Jump to content

ΕΓΩ! μια βοηθεια σου ζηταω βλε!!!!


babuska
 Share

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

 

Θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα μιας κοπέλας που ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν....

 

(Πρώτα θέλω να σας πω ότι οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι προσπάθεια μου να ερμηνεύσω αυτά που αισθάνομαι σε γενικές γραμμές, είναι οι προσπάθεια μου να μεταμορφώσω σε λέξεις όλα αυτά που είμαι-νιώθω-θέλω κλπ κλπ κλπ)

 

Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρίκι (μιλάω για ηλικία 5-6 χρόνων) το μόνο που με ένοιαζε ήταν να κάνω μαγικά με ένα ραβδάκι που μου είχε κάνει δώρο η γιαγιά μου!!! Μιλάμε για πόρωση όχι αστεία!!! Για να φανταστείτε ότάν η μαμά μου μαγείρευε συκώτι για παράδειγμα εγώ επαιρνα το ραβδάκι μου και προσπαθούσα να το μεταμορφώσω σε πατάτες τηγανιτές!!! Ή έβλεπα κάποιο άλλο παιδάκι να κλαίει και προσπαθούσα να μεταμορφώσω το κλάμα σε χαμόγελο κλπ κλπ κλπ. Αργότερα το άφησα όλο αυτό το ''παιδικό παιχνιδάκι'' γιατί πήγαινα σχολείο, μεγάλωνα, ερωτεύτηκα για πρώτη φορά κλπ κλπ κλπ.

 

Πάντα όμως το είχα μέσα μου και δεν εννοώ το ραβδάκι, αλλά μια τεράστια ανησυχία για το ''θέμα'' και δε μιλάω για βότανα πεντάλφες κλπ κλπ κλπ αλλα για την ψυχή μου (είμαι από τους ανθρώπους που καλώς η κακώς πιστεύουν απόλυτα στη δύναμη της ψυχης). Βέβαια ποτέ δεν τόλμησα να κοιτάξω αυτή την ανησυχία μου κατάματα (δεν ξέρω γιατί).

 

Το θέμα είναι ότι όλο αυτό μεγαλώνει μέσα μου όλο και πιο πολύ. Το νιώθω το αισθάνομαι να με διαπερνά, πότε με όμορφα συναισθήματα και μυριωδιές και πότε με μια μαυρίλα δυνατή.

 

Αυτό το ανατρίχιασμα, αυτή η ξαφνική ανησυχία για κάποιον, σαν να νιώθω τη θλίψη η τη χαρά του τόσο έντονα σα να είναι δική μου είναι και ο λόγος που επισκέφτηκα τη συγκεκριμένη σελίδα!

 

Έχω δει όνειρα αληθινά και ψεύτικα να ενωνονται, ειλικρινά ψιλοφοβάμαι να σας καταθέσω τα πάντα προς το παρών μη με περάσετε για κανά χαζό! Αυτό που σίγουρ αμπορώ να σας πω είναι ότι πολλές φορές για πχ ξέρω τι θα μου πει κάποιος μου πολύ πριν μου το πει, ή νιώθω ότι θέλει να μου πει κάτι και παίρνω πρωτοβουλία μερικές φορες και ρωτάω εγώ η ίδια και άλλα πολλά βέβαια που πλεόν τα κάνω συνειδητά αλλα χρησιμοποιόντας ''αισθάνομαι'' ακόμα και όταν χρησιμοποιώ κάποιο μέλος του σώματος

 

Το θέμα είναι το εξής... θα ήθελα μια μικρή βόήθεια για το κατά πόσο μου συμβαίνει αυτό που νομίζω και για τον τρόπο που θα μπορούσα να το διαχειριστώ καλύτερα....

 

Περιμένω με ανυπομονησία κάποια απάντηση

 

Σας φιλώ

Babuska

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα και καλώς ήλθες.

 

Προλαβαίνω τους συνομιλητές μου για να μη πάρει στραβό δρόμο το θέμα. (αν και δε το νομίζω)

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου πει τι σου συμβαίνει. Και το λεω αυτό γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία. Το δικό σου σωστό μπορεί να είναι το λάθος για κάποιον άλλο. Το τι συμβαίνει πραγματικά στο καθένα μας και το πως θα το διαχειριστούμε αυτό, το βλέπουμε μέσα μας. Άρχισε να ψάχνεις από κει! :smilewink:

 

Τέλος δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτά με τα ραβδάκια και το κρεας σε πατάτες είναι πιο πολύ για τον Ηarry Poter… :lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες babuska! :welcome:

Είμαι σίγουρος πως αρκετοί από μας θα αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους μέσα στην ιστορία σου.

