Jump to content

Μαγεια Η Ψυχολογικο


infinity
 Share

Recommended Posts

Εχω μια απορια για το θεμα.Οταν καποιος παθαινει οτιδηποτε που δε μπορει να ερμηνευτει με την ιατρικη η τη λογικη (προβλημα υγειας,αναποδιες και περιεργα γεγονότα στον εργασιακο χωρο του,συνεχεις γκαντεμιες κτλ) απευθυνεται σε καποιο μεντιουμ ας το πω ετσι.Κρυφα απο το περιγυρο του η οχι αναλογα το χαρακτηρα του παθοντα.

Του λεει εχεις μαγια να τα λυσουμε.Ταυτοχρονα αν επισκεφθει καποιον ψυχολογο / ψυχιατρο θα του πει εχεις καταθλιψη η οτι αλλο Η οτι τα γκαντεμιασμενα γεγονοτα ειναι απλα τυχαια και με τη δικη του σταση τα μεγαλοποιει

Για να μη σας κουρασω...επειδη και τα 2 αυτα σεβαστα και τα πιστευω.Πω θα μπορουσαμε να τα ξεχωρισουμε εντελως επιφανειακα?Πως μπορουμε να πουμε ο εν λογω ειναι "μαγεμενος" Η "ειναι ψυχικα διαταραγμενος" δε ξερω ιατρικες ορολογιες συνχωρηστε με.

Μηπος η αρνητικη ενεργεια απο τα μαγια,προσβαλλει και το νευρικο του ατομου?Με τις συνεχεις αυτες καταστασεις /αναποδιες / γκρινια κτλ ?

καθε αποψη σεβαστη

Link to comment
Share on other sites

Μηπος η αρνητικη ενεργεια απο τα μαγια,προσβαλλει και το νευρικο του ατομου?Με τις συνεχεις αυτες καταστασεις /αναποδιες / γκρινια κτλ

H αρνητική ενέργεια των μαγικών επηρεάζει το νευρικό του ατόμου. Αλλά και η ίδια του η ψυχολογία επηρεάζει ακόμη περισσότερο τη ψυχοσύνθεσή του. Και ακόμη περισσότερο η δική του αρνητική ενέργεια επηρεάζει πιο πολύ.

Και αν αυτά τα τρία συμβούν μαζί...ακόμη χειρότερα!

 

Γι'αυτό αν ο εν λόγω μαγεμένος δεν αρχίσει να σκέφτεται θετικά και να σταματήσει να δίνει σημασία στα μάγια τότε ούτε η ψυχολογία του θα στρώσει από το άγχος.

Link to comment
Share on other sites

Οταν καποιος παθαινει οτιδηποτε που δε μπορει να ερμηνευτει με την ιατρικη

 

Καλύτερα να αλλάξει γιατρό.

 

Σοβαρά. Έχω -δυστυχώς- κοντινά μου παραδείγματα όπου η αλλαγή γιατρού τους γλύτωσε την τελευταία στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Ναι φυσικα και πρεπει να περνεις και δευτερη γνώμη.Αν διαβασουμε θεολογικα βιβλια ο διαχωρισμος μεταξυ των δυο ειναι οτι ο εν λογω μαγεμενος αντιδρα και νοιωθει πολυ ασχημα μεσα σε μια εκκλησια ενω ο αρρωστος ηρεμει εκει μεσα. Δε ξερω εψαχνα μια ποιο ..πρακτικη εξηγηση για το διαχωρισμο τους που μαλλον ειναι δυσκολος.Ευκολο το να πει ο γιατρος παρε αυτα τα φαρμακα και στο καλο.Κι ευκολο να σε ξεγελασει ενα μεντιουμ οταν δε τιθετε θεμα αρνητικης ενεργειας.Παντος το μονο αξιοπιστο ειναι το..παρελθον του θυματος.Αναλογα με εκεινο καταλαβαινεις οταν συμβαινει η το ενα η το αλλο ισως.Καλο ειναι να πιστευει κανεις και στα δυο και να περνει γνωμες μη πεφτοντας αδικα σε θεραπειες(αφου δε πιστευει σε μαγικα,η μη πεφτοντας θυμα καποιου μεντιουμ(εφοσον ειναι πιστευει οτι θελουν να του κανουν ολοι κακο και δε παει σε κανενα γιατρο)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Infinity,

