Jump to content

Salvia Divinorum


Tsubaki
 Share

Recommended Posts

Λοιπόν θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για το οποίο το έψαξα στο διαδίκτυο, όπως και στο φόρουμ(όπου υπήρξαν μερικές αναφορές αλλά δεν τις βρήκα αρκετά κατατοπιστικές).Το θέμα αφορά ένα είδος φασκόμηλου, της salvia divinorum , το οπίο είναι το μοναδικό στην "οικογένεια" σάλβια με παραισθησιογόνες ιδιότητες.

Προσοχή είναι μια ψυχότροπη ουσία και όχι ναρκωτική,απολύτως νόμιμη (πλην της Αυστραλίας). Η σάλβια ντιβινόρουμ χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται απο πολλούς ψυχοναύτες (http://en.wikipedia.org/wiki/Psychonaut) για εσωτερικά ταξίδια,πνευματιστικές εμπειρίες,διαλογισμό,ταξίδια στο χρόνο όπως επίσης και σε διάφορες θρησκευτικές τελετές καθώς έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.Δεν προκαλλεί εθισμό και η επίδρασή της εξαρτάται απο το απόσταγμα,την ποσότητα και τον τρόπο λήψης¨(μάσημα,κάπνισμα αλλα με διαφορετικό χρόνο δράσης ο κάθε τρόπος)

Ποστάρω ένα απόσπασμα που βρήκα ενδιαφέρον απο ένα σαιτ:

"Οι εμπειρίες με την Salvia μπορούν να καταταχθούν σε επίπεδα. Η επονομαζόμενη "κλίμακα S-A-L-V-I-A" δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Κάθε γράμμα της λέξης SALVIA αντιπροσωπεύει κι ένα διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας. Η κλίμακα περιγράφει έξι τέτοια επίπεδα. Η συνολική ισχύς μετράται βάση του υψηλότερου σημείου στην κλίμακα κατά τη διάρκεια της εμπειρίας.

Επίπεδο 1 ("S" εκ του "SUBTLE effects"). Αίσθημα οτι "κάτι" συμβαίνει αν και είναι δύσκολο να περιγραφεί τι ακριβώς. Σωματική και πνευματική χαλάρωση και μία μικρή αύξηση των αισθήσεων. Κάποιοι θεωρούν το ήπιο αυτό επίπεδο καλό για διαλογισμό και κάποιοι άλλοι έναυσμα σεξουαλικής επαφής.

Επίπεδο 2 ("A" εκ του "ALTERED perception"). Διάφορα χρώματα και σχέδια αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επίσης το ενδιαφέρον για καλή μουσική ενισχύεται. Ο χώρος μπορεί να έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο βάθος από ότι συνήθως, αλλά δεν υπάρχουν οπτικές παραισθήσεις ή ενοράσεις σε αυτό το επίπεδο. Η σκέψη γίνεται λιγότερο λογική και περισσότερο ενδιαφέρουσα - ίσως εμφανιστούν και πολύ μικρά κενά μνήμης.

Επίπεδο 3 ("L" εκ του "LIGHT visionary"). Ενοράσεις με κλειστά μάτια (καθαρές εικόνες όπως fractal απεικονίσεις, γεωμετρικά σχέδια ή εικόνες αντικειμένων). Οι απεικονίσεις αυτές είναι συνήθως δύο διαστάσεων. Εάν σε αυτό το επίπεδο συμβούν και ενοράσεις με κλειστά μάτια, συνήθως είναι συγκεχυμένες. Όλες οι οπτικές παραισθήσεις ή οι ενοράσεις σε αυτό το επίπεδο βιώνονται ευχάριστα στα μάτια, αλλά δεν συγχέονται με την πραγματικότητα. Τα φαινόμενα που συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο είναι παρόμοια με τα υπναγωγικά φαινόμενα που μερικοί άνθρωποι βιώνουν κατά την έναρξη του ύπνου.

