Jump to content

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ


kiko
 Share

Recommended Posts

http://www.protinews.gr/index.php?option=c...62&Itemid=1

 

Συντάκτης Πηγή Γιακουμέλου

24.08.07

Οι Κορεάτες επενδυτές, εκπρόσωποι του Ομίλου World Trade Center επενδυτές αρχικά χθες το πρωί επισκέφθηκαν τον Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης του νομού τόσο στον τομέα του τουρισμού και σε άλλους παραγωγικούς τομείς. Ειδικότερα αναπτύχθηκε το θέμα της δημιουργίας θεματικών πάρκων που θα περιλαμβάνουν την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. Ηλείας θα είμαστε πρόθυμα στην διάθεσή σας, για να σας παρέχουμε όποια διευκόλυνση απαιτείται εφόσον μας το ζητήσετε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Ομίλου που εκπροσωπείτε και φυσικά με χαρά θα ανταποκριθούμε στα όποια αιτήματά σας», τόνισε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

 

Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του Ομίλου World Trade Center κ. David Lee ανέφερε στον Νομάρχη το επενδυτικό πρόγραμμα που ενδιαφέρεται να αναπτύξει η εταιρεία στην Ηλεία παρουσιάζοντας ένα ενδεικτικό project με τα επενδυτικά σχέδια που έχουν. Παρόντες ήταν ο αντινομάρχης Παναγιώτης Πλατανιάς και εκπρόσωποι της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηλείας με τον πρόεδρο Άγγελο Αγγελόπουλο.

Βλέψεις για το Κατάκολο

 

Οι Κορεάτες επενδυτές συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού Κατακόλου θέτοντας σαν «επενδυτικό» στόχο την πραγματοποίηση κρουαζιέρων από και προς το Κατάκολο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρης Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Κατέβας. Ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού, ζητώντας από τους επενδύτες να διαχειριστούν σωστά το περιβάλλον, στην περίπτωση που αποφασίσουν να επενδύσουν στην Ηλεία.την συνέχεια οι εκπρόσωποι της World Trade Center συνομίλησαν με τον πρόεδρο Άγγελο Αγγελόπουλο αλλά και την διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου στα γραφεία του στον Πύργο. Ο κ. Αγγελόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηλείας έχει όραμα την ανάπτυξη της Ηλείας. Ευχαριστούμε τον Όμιλο για την επίσκεψη που έκανε στο νομό μας και εμείς θα βρισκόμαστε κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν για να υλοποιήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το project που ετοιμάζουν για την Ηλεία». Ο αντιπρόεδρος της World Trade Center κ. David Lee προσκάλεσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελο Αγγελόπουλο τον Απρίλιο στην Σεούλ, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν τις επενδύσεις στον Νομό Ηλείας.

Link to comment
Share on other sites

Τώωωωρα

 

δες το παρακάτω δημοσίευμα, 18 Αυγούστου παρακαλώ!

 

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200708...ΔΑ&spid=876

 

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού ανοίγει την... όρεξη εφοπλιστών και επιχειρηματιών για επενδύσεις σε μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα

Φρενίτιδα για παραθαλάσσια φιλέτα γης

Αγοράζουν όσο όσο μεγάλες εκτάσεις για να χτίσουν τουριστικές κατοικίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

 

Εφοπλιστές και επιχειρηματίες αγοράζουν σαν...

τρελοί γη το τελευταίο διάστημα, σε τουριστικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη, αδιαφορώντας για την τιμή πώλησης. Στόχος της αγοράς είναι να πουλήσουν στη συνέχεια τουριστικές κατοικίεςκυρίως σε Βορειοευρωπαίους που περιμένουν το πράσινο φως για να αγοράσουν μόνιμη παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα.

