Jump to content

Επανεγγατασταση των Win


 Share

Recommended Posts

Προσφατως επανεγγαταστησα τα Win δινοτας την εντολη να μην πειραξει τπτ αλλο εκτος του ομονυμου φακελου, οπου ετσι και εγινε.

Το προβλημα μου ειναι πως στα Εγγραφα μου (παλαια) ειχα αρκετα αρχεια κ μουσικη οπου τωρα ειναι κλειδωμενη(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ κωδικους κ ιστοριες, απλα μου απαγορευει τη προσβαση) μεσα στα Documents and settings με το παλαιο μου user name, το αλλαξα (το εγραψα ως ειχε πρωτιστως αλλα και παλι τζιφος.

Μου πεταει ξερα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ οποτε προσπαθω να μπω.

 

Υπαρχει κανεις τροπος να παρακαμψω οτιδηποτε με εμποδιζει και να μπω επιτελους στα ρημαδια τα Εγγραφα μου, τα οποια εχουν μεινει μαλλον ανεπαφα;( το υποθετω βλεποντας τον χωρο στον σκληρο)

Ή θα πρεπει να κανω τη καρδια μου πετρα (για αλλη μια φορα εξαιτιας των Win =ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο Χ Ι Κυρηγματα..ξερω) και εκ δικης μου μνημης να προσπαθησω να ξαναβρω οτι ειχα εκει;(πολλα εξ αυτων-ιδιαιτερα η μουσικη- ειναι μαλλον αδυνατο να βρεθουν...)

Link to comment
Share on other sites

Εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε έκδοση των linux σε partition στον hdd σου και να βρείς τα αρχεία που θέλεις και να τα κάψεις σε ντιβιντι.

 

Χρονοβόρα διαδικασία καθώς πρέπει να έισαι και αρκετά προσεκτικός..

Link to comment
Share on other sites

Την είχα πατήσει και εγώ έτσι όταν έβαλα ένα σκληρό που είχε είδη τα win. Διορθώνεται εύκολα άμα αλλάξεις τα permissions του σκληρού. Απλά βάλε ότι ο νέος owner είναι το νέο profile που έφτιαξες.

Link to comment
Share on other sites

αν δεν δουλέψει αυτό που λέει ο Τράγου Κέρατο, τότε υπάρχει μια περίπτωση να έχεις περάσει reverse encryption των windows που διαθέτει το σύστημα για το Documents folder που σχετίζεται με τον λογαριασμό διαχειριστή που έχεις.

 

Εκεί είναι τα δύσκολα μιας και θέλει λίγο εξεζητημένη διαδικασία ανάνηψης μέσα απο το εγκατεστημένο λειτουργικό των ΧΡ που έχεις.

 

http://www.beginningtoseethelight.org/efsrecovery/

http://www.easeus.com/datarecoverywizard/r...rypted-data.htm

 

Η δεύτερη λύση είναι με live-cd απο linux διανομή. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση μιας και όλο το λειτουργικό τρέχει πάνω απο το δισκάκι και οχι απο τον σκληρό σου. Παρόλα αυτά θα μπορείς να βρείς τα αρχεία που θα έχεις στο NTFS partition.

 

Δημιουργείς ενα directory π.χ. /temp-data και εκεί δίνεις την εντολής "mount -t ntfs /dev/c0d0* /temp-data (*= c0d0 είναι παράδειγμα για αρίθμιση partition) για να φορτώσεις το partition του δίσκου σου. Εκεί βρίσκεις το αρχείο σου και δίνεις την εντολή chmod 777 file.txt* (*=όνομα αρχείου σου). Αμέσως μετά το μεταφέρεις σε ενα USB stick ή το "καις" σε δισκάκι και είσαι έτοιμος.

 

Προσωπικά θα έλεγα οτι καλύτερα για σένα είναι να κοιτάξεις την πρώτη λύση , μιας και η λύση με linux η αλήθεια είναι οτι αφορά άτομα που γνωρίζουν απο το συγκεκριμένο σύστημα. Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...