Jump to content

Περί εξορκισμού


Recommended Posts

Το θέμα του εξορκισμού, κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να έχει δυο προεκτάσεις. Η πρώτη είναι εκείνη η κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι ο εξορκισμός είναι η λύτρωση της ανθρώπινης ψυχής από την κατάληψη και την τυραννία της από τον διάβολο και τους δαίμονες. Στη δεύτερη (αντίθετη πλευρά) υπάρχουν εκείνοι, και είναι κυρίως επιστήμονες ψυχολόγοι, που θεωρούν ότι ο δαιμονισμός ( τον οποίο θεραπεύει ο εξορκισμός ), δεν είναι τίποτα άλλο, από μια πολύ σοβαρή ψυχική διαταραχή. Θα σας παραθέσω και θα προσπαθήσω να αναλύσω και τις δυο προεκτάσεις του θέματος.

Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι αναφερόμαστε στην έννοια του υπερφυσικού. Μια ανώτερης δύναμης (το Κακό) την οποία κυριεύει το ανθρώπινο σώμα και για την οποία υπάρχουν εντεταλμένοι άνθρωποι (ιερείς) βρισκόμενοι σε μια συνεχή πάλη με αυτό προσπαθώντας να το εξαλείψουν, βασιζόμενοι και αυτοί όμως σε μια ανώτερη δύναμη (το Καλό, Θεός κλπ), πέρα από τις προσωπικές τους δυνάμεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας δαιμονισμένος οδηγείται στην παράνοια, στην τρέλα και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που πολλές φορές μετά τον τερματισμό της κρίσης δεν έχει γνώση. Βρίσκεται δηλαδή σε ένα κενό, σαν ένα μαύρο πέπλο να σκεπάζει το μυαλό, το πνεύμα και το σώμα του. Ο εξορκιστής, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει το ρίσκο της σύγκρουσης με τους δαίμονες, " θεραπεύει " τον δαιμονισμένο, αγγίζοντας με τα χέρια του το πρόσωπό του, τα χέρια του, ενώ ταυτόχρονα προσεύχεται γι αυτόν, και ζητάει κι αυτός τη βοήθεια του θεού (το Καλό) για να πετύχει το σκοπό του. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται σε μια λεπτή ισορροπία και χρειάζεται μεγάλη πίστη και πολύ ρίσκο από την μεριά του εξορκιστή. Πράγματι όπως θα διαπιστώστε από τα παρακάτω οι δαίμονες δεν πεθαίνουν, ούτε διαλύονται, ούτε καίγονται όπως στις ταινίες!!!

Απλά ορκίζονται. Δείτε την γραμματική ανάλυση της λέξης εξορκισμός. Προέρχεται από ελληνική πρόθεση ?εκ? και το ρήμα ?ορκίζω? . Ο εξορκιστής επιχειρεί να " θέσει " τους δαίμονες σε κάποιο όρκο, να αναγνωρίσουν την ύπαρξη μιας ανώτερης απ' αυτούς εξουσίας ( Θεός, Το Καλό ), και να δεσμευτούν να μην επιχειρήσουν ξανά να ελέγξουν ή να διατάξουν το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου που κυρίευσαν... Αλλά γιατί ρίσκο ; Δεν είναι λίγες οι φορές που ιερείς στην προσπάθεια τους να εξορκίσουν κάποιον έγιναν οι ίδιοι αποδέκτες των δαιμόνων, αφού κατά τη διάρκεια της τελετής εκείνοι μετοίκησαν στο δικό τους σώμα. Ακόμα, μετά από κάποια επιτυχή τελετή, υπήρξαν εξορκιστές που βρήκαν ανεξήγητο και φρικτό θάνατο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτός άγγιξε και τις οικογένειές.

