Jump to content

Seirios

Αθάνατοι
 • Posts

  866
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Seirios

 1. ...καμμία αντίρηση! Μόνο μία ερώτηση: Το "είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος", απορρέει από το ότι "Ζώ καλά" ή από το ότι "περνάω καλά";
 2. Όποιος χαράζει τόν εστιγμένο κύκλο, χαράζει το σύμβολο που σε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας του ανθρώπου σήμαινε τα πάντα στους πάντες: Από τον Θεό Ήλιο, τον Ρα και τον αλχημικό χρυσό, μέχρι τον πανόπτη οφθαλμό και το σημείο πριν από την Μεγάλη έκρηξη...! Όποιος χαράζει τον εστιγμένο κύκλο με κέντρο τον εαυτό Του, το κάνει επειδή προσδοκεί την Θέωσή Του δια της καθόδου στα Άδυτα του Παγκόσμιου Υπερσυνείδητου και την ένωσή Του με την Ψυχή Του Κόσμου. Όποιος χαράζει το εστιγμένο κύκλο έχει επίγνωση ότι διαβαίνει από αρχαία σχοινένια γέφυρα την άβυσσο που μπορεί να μην είναι στο πεπρωμένο του να την διαβεί.
 3. Νοσταλγώ, το παιδάκι με την τριμμένη φανελλένια πιτζαμίτσα, που κάθε βράδυ, έκανε την προσευχή του για έναν υπνο με όνειρα γλυκά. Νοσταλγώ το φώς που το τύλιγε, σαν έκλεινε τα μάτια, και το οδηγούσε σ'εκείνο το ρόδινο πουπουλένιο σύννεφο που το ασφάλιζε και το κοίμιζε στην ζεστή αγκαλιά του. Κάθε πρωί που ξυπνώ, σκέφτομαι εκείνο το παιδάκι κι αναρωτιέμαι που ...χάθηκε! Κάθε πρωί που ξυπνώ, η αμφιβολία και ο φόβος φωλιάζουν στην καρδιά μου για την σκοτεινή νύχτα της καθημερινότητας που πρέπει να ξαναριχτώ. Κάθε πρωί βγαινοντας από το σπίτι θα σταθώ, για λίγο, μπροστά στο μικρό πάρκο της γειτονιάς, και θα ...χαζέψω με την φύση και τα πλάσματά της που ξυπνούν, δοξαζοντας ανέμελα την καινούργια ημέρα. Αφήνω την ομορφιά του Κόσμου να με κατακλύσει για να θυμηθώ ποιός ...είμαι! Η αμφιβολία, μετουσιώνεται σε ερωτήματα και προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν με βάση τα όσα γνωρίζω ή θα αναγκαστώ να μάθω.ί Ο φόβος, μεταλλάσεται σε ενέργεια, αποφασιστικότητα και ελπίδα. Ίσως εκείνη την ημέρα να κάνω το βήμα που θα με φέρει πιό κοντά σε εκείνο το παιδάκι με την τριμμένη φανελλένια πιτζαμίτσα.
 4. Ερέθισμα - Συναίσθημα - Σκέψη - Λόγος - Πράξη / Γραφή είναι οι 5 βαθμίδες που διερχόμαστε όταν αλληλεπιδρούμε με το φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον μας. Καθημερινά, συνειδητά ή ασυνείδητα, αλληλεπιδρούμε με αμέτρητες, θετικές ή αρνητικές, βολές των 5 βαθμίδων. Όλες εν τέλει μας αγγίζουν και διαμορφώνουν μία κρίσιμη μάζα, η οποία επηρεάζει την διάθεσή μας, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Μία κρίσιμη μάζα που επηρέασε το παρελθόν μας, επηρεάζει το παρόν μας και θα επηρεάσει το μέλλον μας. Μπορουμε και έχουμε το πλεονέκτημα της επιλογής και εξασφάλισης, υψηλής ενέργειας, θετικών ερεθισμάτων, συναισθημάτων, σκέψεων, λόγου και πράξεων σαν αντίδοτο των αρνητικών και σαν ασπίδα προστασίας της Ζωής μας. Ας ελέγχουμε και ας ρυθμίζουμε λοιπόν, την ποιότητα των σκέψεων, του λόγου και των γραπτών μας, άν πραγματικά προσδοκούμε, την προσωπική μας ευτυχία αλλά και την ευτυχία των συνανθρώπων που αλληλεπιδρούμε.
