Jump to content

ΦΘΗΝΟ INTERNET ΤΩΡΑ!


Onirocosmos
 Share

Recommended Posts

Δείτε αυτό....

(πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=663798&lngDtrID=252)

 

15/11/05

 

Ακριβό μου Internet...

Αυξήσεις στη χρέωση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ

 

Το ακριβό ελληνικό Διαδίκτυο γίνεται τώρα ακόμα ακριβότερο

Αθήνα

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η χρέωση αυξάνεται κατά 75% στα 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα, ενώ καταργείται η νυχτερινή έκπτωση.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το δεν θα εφαρμόζονται πλέον, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος για όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.

 

Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσης ο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.

 

Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.

 

Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.

 

Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.

 

Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.

 

Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:

 

http://www.eexi.gr/

http://www.adslgr.com/

http://isag.meng.auth.gr/blogentis/Oneiros...temurdersdialup

 

 

ΥΓ. Ο regardie έκανε ήδη αναφορά στο shoutbox.

Link to comment
Share on other sites

...μέχρι που τα άκουσε χοντρά από την κοινή γνώμη και από μερικούς υπουργούς (καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πρόγραμμα της "κυβέρνησης" του Μπούλη) και προκειμένου να μη φάει και άλλη αναφορά στα ευρωπαικά δικαστήρια, έκανε πίσω νομίζω... Ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο είτε για απόσυρση της ανακοίνωσης, είτε για σταδιακή άνοδο των τιμών, σε συνάρτηση με την περαιτέρω διάδοση των ευρυζωνικών συνδέσεων (DSL)...

:censored: OTE!

Link to comment
Share on other sites

Ναι... θα μας τη φορέσουν σιγά σιγά τελικά!

Προς το παρόν θα βάλω DSL - αν φτάνει η χάρη της μέχρι το σπίτι μου, γιατί είναι κι αυτό ένα ζήτημα - με την Sparknet (γιατί θα μου έρχεται τα ίδια λεφτά) και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω και ένα Skype τηλέφωνο.

Επίσης, θα ψάχνω για τα ασύρματα δίκτυα και ακόμη και αν τώρα είναι ακόμη "αδύναμα" μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα!

Στο τέλος θα τα έχουν κάνει τόσο σκατά που δεν θα τους συμφέρει καν το μονοπώλιο. Μιλάμε για τέτοια τζιμάνια!! :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

...Όταν η διοίκηση του ΟΤΕ αντιληφθεί το κόστος που θα έχουν για το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρίας οι αποφάσεις της, τότε ίσως να κοιτάξουν να βρουν άλλους τρόπους να κοιτάζουν τον καταναλωτή (με απώτερο σκοπό φυσικά την τσέπη του - αυτό δεν αλλάζει!). Ήδη η Ευρωπαική Ένωση του έχει κλείσει αρκετές φορές το μάτι ειρωνικά, δε θα διστάσει να το ξανακάνει.

Δείτε και αυτό... http://tech.pathfinder.gr/tech/4002.html

 

Ήδη με βοηθάει να χαμογελάω η εικόνα της κατάρρευσης του ΟΤΕ ωσάν χάρτινος πύργος στην εμφάνιση κάποιας εταιρίας που δε θα έχει ανάγκη της γραμμές του και θα του δείξει τα δόντια της μέσα από εμάς που θα την προτιμήσουμε (ακόμη και αν μέχρι στιγμής αυτή η εικόνα ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας).

Link to comment
Share on other sites

Guest epicurios

απαράδεκτες οι τιμές στη Ελλάδα...καλά δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε που είμαστε πίσω στην έρευνα;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...