«Όμως όσο εύκολα αγοράζουν, τόσο δύσκολα χτίζουν- προς το παρόν τουλάχιστον- στις εκτός σχεδίου περιοχές. Και αυτό γίνεται επειδή όλοι περιμένουν να τελειώσει η δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού και να ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει με τον συντελεστή δόμησης και τις διατάξεις της ιδιωτικής πολεοδόμησης», λέει ο αρχιτέκτονας- δρ πολεοδόμος Σπύρος Τσαγκαράτος.

Όπως εξηγεί, «αυτή τη στιγμή, για να χτίσει κάποιος, πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 στρέμματα με πρόσωπο 25 μέτρα σε δημόσιο δρόμο που να προϋπάρχει του 1923! Οι περισσότερες όμως εκτάσεις που έχουν αγοραστεί είναι ενιαίες χωρίς την ύπαρξη δημόσιου δρόμου με συνέπεια να μην μπορούν να χτιστούν. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τη στασιμότητα στις εργασίες κατασκευής που παρατηρείται συν το γεγονός ότι τώρα όποιος έχει χτίσει για παράδειγμα ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να πουλήσει ένα από τα μπανγκαλόου».

Ημιπαράνομο καθεστώς. Τις διαφωνίες του για τον συνδυασμό παραθεριστικής κατοικίας με ξενοδοχειακές υποδομές- που προβλέπεται από το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό- εκφράζει ο σύμβουλος διαχείρισης ακινήτων κ. Νίκος Γιαννουλέλης. «Το 80% των υποψήφιων αγοραστών δεν θέλει να αγοράσει παραθεριστική κατοικία δίπλα σε ξενοδοχεία», λέει. «Έτσι, αν δεν ξεκαθαρίσει τελείως η κατάσταση οι ξένοι δεν πρόκειται να αγοράσουν εξαιτίας της... ημιπαράνομης κατάστασης που επικρατεί».

Η στασιμότητα που επικρατεί έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πηγές της κτηματαγοράς, να μην έχει αρχίσει ακόμη η άμεση απόβαση σε πρώτη φάση 50.000 Ευρωπαίων, Άγγλων και Γερμανών, που εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 2 εκατομμύρια έως το 2014 οι οποίοι θα αποκτήσουν στέγη στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί και η πτώση, σύμφωνα με πηγές της κτηματαγοράς, έως και κατά 30% τις τιμής των ακινήτων στην Ισπανία εξαιτίας της καθίζησης της αγοράς από την υπερπροσφορά ακινήτων. Στην Ισπανία οι τουριστικές κατοικίες πουλιούνται κατά μέσο όρο γύρω στα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όταν σήμερα στη Σαντορίνη για παράδειγμα οι τιμές κυμαίνονται από 2.500 έως 6.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, στη Μύκονο ακουμπάνε και τα 7.500 ευρώ το τετραγωνικό, στην Κεφαλονιά κυμαίνονται από 1.500 έως 2.200 ευρώ και στην Αίγινα φθάνουν ακόμη και τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με πηγές της κτηματαγοράς, που αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει μόνο ένα επενδυτικό σχέδιο στη Μεσσηνία, του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου, που προβλέπει την κατασκευή 4 πολυτελών ξενοδοχείων δυναμικότητας 2.751 κλινών». Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για παραθεριστικές κατοικίες στην Ανατολική Κρήτη- Μονή Τοπλού (7.000

κλίνες) και στη Σητεία (1.500 τουριστικές κατοικίες) αλλά εκκρεμεί η υλοποίησή τους. Χορός δισεκατομμυρίων. Οι εφοπλιστές κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον χορό των δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες γύρω από το ελληνικό real estate. Με τη ρευστότητά τους να ξεπερνάει τα 20 δισ. δολάρια- και κεφαλαιοποίηση πάνω από 40 δισ. δολάρια- αγοράζουν ό,τι βρουν μπροστά τους ρίχνοντας... άγκυρα στη στεριά, με συνέπεια, όπως επισημαίνει ο κ. Σπύρος Τσαγκαράτος, «οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα».

