Jump to content

Κι όμως ακόμα γυρίζει?


Minerva
 Share

Recommended Posts

Με ανακούφιση είδαν οι κάτοικοι του χωριού Νιανταρούα, στην κεντρική Κένυα, να ξημερώνει η 13η Σεπτεμβρίου, καθώς στο χωριό υπήρχαν? έντονες φήμες, ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν πριν τις 12 του μήνα. Τις προβλέψεις είχε κάνει μία τοπική σέχτα με την ονομασία "το Σπίτι του Γιαχουέχ", η οποία έλεγε πως ο κόσμος θα καταστραφεί από πυρηνικό πόλεμο. Για το λόγο αυτό, τα μέλη της είχαν ήδη χτίσει καταφύγια, κυκλοφορούσαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια και μακριά πανωφόρια, ενώ είχαν φροντίσει να εξοπλίσουν τα καταφύγια με αλεύρι, αρκετό για να περάσουν ένα χρόνο. Οι ηγέτες της σέχτας τόνιζαν ότι με τον πόλεμο οι αμαρτωλοί θα εξαφανίζονταν από τη γη, ενώ τα μέλη που έμεναν εκτός χωριού, στις ΗΠΑ, δε θα είχαν πρόβλημα, καθώς θα τα προστάτευε ο θεός τους, ο Γιαχουέχ. Μερικοί από τους κατοίκους του χωριού περίμεναν με ανυπομονησία να δουν αν θα βγουν αληθινές οι προβλέψεις και όταν είδαν πως δε γίνεται τίποτα, άρχισαν να γελάνε?

 

 

Έφταιγε η διαφορά της ώρας

 

Λίγο πριν την ημέρα της κρίσης, τα μέλη της σέχτας συνέχιζαν να εφοδιάζουν τα καταφύγιά τους. "Αυτοί που μας αμφισβητούν τώρα, σε λίγες ώρες θα το μετανιώσουν και αν δεν γίνει πραγματικότητα αυτό που λέμε, ας μας συλλάβει η αστυνομία", έλεγε ο Μοσέχ Σανγκ, ένας από τους αρχηγούς, ενώ κουβαλούσε αλεύρι.

 

Έτσι και έγινε? τους συνέλαβε η αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, υπό τον όρο να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους κατοίκους του χωριού, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι.

 

Πάντως, οι ηγέτες της σέχτας έμειναν απτόητοι και τόνισαν ότι ο μόνος λόγος που δεν έγινε ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας και δεν καταστράφηκε ο κόσμος, ήταν η διαφορά της ώρας.

 

Εκπρόσωπος του BBC, μίλησε τηλεφωνικά με έναν από τους αρχηγούς της σέχτας, τον Ελίασου Καμόθο. Του είπε λοιπόν, πως, μπορεί να έπεσαν έξω στην ημερομηνία, αλλά το τέλος του κόσμου σίγουρα θα έρθει. Βέβαια αυτή τη φορά, για να είναι μέσα, αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Πάντως, όσο παράλογη και κωμική να φαίνεται η ιστορία της σέχτας, είναι άλλο τόσο επικίνδυνη και οι αρχές τους παρακολουθούν από κοντά, αφού το 2000, στη γειτονική Ουγκάντα, 900 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, όταν παρόμοιες προβλέψεις μίας άλλης σέχτας δε βγήκαν αληθινές. Επίσης, εκφράζουν φόβους και για τα καταφύγια της σέχτας, καθώς εκεί που τα έχουν χτίσει περνά από κάτω νερό, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευσή τους.

 

Πηγή:

http://news.ert.gr/9/256602.asp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάντως, όσο παράλογη και κωμική να φαίνεται η ιστορία της σέχτας, είναι άλλο τόσο επικίνδυνη και οι αρχές τους παρακολουθούν από κοντά, αφού το 2000, στη γειτονική Ουγκάντα, 900 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, όταν παρόμοιες προβλέψεις μίας άλλης σέχτας δε βγήκαν αληθινές.

Νά 'τανε μονάχα στην Ουγκάντα, θα λέγαμε "πάλι καλά"... αλλά η 'υστερία' για το 2000 είχε απλωθεί και στον δυτικό κόσμο. Κι όταν λίγο πριν την αυγή του 2001 κάποιοι διευκρίνησαν ότι αυτή η χρονιά ήταν η πρώτη της νέας χιλιετίας και όχι το 2000, η υστερία ξαναξύπνησε... και ξανακοιμήθηκε αργότερα... και θα ξαναξυπνήσει λίγο πριν την αυγή του 3000... όπως ξυπνά κάθε χρονιά αλλαγής χιλιετίας, ακόμα και αιώνα μερικές φορές.

 

Είναι φαινόμενο ανθρώπινο και παγκόσμιο.

 

"Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι ο φόβος. Κι ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος, είναι αυτός για το άγνωστο" ~ Lovecraft

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...