Jump to content

Εξευμενιμός


dimulator
 Share

Recommended Posts

η παράδοση θέλει μετά τον θάνατο το σώμα να θάβεται ή να καίγεται και να γίνεται μια τελετή εξόδου της ψυχής προς ένα τόπο καλύτερο.

 

Το μεν σώμα με την ταφή ή την καύση μεταβάλει την ενέργεια που έχει αφήσει πίσω η ψυχή. Η ταφή μέσα στην Γη γειώνει τις ενέργειες ενώ η καύση τις μετατρέπει σε φως και τις καθαρίζει.

 

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι με αν γίνει καύση του σώματος είναι αδύνατη η δύσκολη η επικοινωνία της ψυχής με τον κόσμο των ζωντανών.

Έτσι σε καταστάσεις βίαιες όπως πόλεμοι κτλ (πέρα από το βολικό της περίστασης) καίγανε τους νεκρούς για να μην προκληθούν προβλήματα από τον βίαιο θάνατο τους.

 

Τώρα όταν οι νεκροί δεν τύχουν ευλογίας με τελετή ή ταφή ή καύση θεωρούνται ότι έχουν μια πιο δυσμενή τύχη και μετάβαση στον άλλο κόσμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ψυχές θεωρούνται ότι βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάταση. Ούτε στον κόσμο των ζωντανών ούτε στον Άδη αλλά σε έναν τόπο εκτός του Άδου όπου είναι οι άταφοι.

 

Επίσης τα συναισθήματα την ώρα του θανάτου μάλλον επιρεάζουν το βίωμα του θανάτου της ψυχής μέχρι να μετενσαρκωθεί. Πέρα από τα συναισθήματα όλες οι πράξεις που έκανε μια ψυχή εν ζωή εμφανίζονται στην μεταβατική αυτή περίοδο. Αν κάποιος π.χ. εκβίαζε, έκανε εγκλήματα, σκότωνε κτλ έχει δονήσει την ψυχή του με αυτές τις ενέργειες οι οποίες εμφανίζονται στο βίωμα του θανάτου.

 

Όταν λοιπόν το βίωμα της μετάβασης του θανάτου γίνεται πιο κοντά στο συνειδησιακό επίπεδο των ζωντανών οι ψυχές αυτές άθελα τους επιρεάζουν τον κόσμο των ζωντανών με θετικά ή αρνητικά γεγονότα και επιροή της φύσης κτλ.

 

Για αυτό καλό είναι το βίωμα αυτό της μετάβασης από τον θάνατο στην ζωή να γίνεται στον δικό του "τόπο" και όχι σε μια κοντινή κατάσταση προς τους ζωντανούς.

 

Όταν υπάρχουν τέτοιες επιπλοκές γίνονται συνήθως εξευμενισμοί των ψυχών που βρίσκονται σε αναστάτωση ή των Θεών που εποπτεύουν αυτές τις διαδικασίες ώστε και οι ψυχές να έχουν ομαλή μετάβαση και οι ζωντανοί να μην παθαίνουν καταστροφές κτλ.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

:offtopic:

Πώς γίνονται οι εξευμενισμοί των ψυχών και τι διάρκεια έχουν? Πότε ξέρουμε ότι ο σκοπός μας επιτεύχθηκε και η ψυχή εξευμενίστηκε?

Mην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις εδώ μέσα,είμαστε πολλοί με σαδομαζοχιστικές τάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...