Jump to content

Έρως ανίκατε μάχαν...


Recommended Posts

Ο συνδυασμός Έρωτα και Αγάπης δεν είναι καλλίτερο από το να υπάρχει μόνο το ένα από τα δύο;

Ολα τά σπουδαία σ΄αυτή τή ζωή ξεκινάνε από τόν Ερωτα κι άν είναι τυχερό, καταλήγουν στήν Αγάπη...

Δηλαδή είναι αδύνατον να υπάρξει αγάπη χωρίς έρωτα;

 

:wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Χαχαχαχα

νομιζατε οτι θα τεθει θεμα οερι ερωτα και αγαπης και εγω θα μεινω απεξω?

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Οπως ειπαμε ο καλυτερος συνδιασμος ειναι αγαπη και ερωτας, χωρισ ομωσ αυτο να σειμαινει οτι αν υπαρχει αγαπη χωρισ ερωτα τοτε επερχεται το <<ξενοπηδημα>> απλα δεν υπαρχει η ενταση (με τη θετικη της εννοια ετσι?).

Οταν εισαι ερωτευμενος τοτε ολα ειναι υπεροχα και καλοσ κανουν και ειναι,

οταν αγαπας γινεσαι ο αλλος, λες πως θα κανω οτι χρειαστει για να ειναι ο αλλος/ η καλα

ακομα και αν δεν ειναι μαζι μου, μη γελατε γιατι αυτο ειναι οντως αγαπη.

Ειναι τυχεροι οσοι ειναι με καποιον που αγαπαν και τους αγαπα και ο αλλοσ με τον ιδιο τροπο.

Αισθανομαι οτι εχω τοσα πολλα να γραψω για τον ερωτα μιας και ειμαι της παλαιας σχολης η οπως θα λεγανε πολυ ρομαντικος για την εποχη μας, αλλα δε ξερω πως, ο ερωτας ειναι κατι θεικο και ουρανιο καιτι το οποιο σε κανει να μπορεις να σκισεις τα βουνα στα δυο, φοβαμαι πως και μονο προσπαθοντας να αναλυσω τι ειναι ερωτας γινομαι ιεροσυλος, γιαυτο λοιπον λεω τουτο και μονο.

Ευχομαι οποιος δεν εχει ζησει τον ερωτα να τον ζησει (ακομα και αν ποναει) και οποιος τον εχει ζησει να τον ζησει αλλες 1000 φορες.

και οχι απαραιτητα με αλλο ατομο καθε φορα

 

;)

Link to comment
Share on other sites

...Μιας και μπουρδουκλωθήκαμε τόσο όμορφα, ας βάλω κι εγώ το δαχτυλάκι μου για να μπουρδουκλωθούμε περισσότερο: :angel:

 

...Τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, τον θυμάστε??... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή είναι αδύνατον να υπάρξει αγάπη χωρίς έρωτα;

 

...Αγάπη χωρίς τήν προϋπόθεση τού έρωτα νομίζω ότι ισχύει μόνο γιά τούς δεσμούς "εξ αίματος" καί κυρίως τούς δεσμούς 1ου βαθμού (γονείς, αδέλφια, παιδιά).

 

Ολες οι άλλες οι αγάπες πού βιώνουμε, μάλλον τήν ρίζα τους τήν έχουν σ΄έναν ...έρωτα. Εναν έρωτα μέ διαφορετική, κατά περίπτωση, εκδήλωση αλλά τελικά έρωτα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνω οτι ο Ερωτας ειναι μεγαλο συναισθημα,αυτο που λεω ειναι οτι ο Ερωτας καποια στιγμη περναει ενω η Αγαπη οχι. :rolleyes:

 

Αλλωστε το ονειρο ολων μας δεν ειναι να βρεθει καποιος που να μας αγαπησει πολυ μεχρι θανατου. :wub::wub:

 

Εγω παντως υπηρξα τυχερη και ερωτευτηκα και αγαπησα στην ζωη μου πολυ.

Τα πιο τρελα πραγματα ομως, τα πιο μεγαλα τα εκανα στο ονομα της αγαπης. B)

 

Για την αγαπη μου τα'βαλα με μια ολοκληρη πολυ............και νικησα.:first:

 

 

 

Παντα φιλικα Σμαραγδα :witch:

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι άλλες οι αγάπες πού βιώνουμε, μάλλον τήν ρίζα τους τήν έχουν σ΄έναν ...έρωτα. Εναν έρωτα μέ διαφορετική, κατά περίπτωση, εκδήλωση αλλά τελικά έρωτα...[/color]

Θα μπορύσες να παρουσιάσεις κάποιες από τις εκφάνσεις του;

Link to comment
Share on other sites

 

...Τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, τον θυμάστε??...  :whistling:

Ναι. Και είναι υπέροχος.... :wub:

και διδακτικότατος!!!!