Και η όποια... «στασιμότητα» δεν εμποδίζει κανέναν να αγοράζει μεγάλες εκτάσεις τη μια μετά την άλλη στα νησιά και σε παραθαλάσσια μέρη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τα 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι όλη η έκταση της Ίου, αυτή τη στιγμή, όπως λέει ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Πουσαίος, «το 15% της συνολικής έκτασης, δηλαδή 16,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχουν αγοραστεί από εφοπλιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το 80% των 16,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων αγοράστηκε από off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο, πίσω από την οποία βρίσκεται ένας Ελληνοαμερικανός που δραστηριοποιείται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στη Μήλο, σύμφωνα με πληροφορίες, αγοράστηκαν ήδη 1.700 στρέμματα από επενδυτικά κεφάλαια (fund) και πάνω από 2.500 στρέμματα στη Σητεία της Κρήτης. Στο... στόχαστρο για αγορά «εδώ και τώρα» έχουν μπει 1.100 στρέμματα στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, 1.000 στρέμματα στην περιοχή της Τροιζηνίας, άλλα 2.000

στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο Ζαχάρως Πύργου. Στα λιγότερο... διάσημα νησιά συγκαταλέγονται η Χίος και η Μυτιλήνη, όπου αγοράστηκαν εκατοντάδες στρέμματα από εφοπλιστές.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου είναι ότι πέρυσι εκδόθηκαν περισσότερες από 5.500 οικοδομικές άδειες που αντιπροσωπεύουν επιφάνεια πάνω από 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, και εφέτος, το πρώτο πεντάμηνο, εκδόθηκαν πάνω από 2.500

οικοδομικές άδειες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί εκπλήσσεστε? Κατ' αρχήν (για όλους τους ...ρομαντικούς- παρακαλώ μην το πάρετε ως σαρκασμό ) μπίζνες γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται πάντα, κυρίως δε μετά από κάποια καταστροφή, όσο μεγαλύτερη η καταστροφή τόσο αποδοτικότερη η .. μπίζζζζνα....

 

Το αρθράκι της 18ης Αυγούστου έχει ..γούστο.., μήπως ο συγγραφέας του είναι κάτοικος άλλης χώρας..ή μήπως είναι και αυτός ρομαντικός? Ενδέχεται και αμφότερα..

 

Για να πω την αλήθεια μου θυμίζει λίγο το γνωστό "ανεκδοτάκι" πως ήταν καλύτερα που μας κατάχτησαν οι Τούρκοι και όχι οι Φράγκοι γιατί έτσι διατηρήσαμε την ..ορθοδοξία μας.. και θα το αντιπαραβάλλω με αυτό που λαμβάνω ως πρώτη αίσθηση διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο, καλύτερα στα δικά μας χέρια παρά στων Ευρωπαίων...τουλάχιστον έτσι θα είναι ελληνικά (αλλά καμμένα/καταπατημένα/παρατημένα/παράνομα/άναρχα οικοδομημένα και ό,τι άλλο βάζει ο νους του επινοητικού έλληνα όταν πρόκειται για την πάρτη του).

 

Ε λοιπόν εγώ ανάμεσα στην ..Κοκο(ευρώπη) και την ..Κική(ελλάδα) λέω να διαλέξω την Κοκό (Ευρώπη), μάλιστα θα το πήγαινα παραπέρα και θα ήθελα να εισηγηθώ στο κράτος π.χ. της Σουηδίας αν γίνεται να μας δεχτούν ως επαρχία τους μπας και φιλοτιμηθεί ποτέ κανείς να αναλάβει και καμιά ευθύνη σ αυτόν τον τόπο ...γιατί το φιλότιμο μπορεί μεν να είναι ελληνικότατη εφεύρεση η οποία ωστόσο παραμένει σε αχρηστία από τους ίδιους τους εφευρέτες της..

 

Οχι αγαπητοί μου, δεν εμπιστεύομαι κανέναν που στα χαρτιά του γράφει υπηκοότητα ελληνική... και με τον ίδιο σκεπτισμό που αντιμετωπίζω όλα τα θέματα αντιμετωπίζω και όλες τις υποσχέσεις που ακούω κατα καιρούς αν και τα τελευταία χρόνια δεν μπαίνω καν στον κόπο να ακούσω....

