοιχα μερικές απαντήσεις ήταν στο τελείως άλλο άκρο : ??Είμαστε από τον χώρο του φανταστικού, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να δημοσιεύσουμε διηγήματα. Τα θεωρούμε κάτι εύκολο και απλό??.

 

» Έχοντας αυτό το παράπονο, αυτήν την ανεκπλήρωτη επιθυμία, εκείνο το βράδυ πήραμε μια γενναία απόφαση. Γενναία, για τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ή μάλλον καλύτερα θα την έλεγα αυτοκτονική απόφαση. Γιατί το να προσπαθήσεις σήμερα να εκδόσεις ένα περιοδικό υψηλού επιπέδου, ξέροντας ότι δεν θα βρεθεί κανένας να σε στηρίξει οικονομικά, είναι οικονομική αυτοκτονία, ένα γεγονός που στο τέλος επηρεάζει αναπόφευκτα όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Παρόλα αυτά, εκείνο το βράδυ πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε τον αρχικό πυρήνα, που στην συνέχεια εξελίχθηκε στο περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές.

 

 

» Από την αρχή είχαμε ένα πράγμα στο μυαλό μας, σαν συγγραφείς και οι ίδιοι. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμασταν ήταν τους υπόλοιπους δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, έλληνες συγγραφείς του φανταστικού που βρίσκονται εκεί έξω και απλώς περιμένουν να βρουν ένα μέσο να προβάλουν την δουλειά τους, κάποιον να τους δώσει φωνή, επικοινωνία με το αναγνωστικό κοινό. Θέλαμε να ήμασταν η φωνή των συγγραφέων του φανταστικού, χωρίς περιορισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς έχθρες. Χωρίς να κοιτάμε το βιογραφικό τους, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τις φιλίες τους, χωρίς να τους βάζουμε σε ένα λούκι να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα εταιρικά επιχειρηματικά συμφέροντα, σαν προϋπόθεση μιας πρόσκαιρης προβολής.

 

» Από τότε έχουμε κάνει μια τρελή πορεία μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια. Έχουμε βγάλει 7 ελληνικά περιοδικά και 5 αγγλικά. Μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια ότι έχουμε προβάλλει γύρω στους εκατό έλληνες συγγραφείς και φιλοδοξούμε αυτό το νούμερο να γίνει όσο μεγαλύτερο γίνεται. Να αγκαλιάσουμε και να προβάλλουμε και την τελευταία φωνή που υπάρχει εκεί έξω μόνη της και δεν μπόρεσε να βρει την προβολή και την αναγνώριση που της αξίζει, πράγματα στα οποία έχουμε δικαίωμα όλοι όσοι έχουν το θάρρος να εκφράζουν τον προσωπικό τους κόσμο σε μία σελίδα χαρτί.

 

» Και όλα αυτά έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι τα καταφέραμε μόνοι μας, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπου οι περισσότεροι παραδοσιακά μεγάλοι του χώρου πιο πολύ μας πολέμησαν παρά μας βοήθησαν. Από γνωστούς εκδοτικούς οίκους που ζητούσαν σχεδόν με απειλές να προβάλλουμε συγκεκριμένα βιβλία τους, μέχρι βιβλιοπωλεία που είχαν την λογική : ??πάρε μια κόκα-κόλα και βάλε μας μια σελίδα διαφήμιση και σταμάτα να γκρινιάζεις !??. Δυστυχώς στον χώρο μας κάποιοι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ στην μονοφαγία που πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουν προς το καλύτερο κάποιες καταστάσεις, όσο υπάρχουν κάποιοι, άλλες φορές στενόμυαλοι και άλλες φορές μονομανείς, που παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις.