Αν θες τη γνώμη μου πάντως, κάνε καμιά βόλτα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί και νομίζω πως σιγά-σιγά θα βρεις τη βοήθεια που θες. :)

Σου εύχομαι καλή περιήγηση και ευχάριστες και εποικοδομητικές συζητήσεις. :cheerful:

Τέλος δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτά με τα ραβδάκια και το κρεας σε πατάτες είναι πιο πολύ για τον Ηarry Poter? :lol:

Ναι αλλά δεν παύουν να είναι πιασάρικα ρε φίλε! :lol:

Link to comment
Share on other sites

πραγματικά αυτές είναι σκέψεις που είχα και εγώ...Όχι μικρή ούτε μετά από κάποια ταινία αλλά λόγω των σχέσεων με άλλα άτομα(απλά γνωστοί, φίλοι, έρωτες) στην εφηβεία!

πολλοί γύρισαν και μου είπαν πως ήταν της ηλικίας και άλλοι-λιγότεροι φυσικά-πως πρέπει να ψάξω μέσα μου....

όλα αυτά δεν τα άφησα έτσι...Πέρασα ώρες στο Διαδίκτυο, διάβασα βιβλία και όλα αυτά φαίνονταν λογικά και "¨φυσιολογικά"(δεν μ'αρέσει ο όρος και νομίζω ότι αλλάζει από κοινωνία σε κοινωνία). είναι μία εσωτερική επιθυμία που όλοι νιώθουν αλλά δεν αναγνωρίζουν ή ακόμα και δεν απασχολούν κάποια άτομα....Ο καθένας κάνει τις επιλογές του!

Χάρηκα που τα μοιράστηκες μαζί μας γιατί μας θύμισες πως τα έχουμε σκεφτεί και νιώσει αρκετοί από εμάς.

 

Προσωπικά, τα όνειρα αυτά είναι ό,τι καλύτερο και προσπαθώ να τα χρησιμοποιήσω οξύνοντας την φαντασία μου.

Με τον καιρό και με επιμονή τα συναισθήματα των αλλών γίνονταν αντιληπτά έμμεσα ή άμεσα...Μπορούσα να νιώσω πως πονούσε κάποιος μέσα του πίσω από τη μάσκα του χαλαρού και νιώθοντας κάτι τέτοιο μπορούσα να βρω καλύτερους τρόπους να βοηθήσω μέχρι και να βελτιώσω το περιβάλλον...Τότε βέβαια ένιωθα μάγισσα(έφταιγε και το ανάλογο forum που ήμουν τότε)και πίστευα πως απλώς είχα τις δυνάμεις να το καταφέρω....στην ουσία συνέβαινε γιατί άνοιξα και αφέθηκα στο περιβάλλον και άρχισα να βλέπω τα πράγματα από πολλές διαφορετικές γωνίες χωρίς εγωισμούς (Φταίει και ο "Κύκλος των Χαμένων Ποιητών" σε αυτό)....

 

Θα μου άρεσε να μοιραστείς μαζί μας αυτά που αισθάνεσαι για το θέμα, αφού πρώτα δεις και κάποια παλιά topic που θα σε βοηθήσουν (όπως είπε και ο johny)....

Γιατί ζητούσες στο topic βοήθεια; είναι πολύ ωραίο αυτό που ξεκίνησες.... ^_^

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες!!

 

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Η ''βοήθεια'' που ζητάω είναι ίσως λίγο εικονική. Ξέρετε είναι κάποιες φορές που έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε! Η αλήθεια είναι πως ξέρω τι θέλω να κάνω. Ξέρω πως να διαχειριστώ αυτά που ''μου βγαίνουν'' , βέβαια κάποιες φορές με ψιλοκαταβάλουν αλλά μου περνάει. Για παράδειγμα μία φορά ο φίλος μου είχε όλη μέρα τρομερές ημικρανίες και όταν ξαπλώσαμε να κοιμηθούμε του ζήτησα να σταματήσει να το σκέφτεται να χαλαρώσει -δε το έχω διαβάσει κάπου απλά αυτό ένιωσα ότι χρειάζεται- και να με αφήσει να ''του πάρω τον πόνο'', και έτσι και έγινε! Και το κορυφαίο είναι ότι ήμουν πολύ σίγουρη γι αυτό που έκανα, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι δε μπορώ να το κάνω, και μάλλον κάποιες φορές με ψιλοφοβίζει αυτή η αυτοπεποίθηση αλλά μου περνάει μετά.

