Jump to content

ΑΒΡΑΚΑΔΑΒΡΑ


dimulator
 Share

Recommended Posts

Πηγή εγκυκλοπαίδεια Υδρία-Cambridge-Ήλιος

Ελληνική μαγική λέξη που χρησιμοποιείται κατά της κακής τύχης και των διαφόρων ασθενειών. Γραφόταν σε τετράγωνο τεμάχιο περγαμηνής και σε σχήμα τριγώνου, έτσι ώστε να διαβάζεται και από τις δύο πλευρές. Ίσως σχετίζεται με το Αβραξάς* των γνωστικών οι οποίοι με αυτήν υποδηλωναν τον αριθμό 365 και την υπέρτατη δύναμη προέλευσης των όντων.

 

Πρώτος εισηγήθηκε την χρήση της λέξης ο γνωστικός Ρωμαίος ιατροφιλόσοφος Σερηνός Σαμμωνικός 2ος π.Χ. αιώνας για σκοπούς εξορικισμού στον αυτοκράτορα Καρακάλλα. Ο ίδιος πρωτοεισηγήθηκε την γραφή της υπό μορφή αναστραμμένου κώνου στο έργο του "Ιατρικές συμουλές"

 

 

*Ο Αβραξάς είναι ένας δαίμονας των Ελληνικών Μαγικών Παπύρων που τον υιοθέτησαν οι Γνωστικοί και αντιπροσωπεύει τον Θεό και τον Σατανά σε μια οντότητα ή τα 364 πνεύματα +1 το υπέρτατο ον. Αριθμολογικά την Ελληνική αριθμολογία το όνομα Αβρασαξ έχει αποτέλεσμα 365

 

Abraxas3.jpg

 

πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Abraxas

άλλες πηγές: http://www.themystica.com/mystica/articles/a/abraxas.html

 

abracadabraamulet.jpg

 

 

Πηγή: http://masvidal.blogspot.com/2009/02/blog-post_16.html

Πολλές λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με ιεροτελεστίες,έχουν αποκρυφιστικό νόημα είτε απο μόνες τους είτε με τον τρόπο που εκφράζονται και χρησιμοποιούνται φωνητικά ή γραφολογικά.

Η λέξη αυτή έιχε ευρεία χρήση κατα τον Μεσαίωνα,είχε θεολογικές έννοιες και προέρχεται απο την εβραϊκή φράση "abreq ad habra" που σημαίνει "ρίξε τον κεραυνό σου ακόμη και στον θάνατο".Συνήθως την έγραφαν εντός ενός αντεστραμμένου τριγώνου ή τα γράμματα της λέξης ήταν τοποθετημένα έτσι ώστε να αποτελεί η ίδια το τρίγωνο,παραλείποντας ένα γράμμα κάθε φορά που επαναλαμβανόταν ώσπου να καταλήξει στο Α.

Η μαγική αυτή λέξη σχετίστηκε επίσης με το Αβράξος ή Αβρασάξ των γνωστικών.Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απο τα ονόματα του ηλιακού θεού Μίθρα.

 

Πηγή: wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Abracadabra

 

Η λέξη προέρχεται από τα Αραμαϊκά. Η πρόταση γραφόταν με Άλεφ αντί με Άγιν. Η διαφορά ήταν πως σήμαινε "Θα δημιουργήσω, όπως είπα" ενώ το δεύτερο σήμαινε "ότι έχει ειπωθεί, έχει γίνει".

 

Το Αραμαϊκό κείμενο ήταν avda kedavra που σημαίνει "ότι έχει ειπωθεί έχει γίνει" ή avra kedavra που σημαίνει "ότι εχει λεχθεί έχει περάσει" ή "θα δημιουργήσω ότι έχει λεχθεί".

 

Τον 2ο αιώνα π.Χ. χρησιμοποιείτο ως επωδή για την απομάκρυνση ασθενειών.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Ο Αβραξας η Αβρασαξ ειναι ο αρχοντας των 7 σφαιρων της πραγματικοτητας.Δεν ειναι ουτε καλος ουτε κακος αλλα ανεκφραστος.Ειναι ο ισχυροτερος Θεος αυτος που πατοτε υπηρχε.Χρησιμοποιειται σε εξορκισμους και θεωρειται πολυ ισχυρο ονομα.Η λξη αμπρακανταμπρα βγαινει απο την ευλογια Habraxah Dabarah.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...