Jump to content

«Μυστηριώδες αντικείμενο» καθυστερεί την προσεδάφιση του Atlantis


 Share

Recommended Posts

Χιούστον

 

 

Η NASA ανέβαλε κατά τουλάχιστον μία ημέρα την επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου Atlantis, εξαιτίας ενός μυστηριώδους αντικειμένου το οποίο εντοπίστηκε να αιωρείται κοντά στο σκάφος και πιθανώς ξέφυγε από το χώρο φόρτωσης.

 

 

Το πλήρωμα του Atlantis και μηχανικοί της NASA στη Γη χρειάζονται χρόνο για να αναγνωρίσουν το αντικείμενο και να βεβαιωθούν ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημαντικό εξάρτημα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

 

Η προσεδάφιση στη Φλόριντα ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης, αναβάλλεταi όμως για την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

 

Το σκούρο αντικείμενο, προς το παρόν άγνωστου μεγέθους, εντοπίστηκε από το κέντρο ελέγχου της αποστολής με μια βιντεοκάμερα που λειτουργεί στο χώρο φόρτωσης του Atlantis. Εθεάθη να κινείται στην ίδια τροχιά με το σκάφος σε μικρή απόσταση και η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ξέφυγε από το χώρο φόρτωσης στις 09.45 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, όταν πυροδοτήθηκαν για λίγο οι προωστήρες του διαστημικού λεωφορείου ενόψει της επιστροφής στη Γη.

 

Η NASA θα συνεχίζει να αναλύει φωτογραφικό υλικό και οι έξι αστροναύτες του Atlantis δεν αποκλείεται να χρειαστεί να ελέγξουν το εξωτερικό του σκάφους χρησιμοποιώντας τον ειδικό ρομποτικό βραχίονα. Αν υπάρξει ανάγκη, το διαστημικό λεωφορείο θα επιστρέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από τον οποίο αναχώρησε τη Δευτέρα.

 

H 11ήμερη αποστολή του Atlantis είχε βασικό στόχο τη μεταφορά ενός νέου ζεύγους ηλιακών συλλεκτών για την ηλεκτροδότηση του διαστημικού σταθμού.

 

Το πρωί της Τρίτης, οι αστροναύτες του Atlantis είχαν την σπάνια ευκαιρία να συνομιλήσουν με δύο άλλα πληρώματα σε τροχιά: Τους ενοίκους του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού και το πλήρωμα ενός ρωσικού Soyuz, το οποίο εκτοξεύτηκε την Δευτέρα από το Καζακστάν για να μεταφέρει στον διαστημικό σταθμό την πρώτη γυναίκα τουρίστα του Διαστήματος, την 40χρονη Αμερικανίδα επιχειρηματία Ανουσέχ Ανσάρι.

 

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να ήταν οτιδήποτε... :unsure:

Κι εφόσον λένε πως θέλουν "να βεβαιωθούν ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημαντικό εξάρτημα", τότε κατά πάσα πιθανότητα (όπως το θέτουν τουλάχιστον) το μυστηριώδες αντικείμενο είναι κάποιο εξάρτημα του Atlantis.

Ο χαρακτηρισμός "μυστηριώδες" νομίζω ότι εκ πρώτης όψεως δε λέει κάτι... Οποιοδήποτε εξάρτημα του Atlantis κι αν βλέπαμε, έχω την εντύπωση πως θα μας φαινόταν "μυστηριώδες"! :angel:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...