Jump to content

Ευφυής Σχεδιασμός


 Share

Recommended Posts

Ρίξτε μια ματιά εδώ... http://users.att.sch.gr/thanoscapsalis/form.htm

Για ποιά εξελιγκτική θεωρία να μιλάνε άραγε?! Και γιατί συνδέουν τόσο αόριστα τη βιολογία με την εξέλιξη, τη στιγμή που το μάθημα της βιολογίας διδάσκεται ήδη?! :unsure:

Link to comment
Share on other sites

 

Για ποιά εξελιγκτική θεωρία να μιλάνε άραγε?! Και γιατί συνδέουν τόσο αόριστα τη βιολογία με την εξέλιξη, τη στιγμή που το μάθημα της βιολογίας διδάσκεται ήδη?! :unsure:

 

:hm: Η θεωρία της Εξέλιξης διδάσκεται; :unsure: Μάλλον όχι...

Link to comment
Share on other sites

Η βιολογία διδάσκεται ήδη σαν μάθημα στα σχολεία.

Η (οποιαδήποτε) εξελικτική θεωρία δεν διδάσκεται στα σχολεία.

Εκφραστικό λάθος. :019blush:

Link to comment
Share on other sites

Eμμμμ... Ευφυής σχεδιασμός;... με άλλα λόγια "Ανώτερη Δύναμη";..

Όπως και να θέλουν να το αποκαλέσουν , που είναι και δικαίωμα του καθενός, το θέμα είναι πως σίγουρα η ζωή στην Γη και γενικά η διαμόρφωση και δημιουργία του Σύμπαντος , δεν ανήκει στην θεωρία της Συμπτωσιακής Πανσπερμίας.

Είναι πολλές οι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΕΣ συμπτώσεις που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στο σύμπαν με τον νόμο των μαθηματικών , για να πούμε οτι έγινε τυχαία ο υλικός κόσμος , όπως τον αντιλαμβανόμαστε (διά νόμου όπου πολλές κοινές συμπτώσεις με το ίδιο αποτέλεσμα , επάγεται οτι δημιουργείται αξίωμα). Ειδικά όταν θεωρούμε οτι το στοιχείο του άνθρακα είναι εκείνο που κυριαρχεί στο Σύμπαν , την στιγμή που δεν έχουμε πάει καν ακόμα , στον Άρη ή Στον Δία και Κρόνο. Αποφαινόμαστε διά της επαγωγής στηριζόμενοι στον δικό μας πλανήτη και τις γύρω του χημικές ενώσεις.

Πως γνωρίζουμε αν στον επόμενο γαλαξία , οι γνώσεις μας , αλλάξουν όπου μπορεί στο απόλυτο κενό το υδρογόνο και ο άνθρακας να είναι ναι μεν παρών , αλλά να μην παίζουν κυρίαρχο λόγο.

 

Ακόμα και για την γέννεση του Σύμπαντος , όπως γνωριζουμε επαφιόμαστε στο Big Bang. Και αν και δεν διαφωνώ, λαμβάνοντας υπόψιν την μη γραμμική πορεία του Σύμπαντος , (ελειπτική-κυκλική για την ακρίβεια) μπορεί να προκύψει θεωρία οτι πριν απο το Big Bang υπήρχε κάποιο Σύμπαν που δεν γνωρίζαμε , συμπτύχθηκε στο απόλυτο σημείο , κατεύρρευσε και επανήρθε σαν τον Φοίνικα , μέσα απο τις "στάχτες" του (σ.σ.). Άλλωστε σύμφωνα με τον Hawkings, στο τελευταίο συνέδριο Φυσικής, αποδείχτηκε με κβαντομηχανική οτι το σύμπαν δεν καταρρέει όπως νομίζαμε αλλά διατηρεί την κεκτημένη ταχύτητα του απο το Big Bang και εξαπλώνεται ,.. .αλήθεια εις βάρος χώρου, χρόνου, άλλων διαστάσεων;.. τι ακριβώς;...