Ο εξορκισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Χριστιανισμού. Σε όλες τις θρησκείες έχουν αναφερθεί κατά καιρούς η σύγκρουση του Καλού με το Κακό και πως ο άνθρωπος θα καταφέρει τελικά να εξαγνιστεί από το Κακό και να επιστρέψει πάλι στην ?αγκαλιά? των Καλών πνευμάτων. Στις ανατολικές θρησκείες, οι δαίμονες και τα κακά πνεύματα είναι η αιτία για τα διάφορα δεινά. Αυτά μάλιστα εγκαθίστανται σε ανθρώπους που είναι μέλη των κοινωνιών, αποδεκτών της κακής και καταστροφικής επίδρασης των δαιμόνων.

Για παράδειγμα στον Ινδουισμό έχουμε το φύσημα του καπνού που προέρχεται από την κοπριά της αγελάδας ( ιερό ζώο στην Ινδία ), το τρίψιμο κομματιών από αλάτι ανάμεσα στα δάχτυλα του θύματος, το κάψιμο των περιττωμάτων των χοίρων κλπ για την λύτρωση του ανθρώπου από τα δαιμόνια.

Ας περάσουμε όμως και στην απέναντι μεριά. Την επιστημονική, ιατρική και συγκεκριμένα ψυχιατρική γιατί για τους επιστήμονες ο δαιμονισμένος θεωρείτε ψυχικά ασθενής. Βασική τους αρχή είναι ότι ο άνθρωπος που αντιδρά κάτω από αυτές τις συνθήκες εμφανίζει συμπτώματα διανοητικών ασθενειών όπως είναι η υστερία, η μανία , η ψύχωση και ο διαχωρισμός της ψυχικής τους ταυτότητας. Γι? αυτό αν αντέξουμε σε ιατρικά βιβλία ακόμα και αν ψάξουμε λίγο στο διαδίκτυο θα βρούμε ότι υπάρχει παγκοσμίως αναγνωρισμένη ψυχική ασθένεια καλούμενη δαιμονομανία ή δαιμονοπάθεια και εξηγιέται ως την μονομανία που έχει ο ασθενής να πιστεύει ότι κατέχεται από δαίμονες και πνεύματα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινείς όσο και αν έψαξα δεν βρήκα την δαιμονική κατοχή ως ασθένεια που να αναγνωρίζεται από κάποια συγκεκριμένη εξέταση όπως τα υπόλοιπα ψυχικά νοσήματα. Άρα αφού δεν υπάρχει κάποια έγκυρη εξέταση μπορούμε να θεωρήσουμε όλα τα παραπάνω ως επιστημονικά αβάσιμα και επιβεβαιωμένα μόνο στο θεωρητικό πεδίο γνώσεων των επιστημόνων. Αυτό όμως είναι στην προσωπική κρίση του καθένα μας. Για μένα προσωπικά η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Η ιατρική (ψυχιατρική) μπορεί να εξηγήσει με σιγουριά μερικές μόνο πτυχές των συμπτωμάτων που εμφανίζει ένας ?δαιμονισμένος? όπως για παράδειγμα είναι γνωστό ότι η χρήση της έννοιας ?υπερφυσική δύναμη? είναι αποδεκτή σε περιπτώσεις παραφροσύνης. Το σίγουρο είναι πως η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ακόμα το σύνολο των ψυχολογικών καταστάσεων ενός ?δαιμονισμένου?. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν πάνω από πενήντα (τόσες βρήκα τουλάχιστον) δημοσιευμένες εργασίες στην παγκόσμια επιστημονική ιατρό-ψυχολογική βιβλιογραφία που ασχολούνται με θέματα σχετικά με τον δαιμονισμό και τους εξορκισμούς.

