Jump to content

666


 Share

Recommended Posts

και ποιει παντας,τους μικρους και τους μεγαλους,και τους πλουσίους και τους πτωχους,και τους ελευθέρους και τους δούλους,ινα δωσουσι αυτοις χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι των μετωπων αυτων,και ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χαραγμα,το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου.Ωδε η σοφια εστιν.ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου.αριθμος γαρ ανθρωπου εστι.και ο αριθμος αυτου χξς'.

 

Σημερα,ηδη παρατηρειται αυτος ο αριθμος σε ολα τα προιντα με το λεγομενο"bar code",υπαρχει και στις πιστωτικες καρτες.Στην Αμερικη γινεται συζητηση στο να μπει τσιπακι στις ταυτοτητες καθως και στο σωμα των ανθρωπωντσιπακι.

Μια προφητεια επιβεβαιωνεται με τοση ακριβεια?

 

τιθεται υπο σχολιασμο

 

Ωραιο TOPIC bravo solomon....

 

Σε παρακαλω κρατα το νοημα του θεματος και....

 

Οταν λεει στο μετωπο εννοει μεσα στο κεφαλι οχι εξω ουτε απλα μεσα απο το δερμα, το τσιπ αυτο υπαρχει για αρχη και υποτιθεται παντα για κινητικες λειτουργιες αναπειρων.

 

Ολα στην καινη σιγα σιγα ερχονται μπροστα μας και ολο και ποιο γρηγορα.......

 

Νομιζω καποιοι απαντησαν χωρις να εχουν διαβασει την καινη ελπιζω να κανω λαθος....

 

 

Νηριηδα οταν λες κειμενο ποιο κειμενο εννοεις?Sorry απλα δεν εχω καταλαβει :)

Link to comment
Share on other sites

gko στο κείμενο της Αποκάλυψης αναφέρομαι.

 

Anor δεν φαίνεται να έχεις διαβάσει και πολύ την αποκάλυψη γιατί το κύριο πρόσωπο είναι το Αρνίο και κανένας αμνός , χαρακτηρισμός που δίνεται στον Χριστό μας για να δηλώσει ότι ήταν άμωμος , και όλα αυτά όχι στην αποκάλυψη , αλλά στην Καινή Διαθήκη.

 

Την αθωότητα και την αγνότητα του Αρνίου που την είδες ;

(Ένα δίκοπο κοφτερό σπαθί έβγαινε από το στόμα του,για να πατάξει με αυτό τα έθνη .Αυτός θα τους κυβερνήσει με σιδερένιο ραβδί, κι αυτός θα πατήσει το πατητήρι θυμωμένα για να τρέξει σαν κρασί η οργή του Θεού) κ.λ.π

 

Πουθενά δεν λέει για δευτέρα παρουσία , αλλά ότι θα κατέβη το αρνίο στη γη και θα εξαφανίσει όλο το γένος των ανθρώπων και μόνο οι 144000 εβραίοι θα μείνουν οι κάτοικοι της γης.Όλα αυτά που γράφει η αποκάλυψη ότι θα κάνει το αρνίο θα τα κάνει με αγνότητα και αθωότητα; Αιμοσταγής και εκδικητικός και ανελεήτος παρουσιάζεται.

 

Καμία σχέση με τον Ιησού το Ναζωραίο με την καλοκάγαθη όψη και πάνω από όλα ανθρώπινη. Αυτός έχει μορφή αρνιού, καταβαίνει για πρώτη φορά στη γη , και θα σώσει τους καλούς εβραίους.Μιλάμε για τον μεσσία των εβραίων.

 

Και μην ξεχνάς ότι τον Ιησού σαν αντίχριστο τον θανατώσανε οι εβραίοι.

 

Το <<Θηρίο >> της Αποκάλυψης είναι ο Ιησούς ο Ναζωραίος και το γράφω γιατί επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίζουμε το Χριστό μας και να δίνουμε δύναμη σ' αυτόν που θέλει να μας εξαφανίσει.

Εμάς χαρακτηρίζουν οι εβραίοι 666 όλους τους απόγονους του Ιαπετού.Δηλαδή όλες τις Ιαπετικές φυλές.Ο Χριστός μας και οι άγιοι σχηματίζουν με το χέρι τους ευλογώντας το 666, αυτόν τον αριθμό μισούν οι εβραίοι όχι οι έλληνες.

 

Όσο για το πουλάει και αγοράζει δεν είναι μόνο το υποχρεωτικό βάπτισμα και χρίσμα,αλλά και την ημερομηνία να βάλεις με το μετά Χριστόν πάλι για τους εβραίους θα έχει τη σφραγίδα του δικού τους αντίχριστου δηλαδή τη σφραγίδα του <<θηρίου >>.

