Jump to content

Παράδοξες σκέψεις


Aqua Marine
 Share

Recommended Posts

Τι κοινό έχουν οι ταινίες «Pan? s Labyrinth» - «The Fountain» - «Ιnland Empire» με μια ενδιαφέρουσα περιγραφή που είχε δώσει το μέλος chicorS πάνω στο θέμα των otherkins & νεφιλίμ. Ας δούμε τι είχε γράψει:

 

?η αληθεια ειναι οτι μολις που θυμαμαι τη μορφη τους..αυτο που θυμαμαι πολυ εντονα απ τα ονειρα

ειναι πως αυτοι ειναι πανω και γω ειμαι κατω(εννοωντας το υψος τους)τα συναισθηματα ομως ειναι φιλικα..

μονο για ενα γιγαντα το συναισθημα μου ειναι φοβος απο ενα σχετικα προσφατο ονειρο...?

 

 

Πόσο σημασία μπορεί πράγματι να έχει αν αυτό που αντικρίζουμε απέναντί μας λέγεται «νεφιλίμ», «σεραφείμ» ή ένας αγγελικός άνθρωπος, όσο η θέση που έχουμε απέναντί του;

Μήπως η διάταξη και οι ρόλοι (θέσεις) που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον γύρω μας είναι αυτά που έχουν περισσότερο σημασία παρά το αν το περιβάλλον λέγεται «ελοχίμ» ή «νάνος»;

ΟΙ περισσότεροι γνωρίζουμε ότι μερικές λέξεις έχουν δύναμη και η δήλωση μιας λέξης φέρει από μόνη της μια πραγματικότητα. Είναι όμως στάνταρ αυτή η πραγματικότητα ή σχετική; Το ν? αναφέρεις «νεφιλίμ» ή «νάνος» αυτό φέρει ένα status.

Ο κόσμος μας ως γνωστό είναι σχετικός (υποκειμενικός) όπως και οι άλλες πραγματικότητες που βιώνει κανείς είτε στ? όνειρο είτε στην καθημερινότητα. Υπάρχουν όμως θέσεις (ρόλοι)που συνδέουν με κάποιο τρόπο αυτές τις πραγματικότητες (συνδετικά κλειδιά).

Ο chicorS ανέφερε ότι τους έβλεπε από χαμηλά αφού αυτοί ήταν ψηλοί. Είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι αυτός που βρίσκεται «από κάτω» θα δεχτεί τους ρόλους που του αναθέτουν οι πιο ανώτερες οντότητες. Το αν θα κάνει ακριβώς αυτό στη συνέχεια είναι μια άλλη ιστορία.

Στο ?Pan?s Labyrinth? , η πρωταγωνίστρια στο μαγικό και μη -κόσμο έχει αναλάβει να βγει αλώβητη από το μονοπάτι του θανάτου, τόσο στο τυραννικό περιβάλλον όσο και στη μυητική διαδικασία που αποτέλεσε ουσιαστικά όλη της την ζωή.

Στο ?The Fountain?, o πρωταγωνιστής τόσο ως γιατρός όσο και ως conquistador είχε το ρόλο-θέση- συνδετικό κλειδί ν? αντιπαρατεθεί με το Θάνατο.

Στο ασύλληπτο ? Inland Empire?, η πρωταγωνίστρια είχε να ξεπληρώσει παλιούς λογαριασμούς και μια αποτρόπαια πλεκτάνη που την ήθελαν σε συνδετικό ρόλο που να δραματοποιείται κινηματογραφικά.

Αυτό που μας συνδέει με τα παραπάνω είναι οι ρόλοι ?status να υπομένουμε όλους αυτούς που καθοδηγούν τις τύχες μας είτε είναι αφεντικά, είτε πολιτικοί , είτε ανώτερες οντότητες, είτε κακόβουλοι γίγαντες, είτε ο παντοκράτορας αυτοπροσώπως.

Αν ρίξουμε μια ματιά σε εσώτερους κ? εξώτερους ατομικούς συνδετικούς ρόλους θ? ανακαλύψουμε ότι πάντα ή σχεδόν πάντα θα έρχεται κάποιος (ή κάποιοι) που θα θέλει να μας πιάσει από το χεράκι και να μας υποδείξει. Στην πραγματικότητα δεν ήρθε μόνος του, εμείς τον καλέσαμε είτε το ξέρουμε είτε όχι. Αυτό που μάλλον δεν ξέρουμε είναι το αντίτιμο.

Όταν όμως το ανακαλύψουμε (όταν & άμα) , θα? ναι πια αργά. Είναι η αυτό-παγίδευση που μεταφράζεται σε ..σκλαβιά.

 

?Oύ τε θεός, μήτε αφέντης»

Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα δεν ήρθε μόνος του, εμείς τον καλέσαμε είτε το ξέρουμε είτε όχι. Αυτό που μάλλον δεν ξέρουμε είναι το αντίτιμο.

Όταν όμως το ανακαλύψουμε (όταν & άμα) , θα' ναι πια αργά. Είναι η αυτό-παγίδευση που μεταφράζεται σε ..σκλαβιά.

 

"Oύ τε θεός, μήτε αφέντης»

 

 

Γιατί έχουν καναρίνια στο κλουβί και όχι αηδόνια; Δεν κελαϊδούν καλύτερα τα αηδόνια;

 

 

Λένε ότι τα αηδόνια δεν αντέχουν στην αιχμαλωσία. Δεν ξέρω αν αληθεύει.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...