Jump to content

outis

Mέλη
  • Posts

    5,227
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

outis last won the day on March 12 2020

outis had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

2,386 profile views

outis's Achievements

Αβάπτιστος

Αβάπτιστος (7/7)

55

Reputation

  1. Αυτό είναι το κλασικό - η πηγή της ιστορίας https://en.wikipedia.org/wiki/Bare-faced_Messiah (το έχω διαβάσει, πολύ ενδιαφέρον) Κι αυτό κάτι πιο πρόσφατο - δεν το έχω διαβάσει https://www.amazon.co.uk/Sex-Rockets-Occult-World-Parsons/dp/0922915970
  2. Τι θέλει να πει; Ή τι λεει; Ή τι λεει τελικά χωρίς να το λεει; Ο Λόγος (και οι λόγοι) είναι κεντρικό κοσμολογικό σημείο. Με μεγάλη σημασία για τη μαγεία επισης (αν το δούμε πίσω από όρους) Ενδιαφέρον είναι ότι έγινε κεντρικό κοσμολογικό σημείο από τους Χριστιανούς. Αν και παλαιότερο, ανάμεσα στους φιλοσόφους των Ελλήνων ήταν *ένα* ανάμεσα στα πολλά σημεία. Κι όχι κυριαρχικό. Από τη στιγμή που γράφτηκε το "Εν αρχή ην ο Λόγος" απογειώθηκε. Μια μαλλον 'ξεχασμένη' ανάμεσα στους Έλληνες αρχέγονη "Γνώση..."
  3. Ο βασικός λόγος που το αριστερό χέρι θεωρούνταν ακάθαρτο, όχι από το μεσαίωνα αλλά από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τον 20ο αιώνα είναι ότι οι άνθρωποι μέχρι πριν 100 χρόνια δεν είχαν ούτε χαρτί υγείας ούτε σαπούνι διαθέσιμο κάθε στιγμη. το αριστερό χέρι έκανε τις βρομοδουλειές και ήταν κυριολεκτικά ακάθαρτο ενώ το δεξί προσπαθούσαν να το κρατάνε καθαρό.
  4. Βασικα καλα το είπε. Το μαγείρεμα ειναι λες τυχαίο που μαγεία και μαγεί-ρέμα συγγενεύουν; Στην πράξη ήταν το μαγείρεμα που έδωσε πρόσβαση σε πρωτείνες που δεν ήταν προσβασιμεσ ωμές αυτες με τη σειρά τους αύξησαν τον εγκέφαλο.
  5. Ένα πράγμα θα πω: πήγαινε την ιδεα στους Γιαπωνέζους. Οι Έλληνες δεν έχουν δυνατότητες σοβαρών πειραμάτων και δοκιμών.
  6. Βρες έναν συμπαθούντα μηχανικό. Αν δεν σε ακούει κανείς είναι ισχυρή ένδειξη ότι κάπου κάνεις λάθος. Αν μηχανικός δεν μπορεί να σου δείξει το λάθος.... 1. Κατοχύρωσε την ιδεα σου. 2. Βάλε την στα αγγλικά. 3. Παρουσιασε την σε Γιαπωνέζους. Δες τι θα πούνε.
  7. Πολύ πρόσφατα ήμουν με κάποιον που έχει ζήσει στην Ινδία και το Νεπάλ (ουσιαστικά Θιβετ εκτός Κίνας) Μου είπε ότι μόνο οι Ινδουιστες στην Ινδία είναι χορτοφάγοι (κι αυτοί σε «πάρε μικρό καλάθι» στυλ). Οι Βουδιστές τρώνε κανονικά κρέας (βασικά χοιρινο) και μου έλεγε ποσό παράξενο βρίσκει που βλέπει στη Δύση του «βουδιστές» να είναι χορτοφάγοι ενώ στην Ασία δεν είναι. Εδω που τα λέμε τι χόρτα να έχει το Θιβέτ στα υψόμετρα αυτά για να θρέψει πληθυσμό; Ασκητές και μοναχοί ίσως είναι άλλη υπόθεση (θα τον ρωτήσω όταν επιστρέψει είναι στη νότια Ινδία αυτές τις μέρες)
