Jump to content

laraska

Νέα Μέλη
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by laraska

  1. ελπιζω να καταφερεις αυτο που θελεις , με τον τροπο που θελεις . δεν λεω ο,τι λεω για κακο . αλλα ο ανθρωπος ειναι αδυναμος και για τιποτα κανεις δεν ειναι σιγουρος . οι περιορισμενες δυνατοτητες μας , μας εμποδιζουν να δουμε τα πραγματα και τη θεση μας και εξαπατουμαστε . ελπιζω ο τροπος σου να ειναι σωστος , οπως και ολων των αλλων .
  2. στη συγκεκριμενη περιπτωση απο τον κοσμο σου . αν εκει μπορεις με τον ευκολο τροπο να αποκτησεις αυτο που θελεις ποιος ο λογος να το κανεις ;
  3. ναι πραγματικα , σε αυτο εχεις δικιο , αλλα δεν υποτιμω κανεναν . δεν αμφισβητω καθολου τα βιωματα σου . σεβαστα τα οποια βιωματα , αποδοχη της υπαρξης αυτων που πιστευει ο αλλος προφανως υπαρχει . το μονο που επισημαινω ειναι ποιο ειναι το πιο σωστο και πιο ασφαλες αντικειμενικα . το να επεμβαινει καποιος , ως περιορισμενο ον σε κατι που υπερκαλυπυει τα ορια του ειναι αντικειμενικα επικινδυνο .
  4. ο τονος μου δεν επιδιωξα να ειναι ''καπως'' στις δυο πρωτες ερωτησεις δεν καταλαβαινω τι εννοεις . ειπα προσευχη , δεν εχει σημασια αν ειναι παντρεμενος ο αλλος . ολοι οι αλλοι λαικοι τι κανουν δηλαδη ;
  5. εδωσα παραπομπες που τα λενε πιο καλα απο μενα , αλλωστε τετοια ωρα ειμαι πτωμα . καληνυχτα . παντως αντικειμενικα αντιπαρεβαλλε τον ''κινδυνο'' που κρυβει ο ορθ. χριστιανισμος με την μαγεια . τα μεσα τα εχουμε αναλυσει νομιζω . δοκιμασε καμμια προσευχη , αληθινα ... να ξερεις δεν εχω κατι εναντιον σου.
  6. πνευματικη θεωση = μονο προσευχη
  7. ριξε παρακαλω μια ματια σε μερικα θεματα: http://www.egolpio.com/NEW_AGE/empeiries_Satanistwn.htm http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.ph...mp;postcount=59 http://satanicthule.blogspot.com/ http://camlad9.tripod.com/basic1.html http://www.metafysiko.gr/forum/showthread....age=9&pp=10 αν αυτα σου δινουν κατι θετικο , πες μου .αντικειμενικα κρινοντας παντα . μην ακουω παλι ... γιατι υπαρχει το κακο ;.... η ιδια απαντηση σε δυο θεματα...
  8. ριξε παρακαλω μια ματια σε μερικα θεματα: http://www.egolpio.com/NEW_AGE/empeiries_Satanistwn.htm http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.ph...mp;postcount=59 http://satanicthule.blogspot.com/ http://camlad9.tripod.com/basic1.html http://www.metafysiko.gr/forum/showthread....age=9&pp=10 αν αυτα σου δινουν κατι θετικο , πες μου .αντικειμενικα κρινοντας παντα . μην ακουω παλι ... γιατι υπαρχει το κακο ;....
  9. μπορει να μην στα αναλυσω καλα περαν του οτι ειναι πολυ επιπονο εν μεσω αρνησεων . απο μενα μονο οσα λεει η ορθοδοξια να περιμενεις , αρα αυτη να διαβασεις .
  10. αλλο η κουραση του να μην ενδωσεις σε πειρασμους , αυτο δεν ειναι καν κουραση ομως ! σκοτιζεται ο νους σου αν θελεις να ανεβεις πιο ψηλα ; αντιθετα θα ελεγα , πως ετσι ο καθε ενας γνωριζει πιο καλα τον εαυτο του . ακομα χειροτερο ειναι να μην ''ελεγχεις'' καποιο αγνωστο ον που επικαλεισαι . αν θεωρεις παντως ως ανωτερη διεκπερωση της αρμονιας την καταβυθιση στα παθη( απο την αποφυγη αυτων και αναζητηση της αγνης κα πνευματικης θεωσης) , πχ στον σαρκικο κοσμο ( τελετες με σεξουαλικο περιεχομενο κτλ) δεν ξερεις τι λες .
