Jump to content

Άνθρωπος...


Recommended Posts

Μάλιστα. Οπότε εγώ μιας και δεν κατάλαβα, σε προσβάλω επειδή ζητώ μια επεξήγηση, είμαι αδιάφορη γιατί δεν έψαξα να δω τους στίχους και είμαι και χαζή γιατί δεν μπόρεσα να κάνω το συνειρμό.

:cheerful_h4h:

 

Έτσι το βλέπεις. Δε μου κάνει εντύπωση όμως γιατί όλοι ανεξαιρέτως έχουμε την τρομερή αγκύλωση να επιβεβαιώνουμε με τη πρώτη ευκαιρία (αραιά-συχνά)τη θέση που έχουμε ήδη υιοθετήσει απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. Για λειτουργικούς λόγους έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για τους άλλους και όσο και να θέλει ο άλλος να διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτό που προβάλλεται, εμείς θα συνεχίζουμε να επιβεβαιώνουμε τη θέση μας. Δηλαδή το πόσο λειτουργικά/βολικά μας εξυπηρετεί.

Είναι σχετικά ανθρώπινο αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι είναι στάσιμο. Οι γύρω μας, πολλές φορές οι γνωστοί (πόσο μάλλον οι άγνωστοι) δεν είναι αυτό (ακριβώς) το οποίο προβάλλουν γιατί ως γνωστό οι προβολές είθισται να είναι ψευδείς. Επομένως ζητείται ρευστότητα θέσεων..

 

Όσο για το βιντεάκι, όταν βλέπω να "βραχυκυκλώνουμε" τόσο εύκολα για κάτι που το τελευταίο που χρειάζεται είναι λογική κατανόση & μεσολάβηση, τότε μάλλον ήταν λάθος επιλογή. Καιεδώ μη βιαστεί κάποιος να το παρεξηγήσει. Δεν υπάρχουν χαζοί και έξυπνοι. Απλά κάποιοι βρίσκουν αξία εκεί που για κάποιους άλλους είναι αδιάφορα. Και αξία βρίσκει κάποιος εκεί που υπάρχει συγγενικό "μήκος κύμματος". Εκεί μπορεί ν' αντιληφθει, αυτό είναι όλο.

 

 

Οι "λύκοι" είναι κι αυτοί πρόβατα, αλλά με πειθώ. Έχουν την ικανότητα να χειραγωγούν τους ανθρώπους, αλλά πρώτοι οι ίδιοι έχουν υποκύψει σε κάποιο δόγμα προκειμένου να ικανοποιήσουν κι αυτοί την ανάγκη τους να ανήκουν κάπου (και κατ' επέκταση να παρασύρουν κι άλλους σ' αυτό το δόγμα).

 

Να προσθέσω μόνο ότι ο πραγματικός "λύκος" είναι ελεύθερος. Αυτοί που χειραγωγούν τους άλλους (βλέπε "Τρόποι ελέγχου της πληροφορίας 1,2,3") μπορεί να ξεκίνησαν σαν "λύκοι" αλλά κατέληξαν σε αυτό που στη γλώσσα του μαγικο-πολιτικού χώρου ονομάζουν "τσομπάνης".

 

 

Θεωρώ ότι η εγκεφαλική κατανόησή μας και εξέλιξη, είναι τραγικά γοργή σε σύγκριση με την κοινωνική και συναισθηματική.

 

Προσωπικά μπορώ να το δω και αντίστροφα. Η κοινωνική και συναισθηματική* σοφία κινείται με τέτοιες ταχύτητες που η εξέλιξη τους δεν μπορεί να γίνει εύκολα καταληπτή. Ο νεοφλοιός βρίσκεται σε μέγιστη δοκιμασία και υπό τα συντριπτικά κύμματα των ενεργειών του χάους.

 

 

*Η έννοια της συναισθηματικής σοφίας (νοημοσύνης), δεν έχει και δεν θα έχει ουδεμία σχέση με την έννοια του συναισθήματος όπως βιώνεται σήμερα υπό μορφή πολικότητας, δράματος και καψουροτάγουδων.

Τοποθετείται σε άλλη σφαίρα όπως και τα άτομα που θα την απαρτίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψή μου, το ότι ο άνθρωπος δεν είναι ακριβώς αυτό το οποίο προβάλλει είναι για εσωτερική διαχείριση εμπειριών, εξωτερικά πρέπει να τον αντιμετωπίσεις ως αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι προβάλλει.

 

Aqua Marine

Δε μου κάνει εντύπωση όμως γιατί όλοι ανεξαιρέτως έχουμε την τρομερή αγκύλωση

 

Γιατί περιλαμβάνεις όλο τον κόσμο στην τοποθέτησή σου και μάλιστα με τόση ένταση χρησιμοποιώντας την λέξη «ανεξαιρέτως»? Εάν θεωρείς ότι η θέση σου είναι ισχυρή μέσα σου, δεν χρειάζονται τρικ ενδυνάμωσης.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...