 

Οσο για το ότι δεν μπορείς να χτίσεις παρά μόνο σε 4 στρέμματα και 25 μέτρα φάτσα σε δρόμο...ελάτε μιά βόλτα στην Καλλικράτεια χαλκιδικής - ο νομός με τα περισσότερα αυθαίρετα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.. όπου όλα χτίστηκαν εν μία νυκτί, με δρόμους που ίσα χωρά ένα αυτοκίνητο να τους διασχίσει και που αν πιάσει ένα νοικοκυριό φωτιά (εξ αμελείας) δεν θα μείνει ψυχή για ψυχή ζωντανή.. όχι σπίτι..

 

Και ποιός τα πουλάει όλα αυτά τα οικοπεδάκια? Τι εθνικότητας είναι οι πωλητές? ή μήπως οι ξένοι ( μπλιάχ!!) έγιναν και αυτοί γνώστες των γνωστών ελληνικών τερτιπιών και τώρα τα επαναλαμβάνουν?

 

Πάτε μιά βόλτα σε ελληνικές τουριστικές περιοχές στο έρμαιο των ελλήνων να φρίξει ο μάτης σας από την κακογουστιά και την άναρχη δόμηση...

 

Και απόψε μην μπείτε στον κόπο να πάτε μαυροφορεμένοι και κλαίγοντες σε τίποτα συγκεντρώσεις γιατί έτσι δεν λύνετε κανένα πρόβλημα... αφιερώστε εκείνη την ώρα να σκεφτείτε πως το περιβόητο Κράτος - φάντασμα είμαστε ΕΜΕΙΣ..

Link to comment
Share on other sites

Και απόψε μην μπείτε στον κόπο να πάτε μαυροφορεμένοι και κλαίγοντες σε τίποτα συγκεντρώσεις γιατί έτσι δεν λύνετε κανένα πρόβλημα... αφιερώστε εκείνη την ώρα να σκεφτείτε πως το περιβόητο Κράτος - φάντασμα είμαστε ΕΜΕΙΣ..

Ήμουν κι εγώ στο Σύνταγμα εκείνη την ημέρα, ακριβώς έξω από τη Βουλή και μαυροφορεμένος... και τί κατάλαβα?!

Είδα και μια ομάδα πακιστανών εκεί κοντά να προσεύχεται για να σταματήσουν οι φωτιές.

Σήμερα μου ήρθε ένα e-mail που λέει ότι στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι να προβούμε όλοι σε 3λεπτη μαζική ακινητοποίηση, δηλ. να σταματήσουμε οτιδήποτε κάνουμε για 3 λεπτά.

......

 

Προσευχές, 3λεπτες ακινητοποιήσεις, βουβές (δήθεν) διαμαρτυρίες, κτλ

Προβλέπω λίαν συντόμως και άλλα υπερ-δραστήρια μέτρα όπως "στις 6.00 θα κλείσουμε όλοι την τηλεόραση", "στις 32 του μήνα θα υψώσουμε όλοι μαύρες φανέλες στα μπαλκόνια μας", "στις 4.30 θα φάμε όλοι μαζί ένα σάντουιτς" κ.ο.κ.

Ή ακόμα και η πλέον συνηθισμένη ενέργεια που κάνουμε σε οποιαδήποτε κρίση προκύπτει... δημιουργούμε ένα blog!

 

Τόσο δυναμισμό έχουμε πιά?

 

Δηλαδή, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει έστω και ένας αφελής, πλην ρομαντικός, άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι πραγματικά αν κλείσει το ψυγείο του στις 4.30 ακριβώς παράλληλα με άλλους 500.000 ανθρώπους θα συμβεί κάτι το ιδιαίτερο.