 5. Η Γνώση, δεν είναι Όνειρο. Η Γνώση είναι οι πληροφορίες που αποκτά κάποιος και οι ιδέες που σχηματίζει για τον κόσμο και τα πράγματα, μέσα από μια νοητική επεξεργασία, η οποία επηρεάζεται από τα ατομικά ή συλλογικά βιώματά και ...το υποσυνείδητό! Η Γνώση, είναι κάτι που δημιουργείται αυτόματα. Η διαχείρισή της απαιτεί συνειδητότητα και αυτό, προσεγγίζει το ...Όνειρο! Γιατί Όνειρο, είναι το να βυθίζεσαι με Πίστη στην Μαγεία της Ζωής, αποδεχόμενος την άγνοιά σου, χωρίς να ενεργοποιείς τις αναστολές της πεπερασμένης σου γνώσης...!
 6. Είδα φώς και ...μπήκα!
 7. χμχμ ... την Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα, έπινα τον καφέ μου στο λιμανάκι της Νάουσας! Απ' ότι βλέπετε, ...είμαστε πανταχού ...παρόντες!
 8. Τίποτα δεν είναι "κλειδωμένο", διατηρείτε ζωντανή την επιθυμία και την ελπίδα, παρατηρείτε τα σημάδια και ενεργείτε πάντα προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης της επιθυμίας σας!!! Καλή Χρονιά ΥΓ: ...δεν είναι καθόλου κακό να προσδοκάτε ευμάρεια και υλικά αγαθά.
 9. Πολύ ωραία! Κόπιασε λοιπόν...
 10. Άγνωστε συνταξιδιώτη που κρύβεσαι πίσω από το όνομα caesardim, ...διάβασε τον "Αλχημιστή" του Paulo Coello και θα καταλάβεις τι σου συμβαίνει! Καλή επιτυχία στο δρόμο για το προσωπικό σου όνειρο
 11. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι πως περπατάς, ένα είναι το σίγουρο... Σε λίγο, θα πέσεις!!! Μήπως, λοιπόν, συνωμότησες, άθελά σου, ...εσύ; Έπεσες στα βαθιά νερά και κολύμπησες, μέχρι την ώρα που άρχισαν να σου μπαίνουν ..."ιδέες"!!! Ποτέ δεν θα αποφύγεις αυτό που φοβάσαι, γιατί το προσκαλείς με την σκέψη, συνέχεια. Ποτέ δεν θα σου συμβεί αυτό που επιθυμείς, αν το σκέφτεσαι με αμφιβολία, σαν να μην πρόκειται να συμβεί...
 12. ... και πάω για ύπνο!!! Λοιπόν, για να κοιμηθώ, διαβάζω ένα ευχάριστο βιβλίο και αποκοιμιέμαι με το βιβλίο στα χέρια - και τα γυαλιά στη μύτη - παρασυρμένος από όμορφες σκέψεις. Ανταμοίβομαι με έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο και όνειρα που τακτοποιούν τα πάντα στην ζωή μου...! ...άν και , το συνιστώ.
 13. :cheerful: είδα φώς και μπήκα. Καλησπέρα σας! Η φιλοσοφία είναι τρόπος ζωής, όπως υποδηλώνει η λέξη. Παρατήρηση, σημειώσεις, ταξινόμηση, σύνδεση, δοκιμές και υποθέσεις είναι η βασική της διαδικασία. Οι επιστήμες παίρνουν δουλιά από την φιλοσοφία και της επιστρέφουν νέες παρατηρήσεις που θα γίνουν πηγή νέων υποθέσεων. Βέβαια στην πορεία ανακαλύφθηκαν από τις επιστήμες και χρήσιμες εφαρμογές, τόσο "χρήσιμες" που καταλήξαμε να ξεχαστούμε και να επιτρέψουμε να σηκωθούν τα πόδια για να χτυπήσουν το κεφάλι...! :headb:
 14. Κοιτάζω το ηλιοβασίλεμα απο το παράθυρο. Ο ήλιος αποσύρεται ανάμεσα από τα πορφυρά σύννεφα του ορίζοντα και το σκοτάδι θα κερδίσει έδαφος. Θα επικρατήσει μέχρι αύριο, την αυγή. Ομως..., στα χθόνια του πλανήτη, εκεί όπου εργάζονται οι γεννεσιουργές δυνάμεις, επικρατεί σκοτάδι. Το φώς, θα αγγίξει τα δημιουργήματα μόνο μέσα απο συγκλονιστικες γεωλογικές μεταβολές. Εγώ, ο άνθρωπος, ανάβοντας ένα κερί, απομακρύνω το σκοτάδι από τον χώρο μου. Άν και το σκοτάδι είναι το φυσικό υπόβαθρο στην Φύση των όντων, ο "Προμηθέας", μετέδοσε την "γνώση" της χρήσης της φωτιάς και ανέτρεψε το φυσικά επιβεβλημένο. Είμαι μέρος του Σύμπαντος και συμμετέχω, εκούσια είτε ακούσια, στο Χορό των αντιφάσεων που αναδεικύουν την Ομορφιά, εκεί όπου χάνεται η Ισορροπία!
