Jump to content

Πυροσβεστες - Πυροσβεστικη - Πολιτες


Firemaster
 Share

Recommended Posts

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλά, αν προσέξετε, ο θρήνος στα μέσα είναι α) για τους ανθρώπους β) για τα ντουβάρια.

 

Πόσοι κάνουν λόγο για το δάσος που κάηκε;

 

Εκεί θα πατήσει η φύση και θα μας εξοντώσει. Γιατί ξεχνάμε ότι στην ουσία καίμε τα ίδια μας τα πνευμόνια.

Link to comment
Share on other sites

Χμ?να πω κάτι?

 

Κατι που δεν ξeρω κατά ποσο το πιστευω κ εγω η ιδια.

 

Το ότι άνθρωπος καταστρέφει τα δαση και τη γη δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτε καλό φυσικά. Από την πλευρά της φύσης πάντα. Μετά την καταστροφή του ανθρωπίνου γένους που ούτως η άλλος θα έρθει κάποια στιγμή, η γη μας θα ξαναβρεί τον δρόμο της. Με η χωρίς εμάς. Αλλά ακόμα κ αυτό να μη γινόταν (που για μένα είναι βέβαιο ενδεχόμενο) τι? Οκ?ο ήλιος κάποια στιγμή θα σβήσει (κ μαζί με αυτόν κ ο πλανήτης μας ) κ άνθρωπος κάποια στιγμή θα πεθάνει. Απλά επιταχύνουμε την όλη διαδικασία. Νομίζω πως ο άνθρωπος είναι ο ουσιαστικά χαμένος. Ο πλανήτης μας θα συνεχίσει να υπάρχει κ μετά από εμάς ..

 

Aρκετά κυνικός τρόπος σκέψης. Όμως αλήθεια δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα δεν εχεις δει καθολου Star Wars, Star Trek; θα μπορουμε να ταξιδευουμε οπου θελουμε στο συμπαν σε μερικα εκατομμυρια χρονακια! Λιγη υπομονη μονο!

Link to comment
Share on other sites

Χιχι! Οκ πιθανό? αλλά τι εννοείς ταξιδεύουμε? Εννοείς σε λίγα χρονιά που δεν θα έχουμε καθαρό νεράκι στα ποταμιά θα έχουμε την δυνατότητα για γαλαξιακά ταξίδια? Ακόμα κ να γίνει αυτό οι δικοί μας απόγονοι μάλλον θα είναι καύσιμα για τα διαστημόπλοια? σε αντίθεση βεβαία με τους απογόνους του Bill Gates κ τους υπολοίπους του συναφιου του. :yuk: :isaygrrr: Αυτά όλα στην ευχάριστη εκδοχή για το μέλλον της ανθρωπότητας :byebye:

Link to comment
Share on other sites

Χαιραιτε αγαπητοί συνοδοιπόροι,

 

Έχω καιρό να μπώ, όπως βλέπετε και εσείς στην τηλεόραση φωτιές στην λακωνία.... Μετά από τόσες ημέρες που έχουν περάσει, και βγαίνει η κούραση των ημερών, αποφάσισα να γράψω για να υπερασπιστώ την τιμή των πυροσβεστών και των στρατιωτών.Δεν αναφέρομαι καθόλου στα γεγονότα γιατί θα ξεκινήσω πολυ μεγάλο κεφάλαιο αλλα με την φωτιά βρέθηκα κοντά με πολλους στρατιωτικούς - αστυνομικούς - πυροσβέστες και έτσι αποφάσισα να τους "υπερασπιστώ".

 

Θα ξεκινήσω από κάτι γενικότερο, από την κατάσταση στην Έλλάδα. Ζούμε σε μία χώρα , μέσα στις 60 πιο αναπτυγμένες του κόσμου. Έυημερούμε μέσα στην ασφάλεια που μας παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις (με την ευρεία έννοια του όρου) και τα οποία τα θεωρούμε δεδομένα. Όλοι επιζητούμε την "ασφάλεια" την οποία οφείλει να μας την παρέχει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, μια αόριστη αρχή χωρίς να αντιληφθούμε οτι είναι το ίδιο με τον όρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ, οτι δηλαδή το αποτελούμε όλοι μας.

