Jump to content

morgan

Νέα Μέλη
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by morgan

  1. morgan= H αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Παρεπιπτόντως, καταπληκτική η ταινία "Όμίχλη πάνω από το Άβαλον" σχετικά με το θέμα.
  2. Τείμω να συμφωνήσω με την άποψη πως υπάρχει μια ιεραρχία στην εξέλιξη και πως υπάρχουν άπειρες διαβαθμίσεις σε αυτήν. Στα δικά μας περιρισμένα ανθρώπινα δεδομένα πόσοι πιστεύεις πως είναι σε θέση να αντιληφθούν την αλήθεια και να βιώσουν το ''γνώθι σ'αυτόν'',όπως και το ''παν μέτρον άριστον'',το κλειδί της ισοροπίας; Ναι,ο χρόνος μας φυλακίζει ,μας δίνει όμως και την δυνατότητα να απελευθερωθούμε.Είναι μεγάλη πρόκληση να ψάξει κανείς να βρει το κλειδί.
  3. Συμφωνώ με τον Elladio,πιστεύω πως ιδανικός τύπος ανθρώπου είναι αυτός που έχει εξισορροπήσει τέλεια την λογική με το συναίσθημα,την φαντασία με την πράξη και έτσι έχει αποκτήσει δύναμη,σοφία και γνώση. Υπάρχει λοιπόν το πρότυπο του ιδανικού ανθρώπου,αλλά ελάχιστοι το έχουν προσεγγίσει και ακόμα λιγότεροι έχουν ταυτιστεί με αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε ελλιπείς ,άλλοι πιο κοντα και άλλοι πιο μακριά από την λάμψη της εξισορρόπησης.
×
×
  • Create New...