Αλλά αυτό επειδή είναι κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό απο τον ελλειπέστατο σε τέτοιες συνθήκες , εγωκεντρικό ανθρώπινο εγκέφαλο, μπορεί να καταλήξουμε με μακρυμάνικη λευκή μπλούζα που δένει στην πλάτη.

 

 

Ωραίες οι θεωρίες, αλλά όταν εμπλέκεται η τετράγωνη και πεπερασμένη ανθρώπινη λογική , τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε απόλυτα κατανοητό στη "τετράγωνη και πεπερασμένη ανθρώπινη λογική" ότι τα πάντα είναι πιθανότητες? Με ποιό τρόπο θα μπορούσαμε να το καλλιεργήσουμε αυτό και τί θα γινόταν αν τελικά το συνειδητοποιούσαμε?

 

Ξεφεύγουμε βέβαια από το θέμα του ευφυούς σχεδιασμού αλλά... :)

Link to comment
Share on other sites

τα πάντα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιθανότητες.

 

Ακριβώς αυτό πιστεύει η "τετράγωνη λογική" μας. Εκτός και αν το θέτεις με γνώμονα , το "οτι όλα είναι πιθανά" που σημαίνει οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

 

Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό απο την ανθρώπινη φύση μας, που απο μόνη της , στηρίζεται στις απτές αισθήσεις και στον πολύ κόσμο , του είναι ακόμα και σήμερα, να αποδεχτεί το "κρυφό μυστικό" της 6ης ,πνευματικής διαίσθησης πλέον και οχι αίσθησης.

Απο την φύση μας, είμαστε θέλω να δώ,ακούσω,πιάσω για να πιστέψω...

 

Όταν και αν περάσουμε αυτό το στάδιο... μετά δεν υπάρχει όριο, καθώς εμείς οι ίδιοι θα έχουμε ξεπεράσει το όριο της αποδοχής μας σε αυτά που είναι "ορατά" σε εμάς και θα πιστεύουμε οτι ακόμα και αν κάτι δεν είναι εκεί για εμάς, δεν σημαίνει οτι δεν υπήρξε/υπάρχει ποτέ.

 

Δύσκολο αυτό.. πολύ δύσκολο... ακόμα και αν ηθελημένα και σκόπιμα πλέον το αποδεχτείς, η κοινωνία και η προσωπικότητα μας , έχει διαμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που κρατάει "άμυνες" αηυπέρβλητες ακόμα και για πολύ ισχυρά μυαλά.

 

Εδώ ίσως κολλάει το καλύτερο για μένα ρητό της Αρχ. Ελλάδας "τα πάντα ρρείν"

 

Γιατί πέρα απο την σημασία της αλλαγής, κάνει χρήση και της ροής του νερού και της μη σταθερότητας του, που συνεπάγεται οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο , και όπως αλλάζει στο δικό μας μάτι η ροή του νερού (που ειναι το πιο ζωογώνο υλικό του πλανήτη μας) έτσι θα πρέπει να αλλάζει και η ζωή όπως την κατανοούμε και με την μορφή που την αντιλαμβανόμαστε.

 

Βγήκα πολύ offtopic.... μα πάρα πολύ...

 

Ο συσχετισμός όμως της Πανσπερμίας , της εξελιχτικής θεωρίας και γενικά των "Ανωτέρων Δυνάμεων" είναι τόσο σχετικός με εμάς , που τα θεωρώ αλληλένδετα σαν αναφορές το τι είναι ανθρώπινη λογική και σκέψη , με την Δημιουργία του Σύμπαντος.

Link to comment
Share on other sites

τα πάντα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιθανότητες.

