Jump to content

αλήθεια ή ψέμα


Recommended Posts

Εγω ειμαι υπερ της αποψεις να λες την αληθεία ειτε σε soft μορφη ειτε σε hard. Σε καθε περιπτωση δεν θα μου αρεσει ουτε να μου αποκρυψουν αλλα ουτε και ωραιοποιήσουν μια κατασταση. Οταν γνωριζεις την αλήθεια, οσο αντικιμενικα μπορει να εκφραστει και αυτη, μπορει να λαβεις και τα καταληλα μετρα για να αντιμετωπισεις την κατασταση. Σε καθε αλλη περιπτωση εθελοτυφλής.Και επειδη δεν θελω να κανω σε αλλους οτι δεν μου αρεσει να μου κανουν λεω την αληθεια οσο και αν ποναει και με οποιοδήποτε κόστος. Αν καποιος δεν μπορει να καταλαβει τις προθεσεις μου που εγω γινομαι "σκληρη" τοτε απλα δεν αξιζει και να ασχοληθω μαζι του.

Link to comment
Share on other sites

Άρα καταλήγουμε στο ότι "αλήθεια-ψέμα","σωστό-λάθος","καλό-κακό",είναι θέματα καθαρά υποκειμενικά...και συμφωνώ σε αυτό.

Αλήθεια είναι κάτι το ξεχωριστό για τον καθένα-αυτό που θέλει να δει,αυτό που μπορεί να δει και τελικά αυτό που βλέπει.Από εκεί προκίίπτει και το τι είναι για τον κάθε άνθρωπο το ψέμα,το καλό και το κακό,το σωστό ή λάθος.

Συνεπώς η προσωπική μας αλήθεια είναι ό,τι έχουμε στη ζωή,μιας και αυτή είναι που φαίνεται να καθοδηγεί σε κάθε μας απόφαση.Άρα πρέπει να την υποστηρίζουμε και να την προσφέρουμε σε όποιον τη ζητάει...Σε τελευταία ανάλυση,κάθε διαφορετική αλήθεια,είναι και ένα δείγμα μιας άλλης νοοτροπίας,συνεπώς μια νέα πληροφορία που μας βοηθάει να σκεφτούμε κάτι παραπάνω και να προσδιορίσουμε την δικιά μας.

Όσο για "κακές" και "λάθος" αλήθειες,δεν πιστέυω πως υπάρχουν.Είμαι της γνώμης πως κάθε αλήθεια μπορεί να ειπωθεί,αλλά με τον κατάλληλο τρόπο...πχ στο παιδάκι που έχασε τη γατούλα του,δεν θα του πεις:"πέρασε μια νταλίκα και την έκανε splat",αλλά θα του φέρεις με ήπιο τρόπο πως το κόβεις απίθανο το να ξαναγυρίσει η γατούλα...

Link to comment
Share on other sites

Είμαι της γνώμης πως κάθε αλήθεια μπορεί να ειπωθεί,αλλά με τον κατάλληλο τρόπο...πχ στο παιδάκι που έχασε τη γατούλα του,δεν θα του πεις:"πέρασε μια νταλίκα και την έκανε splat",αλλά θα του φέρεις με ήπιο τρόπο πως το κόβεις απίθανο το να ξαναγυρίσει η γατούλα...

Ακριβώς αυτής της άποψης είμαι κι εγώ. Τα πάντα μπορούν να ειπωθούν με μεγάλη ποικιλία τρόπων, αλλά ταυτόχρονα με κανέναν απ' αυτούς τους τρόπους να μην έχει αποκρυφθεί απολύτως τίποτα.

Βέβαια, αυτό ίσως χαρακτηριστεί ως "ωραιοποίηση"... αλλά προσωπικά διαφωνώ. Δεν είναι ωραιοποίηση, είναι απλά διαφορετικός τρόπος, ο οποίος στο κάτω-κάτω είναι και λιγότερο επικίνδυνος στο να σου πάθει ο άλλος τίποτα!

Όπως και να το κάνουμε, κάποιες ωμές αλήθειες, εάν ειπωθούν το ίδιο ωμά όσο είναι, θα κάνουν περισσότερο ζημιά στον άλλο παρά καλό. Η γατούλα του πιτσιρικού είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ένα άλλο παράδειγμα (προσωπικό αυτό), είναι όταν γνωστή κυρία κάποιας ηλικίας (που την χαρακτηρίζει η ανικανότητα να φέρνει στους άλλους τα πράματα με τρόπο), πήρε τηλέφωνο τον άνδρα της (επίσης κάποιας ηλικίας) στην δουλειά του, για να του πει εντελώς ωμά και χωρίς καθόλου να τον προετοιμάσει "ο σκύλος μας ψόφισε" :blink: :headb: (τον οποίο σκύλο, ο κύριος λάτρευε σαν παιδί του). Το αποτέλεσμα; Κόντεψε να πάθει καρδιακό ο άνθρωπος! :headb: Είδαμε και πάθαμε να τον συνεφέρουμε. Ναι οκ... του είπε την αλήθεια, στεγνά και χωρίς σάλτσες... Αλλά δε μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο;;;!

 

Εδώ κολλάει αυτό που τραγουδούσε ο Χάρρυ Κλυν "μαλακά, πιό μαλακά, πες τα τουλάχιστον πιο μαλακά!" :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...