 

» Εμείς από την μεριά μας παραδεχόμαστε ότι έχουμε κάνει πολλά λάθη. Άλλωστε είμαστε ακόμα στην αρχή μιας πορείας. Έχουμε κάνει πού δρόμο και έχουμε πολύ να διανύσουμε ακόμα. Ή καλύτερα ελπίζουμε να είναι πολύς ο δρόμος που έχουμε ακόμα. Μέσα σε αυτήν την τρελή πορεία αυτών των δύο χρόνων αναμφίβολα πολλά πράγματα μας ξέφυγαν, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια άλλα καλύτερα, αλλά δεν τα κάναμε και ούτε αποφύγαμε τις εντάσεις κάποιες στιγμές. Όμως, στην ουσία δεν είμαστε περιοδικό ακόμα. Είμαστε ένας πυρήνας, μια ομάδα με στενούς δεσμούς μεταξύ της, που έχουμε την διάθεση και την θέληση να φτάσουμε μια μέρα στο σημείο που θα μπορούμε να λέμε με περηφάνια ότι ??βγάζουμε ένα περιοδικό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό στολίδι??.

 

» Από το βήμα αυτής της εκδήλωσης θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να δηλώσουμε ότι στο περιοδικό μας είναι καλοδεχούμενοι όλοι οι λογοτέχνες και καλλιτέχνες. Δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν με βάση προσωπικά κριτήρια. Εφόσον που η δουλειά που θα σταλεί στο περιοδικό μπορεί να σταθεί λογοτεχνικά, θα μπει άμεσα στο πρόγραμμα για δημοσίευση, χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς κρυφούς ή φανερούς όρους ή διευθετήσεις.

 

» Δεσμευόμαστε ακόμα ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να βγάζουμε το περιοδικό-όνειρο για πολλούς ανθρώπους, όσο αντέχουμε οικονομικά, παρόλες τις αντιξοότητες και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που δημιουργεί σαν επακόλουθο στην προσωπική μας ζωή. Το περιοδικό το εκδίδουμε συνειδητά χωρίς να βγάζουμε κέρδος, κάτι που το ξέραμε από την πρώτη στιγμή και κρατάμε μόνο την ηθική ικανοποίηση που παίρνουμε απ? όλους αυτούς τους αναγνώστες που επιτέλους βρήκαν ένα περιοδικό να τους εκφράζει και όλους αυτούς τους συγγραφείς που δεν επιτρέψαμε να χαθούν στο σκοτάδι και τους δώσαμε το δικαίωμα να λένε με περηφάνια ότι : ??ένα δικό μου κείμενο δημοσιεύτηκε στις Συμπαντικές Διαδρομές???»

Link to comment
Share on other sites

f_s9m_00d3020.jpg

 

Περιεχόμενα του 9ου Τεύχους :

 

 

003 Η Σκόνη

της Ελένης Ληξουριώτη

 

004 Reflective Borders

της Χριστίνας Πασχάλη

 

005 Φωτεινή

του Γιάννη Λιανάκη

 

007 Juno

της Στέλλας Λιάτου

 

009 Όταν οι ψυχές υγρανθούν, φοβούνται και στεγνώνουν

της Αλεξάνδρας Καραβασίλη

 

011 Το Χρυσόψαρο

της Δανάης Τάνη

 

013 Ο κύκλος και το ανθρωπάκι

του Δημήτρη Αργασταρά

 

014 Φταρνίσματα

του Amin Hosseiny (μετ. Γ. Σωτήρχος)

 

016 Το σούρουπο

του Devin Miller (μετ. Γ. Σωτήρχος)

 

021 Οι σκουπιδιάρηδες

του Andrew Hellard (μετ. Γ. Σωτήρχος)

 

033 Μετά την τελευταία μέρα

του Δημήτρη Μανταλιά

 

041 Ο Σαπενουπίτ γελάει εις βάρος μας

της Ευθυμίας Ε. Δεσποτάκη

 

043 Τα νερά της Λήθης

του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη

 

049 Παραμύθια από το βασίλειο της αράχνης (Β' μέρος)

του Γιάννη Πλιώτα

 

056 Οι δύο σιδηρουργοί (Β' μέρος)

του Κώστα Παραδία

 

060 Η κυρίαρχη φυλή - 2284

του Κυριάκου Χριστοδούλου

 

065 Ομίχλη (Δ' μέρος)

του Σπύρου Κακούρη

 

