Jump to content

Περιοδικα...


Olympia
 Share

Recommended Posts

Όσο για..."Ανεξήγητο",λοιπόν,υπάρχουν άσχημα νέα:μέχρι πριν 3 μήνες το έντυπο συνεργαζονταν με συντάκτες και ανθρώπους των εκδόσερων ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ(έδινε τον τόνο στα εσωτεριστικά άρθρα). Όμως, προφανώς η ιδιοκτήτρια εταιρία εζήλεψε τις δόξες των "ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ","Άστρα&Όραμα" και συναφών του "θέλω-να-μάθω-τη-μοίρα-μου" τομέα και...είπε να αλλάξει τα"φώτα" στο εν λόγω έντυπο. Το αποτέλεσμα; Κάτι παραπάνω από εμφανές -φτάνει να αγοράσετε πρόσφατο τεύχος από γειτονικό περίπτερο..

 

 

Κρίμα, γιατί το "Ανεξήγητο" το θεωρούσα από τα καλύτερα περιοδικά μιας και τα πιο παλιά τεύχη (δεκαετία '80 και '90) είχαν πολύ σωστά άρθρα και αφιερώματα..

 

:surrender:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κοιτάξτε να δείτε:αν το προσέξατε, στην Ελλάδα (και λογικό -λόγω μεγέθους και πληθυσμού)τα σχετικά έντυπα που κυκλοφορούν είναι γενικού χαρακτήρα -όχι ειδικού.Τι θέλω να πω; Ένα απλό παράδειγμα: Είσαι αρχαιολάτρης; Παίρνεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα:το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟΝ,το ΙΧΩΡ ή κάποιο άλλο 100% Εθνικό.

 

Κυκλοφορεί κανένα ελληνικό έντυπο αποκλιστικά για αναγνώστες -wiccans/νεοπαγανιστές;

Κυκλοφορεί κανένα έντυπο σταθερά αλχημικού περιεχομένου;

Ή μήπως υπάρχουν καθαρά τεκτονικά έντυπα,που μπορείς να αγοράσεις σε περίπτερο(λέμε τώρα);

Αυτά είναι αυτό που θεωρώ ειδικού χαρακτήρα. Και στο εξωτερικό κυκλοφορούν πολλά τέτοια. Και σχετικά εύκολα τα βρίσκεις (ή τα "κατεβάζεις" ονλάϊν από το νετ-όπου υπάρχουν)...

 

Τα γενικού -σαν τα ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ/ΑΒΑΤΟΝ/ΜYSTERY/STRANGE/κ.τ.λ.- είναι αυτά που "ευδοκιμούν" στη χώρα δυστυχώς. Και πάλι όμως: αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα...

Link to comment
Share on other sites

...Αφού μια χώρα π.χ. 50 ή 100 εκατομμυρίων κατοίκων εκ των πραγμάτων δεν έχει την ίδια αναλογία wiccans με μια χώρα 10 εκατομμυρίων (και αυτή με μοναδική αναγνωρισμένη θρησκεία τη χριστιανική), τότε τί κάθεσαι και λες για περιοδικά ειδικού ή γενικού τύπου? Και το κριτήριο διαχωρισμού ειδικού και γενικού τύπου περιοδικών για σένα είναι ο πλυθησμός μιας χώρας και όχι η θεματολογία του? Μέγα λάθος...

Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν, ίσα-ίσα που είμαστε σε πολύ καλή μοίρα (ως προς τον αριθμό - η ποιότητα τίθεται υπό αμφισβήτηση) σε σχέση με άλλες χώρες με μεγαλύτερο πληθυσμό που θα περίμενε κανείς αναλογικά περισσότερα έντυπα ειδικού τύπου, κι όμως βρίσκει πολύ λιγότερα απ'όσα στην Ελλάδα.

Και εδώ μάλιστα υπάρχει και κάτι πολύ παράδοξο, διότι σαν χώρα είμαστε από τις τελευταίες ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που διαβάζουν βιβλία.

Νομίζεις πως δεν έχει σκεφτεί κανείς να δημιουργήσει ένα έντυπο ειδικού ενδιαφέροντος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας ομάδας ανθρώπων? Αλλά πόσοι είναι αυτοί που θα αγοράσουν το περιοδικό, ακόμα και αν τους ενδιαφέρει σαν θεματολογία? Και αυτοί που θα το αγοράσουν, θα είναι αρκετοί ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της έκδοσης αυτού του περιοδικού? Ή μήπως περιμένεις από κανέναν επιχειρηματία να μπει μέσα για χάρη των wiccans?

Και δεν είναι μόνο αυτό... γιατί πες πως γίνονται όλα αυτά και τελικά εκδίδεται το περιοδικό. Ποιός σε διαβεβαιώνει ότι ο εκδότης του θα έχει τη σοβαρότητα που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση ενός θέματος όπως ο νεοπαγανισμός ή η αλχημεία?

Για απάντηση, σε παραπέμπω σε κομμάτι του ειδικού τύπου στην Ελλάδα (που άλλοι το αξιολογούν ως μεγάλο κομμάτι και άλλοι ως μικρό)... άλλοι ονομάζουν "ιησούς" τα περιοδικά τους και γράφουν για το Μωάμεθ (κάτι μου λέει πως ξέρεις σε ποιό αναφέρομαι), άλλοι μεταφέρουν βιβλία σε άρθρα περιοδικών και άλλοι άρθρα περιοδικών σε βιβλία, αμφότεροι όμως ιδρώνουν προσπαθώντας να προσφέρουν κάτι καινούριο, ξεφεύγοντας επιτέλους από τη στείρα ανακύκλωση γνώσεων και πληροφοριών (και τελικά δεν το καταφέρνουν).

