Jump to content

τι γινεται με αυτους τους στρατιωτες;


Black_Cat
 Share

Recommended Posts

Κατ'αρχην καλημερα σε ολους!Ειδα χτες τυχαια την εκπομπη του Παπαχελα τους "Φακελους" με θεμα τους βετερανους στρατιωτες του πολεμου του Ιρακ και πραγματικα εξεπλαγην!Εδειξε στρατιωτες με κομμενα 2 και 3 μελη παρατημενους απ'το κρατος προσπαθωντας να ζησουν και εναν βετερανο που μολις γυρισε απ'τον πολεμο δεν ειχε που να μεινει αυτος και η οικογενεια του, προσπαθουσε να βρει ακρη με τις δημοσιες υπηρεσιες να μεινει εστω σε ξενωνα για αστεγους και τελικα μολις βγηκε στην τηλεοραση και τα ειπε καποιος πολιτης προσφερθηκε να του πληρωνει το νοικι.Για να μη μακρυγορω ολοι αυτοι ηταν παρατημενοι απ'το κρατος και οταν ρωτηθηκαν ο καθενας ξεχωριστα αν θα ξαναπηγαιναν απαντησαν ολοι σιγουροι και ελαφρως ενθουσιασμενοι οτι βεβαιως θα ξαναπηγαιναν παρολο που το κρατος δεν κανει τιποτα για αυτους!Τι κανουν σε αυτα τα παιδια οι Αμερικανοι τα φανατιζουν με την πατριδα τους απο τοτε που γεννιουνται;Δε ξερω εγω τα βλεπω περιεργα και τα εχω αλλιως στο κεφαλι μου;Γιατι να κανεις κατι για καποιον που δεν ειναι εκει οταν τον χρειαζεσαι;Οποιος θελει ας πει τη γνωμη του, μπορει να τα εχω εγω λανθασμενα μες το κεφαλι μου!

post-1331-1169029460.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μην πας μακριά... το ίδιο συνέβαινε και εδώ κατά την περίοδο του WWII. Το εθνικό συναίσθημα , πάντα ήταν ευάλωττο σε διάφορους "επιτήδειους" που το καλιεργούσαν στο όριο της εθνικής υπερηφάνειας , αλλά δωσμένο με αρκετή δόση προπαγάνδας και λογοκριμένων στοιχείων.

 

Και αν στην Ελλάδα που ζούμε το 1941, αν μη τι άλλο , ήταν αμυντικός πόλεμος στην περίπτωση των ΗΠΑ, έχει περάσει η αίσθηση οτι η χώρα τους, είναι ο σωτήρας της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και οχι της PAX AMERIKANA που ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει.

Θα είχες εκπλαγεί αν μπορούσες να πάς στις ΗΠΑ και να δείς σε τι λογοκρισία επιβάλλονται τα ΜΜΕ και τα έντυπα, σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική τους αλλά και τις σχέσεις τους (ιδιαίτερα εκεί!) με το Ισραήλ.

Link to comment
Share on other sites

Το πιστευω αυτο που λες για τη λογοκρισια στα ΜΜΕ, αλλα πως γινεται αφου πηγαν και ειδαν ολη αυτη τη φρικη του πολεμου και αυτος ο πολεμος τους στοιχισε τοσα απ΄τη ζωη τους, να ειναι προθυμοι να ξαναπανε;Δεν ειναι σαν τους απλους πολιτες που δεν πηγαν,δεν ειδαν και πιστευουν ολα αυτα που βλεπουν στην τηλεοραση,πηγαν και ειδαν τι γινεται!

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου καλημερα σας.

 

Φίλε/η Black_Cat είδα και εγω αυτην την εκπομπή...

 

Με προβλημάτισε πολύ....

 

Δυστυχως βλεπουμε σε ολο του το μεγαλειο ανθρωπους να θελουν να σκοτώσουν (ακομα και

ακρωτηριασμενοι) να πολεμισουν για κατι που καλα καλα δεν γνωριζουν τον λογο γιατι το κανουν....

 

Απο αυτο που καταλαβα ειναι πως ολοι αυτοι ειναι υπο-χειρια καταστασεων...

Ανθρωποι που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα....

Βεβαια για γνωση δεν το συζηταμε καθολου....

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, συμβαίνει αρκετά συχνά, κι όχι μόνο στις ΗΠΑ, μετά τον πόλεμο, όσους πολέμησαν να τους αντιμετωπίζουν με το χειρότερο τρόπο. Τα ίδια έπαθαν κι οι βετεράνοι του Α' Παγκ. Πολ. στις ΗΠΑ, οι αντιστασιακοί εδώ... Κι αν έχετε δει και τη «Μαλένα», μπορείτε να θυμηθείτε πως υποδέχονται στο χωριό το σύζυγο της Μαλένα.

 

Και πάει λέγοντας.

Link to comment
Share on other sites

...και εδώ που τα λέμε, οι τύποι δεν είναι εθελοντές. Πληρώνονται κανονικά.

Απο 'κει και πέρα βάζουν και "το χεράκι τους" τα ΜΜΕ για την καλλιέργεια "εθνικής συνείδησης" - για τη διαμόρφωση στρατόκ :censored: λων ανθρώπων για την ακρίβεια. Ίσως έτσι εξηγείται και η αποδοκιμασία που αναφέρει και ο κέρατος.

Μερικές φορές είναι αδιανόητο το σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένας φανατικός/δογματικός άνθρωπος. :(

Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές είναι αδιανόητο το σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένας φανατικός/δογματικός άνθρωπος.

 

κρατήστε αυτή του φράση , του Johny , που νομίζω οτι καλύπτει κάθε πτυχή και ερώτημα για αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...