 

Όσον αφορά το θέμα που σε απασχολεί, πιστεύω πως θα βρείς μια αρκετά ικανοποιητική απάντηση σε ένα άλλο σχετικό topic, την οποία προσωπικά βρίσκω σαν την καλύτερη ίσως "εξήγηση" που έχει ειπωθεί τον τελευταίο καιρό στο φόρουμ, πάνω στο τί είναι "μάγεια" και πώς λειτουργούν. Όπως θα καταλάβεις, και το ψυχολογικό και το "μαγικό/ενεργειακό" είναι αλληλένδετα...!

 

Παραθέτω:

 

Βάσει τις δικιάς μου εμπειρίας σου λέω ότι δεν υπάρχουν «κακά» πνεύματα, ούτε διαβόλοι, δαίμονες και πάσης φύσεως κακοποιό πνεύμα.

Τα πνεύματα για να μπορούν να υπάρχουν σαν αυτόνομες υπάρξεις στο πεδίο που υπάρχουν πρέπει να είναι ψυχονοητικά περισσότερο εξελιγμένα και αγαθά, αλλιώς κάθε τι παθητικό ενσαρκώνεται για να καθαρθεί από τα πάθη του.

 

Αυτά στα λέω για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ότι κάποιο πνεύμα σε καταδυναστεύει.

 

Η ερώτηση σου που σχεδόν την ακούω θα είναι, «τότε πως εξηγούνται όλα αυτά τα περίεργα που μου συμβαίνουν;»

 

Εξηγούμε.

Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να δημιουργεί ψυχονοητικά είδωλα. Αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές ασυνείδητα.

Τα ψυχονοητικά είδωλα είναι κάποιο πολύ έντονο συναίσθημα ή επιθυμία που τροφοδοτείται από τον ψυχισμό του ανθρώπου και αποκτά αυτόνομη ύπαρξη.

Ανάλογα τι επιθυμεί ή συναισθάνεται κάποιος τα ανάλογα χαρακτηριστικά έχει και το ψυχονοητικό είδωλο.

Τέτοια είδωλα κάνουμε όλοι μας όταν π.χ. προσευχόμαστε, ευχόμαστε, αγαπάμε, μισούμε, λυπόμαστε, χαιρόμαστε, καταριόμαστε, ζηλεύουμε κτλ.

 

Ο χρόνος ζωής αυτών των ειδώλων βασίζεται στην τροφοδότηση του από το άτομο που το παράγει αλλά και από τον χώρο που βρίσκεται.

Έτσι συνήθως τα είδωλα που παράγονται από συνηθισμένους ανθρώπους διαρκούν ελάχιστα και έχουν μικρή ένταση. Μόλις ο δημιουργός-άνθρωπος αλλάξει συναίσθημα ή τρόπο σκέψης αμέσως διαλύονται.

 

Τι συμβαίνει τώρα με σένα!

Κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτά περί ψυχονοητικών ειδώλων μπορούν να τα παράγουν κατά βούληση και να τα τροφοδοτούν με συναίσθημα ή επιθυμία και να τα κατευθύνουν προς άλλους ανθρώπους.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι χαμηλής ψυχικής ανάπτυξης και δημιουργούν «κακά» είδωλα που προκαλούν όλα αυτά τα φαινόμενα που περιγράφεις.

Σημείωση, σε αυτές τις τεχνικές βασίζεται και η βασκανία αλλά η δικιά σου περίπτωση είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από την βασκανία.

 

Πως μεταδίδονται από τον δημιουργό τους προς άλλον άνθρωπο.

Η όλη διαδικασία της μετάδοσης είναι ψυχονοητική. Δηλαδή γίνεται με τον νου.

Το κύριο μέσο μετάδοσης είναι ένα έντονο συναίσθημα όπως ο φόβος.

Έτσι δημιουργούν με υλικά μέσα όπως τρίχες, κλωστές, φωτογραφίες κτλ το αίσθημα του φόβου και ότι σου κάνανε μάγια.

Το θύμα αμέσως μπαίνει σε αρνητική ψυχολογία και δέχεται το ψυχονοητικό είδωλο. Εκτός αυτού το τροφοδοτεί ταυτόχρονα με αρνητικά συναισθήματα επιδεινώνοντας την κατάσταση.

