Jump to content

Βάλτε ΕΤ1 ΤΩΡΑ!!!


Recommended Posts

Με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου μια παγκόσμια τηλεοπτική γιορτή με θέμα τη ζωή και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες μουσικές φυσιογνωμίες, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Η ΕΤ-1 έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για αυτό το μαραθώνιο, και θα μεταδώσει ζωντανά τις "24 Ώρες Μότσαρτ". Το πρόγραμμα της καινούργιας αυτής υπερπαραγωγής διαμορφώνεται με βάση μεγάλες συμπαραγωγές θεάτρων και τηλεοπτικών σταθμών και αντιπροσωπεύει το κορυφαίο τηλεοπτικά γεγονός του Έτους Μότσαρτ 2006. Η παγκόσμια αυτή συμπαραγωγή θα μεταδοθεί στις 27 Ιανουαρίου με κέντρο συντονισμού την πόλη του Μότσαρτ, τη Βιέννη.

 

Στη διάρκεια της 24ωρης μετάδοσης, η ΕΤ1 θα συνδεθεί με διάσημες αίθουσες συναυλιών από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κίνα. Συναυλίες, ρεσιτάλ, παραστάσεις όπερας και χορού, ντοκιμαντέρ, "ειδήσεις Μότσαρτ", στιγμιότυπα κ.ά. συμπληρώνουν το φιλόδοξο 24ωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μεγάλη αυτή προσωπικότητα της μουσικής.

 

Η παγκόσμια απήχηση και η μοναδική γοητεία της μουσικής του μεγάλου συνθέτη θα αντικατοπτριστεί σε όλες τις πτυχές της με αποσπάσματα από όπερες, ορατόρια, συμφωνίες, μουσική δωματίου και θρησκευτική μουσική.

 

Το ρόλο του παρουσιαστή για την Ελλάδα θα έχει ο Αλέξης Κωστάλας.

 

Στη ζωντανή μετάδοση, που ξεκινά στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου δε θα περιληφθούν τα κομμάτια: MOZART FROM RAMMALAH, INTERMISSION, TESTING MOZART, MOZART?S VIOLIN SONATAS-GIL and ORLI SHAHAM K.305.

 

Στη θέση των προγραμμάτων, που δε θα μεταδοθούν θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το στούντιο Δ' της Κατεχάκη, όπου ο Αλέξης Κωστάλας θα συνομιλεί με επιφανείς καλεσμένους, ενώ θα μεταδοθεί και μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ με έργα Μότσαρτ (δ/νση ορχήστρας Νίκος Χριστοδούλου, διδασκαλία χορωδίας Αντώνης Κοντογεωργίου).

 

πηγη ert.gr

 

 

Αξιζει τον κοπο να τιμησουμε αυτο τον μεγαλοφυη μουσουργο και επιτελους να ακουσουμε και κατι ποιοτικό....

Link to comment
Share on other sites

παιδια ειδα πολυ μεγαλο μερος του αφιερωματος (και οταν δεν εβλεπα ακουγα αφου η τηλεοραση ηταν ολη μερα ανοιχτη) και ηταν φοβερο! Σπανια γινονται τετοια αφιερωματα - μαραθωνιοι και αξιζε να το παρακολουθησεις! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...