Από την άλλη όμως, υπάρχει και η ψυχολογική προσέγγιση του θέματος όπου μας λέει πως όλοι οι άνθρωποι (από τους τηλεορασόπληκτους μέχρι τα κομματόσκυλα) θα πρέπει να αντιδράσουν κάπως προκειμένου να εκτονωθεί ο όποιος θυμός τους που δημιουργήθηκε από την εκάστοτε δυσάρεστη κατάσταση.

Κι εδώ είναι το λεπτό σημείο όπου έρχονται κάποιοι έξυπνοι και μας υποδεικνύουν τρόπους αντίδρασης που όχι μόνο δε δηλώνουν δυναμισμό, αλλά και περιέργως βολεύουν το σύστημα!

Είχε, ας πούμε, κάποιος τη φαεινή ιδέα στις 5 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι να σταματήσουμε οτιδήποτε κι αν κάνουμε! ΚΑΙ? Ποιό ακριβώς είναι το μήνυμα που θα περάσουμε με την ακινητοποίηση αυτή?? Δεν φτάνει η ακινητοποίηση που έχουμε ζήσει τόσον καιρό??!!

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως αυτή η παθητικότητα που επιμένει να μας χαρακτηρίζει, όχι μόνο μέσα από την αδιαφορία μας ή από την αποχή μας ή από τα κόμπλεξ μας ή από τηλεορασοπληξία μας ή από τον "ωχαδερφισμό" μας, αλλά και από την ανοχή μας, ενισχύεται και από το προαναφερόμενο γεγονός! Δηλαδή, κάποιος υπηρέτης του συστήματος, ο οποίος μας παρουσιάζεται πολλές φορές και ως εχθρός του συστήματος (πολύ θα ήθελα να κατονομάσω σ' αυτό το σημείο οργανώσεις, ομάδες κτλ, αλλά πέρα από το ότι νομίζω πως με καταλαβαίνετε, δεν θέλω να χρωματίσω πολιτικά το ποστ ή το τόπικ αυτό), έρχεται και μας προσφέρει έναν δήθεν τρόπο αντίδρασης, ο οποίος δεν έχει κανένα νόημα, κανένα δυναμισμό, δεν ενοχλεί κανέναν (ενώ θα 'πρεπε να ενοχληθούν πολλοί) και τελικά δεν αλλάζει τίποτα! Κι εμείς τον αγοράζουμε, είτε από ματαιοδοξία, είτε από περιέργεια, είτε επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάρουμε (πέρα απ' αυτό που πάντα παίρνουμε - και δεν είναι τίποτα λιγότερο απ' αυτό που μας αξίζει)...

 

Κάπου βαθιά μέσα μας όμως ξέρουμε τη ματαιότητα αυτών που κάνουμε, γι' αυτό και κρύβουμε τις τύψεις μας πίσω από μεγάλες δωρεές και άπειρη "ηθική συμπαράσταση" στους πυρόπληκτους. Κατά κάποιον (ηλίθιο) τρόπο, νομίζουμε πως εξιλεωνόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Κατά κάποιον ηλίθιο τρόπο νομίζουμε πως με μια βουβή διαμαρτυρία ή με μια προσευχή εξιλεωνόμαστε για τα 3 εκατομμύρια στρέμματα που κάηκαν κάτω από τη μύτη μας.

Και η ανοχή και η παθητικότητα συνεχίζονται παρακολουθώντας τους θεατρινισμούς των υπευθύνων εντός και εκτός τηλεόρασης, αυτών που στις 15 τους βρίζουμε, στις 16 τους ψηφίζουμε και στις 17 σκύβουμε πάλι στα τέσσερα και προχωράμε... από το κακό στο χειρότερο με σταθερούς ρυθμούς.

 

post-233-1188819600_thumb.jpg

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Ήμουν κι εγώ στο Σύνταγμα εκείνη την ημέρα, ακριβώς έξω από τη Βουλή και μαυροφορεμένος... και τί κατάλαβα?!

Είδα και μια ομάδα πακιστανών εκεί κοντά να προσεύχεται για να σταματήσουν οι φωτιές.