Θά τόν μοιραστείτε μαζί μας;

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι άλλες οι αγάπες πού βιώνουμε, μάλλον τήν ρίζα τους τήν έχουν σ΄έναν ...έρωτα. Εναν έρωτα μέ διαφορετική, κατά περίπτωση, εκδήλωση αλλά τελικά έρωτα...[/color]

Θα μπορύσες να παρουσιάσεις κάποιες από τις εκφάνσεις του;

Η πίστη μας, σέ κάποια ιδανικά

Η αγάπη μας, γιά κάποια τέχνη

Η αφοσίωσή μας, στόν δάσκαλό μας

Η αγάπη, γιά τούς μαθητές μας

Η ταύτισή μας, μέ ένα προσωπικό όνειρο

Η θερμή προσωπική σχέση μέ έναν ή μία φίλη μας

Η αφιέρωσή μας, στήν δουλειά μας

....

Link to comment
Share on other sites

...Τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, τον θυμάστε??...  :whistling:

Ναι. Και είναι υπέροχος.... :wub:

και διδακτικότατος!!!!

Θά τόν μοιραστείτε μαζί μας;

 

Έρως και Ψυχή

ο μύθος εν συντομιά:

 

Η Ψυχή ήταν μια πανέμορφη θνητή που προκάλεσε την οργή της Θεάς Αφροδίτης, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να συγκρίνουν την ομορφιά της με αυτήν της Ψυχής.

Έτσι, έστειλε τον γιό της Έρωτα να ρίξει τα βέλη του στην Ψυχή ώστε να ερωτευτεί κάποιο απάισιο τέρας.

Ο Έρωτας όμως βλέποντας την Ψυχή, την ερωτεύτηκε και παρακούοντας της εντολές της Αφροδίτης, πήρε κρυφά την Ψυχή για γυναίκα του στο παλάτι του, μην αποκαλύπτοντας ούτε στην ίδια την ταυτότητά του, ούτε το πρόσωπό του. Της είπε επίσης να μην προσπαθήσει να δει το πρόσωπό του ή να βρει το ποιός είναι.

Η Ψυχή έζησε μερικές μέρες απόλυτης ευτυχίας στο παλάτι του συζύγου της, αλλά κάποια στιγμή, μετά κι από προτροπές των αδελφών της, αποφάσισε να δει το πρόσωπο του συζύγου της, μιας και φοβήθηκε πως πρόκειται για ένα τρομερό τέρας που θα την σκοτώσει όταν την βαρεθεί.

Περίμενε λοιπόν μέχρι να κοιμηθεί και τον πλησίασε με ένα λυχνάρι στο ένα χέρι και ένα στιλέτο στο άλλο, ώστε εάν ήταν πράγματι τέρας, να τον σκωτώσει ευθύς αμέσως.

Όταν όμως είδε το πρόσωπο του Θεού Έρωτα, ξαφνιάστηκε τόσο (όπως ήταν αναμενόμενο... το πρόσωπο του Θεού Έρωτα, κορίτσια! Το φαντάζεστε?? :wow: ) που χύθηκε λίγο από το καυτό λάδι του λυχναριού στον ώμο του Θεού. Εκείνος ξύπνησε, κατάλαβε τι γινότανε και την έδιωξε λέγοντάς της "δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη εκεί που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη".

Φυσικά ο κρυφός γάμος τους μαθεύτηκε αμέσως και η Αφροδίτη πιο έξαλλη από πριν, άρχισε να θέτει στο κορίτσι απίστευτες εργασίες που θα ήταν αδύνατον να εκτελέσει, λέγοντάς της πως αν δεν τις φέρει σε πέρας, θα ζήσει για πάντα μόνη και δυστυχισμένη. Κατάφερνε όμως πάντα και εκπλήρωνε τις εργασίες, με την κρυφή βοήθεια του Έρωτα, που ουσιαστικά δεν την εγκατέλειψε ποτέ.

Μέχρι που ο Δίας, γνωρίζοντας όλα τα γεγονότα, είπε "αρκετά! ο Έρωτας απέδειξε την αγάπη του στην Ψυχή και η Ψυχή απέδειξε την υπομονή και πίστη της! Αφού λοιπόν ο Έρωτας την επέλεξε για γυναίκα του, γυναίκα του θα γίνει! Και για να μπορέσουν να ζήσουν μαζί στον Όλυμπο, η Ψυχή δεν θα είναι πιά θνητή, αλλά αθάνατη."

Έτσι η Ψυχή έγινε αθάνατη και την υποδέχτηκαν όλοι οι Θεοί ανάμεσά τους. Και η Αφροδίτη ευλόγησε την ένωσή τους, διότι πια δεν είχε λόγω να ζηλεύει την ομορφιά της Ψυχής, αφού δεν ήταν πια θνητή κι επομένως δεν προκαλούσε την οργή της επειδή -όπως πίστευε- οι θνητοί δεν πρέπει να συγκρίνονται με τους Θεούς.

