Jump to content

Δάσκαλος διδάσκει... MYST!!!


Recommended Posts

Ένας δάσκαλος σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Μπρίστολ έγινε πολύ γρήγορα ο δημοφιλέστερος στο Chew Magna Primary School μετά την εξαιρετική χρήση από μέρους του παιχνιδιών για υπολογιστές μέσα σε τάξεις. Ο Tim Rylands χρησιμοποιεί τα παιχνίδια της σειράς Myst για να υποστηρίξει τη γνώση ανάγνωσης και γραφής της βασικής εκπαίδευσης και επικοινωνίας, αλλά και για να διευκολύνει συζητήσεις σε ολόκληρη την τάξη. Συνήθως επικεντρώνει τα μαθήματά του γύρω από το Myst Exile, λόγω του σύνθετου ρεαλισμού του παιχνιδιού καθώς και των φανταστικών στοιχείων που περιέχει, τα οποία βοηθούν να εμπνεύσει τους μαθητές του.

Η καινοτόμος εργασία του Rylands, οδήγησε σε μια σειρά επιδοκιμασιών, όπως το να προταθεί το σχολείο του για βράβευση για τα συνολικά επιτευγματα που έχει επιτύχει. Ο Rylands βραβεύτηκε επίσης από την ιδιαίτερα έγκυρη BECTA ICT (Βρετανικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Επικοινωνιών και Τεχνολογίας) στα Practice Award 2005, γιατί κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χρήση της ICT (Information and Communications Technology) στη διδασκαλεία γενικά, αλλά και στο πως μέσω της ICT μπορούν να βελτιωθούν τα εκπαιδευτικά στάνταρ.

Η πρόσφατη αποδοχή της ενσωμάτωσης των παιχνιδιών στην εκπαίδευση περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως forum, όπου η εκμάθηση προκύπτει ως αποτέλεσμα των στόχων που υποκινούνται από τα παιχνίδια και η γνώση αναπτύσσεται μέσω του περιεχομένου τους. Ο Rylands προβάλλει τα Myst πάνω σε έναν αλληλεπιδραστικό πίνακα και μετά κάθεται μεταξύ των μαθητών του παρακολουθώντας και συζητώντας το περιεχόμενο. Εστιάζει την προσοχή του στην ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους στο γράψιμο, χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια για να ενισχύσει την περιγραφική ικανότητά τους, αλλά και να βελτιώσει τις γενικές ικανότητές τους στην ομιλία και στην ακοή. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη βράβευση του Tim Rylands, μπορείτε να πάτε στη διεύθυνση http://www.becta.org.uk/corporate/press_out.cfm?id=3494 και να δείτε την κατηγορία «Teaching Primary», στις 13 Ιανουαρίου...

 

Πηγή: PCMASTER Ιουνίου

 

Μια πραγματικά αξιόλογη ενέργεια που δίνει μια νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω ενός πολύ πρωτότυπου και φανταστικού κόσμου, αυτού των Adventure games. Αλλά πού τέτοια εδώ στο Ελάντα... :headb:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

''Μια πραγματικά αξιόλογη ενέργεια που δίνει μια νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω ενός πολύ πρωτότυπου και φανταστικού κόσμου, αυτού των Adventure games. Αλλά πού τέτοια εδώ στο Ελάντα... :headb:''

 

 

 

 

Καλά εδώ για να γίνει χρειάζονται υπολογιστές για όλους τους μαθητές και άμα βρεθούν να έχουν καλή κάρτα γραφικών :018bleh: Παίζω adventure games και πιστεύω πως οξύνουν τη σκέψη γυμνάζουν το μυαλό. Εκτός αν δώσουν στα δημοτικά κανένα resident evil και φρικάρουν τα μικρά και αρχίζουν και ψάχνουν Ζομπυ να σφαξουν :clapping::063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Τι λε ρε; Δεν είπαμε πως αυτά είναι του σατανά;

8761[/snapback]

:063laugh: Που να δεις το Bloodrayne, που σκοτώνεις ναζί φασιστάκια!!!! :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...