Σήμερα μου ήρθε ένα e-mail που λέει ότι στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι να προβούμε όλοι σε 3λεπτη μαζική ακινητοποίηση, δηλ. να σταματήσουμε οτιδήποτε κάνουμε για 3 λεπτά.

 

(......)

 

Κάπου βαθιά μέσα μας όμως ξέρουμε τη ματαιότητα αυτών που κάνουμε, γι' αυτό και κρύβουμε τις τύψεις μας πίσω από μεγάλες δωρεές και άπειρη "ηθική συμπαράσταση" στους πυρόπληκτους. Κατά κάποιον (ηλίθιο) τρόπο, νομίζουμε πως εξιλεωνόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Κατά κάποιον ηλίθιο τρόπο νομίζουμε πως με μια βουβή διαμαρτυρία ή με μια προσευχή εξιλεωνόμαστε για τα 3 εκατομμύρια στρέμματα που κάηκαν κάτω από τη μύτη μας.

Και η ανοχή και η παθητικότητα συνεχίζονται παρακολουθώντας τους θεατρινισμούς των υπευθύνων εντός και εκτός τηλεόρασης, αυτών που στις 15 τους βρίζουμε, στις 16 τους ψηφίζουμε και στις 17 σκύβουμε πάλι στα τέσσερα και προχωράμε... από το κακό στο χειρότερο με σταθερούς ρυθμούς.

 

post-233-1188819600_thumb.jpg

 

Τόσος πεσιμισμός πια...Βασικά,δεν ξέρω αν είσαι εσωτεριστής.Αν είσαι,η γαλήνη και η αισιοδοξία πρέπει να ενισχύει την καρδιά και τη ψυχή σου-όχι η απαισιοδοξία.

Από την άλλη,μπροστά στο "θέαμα"της απόλυτης καταστροφής (και λίγα λέω...),μια δόση οργής και αγανάκτησης είναι δικαιολογημένη.Ως ένα βαθμό όμως. Διότι,από κει και πέρα,υπάρχει το "μετά"-"αύριο". Δηλαδή...Αύριο,ΤΙ; Θα κλαίμε τη μοίρα μας-που μας έτυχε να γεννηθούμε σε όμορφή μεν χώρα πλην όμως γεμάτη ασυνείδητους οικοπεδοφάγους- ή θα πούμε: εντάξει,οι κ*******ες μας κατέκαψαν,αλλά δε θα τους περάσει:θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή!. Μια τέτοια στάση με αντιπροσωπεύει περισσότερο. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να ξανασταθούμε (για άλλη μια φορά) στα πόδια μας! Ας το πάρουμε απόφαση:σε αυτή τη χώρα πάντα θα υπάρχουν οι κάφροι,οι ηλίθιοι και οι καιροσκόποι εγκληματίες (και δεν βάζω μέσα μόνο τους πολιτικούς!),αλλά μα γι αυτό και εμείς που αγαπάμε κάποια ουσιώδη πράγματα,τη Φύση,τους ανθρώπους, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό,κ.τ.λ.,ΔΕΝ θα πρέπει να το βάζουμε κάτω,να στηλώσουμε πόδι λέγοντας "μ :censored: ες no passaran! Δεν θα σας αφήσουμε!" και με καρδιά οπλισμένη από αστείρευτη αγάπη και κουράγιο,θα μπούμε στη μάχη να ξανακερδίσουμε αυτό που πάνε να μας στερήσουν:μια ανάσα ΖΩΗΣ.

 

Δυστυχώς,ΠΡΕΠΕΙ να το θέλετε. Να το διεκδικήσετε. ΟΚ να μιλάτε γι αυτά και να βρίζετε ανευθυνουπεύθυνους εκεί στους καναπέδες σας...Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να στρώσουμε κώλο στη δουλειά και να ενεργοποιηθούμε άπαντες σε εθελοντικό επίπεδο...Να πιάσουμε ένα δεντράκι προς φύτευση,να πιάσουμε τον κασμά...Μην περιμένουμε "ελπίδα" από το Κράτος-δεν πρόκειται άλλωστε! Όχι στο Ελλαδιστάν... Αλλά,η δουλειά πρέπει να γίνει με διάθεση και όχι με απαισιόδοξη οργή.