  8. Κοιτά. Η ερώτησή σου είναι στο επίπεδο του «αν η γη είναι όντως επίπεδη». Κρίμα να δωσουμε αξία σε κάτι τέτοιο με το να το κουβεντιάσουμε. Αλλα επειδή μας διαβάζουν και παιδιά.... να παρακάτω ολίγα: Α τα δεδομένα 1. Η τροφη παίζει ρόλο στην ενεργειακη μας κατάσταση 2. Η «μαγεία» παίζει με την ενεργειακη κατάσταση. Β. Συμπέρασμα: 1. Διατροφή και πρακτική μας συμφέρει να συμβαδίζουν και να είναι αποδεδιγμένα συμβατά. 2. Αυτό πάει να πει ότι αν ακολουθούμε κάποια παράδοση είναι καλή ιδεα να μην κάνουμε διατροφή ξένη προς αυτή (κι όχι μόνο διατροφή αλλά και τροπο ζωής. Έτσι χοντρικά: Κάνεις γιόγκα; Απέφευγε το κρέας ασχολεισαι με σαμανιστικα; Μην είσαι χορτοφάγος
  9. Ενδιαφέροντα αυτά. Το θέμα του επαναπροσδιορισμού έχει κάποια κενά. Να «συντονίζομαι με τη φύση μου;» Ναι αλλά ποια είναι αυτή; Ο συντονισμός σου με τη φύση σου έχει πολλούς πρωταγωνιστές Α) είσαι εσυ που θέλεις να συντονιστεις. Β) η φύση σου. Άρα διακρίνεις τον εαυτό σου από τη φύση σου. Και διαπιστώνεις απόκλιση. Λόγω της «περασμένης» σε σένα ηθικής; Ας πούμε. Αλλα τότε ποια είναι η φύση σου; Πως την ξέρεις ώστε να συντονιστεις; Προϋποθέτεις ότι έχεις ακριβή γνώση της φύση σου; Αν εγώ είμαι η κιθάρα και η φύση μου είναι οι χορδές συντονισμένες όπως «πρέπει» (ούπς να που σκοντάφτουμε στη ηθική πάλι) που είναι ο «κανόνας» (το διαπασών, άλλη ηθική πάλι) που βοηθά στον συντονισμό; Έπειτα αυτό το άλλο «να προσφέρω» στον εαυτό «το καλύτερο που μπορώ» δείχνει το ηθικό ζήτημα της ηθικής. 🤪 Γιατί από τη μια το «που μπορώ» δείχνει αυτοπεριορισμό (ηθική δηλαδή) κι από την άλλη το «καλύτερο» μπορεί να τσουγκρίζει με τα καλύτερα των γύρω σου. Κάτι που πάλι έχει ηθικές επιπλοκές. Και μέσα σε όλα αυτά έχεις και τους διαφημιστές να σε βομβαρδίζουν: «να είσαι ο εαυτός σου (αγόρασε το προϊόν μας)» πράγμα που δείχνει ότι η αγορά έχει αντιληφθεί καλά ότι τη δύναμη της πειθούς που έχει η φράση αλλά και τη αδυναμία του κοινού να ξεχωρίσει πότε είναι ο εαυτός και πως, και ποτέ τρώει σανό.
  10. Εξερεύνησε τη λέξη «βούληση» και θα έχεις πάνω από τη μισή απάντηση.
  11. Ok. Βότανα είναι συγκεκριμένο. Άρχισε να μαζεύεις απλά βότανα για τσαγακια. Δοκίμαζε τα και μάθε ιδιότητες χρήσεις και προετοιμασία. Βρες και διάβασε αυτό. https://metabook.gr/books/o-praktikos-giatros-kai-ta-botana-ygeia-asoeneies-oerapeia-omorfia-boyla-oanasoylia-15948
  12. Τι πρακτική σ ενδιαφέρει. Λογικά ο επιτυχημένος διαλογισμός σου ανοίγει δρόμους που φανερώνουν την αρμόζουσα πρακτική.
  13. Εδώ είμαι ακόμα. Κάτι θα βρήκα.
  14. Α, μην είσαι τόσο μετριόφρων. Ήσουν και χρήσιμος.
×
×
  • Create New...