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω άλλο. Περιμένω τα σχόλια και της παρατηρήσεις σας και να σας ευχαριστήσω εκ των πρότερων για τον χρόνο που διαθέσατε στην ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Απλά ορκίζονται. Δείτε την γραμματική ανάλυση της λέξης εξορκισμός. Προέρχεται από ελληνική πρόθεση ?εκ? και το ρήμα ?ορκίζω? . Ο εξορκιστής επιχειρεί να " θέσει " τους δαίμονες σε κάποιο όρκο, να αναγνωρίσουν την ύπαρξη μιας ανώτερης απ' αυτούς εξουσίας ( Θεός, Το Καλό ), και να δεσμευτούν να μην επιχειρήσουν ξανά να ελέγξουν ή να διατάξουν το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου που κυρίευσαν... Αλλά γιατί ρίσκο ; Δεν είναι λίγες οι φορές που ιερείς στην προσπάθεια τους να εξορκίσουν κάποιον έγιναν οι ίδιοι αποδέκτες των δαιμόνων, αφού κατά τη διάρκεια της τελετής εκείνοι μετοίκησαν στο δικό τους σώμα. Ακόμα, μετά από κάποια επιτυχή τελετή, υπήρξαν εξορκιστές που βρήκαν ανεξήγητο και φρικτό θάνατο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτός άγγιξε και τις οικογένειές.

 

Μήπως θα ήταν καλό να μας βάλεις και την πηγή του κειμένου, μιας και είμαι 110% σίγουρος οτι προέρχεται απο κάποια ιστοσελίδα του Ελληνικού χώρου; Ειδικά το κομμάτι του "ορκίσματος" το έχω ξαναδεί κάπου.

 

Καλό θα είναι αν δεν έχεις την πηγή να βάλεις τουλάχιστον το όνομα του συγγραφέα.

Link to comment
Share on other sites

Με το να γράψω το κείμενο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα είναι προϊόντα του μυαλού μου. Σίγουρα ορισμένα κομμάτια τα έχω διαβάσει είτε από βιβλία είτε από το διαδίκτυο. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος ή οτιδήποτε άλλο.

Βασισμένος σε εικόνες βάζω μέσα και την προσωπική μου άποψη. Παραθέτω ορισμένα κομμάτια που είμαι 150% ότι υπάρχουν αλλού. Για παράδειγμα την εξήγηση αυτή την βρήκα σε τουλάχιστο 5 διαφορετικές ιστοσελίδες και σε τρία διαφορετικά βιβλία και είναι βέβαιο ότι αν έψαχνα πιο πολύ θα την έβρισκα σε περισσότερα. Απλά θέτω ένα θέμα προς συζήτηση (ομολογουμενοως ισως να πλατιαζω) και όχι προς κρίση, και για μερικούς που ενδεχομένως να μην το έχουν ψάξει τόσο πολύ.

Αν είναι κατακριτέο ζήτω συγνώμη.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

οκ... απο μένα είναι αποδεκτό, όσο αυτό μπορεί να μετρήσει για κάποιον εδώ.. άλλωστε κανείς δεν γεννάει γνώση. Την δημιουργεί βάση αυτών που έχει διαβάσει και μελετήσει.

 

Όσον αφορά για εξορκισμό , μπορώ να σου πω , απο προσωπική εμπειρία που δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες του Hollywood αλλά και αυτά που βλέπουμε στα ΜΜΕ , είναι οτι πιο τρομαχτικό μπορείς να δείς απτό και πραγματικό μπροστά σου.

Είχα τύχει σε τέτοιο συμβάν, σε εκκλησάκι με τον Πάτερ Νικόλαο... αυτόν που είχε πάθει αυτο-ανάφλεξη κατά τα ΜΜΕ και δεν είχε καεί τίποτα άλλο εκτός απο την σάρκα του.. Ούτε τα ενδύματα του.

 

Είναι πραγματικά τρομαχτικό να ακούς όχι μόνο την αλλοίωση της φωνής των ανθρώπων που μπορεί να την υποδηθούν κιόλας όπως λένε κάποιοι , αλλά και διάφορα άλλα σημεία όπως αντιδράσεις με ήχους και μυικους σπασμούς απο το στομάχι κάποιου , μόνο όταν του ακούμπησαν τα οστά του Αγίου , ενώ τον κράταγαν 4 άτομα!!!