Είναι πάρα πολλά αυτά που έχω να μοιραστώ μαζί σας και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που μπήκα εδώ μέσα, το ήθελα το αποζητούσα.

 

Καλή συνέχεια λοιπόν

 

Φλαφλάκια

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις το φαινόμενο με την ημικρανία του φίλου σου , ίσως οφειλόταν και σε ψυχοσωματικούς λογους , και με την απλή φράση σου , "απλά ξέχασε οτι είναι εκεί", να τον βοήθησες να το ξεπεράσει εκείνη την στιγμή χωρίς να επηρρεάσεις την αύρα ή την ενέργεια του.

 

Σε καλοσωρίζω και εγώ με την σειρά μου και πραγματικά μην διστάζει καθόλου να ανοίξεις τους προβληματισμούς σου εδώ. Δεν εχώ και εγώ πολύ καιρό εδώ ,παρόλα αυτά όμως , έχω διαπιστώσει οτι πρόκειται για μια διαδικτυακή παρέα που πραγματικά δίνει ομαλό έδαφος , για ΟΛΕΣ τις ανησυχίες που πιθανόν να έχει κάποιος , σχετικά με το άτομο του , αλλά και με άλλα στοιχεία που δεν θα μπορείς να εκφράσεις αλλού , ελεύθερα.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις το φαινόμενο με την ημικρανία του φίλου σου , ίσως οφειλόταν και σε ψυχοσωματικούς λογους , και με την απλή φράση σου , "απλά ξέχασε οτι είναι εκεί", να τον βοήθησες να το ξεπεράσει εκείνη την στιγμή χωρίς να επηρρεάσεις την αύρα ή την ενέργεια του.

 

Σε καλοσωρίζω και εγώ με την σειρά μου και πραγματικά μην διστάζει καθόλου να ανοίξεις τους προβληματισμούς σου εδώ. Δεν εχώ και εγώ πολύ καιρό εδώ ,παρόλα αυτά όμως , έχω διαπιστώσει οτι πρόκειται για μια διαδικτυακή παρέα που πραγματικά δίνει ομαλό έδαφος , για ΟΛΕΣ τις ανησυχίες που πιθανόν να έχει κάποιος , σχετικά με το άτομο του , αλλά και με άλλα στοιχεία που δεν θα μπορείς να εκφράσεις αλλού , ελεύθερα.

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς και δε σε παρεξηγώ πραγματικά.Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό το ίδιο υπέθεσα και εγώ (ήμουν μόλις 17 χρονων) και το θεώρησα τυχαίο γεγονός.

Αυτό που ανέφερα με τον φίλο μου ήταν απλά μία αναφορά, ένα παράδειγμα. Μου έχει συμβεί εκατοντάδες φορές όχι μόνο με το φίλο μου αλλά και με άλλα άτομα που έχω κάποια σχέση μαζί τους (δεν μιλάω μόνο για ερωτική) και όχι μόνο με ημικρανίες και πονοκεφάλους αλλά και με άλλα πράγματα. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ''εύκολα'' μπορώ να κάνω κάποια πράγματα χωρίς όμως να έχω ασχοληθεί επί της ουσίας με το θέμα, απλά κάνω αυτό που αισθάνομαι, προσπαθώντας να περιορίσω τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχω για κάποιους (γιατί άθελά μου έχω κάνει και κακό δυστυχώς και αυτό δε το θέλω σε καμία περίπτωση).

 

Φλαφλάκια

Babuska

Link to comment
Share on other sites

...Να λοιπόν που γίναμε δύο οι λευκές τίγρεις... :)

Καλώς μας ήρθες babushka! :cheerful:

 

 

Καλημέρες.

 

Καλώς σας βρήκα λοιπόν και εγώ.

 

Χαχαχαχαχααα όντως 2 λευκές τίγρεις (παρεπιπτοντως είναι το αγαπημένο μου ζώο)

 

 

Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Νεφελίτσα (έχεις και το ίδο όνομα με με την καλύτερη φίλη-αδερφή μου)

 

Φλαφλάκια

Link to comment
Share on other sites

όταν λες "αρνητικά συναισθήματα" εννοείς φθόνο; Πολλές φορές τα "αρνητικά συναισθήματα" είναι και εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν την βασκανεία ή αυτό που κοινώς ονομάζουμε "μάτι".

Συνήθως υπάρχουν άτομα που μπορεί και άθελα τους να το προκαλούν , απλά αν δούν κάτι που τους κάνει εντύπωση και το θαυμάσουν ή απλά το φθονήσουν.

 

Η βασκανεία , είναι πολλές φορές ισχυρότατη και μπορεί ακόμα να προκαλέσει και αρρώστειες ή πονοκεφάλους.