 

Ακριβώς αυτό πιστεύει η "τετράγωνη λογική" μας. Εκτός και αν το θέτεις με γνώμονα , το "οτι όλα είναι πιθανά" που σημαίνει οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Τί άλλο θα μπορούσα να εννοώ δηλαδή? :huh:

Link to comment
Share on other sites

στο δικό μου μυαλό φίλε μου... το πιθανότητες που διάβασα , ακούστηκε σαν "συμπτώσεις".... ήταν κρίση της στιγμής εκείνης μάλλον, που απο όσο φαίνεται απο την απάντηση σου , ουδεμία σχέση έχει με αυτό που είπες τελικά.

 

Λάθη είμαστε, ανθρωπ... ωπ!!! λάθος... .Ανθρώποι είμαστε, λάθη κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Είδες τί παθαίνει κανείς όταν βιάζεται να κάνει διορθώσεις?! :018bleh:

 

Κατά τ'άλλα, δεν μπορώ να μην εκφράσω τον προβληματισμό μου για τις θέσεις του προαναφερόμενου κειμένου... Είναι σχετικά αόριστο για να έχει μαζέψει τόσες υπογραφές.

Πιό συγκεκριμένα όμως:

 

Χωρίς τη διδασκαλία της Εξέλιξης οι μαθητές μας δεν μπορούν να κατανοήσουν,

? Γιατί ο ιός της γρίπης των πτηνών μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή,

Επειδή μεταδίδεται εύκολα και επειδή ουσιαστικά 'τον άφησαν' να εξαπλωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εισαχθεί κάποια "διδασκαλία της εξέλιξης" για να σου εξηγήσουν τους λόγους που "μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή".

 

? Γιατί η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών εξασθενίζει το οπλοστάσιό μας έναντι των παθογόνων μικροβίων,

Αυτό ήδη το διδάσκουν στο σχολείο. Γιατί να μην μπορεί να κατανοήσει κάποιος ότι όταν κάνουμε αλόγιστη χρήση φαρμάκων, ο οργανισμός "τα συνηθίζει"?

 

? Γιατί είναι απομακρυσμένη χρονικά η δυνατότητα παραγωγής εμβολίου κατά του AIDS,

Γιατί μεταλλάσεται με γρήγορο ρυθμό? Πραγματικά, τί άλλο θα μπορούσαν να μας πουν? Για την πολιτική σκοπιμότητα της ύπαρξης του AIDS, ή για το ότι εσκεμμένα έχουν στραφεί σε λάθος μέρος οι έρευνες?

Για ποιό λόγο χρειάζεται η "διδασκαλία της εξέλιξης" εδώ?

 

? Πώς δημιουργήθηκαν και γιατί δεν είναι ανεξάντλητα τα ορυκτά καύσιμα,

ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ! Στην 3η Γυμνασίου αν δεν κάνω λάθος, καθώς και σε μια τάξη του Λυκείου, στο μάθημα της χημείας, κάποιας τάξης.

 

? Πώς διαμορφώθηκε και πώς επηρεάζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα η ατμόσφαιρα και συνεπώς το κλίμα του πλανήτη,

Έλεος...

 

? Ποιους κινδύνους εγκυμονεί για το περιβάλλον η απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών,

και συνεπώς δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές, που είναι κρίσιμες για τη διατήρηση του αγαθού της ατομικής και δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

"να πάρουν αποφάσεις και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές" μπορούν ανά πάσα στιγμή, από τη στιγμή που υπάρξει ενημέρωση! Ουσιώδης ενημέρωση όμως, κάτι που δε νομίζω να γίνεται μέσω σχολικών βιβλίων... Αλλά στο internet, στον Τύπο και σε άλλες πηγές πληροφόρησης. Αλλά ακόμα και αν πληροφορούνταν ο κόσμος για τα υβρίδια, απλά θα ήταν ένας κάλος στο πόδι των επιχειρήσεων που προωθούν μεταλλαγμένα, με τεράστια οικονομικά οφέλη.

 

Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, αν θέλουν να εισάγουν "διδασκαλία της εξέλιξης" στα σχολεία, τουλάχιστον ας βρουν πιό ουσιώδεις λόγους (ή έστω προφάσεις) για να το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...