 15. Το σκοτάδι είναι η μήτρα του Κόσμου. Κάθε τι που γεννιέται, ξεκινά από αυτή την "άμορφη", θερμή, υγρή και σκοτεινή αγκάλη και καταλήγει στο φως. Κάθε τι που αναδύεται Στο Φως, από εκεί ξεκινά, ...από το σκοτάδι! Το σκοτάδι είναι η κατάσταση που ελλοχεύουν οι αμύητες ψυχές, έρμαια της άγνοιας, του φόβου και των εξ αυτών αρνητικών συναισθημάτων τους, έως την ώρα που θα αντικρίσουν την πρώτη αχτίδα φωτός. Το σκοτάδι είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα των ανθρώπων, που τολμούν να ερμηνεύουν τον Κόσμο με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Κι όμως, το σκοτάδι είναι η παύση ανάμεσα σε δύο μουσικούς φθόγγους ώστε να παραχθεί η ...αρμονία!
 16. Από αυτά που έχεις αναφέρει, μέχρι τώρα, ξεχωρίζω αυτά που και για το πλήρωμα του Αβάπτιστου, λογικά, είναι κοινός τόπος. Το Αβάπτιστο, μοιάζει λίγο με την Αυλή των θαυμάτων. Οι περισσότεροι βρέθηκαν εδώ από μια "συγκυρία", "τυχαίων" γεγονότων. Είναι άνθρωποι με συναίσθηση του "προσωπικού τους μύθου" και επίγνωση ότι για να φτάσουν "εκεί" που επιθυμούν, δεν αρκούν αυτά που είναι γνωστά και συνηθισμένα. Συζητούν λοιπόν, όχι για να "ορίσουν" αλλά για να προσελκύσουν ροή ιδεών, προσδοκώντας μία αχτίδα Φωτός καθοριστική για την πορεία τους. Είναι άνθρωποι Ανεξάρτητοι και Ελεύθεροι. Επάνω στο σκάφος του Αβάπτιστου, λειτουργούν Ισότιμα και τους συνδέουν δεσμοί σεβασμού, φιλίας, φροντίδας και πρόνοιας. Σε παρακαλώ λοιπόν, κατ' αρχάς, να μας μιλήσεις, για το τι είναι σκοτάδι για εσένα
 17. ... θυμάσαι τότε..., αγαπητέ μου φίλε Αrtzuna; Εγώ, ακόμα θυμάμαι τα μάτια σου όταν συναντηθήκαμε. Και ο StarMein, έχει το ίδιο δικαίωμα με όλους. να διαβεί το προσωπικό του χάσμα και ..."χρειάζεται" την φροντίδα μας. Την τελευταία ώρα της νύχτας, πριν από την αυγή του ήλιου, είναι το βαθύτερο σκοτάδι
 18. Χαίρομαι που επιθυμείς να ανεβάσεις τόσο ψηλά τον προσωπικό σου πήχυ. Αλλά γιατί το θεωρείς τόσο πιθανό το να υποφέρεις; Οι θρύλοι επάνω στους οποίους πάτησαν οι θρησκευτικές δοξασίες, μιλούν για μια θυσία. Και πράγματι οι πρώτες θυσίες ήταν αιματηρές! Ο "Βασιλεύς", θανατωνόταν για να πάρει την θέση του ένας νέος, που με το σφρίγος και την δύναμή του, θα επηρέαζε θετικά την νέα χρονιά και ...σοδειά! Με την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, η θυσία μετατράπηκε σε - θεατρική - μυσταγωγική. Μίλησέ μας για εσένα και πως εννοείς τον φωτεινό δρόμο.