 

Γιατί το αναφέρω;

 

Γιατί παρόμοια βιώματα είχα και εγώ , μέχρι που συνδειτοποίησα οτι τα προκαλούσα ο ίδιος και μάλιστα με αποδεδειγμένο τρόπο απο ενα σημείο και πέρα.

Το λαϊκό "φτού σου , μάτια μου , να μην σε βασκάνω" , λειτουργεί σαν ευχή προφύλαξης αλλά και σαν μέτρο προστασίας στην ίδια την ικανότητα μας , να προκαλέσουμε κακό με τον ασυλλόγιστο θαυμασμό μας , σε κάτι.

 

Η αρνητική προδιάθεση τώρα, δηλαδή το να είσαι θυμώμενη με κάποιον , απλά ενισχύει αυτή την ικανότητα και κατευθύνει και την ψυχική σου ενέργεια στο ίδιο σημείο , προκαλώντας το αποτέλεσμα που λες.

 

Οι περισσότεροι απο εμάς έχουν παρόμοιες ικανότητες αλλά είναι "κοιμισμένες" μιας και είτε δεν το έχουν αναγνωρίσει, είτε δεν το έχουν αποδεχτεί σαν γνώρισμα τους.

 

 

Υ.Γ.

Τα "φλαφλάκια" είναι φιλάκια στην καθομιλουμένη και απλά τα "ι" τα έφαγε η Τίγρη της Βεγγάλης στην φωτό;

:)

Link to comment
Share on other sites

όταν λες "αρνητικά συναισθήματα" εννοείς φθόνο; Πολλές φορές τα "αρνητικά συναισθήματα" είναι και εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν την βασκανεία ή αυτό που κοινώς ονομάζουμε "μάτι".

Συνήθως υπάρχουν άτομα που μπορεί και άθελα τους να το προκαλούν , απλά αν δούν κάτι που τους κάνει εντύπωση και το θαυμάσουν ή απλά το φθονήσουν.

 

Η βασκανεία , είναι πολλές φορές ισχυρότατη και μπορεί ακόμα να προκαλέσει και αρρώστειες ή πονοκεφάλους.

 

Γιατί το αναφέρω;

 

Γιατί παρόμοια βιώματα είχα και εγώ , μέχρι που συνδειτοποίησα οτι τα προκαλούσα ο ίδιος και μάλιστα με αποδεδειγμένο τρόπο απο ενα σημείο και πέρα.

Το λαϊκό "φτού σου , μάτια μου , να μην σε βασκάνω" , λειτουργεί σαν ευχή προφύλαξης αλλά και σαν μέτρο προστασίας στην ίδια την ικανότητα μας , να προκαλέσουμε κακό με τον ασυλλόγιστο θαυμασμό μας , σε κάτι.

 

Η αρνητική προδιάθεση τώρα, δηλαδή το να είσαι θυμώμενη με κάποιον , απλά ενισχύει αυτή την ικανότητα και κατευθύνει και την ψυχική σου ενέργεια στο ίδιο σημείο , προκαλώντας το αποτέλεσμα που λες.

 

Οι περισσότεροι απο εμάς έχουν παρόμοιες ικανότητες αλλά είναι "κοιμισμένες" μιας και είτε δεν το έχουν αναγνωρίσει, είτε δεν το έχουν αποδεχτεί σαν γνώρισμα τους.

Υ.Γ.

Τα "φλαφλάκια" είναι φιλάκια στην καθομιλουμένη και απλά τα "ι" τα έφαγε η Τίγρη της Βεγγάλης στην φωτό;

:)

 

Ξαναμανά καλημέρες βλε!!!!

 

Χαχαχα όντως τα ''φλαφλάκια'' είναι μία περίεργη χ΄ρηση της λέξης φιλάκια (τα κάνω αυτά εγώ συνήθως...)

 

Τώρα όσο αφορά τα αρνητικά συναισθήματα μιλάω για θυμό. Η για θυμό που ακολουθεί μια στεναχώρια που μπορεί κάποιος να μου προξένισε εμένα η σε κάποιον δικό μου άνθρωπο. Αλλά οκ έχω μάθει και το ελέγχω όσο μπορώ βασικά. Παράδειγμα προσπαθώ να μην κάνω αρνητικές σκέψεις για κάποιον ειδικά όταν είμαι ευάλωτη (εν βρασμό ψυχής) γιατί έχω μία θεωρία ''Η σκέψη, ο λόγος, το συναίσθημα είναι ενέργεια και η ενέργεια μεταδίδεται''.

 

Φλαφλάκια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...