Γυναίκα να μην μπορούν να την ακινητοποιήσουνε επίσης , περισσότερα άτομα απο αυτούς τους 4 κοκ.

 

Οι περισσότεροι της παρέας τότε, είχαν έρθει απο το Αγ. Όρος και ήταν απο τους πολύ λιγους τυχερούς που είχαν δεί και είχαν συνομιλήσει με τον Πατέρα Παϊσιο (νομίζω οτι αρκετοί τον γνωρίζουν) και το τι άκουσαν εκείνη την μέρα απο τους "δαιμονισμένους" δεν περιγράφεται... Απο προσωπικά τους λάθη του παρελθόντος , μέχρι και απόλυτες βρισιές και κατάρες που τον άφησαν μόνο του και πήγαν στον "Θεούλη" τους. Τα παιδιά εκείνη την μέρα είχαν έρθει και ήταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

 

Τι επιστημονική εξήγηση να δώσεις δηλαδή σε αυτό το πράγμα;

 

Να τονίσω και πάλι , οτι δεν ανήκω σε Χριστιανική αδελφότητα ή κάποιο άλλο παρακλάδι/αίρεση και οτι αναφέρω είναι καθαρά απο προσωπική εμπειρία, που εμένα προσωπικά με έχει σημαδέψει αρκετά. Για την ιστορία να αναφέρω οτι το συγκεκριμένο γεγονός , έγινε πολύ μετά απο εκείνο που είχα πεί , σχετικά με την επίκληση , κατά την είσοδο μου στο forum.

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου είναι πως ευθύνονται μικρά μικρά σωματίδια που τα ονομάζω "δαίμονες". Άποψή μου πάλι είναι πως κάθε τι σε αυτό το σύμπαν που ονομάζουμε "ύλη", είναι νοήμων.

Αυτοί οι "δαίμονες" λοιπόν έχουν την σπάνια τάση να μπλοκάρουν το 7ο τσάκρα...ευτυχώς δεν θολώνει όμως το βλέμμα...έτσι ο δαιμονισμένος κατά τον "καθαρισμό" μπορεί να δει τον "τσακροκαθαριστή" και να φύγουν οι "δαίμονες"...έτσι απλά!

 

Ας σοβαρευτούμε όμως...

 

Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να διαχωριστεί το θέμα σε αυτές τις 2 θεωρίες;

Μήπως πρέπει επιτέλους να συνδυαστούν το παραφυσικό με την επιστήμη μπας και βγάλουμε επιτέλους άκρη;

 

Η πάθηση υπάρχει, και λατρεύω αυτή τη πάθηση διότι ο πάσχων επιτέλους, αναγνωρίζει τις δυνάμεις του, κάνοντας ότι πραγματικά θέλει!!!!!! Συνδέεται με ευκολία στα Ακάσικα ξεστομίζοντας με ευκολία τα μυστικά και ενοχές του "Τσακροκαθαριστή", ελέγχει αντικείμενα με τηλεκίνηση, γνωρίζει όλες τις γλώσσες του κόσμου...πλήρης λειτουργία του εγκεφάλου δηλαδή!!! Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όντως κάποιος Θεός μπήκε μέσα του...μπήκε ή εκφράστηκε;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως πρέπει επιτέλους να συνδυαστούν το παραφυσικό με την επιστήμη μπας και βγάλουμε επιτέλους άκρη;

 

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όντως κάποιος Θεός μπήκε μέσα του...μπήκε ή εκφράστηκε;

 

Στο μοναδικό σημείο που μπορώ να συμφωνήσω είναι για τον συνδυασμό παραφυσικού και επιστήμης. Από την άλλη ίσως και αυτός ο συνδυασμός να γίνει καταστρεπτικός για τον άνθρωπο. Και για να είμαι λίγο πιο ρεαλιστής παραφυσικό και επιστήμη δεν μπορούν να συνυπάρξουν...τουλάχιστον τώρα...!!!