Ξεκινάω με τον στρατό.Όλοι θέλαμε την μείωση της θητείας, όλοι θέλουμε την μείωση των αμυντικών δαπανών. Κάθε ελληνίδα μάνα όταν στένει τον για της φαντάρο φυλάει κατουρημμένες ποδιές για να περάσει λίγο καλύτερα απο ότι περνάει. Όσοι από μας πήγανε στρατό όλοι ξέρουν τις γνωστές περιπτώσεις "βυσμάτων" που μόλις καθαρίσουν μια τουαλέτα τηλεφωνούν σε γνωστούς και παραπονιούνται καθώς όλοι ξέρουμε το μεγαλείο του Έλληνα "γιωτά" που τρέχει 100 μέτρα και ξεκινάνε τα λουμπάγκο, πόδια χέρια κτλ. Οι αναμνήσεις είναι πολύ πρόσφατες μόλις τρία χρόνια έχουν περάσει...

Όμως όλοι περιμένουμε από τον στρατό -- μια αόριστη αρχή -- να είναι πλήρως εξοπλισμένος, να είναι άρτια εκπαιδευμένος και να αποτρέψει το κακό-- όταν έρχεται.

Το ίδιο και για τους πυροσβέστες. Μείωση του προσωπικού ζητάμε όλοι ως πολιτεία. Μηδεν οι δαπάνες για την πυροσβεστική. Αλλά όλοι σπεύδουμε να κατηγορήσουμε τους πυροσβέστες και τους στρατιωτικούς.Των οποίων (τουλάχιστον στην περιοχή της Λακωνίας) βγήκε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) η ψυχή. Όλοι δούλευαν συνεχόμενα επι 24ωρα και 24ωρα και 24ωρα. Είδα πυροσβέστη επι τρείς μέρες αϋπνο να κοιμάται δυο ώρες σε θρανίο από σχολειο για να ξαναπάει στην φωτιά. Όπως και είδα και αξιωματικό να κυνηγάει στρατιώτες να σκάψουν αντιπυρικές ζώνες για να μην συνεχιστεί η φωτιά και πιο πέρα και τα ζώα (οι στρατιώτες) να κρύβονται στα δένδρα για να γλυτώσουν την αγγαρεία.

Αξιωματικός και πυροσβέστης οι οποίοι έχουν ως μισθό καθαρά: 910 και 850 Ε ανίστοιχα. Δηλαδή τους βγαίνει η ψυχή για την Έλλάδα μας για 850Ε και εμείς τους κατηγορόυμε κιόλας. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ντροπή μας ως Έλληνες, ως πολιτεία ως τα πάντα.

Πραγματικά πρέπει να γίνει ένας πόλεμος να αλλάξουν οι ισορροπίες επιτέλους....

 

Και κάτι τελευταιό: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Για την συνείδηση μου δεν θα επιτρεψω σε κανέναν που έχει τελειώσει την σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 να κρίνει τα λεγόμενα πολιτικών προσόπων ( ο νοών νοείτο)

 

Αυτά για τώρα,

(αν και το θέμα των φωτιών έχει περάσει για τους περισσότερους...)

Καληνύχτα

Link to comment
Share on other sites

Πολύ τραγικό ακούγεται το "τους βγαίνει η ψυχή για την Έλλάδα μας για 850Ε", αλλά δε θα βάλω τα κλάματα για δύο λόγους:

1) Δεν είδα πουθενά στρατιωτικό, ενώ άκουσα πως μετά από 3-4 ημέρες απραξίας και ΑΦΟΥ η φωτιά είχε περάσει από τα χωριά της Ηλείας και τα είχε κάψει, αποφάσισε να πάει μια ομάδα στρατιωτικών "να βοηθήσει". Το τί βοήθεια προσέφερε κατόπιν εορτής, είναι κάτι που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.

2) Πυροσβεστική και στρατός, 355 ημέρες το χρόνο (-10 για φωτιές ή ασκήσεις) αντί για μάνικες κρατούν φραπεδιές και οργανώνουν πρωταθληματάκια στο τάβλι. Μάλλον για τίποτα εξάρες ή ντόρτια τους βγαίνει η ψυχή λοιπόν, παρά για την Ελλάδα μας.

 

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το λειτούργημα που προσφέρουν ως υπηρεσία, όταν προκύπτει η ανάγκη, ούτε υποτιμώ την πραγματική αυτοθυσία και τον εξαιρετικό ζήλο που επιδεικνύουν την ώρα του καθήκοντος (για τους πυροσβέστες μιλάω, ούτε κατά διάνοια για το στρατό).

