Jump to content

johnny

Mέλη
 • Posts

  4,500
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

johnny last won the day on October 25 2017

johnny had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ρ'λύε

Recent Profile Visitors

2,484 profile views

johnny's Achievements

Αβάπτιστος

Αβάπτιστος (7/7)

2

Reputation

 1. Εγώ αφήνω προσεκτικά αυτό εδώ... https://thepressproject.gr/synomosiologi-enantion-tou-metopou-logikis/
 2. Μα ναι! Πλέον είναι τόσο συνηθισμένο που μπορεί σχεδόν ο καθένας να μιμηθεί τους τρόπους που χρησιμοποιείται, τρέφοντας σε ασυνείδητο επίπεδο "το τέρας"... Κι αυτό πραγματικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να περνά έτσι, ασυνείδητα.
 3. Ωραία προσέγγιση, outis! Θεωρώ βέβαια ότι αυτό που "φαίνεται" πιο πολύ να ξεφούσκωσε τα τελευταία χρόνια ήταν το ίδιο επίπλαστο new age στοιχείο που "φάνηκε" να φουσκώνει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ως κάτι "νέο" για τα ελληνικά δεδομένα που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλη πέραση ως lifestyle αλλά αποδυναμώθηκε κυρίως γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν λειτουργεί - τουλάχιστον με τον τρόπο που το είχε εκλάβει. Ουσιαστικά θέμα εντροπίας είναι, αλλά σίγουρα δεν ευνοούν και οι εποχές που ζούμε... Αυτό που επίσης παρατηρώ στο διαδίκτυο είναι μια γενικότερη πτώση σε οτιδήποτε γραπτό. Αυτό ισχύει για κάθε θεματολογία, πόσο μάλλον για το occult πεδίο που δεν είναι και ιδιαίτερα "εύπεπτο" αναγνωστικά, ούτε μπορεί να δοθεί για λόγους συντομίας με εικόνες, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη πέραση πλέον, ιδιαίτερα στα social media. Πιθανότατα αυτή η τάση αποτελεί προϊόν έλλειψης χρόνου ή/και έλλειψης ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα άρθρα που φαίνεται να τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αυτά που έχουν πομπώδεις τίτλους τύπου "Σοκ στο Πανελλήνιο:...", "Συγκλονισμένη όλη η κοινωνία με...", "Δείτε συγκλονιστικό ντοκουμέντο...", κλπ. Συνεπώς, κοινωνιολογικά και μόνο, μπορεί να εξηγηθεί με σχετική ασφάλεια. Φυσικά, όσοι ασχολούνταν σοβαρά μ' αυτόν τον τομέα, όπως και με κάθε τομέα, συνεχίζουν να ασχολούνται... απλά ο αριθμός τους είναι αρκετά πιο μικρός για να παρατηρηθεί εύκολα σε σχέση με αυτόν που "φαίνεται" (βλ. την προαναφερόμενη φούσκα).
 4. Εντάξει, οι στατιστικές μελέτες μπορεί να αποδεικνύουν την ύπαρξη μεταφυσικών φαινομένων αλλά δεν εξηγούν επ' ουδενί το μηχανισμό λειτουργίας τους, κάτι που αφήνει μπόλικο χώρο για ερμηνείες αμφίβολης εγκυρότητας. Και στην τελική δεν είναι τόσο εύκολο να προσδιορίσεις τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και άσκησης επιρροής του νου στο χώρο και στο χρόνο όταν καλά-καλά δεν έχεις προσδιορίσει τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Από 'κει και πέρα υπάρχουν φαινόμενα και φαινόμενα. Για παράδειγμα, δε νομίζω ότι έχει την ίδια σκοπιμότητα το να ερμηνεύσεις με φυσικούς όρους το ρίξιμο ταρώ και την κίνηση ενός αντικειμένου με το μυαλό. Ωστόσο, επειδή ο κοινός παρονομαστής σε όλα είναι ο νους και η αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον, αν μπορέσει να μελετηθεί αυτό τότε θα εξηγηθούν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν φταίει η ανθρωπότητα που δεν είναι έτοιμη, οι επιστήμονες που είναι κομπλεξικοί ή το δόγμα των θετικών επιστημών και των ανάλογων εργαλείων τους...