 

Ερώτηση?? Αν κάποιος θεός μπαίνει σε κάποιον δεν σημαίνει ότι εκφράζετε κιόλας?

Link to comment
Share on other sites

Να αναγνωρίζει όλη την λειτουργία του εγκεφάλου;...

 

Συνειδητά ίσως... αλλά όταν μιλάμε για ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν τέτοιες γνώσεις για να εκμεταλλευτούν αντίστοιχες ικανότητες , τότε πως;

Και ας μην ξεχνάμε οτι στον εξορκισμό , όταν γίνονται οι πρώτες προσευχές, τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί το "θύμα" είναι βρισιές και πάντα το παρελθόν του πιο αδύναμου και πιο έντονα , επηρρεασμένου απο τα αμαρτήματα που αναγράφονται στην Βίβλο.

Δηλαδή το διάστημα που είναι δέσμιος/α απο την προσευχή και πιθανόν απο εκείνους που κρατάνε , "σκανάρει" τον χώρο και όλα τα μυαλά των παρευρισκομένων για να βρεί τον πιο αδύνατο;

 

Επίσης συγχώρησε με , αλλά χωρίς άλλη εξήγηση , θέτω αμφιβολίες για την φράση , όλη η ύλη είναι "νοήμων". Δηλαδή το σωματίδιο αυτό έχει την ικανότητα να φέρει λογική ή εν πάσει περιπτώσει να μεταχειριστεί την λογική του ξενιστή του, για να περάσει κάποιο μήνυμα ή κάτι άλλο;

Ακόμα και αν ισχύει αυτό σαν θεωρία, ποιός μπορεί να είναι ο σκοπός του;

 

Στον δαιμονισμό συνήθως το πνεύμα/ενέργεια/δαιμόνιο , έχει ώς απώτερο σκοπό την ολική κυριαρχία του , επί της ψυχής του ανθρώπου που φάνηκε ευάλωττος απέναντι του. Έτσι θέλει να τον προσελκύσει ακόμα περισσότερο σε πράξεις που θα τον απομακρύνουν απο αυτό που λέμε "σωστό δρόμο" σε τέτοιο σημείο που να μην μπορεί να γυρίσει πίσω.

 

Στην θεωρία που αναφέρεις ποιός , πάντα κατά την γνώμη σου , είναι ο απώτερος σκοπός ενός τέτοιου σωματιδίου που μπορεί και έχει "λογική";

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος θεός μπαίνει σε κάποιον δεν σημαίνει ότι εκφράζετε κιόλας?

Όχι φίλε μου...εννοούσα ότι ο Θεός ήδη υπάρχει μέσα μας και απλά εκφράζεται εκείνη τη στιγμή, ορμόμενος από τα πιστεύω του καθενός.

 

Αν και δεν γνωρίζω...δε νομίζω να έχει δαιμονιστεί από Σατανικό πνεύμα ένας Βουδιστής :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Να αναγνωρίζει όλη την λειτουργία του εγκεφάλου;...

 

 

Επίσης συγχώρησε με , αλλά χωρίς άλλη εξήγηση , θέτω αμφιβολίες για την φράση , όλη η ύλη είναι "νοήμων". Δηλαδή το σωματίδιο αυτό έχει την ικανότητα να φέρει λογική ή εν πάσει περιπτώσει να μεταχειριστεί την λογική του ξενιστή του, για να περάσει κάποιο μήνυμα ή κάτι άλλο;

Ακόμα και αν ισχύει αυτό σαν θεωρία, ποιός μπορεί να είναι ο σκοπός του;

 

 

 

Στην θεωρία που αναφέρεις ποιός , πάντα κατά την γνώμη σου , είναι ο απώτερος σκοπός ενός τέτοιου σωματιδίου που μπορεί και έχει "λογική";

Anor για πλάκα την έγραψα την Θεωρία. Αυτά που πιστεύω είναι κάτω από το:

Ας σοβαρευτούμε όμως...

