Jump to content

Έχει γούστο !!! .....


Recommended Posts

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου, "Το ελιξήριο της αθανασίας" :

 

"Μιλάω για τους τροχονόμους του διαδικτύου, τους λεγόμενους Internet Traffic Managers, που κατευθύνουν τις ροές της πληροφορίας", είπε ο Ζιμάνσκι.

 

"Για μισό λεφτό ! Θέλεις να πεις ότι η εξυπηρέτηση των πρωτοκόλλων του διαδικτύου δεν είναι τελείως αυτοματοποιημένη;", τον ρώτησε έκπληκτος ο Ίαν.

 

"Ασφαλώς και είναι, αλλά εγώ δεν μιλάω για τα bits και bytes των υπολογιστών, αλλά για τη διακίνηση της πληροφορίας μεταξύ των χρηστών, δηλαδή της επικοινωνίας με νόημα και σημασία. Οι τροχονόμοι του διαδικτύου εστιάζουν την προσοχή τους στις περιοχές όπου γίνεται ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα. Παρεμβαίνουν με διάφορα ψευδώνυμα, σαν απλοί επισκέπτες, και ανάλογα με την περίπτωση ανοίγουν μία νέα συζήτηση, εκτροχιάζουν άλλη, ή απαξιώνουν εντελώς με ορισμένες φράσεις-κλειδιά ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Απ'ότι γνωρίζω, σε ορισμένες ομάδες συζητήσεων οι εικονικές παρεμβάσεις φτάνουν το 80% της συνολικής συμμετοχής..."

 

"Και τί νόημα έχει να στήνεις όλο αυτό το σκηνικό για ένα 20%;" τον διέκοψε ο Ίαν.

 

"Σοβαρολογείς;" ρώτησε έκπληκτος ο Ζιμάνσκι. "Νομίζεις ότι όλα αυτά γίνονται για τους ελάχιστους που στέλνουν μηνύματα; Το ξέρεις πολύ καλά ότι σε κάθε μήνυμα των πολυσύχναστων ομάδων συζητήσεων αντιστοιχούν χιλιάδες σιωπηλοί αναγνώστες - οι lurkers, όπως τους αποκαλούν. Γι' αυτούς στήνονται οι "συζητήσεις". Για παράδειγμα, έχω ένα γνωστό που κάνει τον τροχονόμο στην ομάδα συζήτησης alt.binaries.e-book, για λογαριασμό ενός μεγάλου οργανισμού με συμφέροντα στον τομέα αυτό - εννοώ στην πνευματική ιδιοκτησία".

 

"Πληρώνεται γι' αυτή τη δραστηριότητά του;"

 

"Αδρά. Αυτός, λοιπόν, έχει δημιουργήσει κάποια προσωπεία δήθεν διαφορετικών χρηστών, που αντιδρούν με πάγιο και προβλέψιμο τρόπο ώστε να διατηρούν την ταυτότητά τους, και δεκάδες άλλα πρόσκαιρων "επισκεπτών". Αν διαβάσεις μερικά από τα μηνύματα της ομάδας αυτής, αμέσως θα καταλάβεις τι εννοώ:

Ο ένας από τους "μόνιμους" παίζει το ρόλο του "κακού", που ενοχλεί ή απειλεί τους πάντες και τα πάντα, ο άλλος του "σχολαστικού", που απαιτεί την τήρηση των κανόνων του FAQ της ομάδας από τους πάντες και τα πάντα, κι ένας είναι ο "καλός" που τροφοδοτεί την ομάδα με παράνομα αρχεία.

Όπως καταλαβαίνεις, ο συγκεκριμένος τροχονόμος έχει στήσει εκεί ένα θέατρο ανδρεικέλων... βάζει τα προσωπεία των δήθεν χρηστών να εμπλέκονται σε ατέρμονες συζητήσεις και καλοπληρώνεται γι' αυτό".

 

:whistling:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ChaoticDeathKnight666,

 

...σέ καλωσορίζω κι εγώ - επισήμως :angel: - στό forum Αβάπτιστο.

 

Τό θέμα πού έβαλες είναι πραγματικό καί είναι ο Εφιάλτης* τών ανθρώπων πού συντονίζουν έναν χώρο δημοσίων συζητήσεων γύρω από μία θεματική ενότητα.

 

Ο αποσυντονισμός καί η εκτροπή ενός θέματος, είναι κάτι πού γίνεται χωρίς μεγάλη δυσκολία καί πίστεψέ με, δέν είναι απαραίτητη προϋπόθεση τό ότι, αυτός πού τό κάνει νά είναι ...επαγγελματίας.

 

Ενα δεύτερο καί σοβαρότατο θέμα, είναι τά "προσωπεία". Η φύση τών forums καί η ανωνυμία τών συμμετεχόντων ευνοούν τήν δημιουργία τους, η οποία είναι επικίνδυνη γιά άτομα "ασθενών" αρχών καί αντιστάσεων.

 

Η ομάδα συντονισμού τού Αβάπτιστου, μέ τήν τεχνολογία, τήν εμπειρία καί τήν βούληση πού διαθέτει, γιά τήν διατήρηση τής καθαρότητας τού χώρου, εργάζεται συνεχώς ώστε εσύ καί οι άλλοι συνταξιδιώτες νά εκφράζεστε απρόσκοπτα καί νά προστατεύονται τά ηθικά καί πνευματικά δικαιώματα τών θέσεών σας.

 

Σέ ευχαριστώ γιά τήν μέχρι τώρα μεστή συμμετοχή σου

 

καί εύχομαι καλή συνέχεια.

 

* Εφιάλτης: είναι τό ιστορικό πρόσωπο πού οδήγησε τούς Πέρσες στά μετώπισθεν τών Σπαρτιατών καί τών λοιπών υπερασπιστών τών Θερμοπυλών.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...