 

Δε νομίζω να θέλει κανείς να ανταγωνιστεί μια τέτοια αγορά με τέτοιους κανόνες, ούτε νομίζω να είναι και τόσο χαρακτηριστικός ο αριθμός των εντύπων που δημοσιεύονται, εφόσον ο ένας αντιγράφει τον άλλον ή ανακυκλώνει τον εαυτό του. Και ελάχιστα περιοδικά - κατά τη γνώμη μου - ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα... και αυτά, όχι σε κάθε τεύχος ή όχι εξ'ολοκλήρου.

Link to comment
Share on other sites

τους έχεις στείλει e-mail ζητώντας στοιχεία και δεν σου απάντησαν? :unsure:

 

Επικοινώνησα, έλαβα απάντηση αλλά κ πάλι είναι υπερβολικοί και με άσχημο τρόπο μέσα στο site. 'Εχουν δίκιο σε ενα δυο συγκεκριμένα θέματα αλλά αυτοί ισοπέδωσαν τα πάντα χωρίς λόγο. Ο τρόπος τους απαράδεκτος (μέσα στο site).

Link to comment
Share on other sites

δεκτές οι επισημάνσεις σου Τζόννυ μας, όντως υπάρχει ο -γνωστός από καιρό- προβληματισμός στα επιμέρους σημεία

που έθιξες. Και πάλι όμως, μένει το ερώτημα παρόλαυτά: να καταβληθούν σχετικές προσπάθειες ή όχι (παρά τις όποιες αντιξοότητες); :unsure:

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και από εμένα!!!!

Τι να γράψω σε αυτό το θέμα, αφού έχετε γράψει τα πάντα...!

Κάποτε αγόραζα τα περισσότερα περιοδικά του χώρου (strange, mystery, άβαττον, μυστική ελλάδα, yoga, ανεξήγητο, αυτα μου έρχονται στο μυαλό), πλέον μετά από καιρό κατάλαβα πως ένα άρθρο που διάβαζα στο άβατον υπήρχε ήδη στο στραντζε ή υπήρχε μια ανακύκλωση στο ίδιο το περιοδικό!

i

Οπότε επειδή μου έφευγαν και πολλά money τον μήνα για όλα αυτά τα περιοδικά κάθισα και σκέφτηκα τι ακριβώς θέλω από ένα περιοδικό και τι το κάθε περιοδικό μου προσφέρει... (πλέον παίρνω μόνο το Yoga)...

 

Από όλα όσα κυκλοφορούν για εμένα κανένα δεν είναι καλό αν το παίρνεις πάνω από ένα χρόνο... :\

Φθείρεται η ποιότητα σαν τους ανθρώπους που γράφουν τα άρθρα...

 

Επίσης όταν πας στο περίπτερο και κοιτάς ένα περιοδικό βλέπεις τους τίτλους στο εξώφυλλο αν σου έλξουν το ενδιαφέρον άνοιξε το περιοδικό και δες ποιος γράφει το άρθρο, πόσες σελίδες είναι το άρθρο και αν αναφέρει βιβλιογραφία....

αν δεις πως ο συγγραφέας του άρθρου είναι κάποιος νεκρός παππούς (να' ναι ελαφρύ το χώμα του) και το άρθρο είναι μετάφραση τότε καλύτερα να κοιτάξεις να πάρεις κανα cosmopolitan.... που προφανώς θα έχει πολύ καλύτερο περιεχόμενο... :P :P :P

 

κάπως έτσι θα δεις και θα μάθεις ποια περιοδικά έχουν τον κάθε μήνα καλό περιεχόμενο ή απλά είναι για ελαφρύ ανάγνωσμα τις δύσκολες ώρες στο wc :P :P :P

 

Φιλικά

Φλογερή...

Link to comment
Share on other sites

κάπως έτσι θα δεις και θα μάθεις ποια περιοδικά έχουν τον κάθε μήνα καλό περιεχόμενο ή απλά είναι για ελαφρύ ανάγνωσμα τις δύσκολες ώρες στο wc :P :P :P

 

Φιλικά

Φλογερή...

 

...δύσκολες ώρες πλην όμως αρκούντως "πνευματικές"(σ.σ.στη W.C. ,εννοείται) :cheerful: :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Περίπου 2,5 χρόνια τώρα διαβάζω το περιοδικό ΜYSTERY .

Γενικά , αρχικά μου έλυσε κάποιες απορίες που είχα τότε σαν νέος στον χώρο! Αλλά σταδιακά καθώς εγώ βελτιώνομαι αυτό μου φαίνεται πλέον μετρίου επιπέδου ! Και μάλιστα μερικά τεύχη είναι κάτω του μετρίου – και προφανώς όταν είναι τέτοια ταμποϊκοτάρω !

 

Επίσης ένα άλλο περιοδικό που 6 μήνες τώρα το προτιμώ και πραγματικά με γεμίζει(έως τώρα τουλάχιστον ) .Θα το βαθμολογούσα σαν λίγο πιο πάνω του μετρίου επιπέδου!

Είναι το ΑΒΑΤΟΝ .thumbsup.gif

 

Επίσης να αναφέρω ότι ακόμη δεν έχει τύχη να διαβάσω STRANGE κανένα τεύχος , καθώς κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο τεύχος του , τα περισσότερα άρθρα του τα έχουν κάψει οι ανταγωνιστές(δηλαδή τα έχουν θίξει πρώτοι κανένα μηνά νωρίτερα !).

 

Απορώ πως και καταφέρνει και αντέχει να υφίσταται ακόμα ….whistling.gif

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...