 5. Εντάξει τώρα, η κοινωνικο-οικονομική ανισότητα που υπάρχει δεν αναιρεί τη σκοπιμότητα προόδου των επιστημών. Είμαι σίγουρος πως όσοι πεινάνε θα μπορούσαν να χορτάσουν και χωρίς να κοπούν τα κονδύλια του CERN. Εκτός αυτού, δε μας χάλασαν ιδιαίτερα οι πρακτικές εφαρμογές των ερευνών του CERN και του κάθε CERN (βλ. internet).
 6. Αυτό παραπέμπει σε ελιτισμό (με δόσεις αλαζονείας κλπ κλπ). Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε ο ελιτισμός να συγχέεται με το ρατσισμό, ή αν ελλείψει πλούσιου λέξιλογίου τείνουμε να τα ονομάζουμε όλα "ρατσισμό"... (δεν αστιεύομαι, προχτές βρέθηκα σε μια παρέα ποικίλλων ηλικιών και κανείς δεν ήξερε τί σήμαινε η λέξη "ελιτισμός" )
 7. Ενδιαφέρον - πλην ακριβό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα "Η μυστική παράδοση της αρχαίας Αιγύπτου: μαγεία, θεουργία, Ερμητισμός". http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=45235&menu=general Είναι μαθήματα εξ' αποστάσεως, ωστόσο παρέχεται πιστοποιητικό στο τέλος. Όπως και να 'χει, δεν είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ένα πανεπιστήμιο οργανώνει τέτοια μαθήματα, όποια κι αν είναι η προσέγγισή του?!
 8. Τα όπλα όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του πληθυσμού, αλλά θα κινούσαν ξανά και τη φρικτή οικονομία στην οποία έχουμε περιέλθει γενικώς σαν κόσμος. Ένας πόλεμος είναι κάτι το αρκετά επίκαιρο, μιας και πάντα ιστορικά χρησιμοποιούταν για τη "διόρθωση" καταστάσεων σαν αυτή που βρισκόμαστε, ιδιαίτερα οι μεσογειακές χώρες (ανεργία + "υπερπληθυσμός" + άσχημη οικονομία + πετρέλαιο/φυσικό αέριο + φόβος + πολιτική αστάθεια + + +... ). Ε, μετά τον πόλεμο, οι χώρες που πουλούσαν όπλα ή οι χώρες που έμειναν ουδέτερες για να φυλάνε τα λεφτά των υπολοίπων μπορούν να ασχοληθούν και με την έρευνα... Μ' ένα σμπάρο, 3 τριγώνια λέμε!
 9. Η μετάφραση της επισκεψιμότητας σε συμμετοχή καθώς και η δημοσίευση νέων άρθρων δεν είναι κάτι που μπορεί να εκβιαστεί. Και ακόμα κι αν εκβιαστεί, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαίτερα ποιοτικό... οπότε το "όσα θέλετε" είναι λίγο αστείο. Από 'κεί και πέρα τα στατιστικά επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα (και στο φόρουμ, φυσικά) δε συμφωνούν καθόλου με την άποψη που έχετε περί απομόνωσης. Κάθε μήνα έχουμε μέσο όρο πάνω από 30.000 επισκέπτες (και μέσο όρο επισκέψεων πάνω από 40.000) και πάνω από 600.000 hits. Εννοείται ότι ένα κομμάτι αυτού του όγκου πάει στο φόρουμ, αλλά συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλα είναι αυτά τα νούμερα για μια σελίδα που έχει να ανανεωθεί εδώ και 2 χρόνια?!... Δε χρειαζόμαστε κανένα μύστερυ ( ), καμία διαφήμιση και κανένα κράχτη. Όπως είπε και η Δανάη, θέλουμε νέα άρθρα, νέα μέλη και περισσότερη διάθεση, στοιχεία που ωστόσο δε μπορούμε να εκβιάσουμε.
 10. Βηλφεγώρ, αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα, να προσέχεις... Ναι, εντάξει, με την έννοια ότι έχουν συζητηθεί τόσο μα τόσο πολύ που πλέον έχουν καταντήσει αηδία... οι εξωγήινοι, οι ψυχικές δυνάμεις, τα poltergeists κλπ είναι σίγουρα πολύ πιο pop απ' ό,τι τα ενωχιανά κλειδιά, η ερμητική καμπάλα κλπ.