 

Βέβαια έχουμε και το δεύτερο θηρίο που μας έπεισε να κάνουμε εικόνα στο πρώτο θηρίο με την θανατηφόρα πληγή που γιατρεύτηκε (είδες τι θηρίο ήταν ; αναστήθηκε!) και να το προσκυνάμε , δηλαδή τον <<ψευδοπροφήτη>> , κάτι μου θυμίζει σε απόστολο Παύλο ....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον.. αν ενδιαφερεστε για την αποκαλυψη και την αναλυση της..υπαρχει ενας καθηγητης εν ονοματι ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ο οποιος εχει φαει 20 χρονια να το ψαχνει.. και γενιακ ασχολειτε με την ερμηνεια της καινης διαθηκης..

 

 

οσοι βρισκονται εν αθηναις.. ψαχτε βιβλια του..'η αν δε βαριεστε ανεβειτε στη Θεολογια στου ζωγραφου στη βιβλιοθηκη του υπαρχει η διπλωματικη του (απο οσο θυμαμαι!!) η οποια ειναι βασισμενη στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και μονο ..

 

θα προσπαθησω οταν ερθω ελλαδα να τον δω ουτως 'η αλλως ..και ισως καταφερω και του.."κλεψω"τπω

Link to comment
Share on other sites

....Το <<Θηρίο >> της Αποκάλυψης είναι ο Ιησούς ο Ναζωραίος και το γράφω γιατί επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίζουμε το Χριστό μας και να δίνουμε δύναμη σ' αυτόν που θέλει να μας εξαφανίσει.Εμάς χαρακτηρίζουν οι εβραίοι 666 όλους τους απόγονους του Ιαπετού.Δηλαδή όλες τις Ιαπετικές φυλές.Ο Χριστός μας και οι άγιοι σχηματίζουν με το χέρι τους ευλογώντας το 666, αυτόν τον αριθμό μισούν οι εβραίοι χι οι έλληνες....
Ίσως πρέπει να διαβάσεις όλο το βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι "Αποκάλυψη Ιησού Χριστού" (κι όχι "Αποκάλυψη" σκέτο, ούτε "Αποκάλυψη του Ιωάννη"!). Παρουσιάζει θετικά τον Ιησού οπότε, είναι λοιπόν τραβηγμένη η άποψη που παρουσιάζεις. Ακόμα οι "εβραίοι" δεν ασχολούνται με τον αριθμό 666, ούτε με τον χξς'.
...Όσο για το πουλάει και αγοράζει δεν είναι μόνο το υποχρεωτικό βάπτισμα και χρίσμα,αλλά και την ημερομηνία να βάλεις με το μετά Χριστόν πάλι για τους εβραίους θα έχει τη σφραγίδα του δικού τους αντίχριστου δηλαδή τη σφραγίδα του <<θηρίου >>....
Ποιο είναι το "υποχρεωτικό" βάπτισμα και "χρίσμα";
Link to comment
Share on other sites

Νηρηίδα... τα έχεις μπλέξει....

 

Καταρχάς αμνός = αρνί,... το ίδιο και το αυτό δηλαδή.

 

Στην αποκάλυψη αναφέρει οτι θα θανατώσει (πράγματι) τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ που θα συμβαδίζουν με το Θηρίο (Λεβιάθαν).

Στο τέλος δε, της αποκάλυψης αναφέρει οτι στην ουράνια αυλή θα υπάρχει , "προαύλιο" που θα υπάρχουν εκείνοι που πίστεψαν αλλά δεν ανήκουν στην Εβραϊκή φύλη.

 

Ο διαχωρισμός λοιπόν δεν είναι σε Εθνικους(Ιαπετούς) και Εβραίους... είναι σε άπιστους και πιστούς. Αν διαβάσεις με αυτό το κριτήριο την Αποκάλυψη είμαι σίγουρος πως θα αλλάξεις αρκετά την οπτική σου γωνία , όσον αφορά την αντίληψη των γραφόμενων εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα δεν είναι να διαβάσει κανείς την Αποκάλυψη Ιωάννη (Αποκάλυψις Ιωάννου , ο τίτλος του κειμένου)

με κριτήριο την πίστη αλλά την λογική.

Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω διαβάσει αυτό το κείμενο όλο βέβαια από το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο , όχι από το Internet , αλλά από την Αγία Γραφή .Δεν θυμάμαι πόσες συζητήσεις και γνώμες έχω ακούσει , ούτε αν ήταν 5 π.μ ή 6π.μ όταν πήγαινα για ύπνο για να δω τι κρυβόταν μέσα στο υδατογράφημα.