 19. ...εν πάσει περιπτώσει, καλώς ήλθες στο Αβάπτιστο. Καλώς ήλθες σε ένα χώρο δημόσιων συζητήσεων, όπου δεν επιτρέπεται κάθε έκφραση ρατσισμού, προσηλυτισμού ή αγενούς συμπεριφοράς. Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε τις απόψεις σου αλλά, ...έως εκεί! Για την Ομάδα συντονιστών Seirios PS: Παρακαλώ τα παλαιά μέλη, να αντιμετωπίσουν με κατανόηση και μη υπερβάλλοντα ζήλο το νέο μέλος έτσι ώστε τετριμμένες εκφράσεις του τύπου " ...πες μας τι πίνεις κι εμάς δεν μας δίνεις" να αποφευχθούν. Χαλαρώστε παρακαλώ, καθότι οι έχοντες τα γένια, ...έχουν και τα "χτένια".
 20. ... φίλε kailor, Αλίμονο, αν το Σύμπαν συντονιζόταν μόνο στις αρνητικές δράσεις!!! Φαντάσου το, σαν ένα πολύτιμο ιερό Δισκοπότηρο μέσα στο οποίο εκβάλουν οι ποταμοί των "ενεργειών"..., όπου το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει σε σχέση με το "ταμείο" της φιλότητας ή της αντιπαλότητας των μαζών με το ιερό σκεύος! Τα συναισθήματα, σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι ροή ενέργειας και αποτελούν τους δείκτες της φιλότητας ή αντιπαλότητας των σκέψεών μας προς το περιβάλλον. Της πίστης ή της ασάφειας προς Την Πηγή εκπλήρωσης των επιθυμιών μας...! Σε αυτό ακριβώς, αναφέρεται η υπόθεση περί ...κρισίμων μαζών. Οπότε, παρ' όλες τις προηγούμενες διακυμάνσεις, όταν από ένα σημείο και πέρα εκπληρωθεί η στοιχειώδης στατιστική προϋπόθεση, το Σύστημα, αυθόρμητα, κινείται προς Ανώτερες και Σταθερότερες θέσεις ισορροπίας, προάγοντας την εξέλιξη, την ευτυχία και την ευμάρεια του Κόσμου.
 21. ... καλώς ήλθες κι εσύ Sartori, :cheerful: στην Αυλή των Θαυμάτων! Έχεις, απόλυτο δίκιο! Η Φύση, είναι Όμορφη, Λαμπερή και γεμάτη δώρα, που απλόχερα μοιράζει σε κάθε μέλος της! Κοιτάζω από το παράθυρο τα πουλιά που έχουν στήσει γλέντι στο μικρό πάρκο, κάτω από τις χαρουπιές. Μικρές αστραφτερές λίμνες από νερό ανάμεσα στο χορτάρι, γύρω από τις οποίες χορεύουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν δημιουργήθηκαν από το πρωινό πότισμα. Μια ηλικιωμένη κυρία, σκόρπισε ψίχουλα για την τροφή τους. Ό, τι είχαν ανάγκη για μια ευτυχισμένη ημέρα, η Φύση τους το εξασφάλισε...! " Και πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε" κατά Ματθαίον ΚΑ 22
 22. ...καλώς ήλθες στην Αυλή των Θαυμάτων, Πυρ!
 23. Δεν διαφωνώ αλλά επαυξάνω, γιατί η δύναμη της σκέψης μας, ανεξαρτήτως ορισμών, δεν περιορίζεται...! ...τι θα σκεπτόσουν λοιπόν Magic, αν σου έλεγαν ότι οι σκέψεις σου τώρα, είναι η αιτία για το εγγύτατο μέλλον που θα βιώσεις; Τι θα ένιωθες, αν σου έλεγαν ότι με την σκέψη χτίζεις όχι μόνο εσωτερικούς συνομιλητές και προστάτες, δυνάμεις που εξαπολύεις αλλά και την ίδια την ζωή σου και επηρεάζεις το Κοσμικό Σύστημα τόσο καθοριστικά όσο και Το Ένα...; ΥΓ: ...ποιος πιστεύει ότι ο Κανόνας Των Τριών είναι απλά ένας κανόνας "καλής" συμπεριφοράς;
 24. κάπου εδώ, είχε ξεκινήσει μία αντίστοιχη συζήτηση... Η "Αγάπη", είναι μία φιλοσοφική έννοια, η οποία και καθορίζει ένα τρόπο ζωής που συναντάται, σαν αποκορύφωμα της προσπάθειας, στην πλειοψηφία των μονοπατιών! Όταν μιλάμε γι' Αυτήν, εννοούμε μία στάση εσωτερικής ζωής, που διέπεται από τις συμπαντικές νόρμες και ισορροπίες και χαρακτηρίζεται από την απουσία των ...συνηθισμένων συναισθημάτων. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν ο άνθρωπος μπορεί και σε ποιο βαθμό, να προσεγγίσει αυτό το μοντέλο.
×
×
 • Create New...