 

Μεγάλα λόγια; Ακούγομαι αφελής,άραγε; Αλλά μήπως όμως, υπάρχει κάτι καλύτερο;

Μήπως,δεν είπα ακόμη το...αυτονόητο;? :unsure:

 

Υπάρχει χρόνος για εσωτεριστική ανασυγκρότηση και διαλογισμό

Υπάρχει χρόνος και για εθελοντική δουλειά προς πάσα κατεύθυνση...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και άγνοια

 

σε μιά κοινωνία/εποχή υπερ-πληροφόρησης δεν δικαιολογείται η άγνοια...υπάρχει μόνο αδιαφορία...

Link to comment
Share on other sites

σε μιά κοινωνία/εποχή υπερ-πληροφόρησης δεν δικαιολογείται η άγνοια...υπάρχει μόνο αδιαφορία...

 

(Προ)Υπάρχει και συνειδητή καταστροφή.

 

Αδιαφορούν αυτοί που διακατέχονται από τη ματαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

(Προ)Υπάρχει και συνειδητή καταστροφή.

 

Αδιαφορούν αυτοί που διακατέχονται από τη ματαιότητα.

 

Ματαιότητα ως προς τι?

 

Γιατί αν είχαμε αντιληφθεί την ματαιότητα σε ό,τι αφορά την ύλη τότε πολλά θα ήταν διαφορετικά...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δυστυχώς εμείς σαν μονάδες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν αρκεί ούτε ο εθελοντισμός, ούτε οι διαμαρτυρίες που λειτουργούν ως προσωπική εκτονωση για να αντικατασταθούν τα χιλιάδες στρέμματα και ο φυσικός πλούτος που χάθηκε, ακόμα περισσότερο οι ανθρώπινες ζωές. Τί μπορούν να κάνουν μερικοί εθελοντές και για ποσο χρονικό διάστημα θα ασχοληθούν; Θα μου πείτε Αν όμως δραστηριοποιηθούμε και συμμετέχουμε όλοι; Αυτό το ΑΝ το έχω ακούσει πολλές φορές εδώ μέσα. Πρέπει να καταλάβουμε όμως αυτό δεν προκειται να γίνει ποτέ. Ολοι θα ξαναγυρίσουμε στην ρουτίνα της καθημερινής ζωής, στον προσωπικό μας αγώνα, στην βολή μας. Ηδη και σίγουρα μετά τις εκλογές το θέμα θα έχει ξεχαστεί αφού τα κανάλια θα ασχολούνται ελάχιστα πλέον. Μόνο οι έρημοι οι πυροπαθείς θα προσπαθούν να κτίσουν στα καμμένα.

 

Σε ένα χωριό του Παρνασσού που πηγαίνω πολύ συχνά, την περίοδο των φωτιών οργανώθηκαν εθελοντικές ομάδες που διανυκτέρευαν σε διαφορα σημεία για να προλάβουν το κακό. Αυτό κράτησε μόνο για 5 μέρες και είχε επαναληφθεί και πριν από ένα μήνα στις προηγούμενες καταστροφές. Νομίζετε ότι είναι αρκετό; Η θα παρατήσει ο κόσμος τις ασχολίες του για να τρέχει στα δάση, να τα καθαρίζει, να δημιουργεί ζώνες δασοπυρόσβεσης, να προλαμβάνει και να σβήνει εστίες;; Μήπως να πετάει και αεροπλάνα;

 