Παρέλειψες όμως να αναφέρεις πόσο πληρώνονται οι διοικητές των πυροσβεστών, που χρειαζόταν να ζήσουμε αυτόν τον εφιάλτη για να καταλάβουμε πόσο ανίκανοι είναι και πόσο κρέμασμα θέλουν. Γιατί αν δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις τερατώδεις "ατυχίες" που είχαν οι πυροσβέστες όταν πήγαιναν να σβήσουν τις φωτιές (μέχρι και σωλήνα με διαφορετική διάμετρο από το στόμιο στο οποίο έπρεπε να βιθωθεί είχε το πρόγραμμα - ακόμα και σαμποτάζ να ήθελε να κάνει κανείς στην πυροσβεστική, τόσο μεγάλη "ατυχία" δε θα σκεφτόταν), ή για την πρωτοφανή έλλειψη οργάνωσης (υπάρχουν δηλώσεις πυροσβεστών οι οποίοι δήλωσαν ότι πήγαν μόνοι τους εκεί που έπρεπε να πάνε, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους συντονίσει), τότε δεν είναι κανείς.

 

Μην ακούω όμως μεγαλεπίβολες δηλώσεις για το στρατό, γιατί εκτός από ανίκανος, αποδείχτηκε και ανούσιος. Και το ότι δεν ενέργησε αποφασιστικά από την πρώτη στιγμή ενώ είχε τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνει (και πιθανότατα να μη γινόταν τόσο μεγάλη καταστροφή αν επενέβαινε άμεσα), είναι γιατί ο αρμόδιος υπουργός "δεν ήθελε να δημιουργήσει την εικόνα εθνικής κρίσης" (σύμφωνα με δηλώσεις του).

Αυτός άραγε πόσα παίρνει?!...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου φίλε, θα είχες δίκιο σε όσα λές, αλλά όμως σκέψου οτι στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (πχ δάσκαλοι) οι οποίοι όχι μόνο παίρνουν πολύ περισσότερα αλλά έχουν το θράσος να ζητάν ακόμη πιο πολλα (θυμήσου τις περσινές κινιτοποιήσεις των δασκάλων για παράδειγμα...)(οχι οτι οι καθηγητες πάμε πισω....)

Από την άλλη όπως μου είχε πει μια σειρά μου και το βρίσκω πολύ πιθανόν όσοι βρίσκονται στά ανώτατα αξιώματα των σωμάτων ασφαλέιας είναι λιγο πολύ "κομματόσκυλα" συνεπώς αφού επιλέγονται με κομματικά κριτήρια δεν περιμένω να είναι και οι πλέον άξιοι...Αντίστοιχα τα μικρότερα στελέχη πιστεύω οτι έχουν κάνει και κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Όσο για τον στρατό, ως σύνολο αποδείχτηκε έτοιμος για την αντιμετώπιση της απειλής, και μάλιστα ήταν και άρτια εξοπλισμένοι δεδομένου οτι αντιμετωπίζουν μια απειλή η οποία δεν υπάγεται στην κύρια αποστολή του (να φυλάει τα σύνορα)

Όσο για την ανικανότητα που αναφέρεις αναιρείσαι από μόνος σου...

 

ο αρμόδιος υπουργός "δεν ήθελε να δημιουργήσει την εικόνα εθνικής κρίσης"

 

και ο οποίος πολύ σωστά σκέφτηκε για μένα. Σκέψου μόνο πόσοι (στο forum μας μόνο αν διαβάσεις τις πιο παλιές εισαγωγές) δήλωναν " οι καταστάσεις που ζούμε είναι επικίνδυνες για δικτατορία" κτλ κτλ.

Παρόμοιοι με αυτούς που φοβούνται την δικτατορία είναι και αυτοί που ψηφίζουν με γνώμονα τον εμφύλιο και εκτιμώ οτι είναι μια πολύμεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού.

 

Και για να συνεχίσω όσα έλεγα στο προηγούμενο post σκέψου πόσες μανούλες πήραν τηλ να μην πάει ο κανακάρης τους στην φωτιά...

 

Anyway, αυτά από εμένα

Καληνύχτα

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω δεν είναι ωραίο να μιλάμε για τους πυροσβέστες έστω και αν πίνουν φραπεδιά τον χειμώνα. Είναι ασέβεια. Μην ξεχνάμε ότι έδωσαν την ζωή τους και θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί ενώ εμείς πίναμε την φραπεδιά μας και κάναμε διακοπές.

 

Δυστηχώς αυτοί που διοικούν ώς συνήθως θέλουν ξήλωμα. Ξεκινώντας από τους κυβερνώντες, ως τους διοικούντες της πυροσβεστικής.

Link to comment
Share on other sites

Πανσέληνε, έχεις παρεξηγήσει μερικά πράγματα και όταν τα συγχέεις και μεταξύ τους, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς γραφικός.

Κατ' αρχήν, μιλώντας για τους δασκάλους, πέρα από το ότι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ασκούν λειτούργημα, είναι και από τους πιό κακοπληρωμένους λειτουργούς στην Ευρώπη, καθώς και ολόκληρος ο θεσμός της εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει από τις πιό χαμηλές χρηματοδοτήσεις (όλοι λίγο-πολύ έχουμε διαβάσει τις στατιστικές που μας τοποθετούν στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση).