072 Οι κλώνοι του Ιησού (Α' μέρος)

του SC Bryce (μετάφραση Α. Φιαμού)

 

077 Το σύνδρομο του ελέους (Α' μέρος)

του Βασίλη Αυξεντίου

 

082 Εξιλέωση

του Νεκτάριου Χρυσού

 

087 Του Κριματισμένου (Δ' μέρος)

του Γιάννη Καϊντάση

 

091 Λογομάχοι (Β΄ μέρος)

του Tom Hamilton (μετάφραση Γ. Πλιώτας)

 

097 Ευκτήριος Οίκος

της Μαρίας Αθ. Ροδοπούλου

 

098 The Midnight Carney

του Michael Jay Katz

 

099 Wallflower

της Rose Cox

 

099 Haiku

του Ηλία Φουντούλη

 

100 Επιλογές (Β' μέρος)

της Dianne Rees (μετάφραση Α. Φιαμού)

 

103 Αναζητήσεις (Β' μέρος)

του Ηλία Φλωράκη

 

Αφιέρωμα: Η φανταστική λογοτεχνία στην Λατινική Αμερική (Α' Μέρος)

 

107 Ρώσικες κούκλες του Sergio

Gaut vel Hartman (μετάφραση Α. Φιαμού)

 

117 Οι κύκλοι του

Adriel Gomez (μετάφραση Γ. Σωτήρχος)

 

119 Σπίτι σε Ρόδες (Α΄ μέρος)

του Hernan Dominguez Nimo (μετάφραση Γ. Πλιώτας)

 

123 Ο πάγος (Α' μέρος) του Juan

Pablo Norona (μετάφραση Γ. Πλιώτας)

 

126 Zip

του Ricardo Castrilli (μετάφραση Π. Σωτήρχου)

 

130 Η Τέχνη Της Πέπλωσης (Α' μέρος)

της Tantz Aerine (μετάφραση Μ. Βασιλείου)

134 Αφιέρωμα στο 1ο Διήμερο Φανταστικής Λογοτεχνίας (Β΄ μέρος)

 

Το παρόν και μέλλον της Ελληνικής

Φανταστικής λογοτεχνίας

Εισήγηση του Γιώργου Σωτήρχου και του Νίκου Ζώρζου

 

143 Sky Captain and the Comic Book Hero of Tomorrow:

Μία συνέντευξη με τον Neil Gaiman

του Michael Lohr (μετάφραση Π. Σωτήρχου)

 

147 Δυστοπίες

της Ανθίππης Φιαμού

 

149 Views of Fantasy - Όψεις Φανταστικού κινηματογράφου

του Γιώργου Σωτήρχου

 

156 Βιβλιοπαρουσίαση

των Γιώργου Σωτήρχου, Παύλου Γκάσταρη

 

158 Red Dreams - Τσεχοσλοβάκικος φανταστικός κινηματογράφος

του Γιώργου Σωτήρχου

 

161 Κόμικ: "Μύθος - Το καταραμένο χρυσάφι" (Α' μέρος)

του Κώστα Φραγκιαδάκη

 

171 Lords of Death and Life (Δ΄ μέρος)

του Jonathon Dalton (μετάφραση Γ. Σωτήρχος)

 

 

Σε αυτό το τεύχος, διαβάστε την καταπληκτική ιστορία του συγγραφέα Δημήτρη Αργασταρά "Ο κύκλος και το ανθρωπάκι", και πολλές ακόμη υπέροχες ιστορίες, διηγήματα και ανταποκρίσεις από τον χώρο του Φανταστικού.

 

Οι Συμπαντικές Διαδρομές αποδεικνύουν συνεχώς πως είναι από τις πιο προσεγμένες, ελεύθερες και αξιόλογες εκδόσεις του περιοδικού τύπου...

 

 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ !!!

Link to comment
Share on other sites

Στις Συμπαντικές Διαδρομές έχουν δημοσιευτεί και μερικές από τις καλύτερες ιστορίες με μαγική θεματολογία γραμμένες από Έλληνες συγγραφείς.