  11. ναι ! και δεν εχω καμμια αμφιβολια για τιποτα . ''αν γνωριζαν τι κρυβεται ....'' , ενωοω αυτους που τα αγνουν αυτα τα θεματα .
  12. δυο πρωτες : δεν καταλαβαινω τι λες. τριτη : απαντω απο κατω τεταρτη : τα βιωματα μου , μου το επιβεβαιωσαν . μην το ψαχνεις ειναι σαν να εξηγεις πως υπαρχει η μαγεια . πεμπτη : σε αυτο βαζω και την ισωπεδωση των ανθρωπων στις διονυσιακες λατρειες . θρησκειες ''συγχρονες'' , (πηγη για ευνοητους λογους δεν δινω) για κοσμοθεωριες περι ''υποκειμενικου δικαιου'' , ελεγε με λιγα λογια ''κανεις αυτο που οριζεις σωστο '' , θεοτητες οπως ''Τυφων '' και διαφορα αλλα ονοματα .
  13. ειναι αυτη που προωθει την αληθεια και το ανωτερο αγαθο , την αγαπη , την αυτοθυσια για την σωτηρια του αλλου . οχι υπαρξη εγωισμου κτλ
  14. ...χμ... νομιζω πρεπει να εννοει πως ο ανθρωπος τις απαντησεις του πρεπει να τις εχει μεσα του ... λεμε τωρα...
  15. αν το σκεφτει καποιος τιθεται θεμα γνωσης ή ελλειψης αυτης για την επιλογη του σωστου δρομου. αν ηξεραν οι ανθρωποι τι κρυβεται θα επελεγαν το σωστο αλλα δεν το κανουν . ο αποστολος παυλος ή πετρος ειχε πει πως θα ημασταν οι πιο αξιολυπητοι ανθρωποι στον κοσμο αν τα καναμε ολα αυτα που κανουμε εφοσον δεν υπαρχει πραγματικα ο θεος . ειναι η γνωση λοιπον που μας κανει να επιλεγουμε το σωστο , αλλα μερικοι την αγνοουν και στρεφονται στην επιστημη , εννοω του φυσικου κοσμου . ο ανθρωπος στην ουσι πρεπει να βγει απο το σκοταδι.
  16. απαντηση στην πρωτη ερωτηση , μπορω να εχω ;
  17. αν το πιδι σου εκανε ναρκωτικα , τι θα εκανες ; τελως παντων αν καποιος εχει μια διεστραμενη αντιληψη αυτο δεν σημαινει πως τα πραγματα ειναι ετσι .
  18. αυτοι πουλανε καραμελιτσες για να μπορεσουν να σε απαγαγουν , εθισμος σε ναρκωτικα , να σε κανουν υποχειριο τους κτλ αν το σκεφτει καποιος τιθεται θεμα γνωσης ή ελλειψης αυτης . αν ηξεραν οι ανθρωποι τι κρυβετε θα επελεγαν το σωστο αλλα δεν το κανουν . ο αποστολος παυλος ή πετρος ειχε πει πως θα ημασταν οι πιο αξιολυπητοι ανθρωποι στον κοσμο αν τα κανουμε ολα αυτα που κανουμε αν δεν υπαρχει πραγματικα ο θεος . ειναι η γνωση λοιπον , αλλα μερικοι τα αγνουν αυτα και στρεφονται στην επιστημη , εννοω του φυσικου κοσμου . ο ανθρωπος στην ουσι πρεπει να βγει απο το σκοταδι.