Δύο πράγματα θέλω να σχολιάσω από αυτό το σημείο...

Το πρώτο είναι ότι αφού οι δάσκαλοι παίρνουν λίγότερα απ' όσα θα 'πρεπε, σημαίνει πως κάποιοι άλλοι παίρνουν περισσότερα, όπως για παράδειγμα ο τομέας της Εθνικής Άμυνας ή του "κρατικού μηχανισμού". Και πληρώνονται αδρά (οι της εθνικής άμυνας) για συγκεκριμένους λόγους, όπως η ετοιμότητα και η αρτιότητα σε εξοπλισμό όταν αυτός θα χρειαστεί στις ανάλογες περιπτώσεις. Όταν αυτές οι περιπτώσεις λοιπόν συμβαίνουν και όχι μόνο ο αρμόδιος υπουργός λέει ότι δεν θέλει να δημιουργήσει εικόνα κρίσης (κάτι που δεν αναιρεί αυτά που είπα περί ανικανότητας διότι και ο ίδιος απέδειξε πόσο ανίκανος είναι), αλλά διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις, παραλείψεις και "ατυχίες" όσον αφορά τον εξοπλισμό, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Τα λεφτά δεν πάνε εκεί που πρέπει να πάνε (τί πρωτότυπο για τη χώρα μας...) και αυτοί που τα διαχειρίζονται είναι ανίκανοι στο να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γεμίζουν τις τσέπες τους με τα χρήματα του ελληνικού λαού (αναρωτιέμαι αν αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως περιπτώσεις "προδοσίας" και να έχουν την αντίστοιχη νομική αντιμετώπιση). Αυτό έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα να είναι και οι υφιστάμενοι αυτών των ανθρώπων ανίκανοι (χωρίς αυτός να είναι ο μόνος λόγος που είναι ανίκανοι φυσικά), γιατί δεν έχουν τα μέσα που θα 'πρεπε να 'χουν διαθέσιμα, αλλά ακόμα κι αυτά τα λίγα που έχουν, όπως είδαμε δεν τα χρησιμοποιούν και με αποτελεσματικό τρόπο.

Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να σχολιάσω εδώ είναι πως θα 'πρεπε να ντρέπονται αυτοί που κατηγορούν τους δασκάλους ότι ζητούν περισσότερα και δεν κατηγορούν αυτούς που δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους λειτουργούς λιγότερα. Το στοίχημα δεν είναι να πάρουν οι δάσκαλοι λιγότερα απ' όσα θέλουν, αλλά να πάρουν και οι δάσκαλοι και οι πυροσβέστες αυτά που θα 'πρεπε να παίρνουν (θα 'λεγα και "αυτά που αξίζουν" αλλά αυτό επιδέχεται περισσότερη συζήτηση).

 

Κατά τ' άλλα, μιλώντας για την ανικανότητα του στρατού, για μένα αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε να κρύψει ο αρμόδιος υπουργός κάνοντας αυτή τη δήλωση.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά κι εγώ ο ίδιος μίλησα για τους πολιτικούς κινδύνους που καραδοκούν σε περιπτώσεις τέτοιας αποσταθεροποίησης (κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού) σαν αυτή που είδαμε.

Καταλαβαίνεις όμως (ελπίζω) πόσο ηλίθιο είναι να καίγεται το σπίτι του διπλανού χωριού και να μη στέλνεις το πυροσβεστικό όχημα του στρατού "για να μη δημιουργήθεί η εικόνα εθνικής κρίσης"...

Link to comment
Share on other sites

Για την διαφορετικη διαμετρο σε κρουνους δεν φταιει η πυροσβεστικη αλλα ο Δημος ο οποιος ειναι υπευθυνος για την κατασκευη του. Η Πυροσβεστικη απλα υποδεικνιει που εινια καλυτερα να γινει. Οι προδιαγραφες υπαρχουν αλλα αν δεν τις κοιτανε καθολου αλλου παππα ευαγγελιο. 10 μερες τον χρονο εχει δουλεια η πυροσβεστικη; δηλαδη 4000 συμβαντα (ο σταθμος μου που δεν ειναι και Αθηνα) τα εχει μεσα σε 10 μερες;;;;; τροχαια, ασανσερ, δασικες πυρκαιες, φωτιες σε σπιτια αμαξια κλπ, διασωσεις και παντως ειδους αλλα πραγματα που κανει η πυροσβεστικη σ ενα 10μερο γινονται;;;;αν ναι τοτε ειμια ο x-man απο το τριτο μερος των ταινιων που εβγαζε αντιγραφα του εαυτου του!!! Τωρα για τον φραπε φυσικα και πινουμε οπως πινεις και εσυ στην δουλεια σου. Οσο για το ταβλι ειναι ποινικο αδικημα (για την πυροσβεστικη) με ποινη φυλακισης και αποταξη ετσι ενημερωτικα...