Επίπεδο 4 ("V" εκ του "VIVID visionary"). Πολύπλοκες τρισδιάστατες, ρεαλιστικές σκηνές κάνουν την εμφάνισή τους. Μερικές φορές ακούγονται και ανθρώπινες φωνές ή ομιλίες. Με τα μάτια ανοικτά, η επαφή με την κατά συνείδηση πραγματικότητα δεν χάνεται εντελώς, αλλά με τα μάτια κλειστά γίνεται εφικτή η είσοδος σε έναν εντελώς ονειρικό τόπο. Σαμανικά ταξίδια σε άλλους τόπους - γνώριμους ή άγνωστους, επαφή με άλλα πλάσματα (έμβυα όντα, πνεύματα) ή ακόμα και ταξίδια σε άλλες εποχές είναι εφικτό να συμβούν. Μπορεί ακόμα να γίνει βίωμα η ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Σε αυτό το επίπεδο γίνεται η είσοδος στον κόσμο των σαμάνων, ή αν προτιμάτε στον κόσμο του ονειρικού. Με κλειστά μάτια, γίνονται βίωμα φαντασίες (ονειρικές καταστάσεις με μια ολοκληρωμένη ιστορία που τις συνδέει) και οι οποίες δίνουν την αίσθηση οτι πραγματικά συμβαίνουν. Δεν είναι απλά ευχάριστες όπως στο επίπεδο 3, αλλά βιώνονται και ως απολύτως αληθινές, κάνοντας την αίσθησή τους ακόμα πιο όμορφη.

Επίπεδο 5 ("I" εκ του "IMMATERIAL existence"). Στο στάδιο αυτό είναι εφικτή η απώλεια αίσθησης του σώματος. Η συνείδηση παραμένει όμως, όπως και κάποιες βασικές διαδικασίες σκέψης αλλά ο εαυτός ασχολείται ολοκληρωτικά με τον εσωτερικό του κόσμο, ώστε να χάνει κάθε επαφή με την καθημερινή, την "κοινώς αποδεκτή πραγματικότητα". Το άτομο παύει να υφίσταται ως τέτοιο -- μπορεί κάποιος να βιώσει την συνένωσή του με μια θεότητα, το πνεύμα του, την συμπαντική συνείδηση ή ακόμα και περίεργες εκκεντρικές ενωποιήσεις με αντικείμενα, αληθινά ή φανταστικά (π.χ. εμπειρίες όπως το να νοιώθεις ως τοίχος, έπιπλο ή ακόμα και ως την έννοια μιας γειτονιάς). Όπως είναι λογικό, σε αυτό το στάδιο είναι αδύνατο κάποιος να λειτουργήσει σωστά σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο του, αλλά αυτό δεν είναι συνειδητό. Δυστυχώς ορισμένοι σε αυτό το σημείο αποφασίζουν να σηκωθούν και να μετακινηθούν στον χώρο, ενώ βρίσκονται σε μια τόσο πολύπλοκη κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι απαραίτητος ένας συνοδός, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα κάποιου που ταξιδεύει σε τόσο βαθύ επίπεδο. To άτομο μπορεί να βιώνει το φαινόμενο αυτό ως τρομακτικό ή ως εξαιρετικά υπέροχο - αλλά για τον εξωτερικό παρατηρητή δείχνει μπερδεμένο και χωρίς ικανότητα προσανατολισμού.

 

Επίπεδο 6 ("A" εκ του "AMNESIC effects"). Σε αυτό το στάδιο, είτε χάνεται εντελώς η συνείδηση ή πιο απλά, δε είναι εφικτό να θυμηθεί κάποιος τι ακριβώς βίωσε ως εμπειρία. Ο λήπτης που φθάνει σε αυτό το στάδιο, ουσιαστικά στάδιο υπερδοσολογίας, ίσως πέσει και χτυπήσει ή μπορεί και να παραμείνει ως λιπόθυμος καθ' όλη την διάρκεια της εμπειρίας. Όταν συνέλθει, δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς βίωσε. Το στάδιο αυτό είναι ΜΗ επιθυμητό, γιατί εκτός από την πιθανότητα ατυχήματος, δεν υπάρχει καμία μνήμη που να φέρνει την εμπειρία πίσω στην καθημερινή πραγματικότητα, άρα δεν υφίσταται λόγος χρήσης. "

'Εχει κάποιος να προσθέσει κάτι για το συγκεκριμένο φυτό?Μπορεί να παραθέσει κάποιος την εμπειρία του,αν έχει?Βέβαια καλύτερα θα ήταν ο διαλογισμός και τα πνευματικά ταξίδια να επιτυγχάνονται χωρίς βοηθήματα αλλά τι έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο?

post-3016-1251906103.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...