Jump to content

Anor

Mέλη
  • Posts

    1,651
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Anor last won the day on September 15 2009

Anor had the most liked content!

About Anor

  • Birthday 09/19/1972

Contact Methods

  • MSN
    Gandalfdr@hotmail.com
  • Website URL
    http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Earth - Mountain - Forest
  • Interests
    .

Recent Profile Visitors

1,886 profile views

Anor's Achievements

Αβάπτιστος

Αβάπτιστος (7/7)

4

Reputation

  1. Χρόνια πολλά και με υγεία!

  2. μαρία σ... Μην αγχώνεσαι.. δεν είναι παρά η υποσυνείδητη αντίδραση σου σε ότι σου έχουν επιβάλλει ή μεταφέρει ώς κατήχηση , σε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να θεωρείται καλό. Με τον καιρό το αποδέχεσαι και ισορροπείς. Το είχα και προσωπικά παλαιότερα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως είναι ιδέες του δικού μου μυαλού και απλά δείχνουν την αντίδραση μου σε κάτι γενικό ώς ιδέα. Μόλις το αποδεχτείς οτι απλά υπάρχει αλλά δεν σε "αγγίζει" απλά θα φύγει απο την μέση.
  3. ότι δεν σου αρέσει.. ότι σε δυσαρεστεί και σε κάνει να νιώθεις άσχημα.. .πρέπει να το αλλάζεις. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια και δικαιολογίες κατά εμέ.
  4. Θα πω πως συγκλίνω με Artzuna και Sabrina... Όταν εκ-"παιδεύεις" νεανικά μυαλά , αρκεί να τους δώσεις τα εχέγγυα να κάνουν ικανή κριτική και δημιουργία σκέψης με τρόπο τέτοιο που να δημιουργούν δική τους προσωπικότητα. Αν αυτό γίνει ακόμα και αν οι κορνίζες μετατραπούν σε tabloid με φωτισμό "xenon" , κανείς δεν θα τους δίνει σημασία. Το σκεπτικό είναι να δημιουργήσεις ικανούς άνθρωπους και προσωπικότητες. Αυτό δεν γίνεται με κατάργηση συμβόλων , εικόνων , διαδικασιών... γίνεται με σωστή παιδεία. Οπότε όπως ειπώθηκε... ας φτιάξουν ΠΑΙΔΕΙΑ σε υποδομές και ανθρώπους-δασκάλους-καθηγητές και μετά οι "κατηχήσεις" όποιου είδους θα πέφτουν απο μόνες τους.
  5. Αν άλλαζες και το χρώμα των fonts ίσως θα ήταν καλύτερα , καθώς το κίτρινο πάνω στο λευκό ειναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί. Καλώς ήρθες.
  6. Καταρχάς να το βάλουμε σωστά πρώτα.. Απόσπασμα απο τον Πανηγυρικό του Ισοκράτη λοιπόν Στην ουσία λοιπόν μιλάει για το πολίτευμα της Δημοκρατίας και πως τιμωρεί και καθορίζει τους πράττοντες εκτός ορίων και πως μπορεί να διαμορφώσει συνειδήσεις πολιτών εφόσον λειτουργήσει ώς πρέπει. Σε σύγκριση με τον σημερινό καιρό, οι παράγοντες που λείπουν είναι 3... ικανοί πολιτικοί, ικανοί πολίτες και αμερόληπτη εφαρμογή νόμων. Anor.
  7. Το Τάο είναι φιλοσοφία... στην πραγματικότητα όμως ο φόβος είναι το σημάδι οτι είσαι ζωντανός. Οτι είσαι ακόμα άνθρωπος. Κανείς δεν μπορεί να πάψει να φοβάται ή να το περιορίσει. Μπορεί όμως να το χρησιμοποιήσει αν το αποδεχτεί ώς ύπαρξη. Ουσιαστικά αυτό είναι που σε κάνει να αισθανθείς ασφαλής. Οτι μπορείς ακόμα και όταν φοβάσαι να λειτουργήσεις με τέτοιο τρόπο που ο ίδιος ο φόβος να μην είναι εμπόδιο στο να συνεχίσεις την ζωή σου.
  8. και όμως είναι πολύ απλό... ανέκαθεν στην Ελλάδα η Δημοκρατία (σε όσες πόλεις κράτη και μεταγενέστερα σε όλη την χώρα)προσέφερε πάντα περιθώριο για ασυδοσία. Έτσι πάντα κατέληγε στο οτι θέλουμε ώς άτομα τα πάντα να λειτουργούν υπέρ του ατόμου ΜΑΣ ,ακόμα και αν αυτό είναι εις βάρος του συνόλου. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τότε. Το μόνο ίσως που έχει παρουσιαστεί είναι πως η διαφθορά έχει γίνει πρότυπο ικανού πολιτη και το οτι οι νόμοι υπηρετούν εκείνους που μπορούν και έχουν σε σχέση με άλλες εποχές.