Link to comment
Share on other sites

Οσο για το ταβλι ειναι ποινικο αδικημα (για την πυροσβεστικη) με ποινη φυλακισης και αποταξη ετσι ενημερωτικα...

Δηλαδή εκτός από λουφαδόροι είστε και παράνομοι!! :blblbl:

Εντάξει, με συγχωρείς αν υπερέβαλλα για τις 10 ημέρες αλλά στην προκειμένη περίπτωση μέσα σ' αυτές τις 10 ημέρες που όλος ο κόσμος περίμενε όσο τίποτα να δει έναν πυροσβέστη αλλά αυτός ήταν "είδος πολυτελείας", τότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι η πυροσβεστική κάνει τη δουλειά της. Θα μου πεις ότι σ'αυτό δεν φταίτε εσείς αλλά οι ανώτεροί σας και οι ελλειπείς προσλήψεις, και θα έχεις δίκιο φυσικά. Αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις το κακό είναι ότι όλοι έχουν δίκιο και κανείς δεν το βρίσκει... :headb:

Link to comment
Share on other sites

Δεν μ αρεσει να το λες αυτο αλλα δεν θες να δες αν ειμαστε παρανομοι η οχι. Οταν λεμε ελλειψεις εννοουμε 45% κατω απο οσα ατομα επρεπε να εχει και γι αυτο ο μεσος ορος ηλικιας περα απο το κενο ξεπερναει τα 40. Επισης οταν βρισκεσαι σε κινδυνο και καιγεται η περιουσια σου το καθε δευτερολεπτο σου φαινεται σαν λεπτο γι αυτο λενε η πυροσβεστικη αργησε. Οι ανωτεροι δεν φταινε και τοσο οσο οι πολιτικοι. Απο αυτουε εξαρταται προμηθεια εξοπλισμου προσληψη κοσμου και πολλα αλλα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου φίλε johny:

1. προσπερνάω όλα όσα είπες γιατί μάλλον δεν διάβασες με προσοχη το post μου (οπου έδεινα νούμερα και μισθούς) και θα καταλήξουμε να επαναλαμβανόμαστε.

 

2. Όποιος εργάζεται (και δεν τρώει τα λεφτά του πατέρα και της μητέρας του) ασκεί λειτούργημα.Από τον σκουπιδιάρη μέχρι και το γκαρσόν στην καφετέρια.

 

3. Τυχαίνει και εγώ να απασχολούμαι στον τομέα της εκπαίδευσης (μαθηματικός είμαι) και ενδεικτιά αναφέρω οτι σήμερα (ανοίγουν τα σχολεία) πρώτη μέρα δουλειά μετα από 2,5 μήνες άδεια μου κακοφαίνεται πολυ.... Άσε αμα ξεκινήσουν και τα μαθήματα κανονικά ποιός κάνει 4-5ώρες μάθημα πάλι????? Έχεις δίκιο τελικά, πρέπει να πάρουμε και άλλες αυξήσεις...και άλλη άδεια γιατι είναι πολυ λίγη και δεν ξεκουράστηκα αρκετά.

(σκέψου πόσοι καθηγητές θα με έχουν για προδότη!!!!Απλά εκτιμώ οτι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο "τον πισινό μας" γενικότερα στην Ελλάδα αλλά να κοιτάμε και λίγο τις ανάγκες των γύρω)

 

4.""Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να σχολιάσω εδώ είναι πως θα 'πρεπε να ντρέπονται αυτοί που κατηγορούν τους δασκάλους ότι ζητούν περισσότερα και δεν κατηγορούν αυτούς που δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους λειτουργούς λιγότερα.""

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

 

Όσο για τα προσωπικά σχόλια απέναντι μου σου απαντώ με το παρακάτω link:

 

http://www.youtube.com/watch?v=DELmIO1OnAA

 

Να'σαι πάντα καλά!'

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Link to comment
Share on other sites

2. Όποιος εργάζεται (και δεν τρώει τα λεφτά του πατέρα και της μητέρας του) ασκεί λειτούργημα.Από τον σκουπιδιάρη μέχρι και το γκαρσόν στην καφετέρια.

 

Υποκλίνομαι

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...