 

Στον αναγκαστικά περιορισμένο αυτόν χώρο, θα δώσω ένα μικρό δείγμα με δυο αποσπάσματα :

 

Στο εσωτερικό του σπιτιού όλα ήταν ήσυχα. Όπως ακριβώς τα είχε αφήσει βγαίνοντας. Η ηλικιωμένη γυναίκα λικνιζόταν στην κουνιστή καρέκλα της και παρατηρούσε το κορίτσι ερωτηματικά. Εκείνη προχώρησε προς το μέρος της κι έπειτα γύρισε την πλάτη απότομα. Η γριά Μπλε έκανε μια απαξιωτική κίνηση με το χέρι της, σαν να ήθελε να ξορκίσει το κακό.

 

«Ας τον κόρη μου, κανένας άντρας δεν αξίζει όσο τα νιάτα σου».

 

Κι όμως, σκεφτόταν η νεαρή, κι όμως, αυτός ο άντρας αξίζει.. […]

 

Οι δύο γυναίκες έμειναν λίγες στιγμές σιωπηλές. Κάτι δυσοίωνο αιωρούνταν στον αέρα ανάμεσά τους. Έπειτα, η μεγαλύτερη από τις δυο τους, σηκώθηκε και η καρέκλα της έμεινε να κουνιέται με δική της βούληση.

 

«Σύρε στην Πορτοκαλιά και πάρε κανέλλα για τον έρωτα και δάφνη για να φύγει η παρθενιά σου. Βρέχτα στα νερά Της και φάτα ωμά. Θα σου δώσουν λίγο χρόνο, όχι μια ολάκερη μέρα, μα την ανατολή και την δύση μιανής μονάχα από τις εφτά τις βραδινές. Κι έπειτα έλα πίσω σε μένα όταν η Σέξτια θα είναι ψηλά και το στερέωμα μπλε στο φως της και θα τον βγάλουμε από κει. Να ξέρεις μόνο τούτο : κοντά στην εκλογή σου ποιος από τους δυο σας θα ζήσει αληθινά, θα ‘ναι και η εκλογή για τον ποιόν θα κατηγορείς τα χρόνια που θα έχεις εμπρός σου. Εσένα, εκείνον, για την Αλμυρή ; Φεύγα τώρα, μην χάνεις στιγμή».

 

[…] Η μπλε σελήνη, η Σέξτια, ήταν ψηλά στον ουρανό. Η πλάση όλη έμοιαζε με το ανοιχτό πέλαγος στο χρώμα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν τα κύματα που έσκαγαν στα βράχια της ακτής….

 

Έκτη Νυχτερινή, Κιάρα Καλουντζή.

 

* * *

 

Νόμιζα πως είχε κόκκινα μαλλιά, αλλά γελάστηκα. Ήταν μαύρα, τόσο που οι σπίθες της φωτιάς καθρεπτίζονταν πάνω τους και τα φλόγιζαν, να ‘χει για κεφάλι μια λιονταρίσια χαίτη. Γελούσε και χόρευε γύρω από την φωτιά με την κάθε κοπέλα που τον κοιτούσε με θαυμασμό και ούτε μια τους δεν ζήλεψε που χόρευε με όλες. Μόνο εγώ καθόμουν στην ρίζα ενός δέντρου και είχα αγκαλιά ένα μαξιλάρι και πονούσα, ασήμαντη κι αμέτοχη του κόσμου του, που λαχταρούσα να τον έχω μόνο δικό μου. Ασήμαντη, μηδαμινή, ποιος προσέχει μια μάγισσα ανάμεσα στις λυγερές τσιγγάνες ;

 

«Φέρ’ τον κοντά σου», ψιθύριζαν τα πνεύματα. «Κάνε τα μάτια του να πέσουν πάνω σου. Θα σε αγαπήσει μονομιάς, μη και δεν τ’ αξίζεις ; Μόνο μια λέξη, ένα ξόρκι. Μόνο να σε κοιτάξει».