Επίσης έχω δει πολλές φορές οικογένειες με τα παιδιά τους, με "σοβαρούς, καθως πρέπει" ανθρώπους να επισκέπτονται την επαρχεία, την φύση, τα δάση, τα μονοπάτια, τις παραλίες, θάλασσες και αφήνουν ή πετάνε από το αυτοκίνητο μπουκάλια, σκουπίδια, πλαστικά κτλ. Είναι μάλιστα και οι ίδιοι που ζούνε στα χωριά τους και τα βρωμίζουν έχουν μετατρέψει όμορφες χαράδρες σε σκουπιδότοπους. Αυτοί νομίζετε δεν έκλαψαν για τα χωριά τους, δεν θρήνησαν για τους νεκρούς, για το χαμένο βασίλειο της Ελλάδας; Ομως ήταν και αυτοί η αιτία που συντέλεσε σε αυτό χωρίς να το ξέρουν. Γιατί δεν υπάρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ. Και με αυτή δεν γεννιέσαι δυστηχώς.

 

Θέλω να καταλήξω ότι αν δεν ξεκινήσουν ενέργειες από το κράτος σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από την βομβαρδιστική ενημέρωση για το χρέος του ώστε να φτάσει στα αυτιά του τελευταίου πολίτη, αν δεν υπάρξει οργάνωση για την σωστή αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών και οικογενειών, διαρκή προσπάθεια για πρόληψη και ενδυνάμωση όλων των φορέων που συμμετέχουν και βοηθούν για μία καλύτερη φύση και και και και, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί τίποτα.

 

Η κυρίως δύναμη του απλού πολίτη εκφράζεται με την ψήφο. Αραγε πόσοι την τιμούν σωστά; Και δεύτερον με κάποιες κινητοποιήσεις έκφρασης δυσαρέσκειας και εθελοντισμού που απλά δρουν επικουρικά.

Link to comment
Share on other sites

Η κυρίως δύναμη του απλού πολίτη εκφράζεται με την ψήφο. Αραγε πόσοι την τιμούν σωστά; Και δεύτερον με κάποιες κινητοποιήσεις έκφρασης δυσαρέσκειας και εθελοντισμού που απλά δρουν επικουρικά.

Εσύ δεν έλεγες σε άλλο τόπικ ότι δεν θα πας να ψηφίσεις?

 

Ingmar, αν είμαι εσωτεριστής είναι το θέμα στην προκειμένη ή αν είμαι αγανακτισμένος πολίτης?

Αν ήμουν πεσιμιστής, όπως λες, θα 'γραφα σαν τον Fan4fun ( :blblbl: ) λέγοντας "δε γίνεται αυτό", "δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το άλλο", "είναι αδύνατον εκείνο" κτλ...

Αυτό που έγραψα ήταν απλά ένα τσίμπημα σε όσους κλαίνε τη μοίρα τους αλλά τρέφουν αυταπάτες ότι είναι ενεργοί πολίτες και ότι κάνουν και αυτοί κάτι (κατεβαίνοντας σε σιωπηλές διαμαρτυρίες και κρεμώντας μαύρες σημαίες). Γιατί, αντίθετα με αυτό που νομίζουν, δεν αποτελούν μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ δεν έλεγες σε άλλο τόπικ ότι δεν θα πας να ψηφίσεις?

 

Το είπα, το δηλώνω, το φωνάζω και δεν το αναιρώ. Συνειδητά απαξιώ να γίνω μέρος ενός θεάτρου του παραλόγου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι η κυριότερη μορφή έκφρασης ενός πολίτη προς τα εκάστοτε καθεστώτα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν πεσιμιστής, όπως λες, θα 'γραφα σαν τον Fan4fun ( :blblbl: ) λέγοντας "δε γίνεται αυτό", "δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το άλλο", "είναι αδύνατον εκείνο" κτλ...

 

Συνεχίζεις να παρερμηνεύεις.

 

Σαφώς πρέπει να ο πολίτης να μην εφυσηχάζει, ναι στον εθελοντισμό, ναι στην διαμαρτυρία, ναι σε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας από τον καθένα ξεχωριστά. ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ για να σωθει η φύση, τα δάση. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι πεσιμισμός πολύ εύκολα μπορώ να πω ότι σκέπτεσαι ουτοπικά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...