 

 

(τον έγραψα περιληπτικά, διότι είναι αρκετά μεγάλος ολόκληρος...)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Uriel_Flame_

Gia tous gnwstes apo white-wolf, o erwtas & h agaph kai ta synafh mporoun na ekshgh8oun para poly apla. Einai ena Discipline, pou h pempth tou telitsa legete "There is No Body", kai oi parapanw telitses kati to agnwsto mexri na aneveis genia. ;P

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα (ελπίζω) όλοι θα θυμόμαστε το ποιηματάκι που γράφαμε παλια στα κατα καιρους λευκώματα:

 

Τι εστί Έρως;

Έρως, Έρως, σαλάμι αέρος

που το τρώει ο γέρος

και πάει στο μέρος.

 

Όσο αστείο και να φαινεται αυτό, κρύβει μια αντίληψη, κυρίως της ηλικιακής γενιάς των 60-αρηδων, περί του Έρωτος η οποία ευτυχώς έχει εκλείψει πλέον. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τι απαντούσαμε στην ερώτηση "Τι εστι Αγάπη" αλλά κάτι εξίσου αναχρονιστικό θα γραφαμε...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μια πολύ καλή απάντηση μπορεί να έρθει μέσω ενός παραδείγματος...

Αν και κανείς μπορεί να πει ότι οι εποχές άλλαξαν οι γονείς κάποιου γνωστού μου είναι ακόμη ερωτευμένοι..και οι άνθρωποι είναι παντρεμένοι 22 χρόνια και δεν προέρχονται από επαρχία (κάποιος μπορεί να πει ότι συμβαίνουν αυτά μόνο σε κλειστές κοινωνίες σήμερα... ;) ) και η ζωή τους κοιλάει μέσα σε κλήμα καταννόησης και επικοινωνίας (πέραν της αγάπης που νιώθουν) παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά (εξωτερικοί παράγοντες...)

Τέτοιους προβληματισμούς είχα κι εγώ στην αρχή της σχέσης μου (είμαι δυστυχώς από τα άτομα που έχουν πληγωθεί και πληγώσει πολύ..), και το "αγόρι" μου μου έλεγε ότι όταν τα συναισθήματα αλλάζουν είναι γιατί δεν ήταν πραγματικά έρωτας ή κάτι βαθύ αλλά ενθουσιασμός..στο σημείο αυτό μπορεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχει ενθουσιασμός μετα από 3 χρόνια ας πούμε..κι όμως τότε ας αναλογηστούμε ότι ο καθένας μας έχει τους δικούς του χρόνους...κι ότι όλοι έχουμε ανάγκη απ΄αγάπη, έστω κι αν αυτή που μας προσφέρεται είναι ουσιαστικά η ψευδαίσθησή της...

Επίσης του έλεγα ότι κάποια στιγμή παρ'όλη την αγάπη μας (ακόμη και τη φιλική) μπορεί να με βαρεθεί ή να τον βαρεθώ κι εκείνος μου απαντούσε ότι σε τέτοια περίπτωση τα συναισθήματα δεν θα είναι αληθινά...σίγουρα υπερβολικά ρομαντικός και ερωτευμένος αλλά γιατί να ζούμε με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή αυτό θα αλλάξει και να μην πιστεύουμε ότι μπορεί και να είμαστε όλοι μας από τους τυχερούς;;

Με αυτά που είπα δεν υποβαθμίζω την αξία της αγάπης αλλά σίγουρα πιστεύω στην κινητήρια δύναμη του έρωτα...Α!και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο έρωτας είναι αυτός που μας αλλάζει(νομίζω... :wacko: ), γιατί μπορεί μεν να υπάρχει σαν θεός αλλά δεν εμπνευστήκαμε χωρίς την παρουσία του άλλου ατόμου..Με αυτό θέλω απλά να πω ότι και το έτερον ήμισυ είναι πολύ σημαντικό στην εξέληξή μας... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

ωραιο το θεμα του ερωτα ,ενδιαφερον και κυριως ατελειωτο.ειμαι καινουριος στο site αν και παρακολουθω το forum εδω και λιγο καιρο.μια απορια πανω στο θεμα:

ποσες φορες μπορουμε να ισχυριστουμε οτι αγαπησαμε και ερωτευτικαμε αληθινα;

ποσες φορες νοιωσαμε οτι βρηκαμε τον ανθρωπο της ζωης μας,που θα καναμε τρελα πραγματα για αυτον και οτι ολος ο κοσμος θα ηταν ομορφοτερος αρκει να ειμαστε μαζι του;

και ποσες φορες απογοητευτικαμε οταν ειδαμε στο τελος ποσο λαθος καναμε.......

και μετα απο λιγο καιρο βρηκαμε καποια αλλη-αλλο για τον οποιο θα καναμε νεες θυσιες θα διναμε νεους ορκους και.. και... και...

το καλο με το αισθημα του ερωτα ειναι πως ειναι ατελειωτο μεχρι να βρεις να αραξεις

και κατι ακομα ...χτυπα οταν δεν το περιμενεις

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...