  9. έχει πραγματικά σημασία το ετοιμολογικό νόημα της λέξεως;... ή μήπως καλύτερα να δούμε τι σχέση έχει πραγματικά η θρησκεία που λαμβάνεται ώς δόγμα με την αληθινή ιδεολογία της πίστης κάθε ανθρώπου; Οι δοξασίες, οι μετάνοιες κτλ... πράξεις που πρέπει να συνοδεύονται απο αληθινά αισθήματα πίστης , γίνονται σήμερα για το "πρέπον της θρησκείας". Θεωρώ οτι εκεί είναι το ζητούμενο της όποιας συζήτησης παρά στο ετοιμολογικό της λέξης που αφορά μόνο γλωσσολόγους κατά την γνώμη μου. Anor
  10. άλλο ενα doomsday απο τα πολλά... ειδικότερα όταν ακόμα και οι ειδικοί δεν έχουν αποφανθεί οτι το "χαμένο" ημερολόγιο των Μάγια αναφέρεται σε τέλος πνευματικής εποχής... υλικής εποχής ή κάτι άλλο πιο καταστροφικό. Ώρα να πουλήσουμε μπλουζάκια θα έλεγα εγώ.
  11. όπως το διάβασα σε άλλο χώρο.. το μεταφέρω και εδώ μιας και θέτει αρκετά ζητήματα και ιδιαίτερα με κάποια links που έχει...
  12. Η έξαρση ενασχόλησης με την μαγεία έχει να κάνει κυρίως με την απαξίωση της μέχρι πρότινος δογματικής θρησκείας στην Ελλάδα που "υποχρέωνε" σε ενα συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης και έρευνας. Είναι λογικό λοιπόν κάποιοι πλέον έχοντας χάσει την "υποβαλλόμενη Πίστη" τους σε κάτι υποχρεωτικά απο μικρή ηλικία να ψάχνουν κάτι άλλο να δώσουν βάση , όσον αφορά το υπερφυσικό ώς ανώτερη απο αυτούς δύναμη. Απο εκεί προέρχεται και η απογόητευση τους, καθώς η μαγεία για αυτούς έχει συνδιαστεί με φωτεινά και ακουστικά εφέ του Hollywood με πύρινες μπάλες και χρώματα.. .η μαγεία μόνο αυτό δεν είναι όμως όπως ξέρουμε όλοι. Και εκεί κάπου απογοητεύονται.
  13. η εικονική ζαλάδα, μπορεί να προέρθει απο πολλές αιτίες φυσικές και ελπίζω να μην είναι καμία απο αυτές. Στον διαλογισμό πάντως σπάνιο είναι αυτό το φαινόμενο του στριφογυρίσματος. Συνήθως προέρχεται απο κούραση, απο κάποια ίσως αιτία "βλάβης" στον λαβύρινθο του αυτιού κοκ. Δεν θα ήμουν πάντως τόσο ήρεμος άν το ένιωθα και εγώ. Συνήθως τέτοια αίσθηση στριφογυρίσματος σε κατάσταση προ ύπνου και σε χαλάρωση την ένιωθα αν τα είχα κοπανήσει λίγο ή είχα κουραστεί πάρα πολύ... ή είχα ζαλιστεί απο κάποια μυρωδιά-καπνό... δεν πιστεύω να χρησιμοποιείς αρωματικά σανταλόξυλα ή παρόμοια έτσι;
  14. Και για να συμπληρώσω στο παραπάνω απλά να αναφέρω οτι είναι πάρα πολλοί εκείνοι που εκμεταλεύονται προδιαθέσεις των ανθρώπων αλλά και τις δικές τους "ικανότητες διάγνωσης" σωματικής γλώσσας και ψυχολογίας , μεταφέροντας "αποδεκτά μηνύματα" προς τους ακροατές τους, δημιουργώντας τις κατάλληλες εντυπώσεις οτι έχουν επικοινωνία με "όντα άϋλα και ενεργειακά". Τώρα όσον αφορά το νόημα του ενδιάμεσου ώς γέννημα μεταξύ άϋλου όντος και ανθρώπου, μόνο ένα ξέρουμε οτι υπήρξε στην Βίβλο και αρκετά άλλα απο μυθολογικά βιβλία της Αρχαίας Ελλάδος. Gandalf
  15. Μια ερμηνεία θα βρείς στον παρακάτω σύνδεσμο. http://www.skepdic.gr/Entries/Mi/medium.htm αν και αντίθετα τοποθετημένη η σελίδα προς τον χώρο του πνευματισμού , το παραπάνω δεν παύει να είναι μια απο τις πολλές ερμηνείες του ενδιάμεσου.
×
×
  • Create New...