 

Τρόπος αντιμετώπισης.

Για να αντιμετωπίσεις ένα ψυχονοητικό είδωλο πρέπει να του κόψεις την παροχή ενέργειας.

Αυτό το πετυχαίνεις σταματώντας να σκέφτεσαι αρνητικά και να φοβάσαι.

Στην πραγματικότητα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Την όλη κατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν να έχεις μέσα στο σπίτι σου ένα πολύ άτακτο παιδί ή σκυλί ή γάτα κτλ.

Πέραν του φόβου και της δημιουργίας αρνητικών συναισθημάτων δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα άλλο.

Άρα με το να οπλιστείς με θάρρος μια που ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις κάτι πολύ άτακτο είναι το πρώτο σου βήμα.

Η αποβολή του φόβου είναι το δεύτερο βήμα.

Η καταστροφή των «μαγικών» που βρίσκεις είναι το τρίτο βήμα. Ότι βρίσκεις κάψτο χωρίς να σκέφτεσαι εκδικητικά, απλά κάψτο-κατάστρεψε το.

Με αυτήν σου την στάση σταματάς να του δίνεις τροφή εσύ.

Υπάρχει και μια τελευταία περίπτωση. Το πώς σταματάς την τροφοδότηση του από τον δημιουργό του.

Ο πιο καλός τρόπος είναι να κάνεις μια πολύ βαθιά και από καρδιάς προσευχή στον Θεό που πιστεύεις υπέρ του ανθρώπου που θέλει να σε βλάψει.

Προσευχήσου να τον φωτίσει ο Θεός και να του δώσει να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι λάθος.

Μια καλή κίνηση είναι να πας να ανάψεις ένα κεράκι στην εκκλησία υπέρ του και να κάτσεις να προσευχηθείς για λίγο υπέρ του.

Αυτή σου η στάση θα δημιουργήσει μια φοβερή ασπίδα καλοσύνης και προστασίας γύρω από σένα. (Βέβαια ότι κάνεις θα πρέπει να το νιώθεις όχι να το κάνεις γιατί στο είπα εγώ.)

Τέλος κάνε και ένα ευχέλαιο στο σπίτι σου και προσευχήσου υπέρ του εχθρού σου.

 

Γενικά όσα θετικά συναισθήματα μπορείς να έχεις για αυτόν τόσο περισσότερο θα απωθείς την αρνητική του επίδραση. Όσο αρνητικά σκέφτεσαι είτε γενικά είτε για αυτόν θα τροφοδοτείς την αρνητική κατάσταση που υπάρχει.

Ο πόλεμος με αντίστοιχα μέσα «μαγικά» π.χ. αγιασμούς, εξορκισμούς κτλ δεν πιάνει πολλές φορές γιατί γίνεται με συναισθήματα μίσους, φόβου κτλ. Και γιατί είναι πόλεμος και όχι θετική σκέψη.

Σκέψου με αγάπη, άφησε την αγάπη και την λύπη σου για τον εχθρό σου να του δώσουν να καταλάβει το λάθος του. Άφησε θετικά συναισθήματα να πλημμυρίσουν τον χώρο σου και να τον γεμίσουν. Το μειονέκτημα του εχθρού σου είναι ότι είναι ευαίσθητος σε ψυχονοητικές καταστάσεις (για αυτό άλλωστε μπορεί και τις παράγει).

Ένα συναίσθημα οίκτου, λύπης και αγάπης θα τον κάνει να κάνει πίσω γιατί θα ξέρει ότι πλέον δεν μπορεί να σε φοβίσει. Θα ξέρει ότι τώρα πλέον εσύ έχεις το πάνω χέρι και ότι εσύ κατευθύνεις την ζωή σου και όχι αυτός.

Το καλύτερο «μαγικό» σε αυτήν την περίπτωση είναι η καλοσύνη η αγάπη και η θετική σκέψη. Αν μπορέσεις να λειτουργήσεις ψυχικά σύμφωνα με αυτά που σου είπα τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

 

Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο και να σου λύσει κάποιες απορίες.. ^_^

 

ΥΓ. Καλή νέα περίοδος Αβάπτιστού κι από μένα! Μαζευόμαστε σιγά σιγά.... :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...