Σημασία έχει , ότι το κείμενο αυτό που μετά πολλών συζητήσεων τελικά το ενέταξαν στην Αγία Γραφή , αφού προηγουμένως πέντε οικουμενικοί σύνοδοι το είχαν απορρίψει.Και βέβαια ο Μ. Βασίλειος ούτε λόγο γι' αυτό.

Όσο για τον γραφικό χαρακτήρα; Αμφισβητήσιμος.

 

Άλλο η λέξη αμνός , που χρησιμοποιείται σαν ιδιότητα και μεταφορικά και άλλο ένα συγκεκριμένο όν , το Αρνίο που είναι και ο πρωταγωνιστής του έργου.

Όταν μίλησα για ''εβραίους '' μίλησα μόνο στο πνεύμα και στο κλίμα του κειμένου.

Αν ήταν να πω κάτι εκτός κειμένου στους σιωνιστές θα τους έλεγα να ψαχτούν , μήπως τους έπεσε κανένα σχέδιο από κάποιο συρτάρι...

 

Το να αφανιστούν όλοι οι κάτοικοι της γης και να μείνουν στη γη μόνο οι εβραίοι ,( μα ούτε ένας χριστιανός;)

Μιλάμε για εξόντωση.

 

Και πως κολάει στη λογική τον άγγελο του σκότους να τον λένε Εωσφόρο;

Εωσφόρος λέγεται ο Αυγερινός το πρώτο αστέρι το πρωινό και συμβολισμός του Χριστού (πρωινό άστρο)

Με το χέρι Του σχηματίζει το 666 (τυχαία;) ,ακόμη η << θανατηφόρα πληγή >> που θεραπεύτηκε βλ. Ανάσταση. Παντού σε όλο τον πλανήτη είναι η σφραγίδα Του.

Όσο για τον <<ψευδοπροφήτη >>, ποιός άλλος; Ο απόστολος Παύλος. Με φωνή πιο δυνατή από το <<θηρίο>> θα πλανέψει τους κατοίκους της γης και θα τους πείσει να φτιάξουν εικόνα και να το προσκυνούν αφού θαυμάσουν ,ότι είχε θανατηφόρα πληγή και γιατρεύτηκε...Πάνω σε αυτό στηρίζεται όλη η επικράτηση του Χριστιανισμού.

Και πάμε στον αρχαίο δράκο, τον όφι , που θα βγει από την άβυσσο , και το όνομά του είναι όνομα ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς' ή 666 , ποιό όνομα μας δείνει ο λεξάριθμος αν όχι το όνομα ΙΑΠΕΤΟΣ , στον οποίον ωφείλουμε την καταγωγή μας ;

 

Είναι φανερό ότι ο Ιωάννης (αν όντως το έχει γράψει αυτός) καταφέρεται εναντίον του Χριστιανισμού του Παύλου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπατριώτες του , συμβουλεύοντάς τους.

 

 

Αυτή η άποψη ταιριάζει με τη λογική μου , αλλά μην δίνετε σημασία....

(της γειτονιάς μας ο τρελλός , όλα αναποδα τα βλέπει :whistling: )

Link to comment
Share on other sites

... Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω διαβάσει αυτό το κείμενο όλο βέβαια από το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο ...
Θα έλεγα το ίδιο, κι ερμηνεία που προτείνεις δεν μου πέρασε καν από το νου :crying:
...Το να αφανιστούν όλοι οι κάτοικοι της γης και να μείνουν στη γη μόνο οι εβραίοι ,( μα ούτε ένας χριστιανός;)......
Λέει και τέτοιο πράγμα;
...Όσο για τον γραφικό χαρακτήρα; Αμφισβητήσιμος....
Εεεε, για πιο γραφικό χαρακτήρα μιλάς; Έχουμε το αυθεντικό πρωτότυπο - ιδιόχειρο του Ίωάννη;
...Και πως κολάει στη λογική τον άγγελο του σκότους να τον λένε Εωσφόρο;

Εωσφόρος λέγεται ο Αυγερινός το πρώτο αστέρι το πρωινό και συμβολισμός του Χριστού (πρωινό άστρο)

Με το χέρι Του σχηματίζει το 666 (τυχαία;) ,ακόμη η << θανατηφόρα πληγή >> που θεραπεύτηκε βλ. Ανάσταση. Παντού σε όλο τον πλανήτη είναι η σφραγίδα Του....