 

Κι έλεγα μια λέξη, ένα ξόρκι, να τα διώξω μακριά, τα πνεύματα που διαβολεύουν στην κοιλιά του ανθρώπου. Γιατί ήξερα πως η τέχνη μου δεν είναι παντοτινή, τα μάγια μια μέρα θα ξεθώριαζαν κι εκείνος θα έβλεπε με ποιόν τρόπο τον είχα φέρει κοντά μου. Και τότε θα έμενα στην μοναξιά μου πάλι, με το μίσος του που τον ξεγέλασα. Α, δεν υπάρχουν πιο λειψά ξόρκια από τα ξόρκια του έρωτα !

 

Η γιορτή συνεχιζόταν, οι τσιγγάνες χόρευαν, ο ξένος άντρας μαζί τους. Κι εγώ, η γητεύτρα απλά κοιτούσα…

 

Η ασάλευτη θάλασσα, η αεικίνητη γη, Ευθυμία Δεσποτάκη.

 

 

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το μαγευτικό 12ο Τεύχος !

Edited by synodoiporos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κυκλοφορεί το καινούργιο μαγευτικό τεύχος των Συμπαντικών Διαδρομών...

 

ks55zt8w1stop2pjs5sm.jpg

 

 

περιεχόμενα

 

002 Σκίες της νύχτας της Νίκης Στέρπη

008 Άσπρες και μαύρες πετρούλες της Κιάρας Καλουντζή

014 Ragnarok της Αγγελικής Μαρίνου

023 Το φυτώριο της Γιούλης Αναστασοπούλου

029 Το μαξιλάρι του Π. Μ. Ζερβού

 

037 Αφιέρωμα σε γνωστά σπαθιά των Παναγιώτη Παναγιωτίδη και Άλκη Χατζόπουλου

 

047 Η μουσική εκεί έξω του Δημήτρη Αργασταρά

050 Το κάλεσμα του ονειροβάτη του Γιώργου Χατζηκυριάκου

056 Συμπτώσεις με νόημα του Νεκτάριου Χρυσού

062 Η Νεκρόπολη του Ερρίκου Σμυρναίου

 

069 Το σύμπαν του Dune του Γιώργου Χατζηκυριάκου

 

073 Της αλλοπαρμένης (Γ' μέρος) του Γιάννη Καϊντάση

078 Ομίχλη (Η' μέρος) του Σπύρου Κακούρη

085 Τομ και Τζέρρυ του Justinas Zilinskas (μετάφραση Α. Φιαμού)

090 Γυρισμός στο σπίτι του Arnoldas Kalinkas (μετάφραση Γ. Πλιώτας)

 

097 Αναζητώντας το Βασίλειο της Αράχνης

Μια συνέντευξη του Γιάννη Πλιώτα στην Εθυμία Ε. Δεσποτάκη

099 Μουσική και φαντασία του Γιώργου Χατζηκυριάκου

104 Star Trek και κοινωνική συνείδηση του Δημήτρη Ψαθά

 

110 Νέα

115 Απ' την καρέκλα του σκηνοθέτη του Γιάννη Πλιώτα

119 Βιβλιοπαρουσίαση

124 Tomes of the Dead collection

125 Πεπρωμένο του Δημήτρη Λαγού

 

 

Ένα ακόμη υπέροχο τεύχος, γεμάτο εκπλήξεις, που μας ταξιδεύει σε Κόσμους Πιο Πέρα, μας φέρνει σε επαφή με την μεγάλη παράδοση της λογοτεχνίας του Φανταστικού, και με τις αγωνίες και τις αναζητήσεις των σύγχρονων Ελλήνων και Ξένων δημιουργών της.

 

Σε αυτό το τεύχος δημοσιεύεται και το ολοκαίνουργιο διήγημα του συγγραφέα Δημήτρη Αργασταρά ''Η μουσική εκεί έξω'' - μια καταπληκτική ιστορία, που θα σας ενθουσιάσει...

 

Πολλές ακόμη υπέροχες ιστορίες, διηγήματα, συνεντεύξεις, και ανταποκρίσεις από τον χώρο του Φανταστικού, συμπληρώνουν την ύλη και αυτού του τεύχους.

 

 

ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

με την Τέχνη του Φανταστικού

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...