 

Παρ' όλα αυτά, ναι η "ύλη" είναι νοήμων...αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι φίλε μου...εννοούσα ότι ο Θεός ήδη υπάρχει μέσα μας και απλά εκφράζεται εκείνη τη στιγμή, ορμόμενος από τα πιστεύω του καθενός.

 

Δηλαδή εκεινή την στιγμή ο θεος που υπαρχει μέσα μας αντι να μοιραζει γελίο,χαρά κλπ μοιραζει κατάρες, βρισίες κλπ. Κατι δεν μου κολλάει...!!! :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Iχώρ... συγνώμη φίλε μου, απλά δεν το πρόσεξα.... Το οτι η ύλη είναι "νοήμων" , έτσι όπως το θέτεις απόλυτα δεκτό.

 

Πάντως έχω μερικά hard copies άρθρα να σου δώσω για δαιμονισμό ατόμων, άλλων θρησκειών που όντως υπήρξαν αλλά δεν νοούνται με την έννοια που θέτουμε εμείς μέσω της Ορθοδοξίας.

 

Stradivarius.

 

O Θεός μέσα μας , είναι το απόλυτο ΕΓΩ μας. Η καταπίεση που ασκούμε εμείς οι ίδιοι μεγαλωμένοι σε μια δομημένη κοινωνία με κανόνες και νόμους που δυναστεύουν τις επιθυμίες μας, όποιες και αν είναι αυτές, συσωρεύουν και την αρνητική ενέργεια μας , που πολλές φορές μας καταβάλει. Έτσι σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να εκραγείς χωρίς να το θες, και να είσαι εκνευρισμένος πάλι χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

 

Για την ενίσχυση του επειχηρήματος , να σου αναφέρω τα μωρά που έρχονται στον κόσμο και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, οι αντιδράσεις τους, δεν περιέχουν καθόλου αρνητική ενέργεια, καθώς δεν έχουν επηρρεαστεί ακόμα απο συνθήκες πίεσης , περιορισμού κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Στο μοναδικό σημείο που μπορώ να συμφωνήσω είναι για τον συνδυασμό παραφυσικού και επιστήμης. Από την άλλη ίσως και αυτός ο συνδυασμός να γίνει καταστρεπτικός για τον άνθρωπο.

Ο διαχωρισμος και η διττοτητα ειναι καταστρεπτικα. Η ενοτητα ποτε.

 

Δηλαδή εκεινή την στιγμή ο θεος που υπαρχει μέσα μας αντι να μοιραζει γελίο,χαρά κλπ μοιραζει κατάρες, βρισίες κλπ. Κατι δεν μου κολλάει...!!! :unsure:

Να σου κολλαει. Γνωριζεις τοσο καλα τον Θεο που ξερεις τι ειναι και τι δεν ειναι?

 

...δε νομίζω να έχει δαιμονιστεί από Σατανικό πνεύμα ένας Βουδιστής :smilewink:

θες να πεις κακοβουλο πνευμα...

αλλα γιατι ρε Ιχωρ? στο πηγαδι κατουραν οι βουδιστες?

Link to comment
Share on other sites

θες να πεις κακοβουλο πνευμα...

Όχι, όχι σωστά το έγραψα...Σατανικό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας επηρεάζεται από την επιβάλουσα θρησκεία. Ο Σατανάς είναι Χριστιανικό Δημιούργημα άρα ο Βουδιστής δεν επηρεάζεται.

 

αλλα γιατι ρε Ιχωρ? στο πηγαδι κατουραν οι βουδιστες?

Σε άλλο πηγάδι απλά... :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Ο σατανας μπορει να ειναι χριστιανικο δημιουργημα αλλα τα κακα κ ανησυχα πνευματα ειναι ..πανανθρωπινα (και δε κανουν διακρισεις)!

Και επειδη και οι βουδιστες τυγχανουν ανθρωποι ,και σε υπονομο να κατουρανε, δεν παυουν να επηρεαζονται και να εχουν ανθρωπινες φοβιες και αδυναμιες..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...