  19. να πω μια βασικη διαφορα... : με την προσευχη αποκομιζεις αγνοτητα , φωτεινοτητα , γαληνη , ενεργεια κοκ , δηλαδη μονο θετικα ενω με την ανωτερη μαγεια απλα χανεις δυναμεις , εξαντλησαι , σκοτιζεται ο νους , φοβασαι μην σου κανουν κακο οι διαφορες οντοτητες κτλ κανω πουθενα λαθος ;
  20. οταν λεω δαιμονας , εννοω με την κακη εννοια , πχ οι λεγομενες ομοιοτητες με μιθρα , κρισνα , διονυσο , ρα κοκ με σκοπο την αναιρεση μιας αλιθηνης θρησκειας . και οχι δεν γεμιζει λογω αυτου του γεγονοτος με καλους ανθρωπους.... πανσελινος : σιγα το προβλημα ... χιλιαδες δουλειες υπαρχουν , αν παντως περιμενεις γραφειακια.... κοστουμακια ..... μιτινγκ ....δεν θα βρεις δουλεια.
  21. αν δεν σε αγαπουσε δεν θα εδινε καθολου σημασια ουτε θα ασχολιωταν .γιατι ρθε ο γιος του ομως και εξισωθηκε με τους ανθρωπους και γενικα προρεπει προς το καλο μας ; μικροοργανισμοι = μικρου μεγεθους οργανισμοι αλλο τα αβιωτικα στοιχεια , και το θεμα ειναι αν δμιουργηθηκαμε ετσι τυχαια λοιπον , ως ηδημων εξηγησε μου τι ειναι η μαγεια , αυτα που σε εξυπηρετουν στην ασκηση της , βοηθεια αλλων οντων κτλ ,
  22. φαρμακο δεν εννοω σιροπι , χαπακι , ορο κτλ απο το θεο . εννοω αυτον ως αυτοσκοπο.και αυτο που λες ειναι ορθο : Άμα δεν σώσεις εσύ την ψυχή σου δε θα στη σώσει κανένας! μονος του ο ανθρωπος θα αγωνιστει για την ψυχη του , ειναι δυσκολος ο αγωνας αλλα αξιζει .
  23. το φαρμακο αυτο ειναι οπως ολα τα αλλα . θεραπευει μια αρρωστια , αλλα οχι την αλλη ....κοκ δεν ειναι ''Το φαρμακο '' που χρειαζεται ο ανθρωπος . ο θεος, που γιατρευει καθε ψυχη ειναι και η απαντηση για ολα , αυτος ειναι ο σκοπος της ζωης του ανθρωπου . δεν ειναι ''χαπακι'' που σχετιζεται με το σωμα σου , αλλα την ψυχη σου . και εν τελει η πιστη λογο της εμφανισης του , ειναι ελλειψη ελευθεριας . αν ειχε αποδειχτει με ''πειραματα'' η υπαρξη του κανεις δεν θα ειχε αμφιβολια πως υπαρχει . αναγκαστηκα ολοι θα πιστευαν , ακομα και αν δεν ηθελαν . ειναι σαν μια εξισωση . αν εχει αποδειχτει ισχυει και κανεις δεν μπορει να πει πως δεν ισχυει . αν το πει θα τον πουν τρελο , αρα αναγκαζεται να το δεχτει . το ιδιο σημβαινει και στην συγκεκριμενη περιπτωση .
  24. οπως ειπα ειναι θεμα ελευθεριας . αν ''κατεβη'' ολοι θα πιστεψουν αναγκασμενοι απο την ιδεα πως πραγματικα υπαρχει . κανεις δεν θα μπορει να το αμφισβητει και ολοι θα τον ακολουθουν . ενω ετσι σου μιλαει μεσα στην αμαρτωλη ζωη σου για ηθικη και μη υπαρξη κακιας , αν θες τον ακολουθεις . αυτο πιστευω πως ειναι πιο σωστο . πιο πολυ αξια εχει η ψυχη απο το σωμα . πολλοι θεωρουν τα ασχημα συμβαντα στη ζωη τους σταλμενα απο το θεο για να φυγουν απο τον εγωισμο τους και να ζητησουν συγχωρεση απο το θεο. αντι για εικονες παιδιων σου βαζω στρατιωτων , ιερεων , μαρτυρων κτλ , τι σημαινει αυτο ; και για τα παιδια ειδικα ,που δεν εχουν συναισθηση των πραγματων οπως οι ενηλικες υπαρχουν αλλοθι .
×
×
  • Create New...