 11. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να διαδοθεί? Μήπως είμαστε κάποια εμπορική επιχείριση και θέλουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και κατ' επέκταση τα κέρδη μας, ή μήπως υπάρχει κάποιο είδος συναγωνισμού με άλλες ιστοσελίδες και fora του ελληνικού διαδικτύου για το ποιός την έχει μεγαλύτερη (την επισκεψιμότητα)? Εδώ τόσα χρόνια δεν έχει μπει ούτε μια διαφήμιση, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης που μέχρι σήμερα βαρύνουν τους συντονιστές. Εκτός αυτού, νομίζω πως μια χαρά μας βρίσκει όποιος θέλει - δεν είναι κάποια "χτεσινή" ιστοσελίδα το art of wise. Από 'κει και πέρα το να μη μας βρίσκει κανείς στην πρώτη σελίδα του google με λέξεις-κλειδιά όπως "μαγεία,ξόρκια,επίκληση,ψυχικές δυνάμεις,ταρώ,εναλλακτική αναζήτηση,φόρουμ μαγείας,κοινότητα μαγείας και τηλεκίνηση" δε νομίζω να είναι και τόσο μεγάλη χασούρα για μας. Στην τελική, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με ψυχικές δυνάμεις, τηλεκίνηση ή όποιο άλλο pop θέμα τον ενδιαφέρει, θα βρει πρώτα και τους "pop προορισμούς" για να τα συζητήσει. Αν το ενδιαφέρον του δεν εξαντληθεί εκεί, μια χαρά θα βρει και το αβάπτιστο. Και πάνω σ' αυτό, παίζει να χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κάθε esoterica που εκτονώνει ένα μεγάλο μέρος της δήθεν αναζήτησης και του δήθεν απόκρυφου, έτσι ώστε όσοι επισκέπτες καταλήγουν εδώ είναι λίγο πιο "υποψιασμένοι", ή τουλάχιστον έχουν δει τα χειρότερα αλλού και ψάχνουν κάποιο σοβαρό φόρουμ να συζητήσουν σαν άνθρωποι. Δεν είμαι κατά της επισκεψιμότητας, αλλά με το παραπάνω κριτήριο θεωρώ ότι είναι καλό που το φόρουμ δεν είναι στις πρώτες 2-3 σελίδες του google. Η ιστοσελίδα του art of wise, από την άλλη, θα έπρεπε να είναι. Και από τεχνικής άποψης έχει γίνει δουλειά ώστε να είναι, αλλά δε φτάνει αυτό. Όταν δεν έχει ανανεωθεί το περιεχόμενό της τα τελευταία 2 χρόνια (και φταίω κι εγώ γι' αυτό, δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω), δε μπορούμε να περιμένουμε να είμαστε και στο ζενίθ της επισκεψιμότητας... ΥΓ: Μα αλήθεια τώρα, κάθε φορά που ανοίγει ένα τόπικ περί ψυχικών δυνάμεων, πεθαίνει ένα αξιολάτρευτο γατάκι... :kitty: ΥΓ1,5: ...κι ο Artzuna γίνεται λίγο περισσότερο χριστιανός. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει τούτο το κακό.
 12. Δηλαδή όποιος έχει αρκετές γνώσεις και διδάσκει είναι μάγος? Αυτή η επεξήγηση, ως στόχος, παραπέμπει περισσότερο σε δάσκαλο ή καθηγητή παρά σε "μάγο". Όπως και να 'χει, στη φάση που είσαι ο καλύτερος "μέντορας" που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις είναι μια βιβλιοθήκη. Κι αν θέλεις καθοδήγηση στο τί θα διαβάσεις, υπάρχουν μπόλικα θέματα σ' αυτό το φόρουμ (και στην ιστοσελίδα) να σε κατευθύνουν. :wink:
 13. Ο Σαμανισμός, σαν ποιότητα, έχει περισσότερο καθαρτικό και θεραπευτικό χαρακτήρα παρά "μαχητικό", ή τουλάχιστον αυτή είναι η επικρατέστερη κλίση του. Αν θέλεις "μάχες", ασχολήσου καλύτερα με κάποιο ρεύμα τελετουργικής μαγείας, γιατί αν προσεγγίσεις με αυτό το σκεπτικό τον σαμανισμό δε νομίζω να πας μακριά...
×
×
 • Create New...