Πραγματικά, ομοιότητα Εωσφόρου και "Πρωινού Αστέρα" (Χριστού) είναι παράξενη - δεν είναι όμως αποφασιστική για μια τόσο τραβηγμένη ερμηνεία.
Το ζήτημα δεν είναι να διαβάσει κανείς την Αποκάλυψη Ιωάννη (Αποκάλυψις Ιωάννου , ο τίτλος του κειμένου)με κριτήριο την πίστη αλλά την λογική....
Βασικά πρόκειται για προφητικό κείμενο - ολίγη εκστατική μανία λοιπόν του δικαιολογείται... οπότε η λογική είναι αλλοιώτικη σε κάθε περίπτωση όμως με την ερμηνεία αυτή μερικά κολλάνε, αλλά περισσότερα ξεκολλάνε...
Link to comment
Share on other sites

Λογική σε ενα παραβολικό κείμενο;.... απο αυτό και μόνο είσαι άτοπη.

 

Εκτός και αν περιμένεις κανένα εξακέφαλο τέρας να βγεί απο την Θάλασσα και να κατέβουν φτερωτοί άγγελοι με καβαλάρη τον Ιησού μπροστά , για να εξαγνίσει τον κόσμο.

 

Αν σκεφτείς οτι Μεσσίας , για τους Χριστιανούς ήρθε και για τους Εβραίους οχι ακόμα... μόνο λογική δεν μπορείς να βάλεις σε αυτά τα ζητήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι εγώ θα ήθελα να αιτιολογηθούν κάτι άλλα:

 

1ον> Γιατί τι χξς ταυτίζεται με τον αριθμό 666; (ρωτώ επειδή αρκετοί διαφωνούν -μιλάνε για έναν "διαβολικό αριθμό" το 492(!),άλλοι για 999(!!) ???)

 

2ον> Γιατί εξακέφαλο το Θηρίο; (αντανακλά επίπεδα ιεραρχικής εξουσίας ή ομάδα ανθρώπων που συλλογικά αντιπροσωπεύουν τον...Αντίχριστο?)

 

3ον> Ο Αντίχριστος συνιστά απαραίτητα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια κατάσταση(ακόμα και καθεαυτή σειρά γεγονότων);

 

:angel:

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να το αιτιολογήσεις λίγο αυτό.

 

 

Το έχω αιτιολογήσει. Αν το κείμενο της αποκάλυψης του Ιωάννη καταφέρεται εναντίον του χριστιανισμού , τότε ο <<ψευδοπροφήτης >> που πλανά τους ανθρώπους να κάνουν εικόνα και να λατρεύουν το <<θηρίο>> , δεν μπορεί παρά να είναι ο Απόστολος Παύλος (ιδρυτής της Χριστιανικής Εκκλησίας).

Σύμφωνα με το κείμενο , ο <<ψευδοπροφήτης>> , ήταν εβραίος με εξουσία , με μόρφωση , μιλούσε πολλές γλώσσες , και είχε και ελληνική παιδεία , αλλά ασπάστηκε το <<θηρίο>> και με δυνατότερη φωνή έπεισε τους ανθρώπους της γης να λατρέψουν το <<θηρίο >> .Νομίζω ότι είναι φανερό.

 

Βέβαια εσύ γνωρίζεις καλύτερα τι πρόβλημα είχε ο Ιωάννης με τις ιδέες του Παύλου και εδώ θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις. Ίσως να ήταν αυτά τα ψίγματα του ελληνισμού που περιείχαν οι ιδέες του , αν και για μένα ήταν ο εν δυνάμει καταστροφέας του ελληνισμού.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα ήθελα να αιτιολογηθούν κάτι άλλα:

 

1ον> Γιατί τι χξς ταυτίζεται με τον αριθμό 666; (ρωτώ επειδή αρκετοί διαφωνούν -μιλάνε για έναν "διαβολικό αριθμό" το 492(!),άλλοι για 999(!!) ???)

 

2ον> Γιατί εξακέφαλο το Θηρίο; (αντανακλά επίπεδα ιεραρχικής εξουσίας ή ομάδα ανθρώπων που συλλογικά αντιπροσωπεύουν τον...Αντίχριστο?)

 

3ον> Ο Αντίχριστος συνιστά απαραίτητα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια κατάσταση(ακόμα και καθεαυτή σειρά γεγονότων);

 

:angel:

 

 

Το χξς' είναι ο αριθμός 666 γιατί τότε χρησιμοποιούσαν τους ελληνικούς αριθμούς και όχι τους αραβικούς.

 

Χ=600 , Ξ=60 , ς=6

 

 

Εννοεί τις Ιαπετικές φυλές .Οι λαοί που φέρονται σαν απόγονοι του Ιαπετού αποτελούν την λεγόμενη Ιαπετική ή Ινδοευρωπα'ι'κή φυλή , και η γλώσσα τους λέγεται Ιαπετική .Σ' αυτήν ανήκουν η ελληνική , η ιταλική , η κελτική , η γερμανική , κλπ.

 

 

Θα έλεγα κατάσταστη προσωποποιημένη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...